Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Η ανασκόπηση της Pirelli για το Σπα

Η ανασκόπηση της Pirelli για το Σπα
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 - 23:48

Ο οδηγός της Mercedes, Nico Rosberg που εκκινούσε από την pole, κέρδισε το επεισοδιακό Βελγικό grand Prix. Λίγο μετά το ξεκίνημα του αγώνα υπήρξε παρατεταμένη διακοπή με κόκκινη σημαία.
Χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες στο ξεκίνημα του αγώνα: Μέση, μαλακή, πολύ μαλακή. Οι Hamilton και Alonso εκκίνησαν από την τελευταία σειρά με την πιο ανθεκτική μέση γόμα και επωφελήθηκαν από το χάος στην αρχή καταφέρνοντας να φτάσουν στην πρώτη πεντάδα όταν διεκόπη ο αγώνας. Καθώς οι αλλαγές ελαστικών επιτρέπονται κατά τη διάρκεια διακοπής του αγώνα υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας οι οδηγοί άλλαξαν ελαστικά χωρίς απώλεια χρόνου "free pit stop". Αυτό ωφέλησε κυρίως όλους όσοι είχαν εκκινήσει με την πολύ μαλακή γόμα καθώς χρειάζονταν αλλαγή ούτως ή άλλως την ώρα που διεκόπη ο αγώνας. Η διακοπή κράτησε αρκετά μέχρι να επισκευαστεί η μπαριέρα. Έξι οδηγοί άλλαξαν ελαστικά σ' αυτό το διάστημα, ανάμεσά τους και οι τρεις πρώτοι στον τερματισμό.
Όταν ξανάρχισε ο αγώνας οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τη μαλακή γόμα. Ο επικεφαλής Nico Rosberg όμως, αποτελούσε μια αξιοσημείωτη εξαίρεση καθώς είχε βάλει τη μέση γόμα. Μάλιστα διατήρησε αυτή την επιλογή και στην τελευταία του αλλαγή, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με δυο πιτ στοπ. Ο Daniel Ricciardo που τερμάτισε 2ος για λογαριασμό της Red Bull πραγματοποίησε επίσης δυο αλλαγές ελαστικών.
Οι θερμοκρασίες παρέμειναν υψηλές τη μέρα του αγώνα μολονότι ήταν λίγο χαμηλότερες απ' ότι τις δυο προηγούμενες μέρες. Στην εκκίνηση είχαμε θερμοκρασία 29 βαθμών Κελσίου στον αέρα και 39 βαθμών Κελσίου στο οδόστρωμα. Η συμπεριφορά των ελαστικών επηρεάστηκε από τη θερμοκρασία.

Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής Pirelli: «Ήταν ένας αγώνας γεμάτος συμβάντα και είδαμε μια μεγάλη ποικιλία στρατηγικών από την αρχή. Στην εκκίνηση χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες. Η εξέλιξη επηρεάστηκε από συμβάντα αλλά και την περίοδο της κόκκινης σημαίας. Παραταύτα ο Nico Rosberg κέρδισε με δυο αλλαγές ελαστικών όπως είχαμε προβλέψει καθώς η μέση γόμα αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική. Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που είδαμε στο Σπα όλο το Σαββατοκύριακο κατέστησαν τη διαχείριση ελαστικών ιδιαίτερα κρίσιμη υπόθεση. Οι πρώτοι 8 έφτασαν στον τερματισμό ακολουθώντας έστω και ελαφρά διαφορετικές στρατηγικές. Ανάμεσά τους οι εντυπωσιακές αποδόσεις των Lewis Hamilton και Fernando Alonso που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις ενώ εκκινούσαν τελευταίοι υιοθετώντας εναλλακτικές στρατηγικές».

Ταχύτεροι χρόνοι ανά γόμα στον αγώνα:

Μέση

Μαλακή

Πολύ μαλακή

Πρώτος

HAM 1:51.583

HAM 1:52.361

KVY 1:52.081

Δεύτερος

ROS 1:51.746

RIC 1:52.461

PAL 1.53.251

Τρίτος

VET 1:52.728

VER 1:53.281

RAI 1.53.759

Μεγαλύτερη απόσταση ανά γόμα στον αγώνα
Μέση: Massa, Gutierrez 22 γύροι
Μαλακή: Verstappen 17 γύροι
Πολύ μαλακή: Palmer 10 γύροι

Μετρητής αλήθειας: Προβλέψαμε ότι η στρατηγική των δυο αλλαγών θα είναι η επιλογή του νικητή. Όμως η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και η διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία ανέτρεψε τις προβλέψεις. Παραταύτα ο Rosberg κέρδισε με δυο αλλαγές ελαστικών όπως περιμέναμε: Εκκίνησε με την μαλακή γόμα, έβαλε τη μέση υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας και στην τελευταία αλλαγή στον 26ο γύρο έβαλε πάλι τη μέση γόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: Παρακαλούμε επισκεφτείτε το ολοκαίνουργιο site μας που ανανεώνεται συνέχεια με θέματα εξειδικευμένης ανάλυσης, νέα και επισκοπήσεις. Για να δείτε περισσότερα επισκεφτείτε τη σελίδα μας: www.pirelli.com/global/en-ww/belgium-2016-race

Περίληψη pit stop

No

Οδηγός

Εκκίνηση

Pit 1

Pit 2

Pit 3

Pit 4

6

ROS

Su

Μn (9)*

Mn (26)

3

RIC

Su

Sn (9)

Mn (25)

44

HAM

Mn

Sn (9)

Sn (21)

Mu (32)

27

HUL

SSu

Sn (6)

Su (9)

Mn (23)

11

PER

SSu

Sn (6)

Mn (9)

Mn (24)

5

VET

Su

Sn (1)

Su (9)

Mn (23)

14

ALO

Mn

Sn (9)

Mn (23)

77

BOT

SSu

Sn (7)

Sn (9)

Mu (23)

7

RAI

Su

SSu (1)

Sn (5)

Su (9)

Mn (24)

19

MAS

SSu

Sn (2)

Sn (9)

Mn (22)

33

VES

SSu

Mn (1)

Mu (9)

Sn (16)

Sn (27)

21

GUT

Sn (7)

Su (9)

Mn (22)

8

GRO

Sn (6)

Su (9)

Mn (23)

26

KVY

Sn (9)

Mn (21)

SSu (35)

30

PAL

Sn (6)

Su (9)

Mn (22)

SSn (34)

31

OCO

Mn (6)

Mu (9)

Mu (24)

12

NAS

Mn (1)

Sn (9)

Mu (23)

20

MAG

9

ERI

55

SAI

22

BUT

SSu

94

WEH

Η στήλη εκκίνηση περιλαμβάνει τα ελαστικά με τα οποία εκκίνησαν οι οδηγοί.
Μ: Μέση γόμα S: Μαλακή γόμα SS: Πολύ μαλακή γόμα
n: νέα γόμα u: πατημένη γόμα



Από το δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα του Motor Festival V - Born To Race

Το πρόγραμμα του Motor Festival V - Born To Race

Το Motor Festival δυναμώνει και επιστρέφει για 5η συνεχόμενη φορά στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας κοντά και αυτή τη φορά στο ευρύ κοινό τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και και τον μαγικό κόσμο της μηχανοκίνησης.

Motor Festival V (vid)

Motor Festival V (vid)

Η μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε όλοι, αρχίζει αυτό το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

«Αστέρι» με... παράπονα!

«Αστέρι» με... παράπονα!

Δεν είναι υπερβολή να γραφτεί πως ο Μαξ Φερστάπεν θα συνεχίσει στη Formula 1 αυτό που άρχισαν οι Φάντζιο, Λάουντα, Πικέ, Προστ, Σένα και συνεχίστηκε με τους Χάκινεν, Σουμάχερ, Αλόνσο, Φέτελ και Χάμιλτον.

10.000 Followers στο LinkedIn

10.000 Followers στο LinkedIn

Ο Dr. Karl-Thomas Neumann είναι ο ψηφιακός CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχει ενεργή παρουσία στο Twitter εδώ και τρία χρόνια, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου, προσχώρησε στο LinkedIn.