Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Κυριακή.
Στις πιο δυτικές περιοχές, δηλαδή τα Επτάνησα και τα δυτικότερα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα εναλλάσσονται με ανοίγματα στον ουρανό.
Ωστόσο, στα ορεινά τμήματα της κεντροβόρειας ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ στην Θράκη ενδεχομένως οι τοπικές βροχές να επηρεάσουν τα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα της περιοχής.
Στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.
Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 5-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ στο νότιο Ευβοϊκό νοτιάδες έως 4 μποφόρ τοπικά.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.
Ένα πακέτο ύψους 5,5 δις ευρώ και 21 παρεμβάσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, με στόχο να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.
Με συννεφιά θα ξεκινήσει η καινούργια εβδομάδα, αφού αύριο Δευτέρα 12/09 στις περισσότερες περιοχές τις χώρες, από την Θράκη μέχρι και την Κρήτη, θα σημειωθούν νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν και βροχές.
Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ο Κάρολος Γ΄ ανακηρύσσεται επίσημα σήμερα βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τελεί σε δεκαήμερο εθνικό πένθος.
Τις τεράστιες προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, περιέγραψε με σαφήνεια στο συνέδριο του Economist και του powergame, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.