Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός, την Πέμπτη (20/6), με ξηρασία και ισχυρούς ανέμους (video)

Αίθριος ο καιρός, την Πέμπτη (20/6), με ξηρασία και ισχυρούς ανέμους (video)
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 - 17:10

Την Πέμπτη θα διατηρηθούν οι επικίνδυνες για πυρκαγιά καιρικές συνθήκες και αναμένεται μαζί με την Παρασκευή να είναι ένα δύσκολο διήμερο.

Θερμοκρασίες έως και 6 βαθμούς πάνω από τις κανονικές για την εποχή, ξηρασία και ισχυροί άνεμοι αυξάνουν το βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς κυρίως στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ και η Αττική βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο.

Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, με ηλιοφάνεια και στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά μας τμήματα, απουσία βροχής.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

36-38 βαθμοί Κελσίου στα ηπειρωτικά, έως 40 στη δυτική Ελλάδα. Ωστόσο και τα νησιά του Αιγαίου θα βρίσκονται υπό την επιρροή των θερμών αερίων μαζών που επηρεάζουν την Τουρκία, με τις μέγιστες να πλησιάζουν τους 36-37 βαθμούς… με περισσότερη δροσιά λόγω του μελτεμιού στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, με 30 βαθμούς το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως 6 και στο κεντρικό και βόρειο τμήμα και 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από24-36 βαθμούς Κελσίου, με πολύ ισχυρούς ανέμους 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται λιακάδα, με λίγες διάσπαρτες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς, από νότιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Θερμαϊκό εντάσεως 2-4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη (video)

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη (video)

Την Τετάρτη θα επικρατήσει ζεστός και ξηρός καιρός με ισχυρούς ανέμους στη χώρα, συνδυασμός που αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιάς. Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια τμήματα το μεσημέρι.

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη (video)

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη (video)

Στα ηπειρωτικά τμήματα, σε περιοχές της δυτικής και Στερεάς Ελλάδας θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις , οι οποίες θα εναλλάσσομαι με διαστήματα ηλιοφάνειας.