Έκρηξη λίγο μετά τις 07:00, το πρωί της Πέμπτης, σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Στο πεζοδρόμιο έξω από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου, στη διασταύρωση των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, με δύο τραυματίες.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί, ενώ εξερράγη χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Το κουτί είδε έξω από την εκκλησία ο νεωκόρος του ναού. Εκείνος ήταν που το μετακίνησε στο πλάι, ειδοποιώντας την αστυνομία.
Όταν έφτασε στην περιοχή περιπολικό και ο αστυνομικός πλησίασε στο σημείο, σημειώθηκε η έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τόσο ο αστυνομικός όσο και ο νεωκόρος. Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πώς έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο. Ο νεωκόρος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες.