Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Έμεινε ζωντανή» στα πέναλτι η Γαλλία και απέκλεισε την Πορτογαλία! (video)

«Έμεινε ζωντανή» στα πέναλτι η Γαλλία και απέκλεισε την Πορτογαλία! (video)
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 00:45

Σε ένα παιχνίδι για «γερά νεύρα» Γαλλία και Πορτογαλία χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι τα πέναλτι, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους και το ποιος θα πάει στους «4» του EURO 2024. Και στο τέλος χαμογέλασαν οι «τρικολόρ»!

Παρά το γεγονός ότι ήταν πιο ουσιαστικοί, τόσο σε κανονική διάρκεια, όσο και σε παράταση, δεν μπόρεσαν να «λυγίσουν» τους Ίβηρες, που είχαν και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κάτι που κατάφεραν από τα 11 βήματα, στη διαδικασία των πέναλτι. 0-0 και στα 120 λεπτά, 3-5 στη «ρωσική ρουλέτα» και η Γαλλία πάει να βρει την Ισπανία στον πρώτο ημιτελικό (9/7, 22:00).

Ντεμπελέ, Φοφανά, Κουντέ, Μπαρκολά και Τεό Ερναντέζ ήταν όλοι ψύχραιμοι από τα 11 βήματα για το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Όχι όμως και ο Ζοάο Φέλιξ, ο «μοιραίος» για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, κατά το 3ο πέναλτι. Κάπως έτσι, οι εύστοχες εκτελέσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα και Νούνο Μέντεζ πήγαν «στράφι» και η Γαλλία πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση.

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90+2' Ρούμπεν Νέβες), Κανσέλο (75' Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119' Νούνες), Σίλβα, Φερνάντες (75' Κονσεϊσάο), Λεάο (106' Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91' Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67' Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106' Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86' Τουράμ).

*Φωτογραφία: UEFA

Διαβάστε επίσης