Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συννεφιά και βροχές την Πέμπτη

Συννεφιά και βροχές την Πέμπτη
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 - 16:26

Από τη μια ο καιρός θα είναι αίθριος στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με αρκετή ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται μόνο στη Θράκη μέσα στην ημέρα.

Από την άλλη, στα ανατολικά και νότια αναμένεται συννεφιά με ήπιες βροχές. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Εύβοια, η Κρήτη, το βόρειο τμήμα του νησιού, και πρόσκαιρα τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες και μέτριας έντασης βροχοπτώσεις.

Μέχρι το βράδυ το ψιλόβροχο στις περισσότερες περιοχές στο βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο θα σταματήσει, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος στο νότιο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το μεσημέρι έως 14 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, 15-16 στο Ιόνιο και στα δυτικά, ενώ και στο Αιγαίο οι μέγιστες σε παρόμοια επίπεδα δε θα ξεπεράσουν τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και μέτριας έντασης ποτιστικές βροχές, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές του νομού, αλλά από το μεσημέρι και έπειτα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-13 βαθμούς, βοριάδες 4-6, στα ανατολικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-14 βαθμούς και θα πνέει βόρειος άνεμος εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός την Τρίτη καθώς, εκτός από τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντροανατολικής Στερεάς, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βροχές και καταιγίδες.