Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα, την Κυριακή (9/6, video)

Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα, την Κυριακή (9/6, video)
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024 - 17:00

Την Κυριακή από το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με λιακάδα σε όλες τις περιοχές.

Στα Επτάνησα και στα νησιά του Αιγαίου ο ήλιος θα κυριαρχήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στα ηπειρωτικά, και ειδικότερα στα κεντρικά και βόρεια, θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις. Στα ορεινά της χώρας θα πυκνώσουν πρόσκαιρα και τοπικά, το μεσημέρι και το απόγευμα, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης και διάρκειας, και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 34-36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τοπικά στα ανατολικά 37, και 34 στο νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί, και από το μεσημέρι δυτικοί 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέει βόρειος άνεμος 3-5, τοπικά 6 και στο Καρπάθιο έως και 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-36 βαθμούς, με τις μέγιστες στα δυτικά του νομού και τη θερμοκρασία το μεσημέρι στην ανατολική Αττική 3-4 βαθμούς πιο χαμηλή. Βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη, με λιακάδα και αραιές νεφώσεις στην πόλη, το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς, με ασθενείς νότιους ανέμους 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ένας παρατεταμένος και ισχυρός καύσωνας που θα επηρεάσει όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα ανέβει, και θα κυμανθεί το μεσημέρι στους 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, 38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 35 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα και αστάθεια με λίγες βροχές στα βόρεια και βορειοδυτικά. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, 3-5, στο Αιγαίο τοπικά έως και 6 μποφόρ, με υποχώρηση το βράδυ.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Μάλιστα από την Τρίτη και στη συνέχεια και για τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται συνδυασμός ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης, με το σκηνικό να γίνεται καθημερινά και πιο αποπνικτικό. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί έως 37-38 βαθμούς, με περισσότερη ζέστη στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 40, τοπικά και 41 βαθμούς. Νοτιάδες στα πελάγη 2-4 και στα νότια δυτικοί έως και 5 μποφόρ.

Η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης

Με καύσωνα «μπαίνει» η νέα εβδομάδα! (video)

Με καύσωνα «μπαίνει» η νέα εβδομάδα! (video)

Η χώρα θα επηρεαστεί από έναν ισχυρό κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου, τιμές έως και 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.