Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με καύσωνα «μπαίνει» η νέα εβδομάδα! (video)

Με καύσωνα «μπαίνει» η νέα εβδομάδα! (video)
Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024 - 17:00

Τη νέα βδομάδα η χώρα θα επηρεαστεί από έναν ισχυρό κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου, τιμές έως και 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Στα ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις αναμένεται να είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Σε άνοδο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, θα φτάσει το θερμόμετρο τους 36 βαθμούς στα δυτικά, 37 στα βόρεια, 38 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 35 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με αρκετό ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και από το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους στα γύρω ορεινά πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 35 βαθμούς, με νότιους ανέμους 3 – 4, πρόσκαιρα το απόγευμα 5 μποφόρ.

Ο καιρός της επόμενες ημέρες

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Από την Τρίτη και στη συνέχεια προβλέπεται συνδυασμός ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης, με την ατμόσφαιρα να γίνεται καθημερινά και πιο αποπνικτική.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί έως 37 – 38 βαθμούς, με περισσότερη ζέστη στα ανατολικά ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 40, τοπικά και 41. Νοτιάδες στα πελάγη 2 – 4 και στα νότια δυτικοί έως και 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με ένα κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης και δυτικούς ανέμους 3 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και ως προς τις ελάχιστες νωρίς το πρωί και ως προς τις μέγιστες. Θα κυμανθεί κοντά στους 38 – 39 βαθμούς και θα φτάσει έως 40 – 41 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησος θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα και τις επόμενες ημέρες καθώς η κορύφωση της έντονης ζέστης αναμένεται το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης