Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηλιοφάνεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (video)

Ηλιοφάνεια τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (video)
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 17:15

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες, με λιγότερο αέρα συγκριτικά με τις τελευταίες ημέρες, αλλά με ζέστη.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα από το πρωί, και μόνο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές το μεσημέρι.

Τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ορεινά, κυρίως στη δυτική και στη κεντρική Μακεδονία, αλλά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι περιορισμένης έκτασης. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα κυμανθεί κοντά στους 37-38 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, τοπικά σε περιοχές της ανατολικής χώρας και 39. Και στο Αιγαίο, 30 στις Κυκλάδες, έως 35 στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και έως 37 οι μέγιστες στη νότια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, στο Ιόνιο βόρειοι 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα και αίθριος καιρός, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-38. Η μέγιστη αναμένεται στα δυτικά του νομού, ενώ στα ανατολικά και βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

Μεταβλητοί οι άνεμοι 2-4 μποφόρ, πρόσκαιρα το μεσημέρι στα ανατολικά θα φυσάει βοριάς έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-35 βαθμούς , νοτιάδες στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη αναμένεται ήλιος, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στο τοπίο. Μόνο λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βροχές και διάσπαρτες μπόρες στα βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει τους 35 στα βόρεια, 37-38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 33 στο Αιγαίο και 36 στη νότια Κρήτη. Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 4-6, στο Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη αναμένονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες, λιακάδα αρχικά, λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια, και περιορισμένη αστάθεια, με βροχές στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως 35-38 βαθμούς, με βοριάδες στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή (video)

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή (video)

Την Κυριακή προβλέπεται ζέστη, αλλά με εξασθενημένους ανέμους στη χώρα. Η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα και στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά μας τμήματα.