Ο Ναν και οι «δωσίλογοι»: ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ!

«Δωσίλογοι» και «μαυραγορίτες» στον Ολυμπιακό επειδή κατήγγειλαν τη χειρονομία του Ναν, «μάγκας» ο Γιαννακόπουλος που έχει κάνει μηνύσεις ακόμα και για μπλουζάκια με αριθμό βολών! Η Αθλητική διαπλοκή αναρωτιέται πόσο πούλημα τρέλας μπορεί να αντέξει η κοινωνία μας.
Ζήτω η τρέλα! Καμία άλλη φράση δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα την παράνοια που διακατέχει το επικοινωνιακό σύστημα που στηρίζει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.
Το έχουμε βιώσει σε πολλές περιπτώσεις, αλλά το αποκορύφωμα το ζήσαμε με την υπόθεση της άσεμνης χειρονομίας του Κέντρικ Ναν στο ντέρμπι αιωνίων της Euroleague την περασμένη εβδομάδα.
Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού έκανε άσεμνη χειρονομία στις εξέδρες του ΣΕΦ, έμεινε ατιμώρητος από τον Νίκολιτς και την παρέα του και η ΚΑΕ Ολυμπιακός έπραξε το αυτονόητο, κατήγγειλε το περιστατικό στην Euroleague.
Τα όσα διαβάσαμε ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όχι απλώς δεν είδαμε μια ξεκάθαρη καταδίκη της συμπεριφοράς του Ναν, αλλά μόνο που δεν βρέθηκε ο Ολυμπιακός στη θέση του απολογούμενου!
Σε δημοσιογραφικά κείμενα διαβάσαμε, μεταξύ άλλων, για «αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», για «ηθικό πλεονέκτημα που πήγε περίπατο», για «ασκούς του Αιόλου», για «επικοινωνιακή στρατηγική», κτλ.
Μια κουβέντα να καταδικάσει αυτό που έγινε, δεν διαβάσαμε, έστω για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ. Το πρόβλημα ήταν η καταγγελία του Ολυμπιακού φίλες και φίλοι.
Το αποκορύφωμα το διαβάσαμε σε σημερινό κείμενο του Γιάννη Κουβόπουλου:
«Αθλητική κατρακύλα», «δηλητηριάζουν το άθλημα που αγαπάμε», «αήθης επίθεση στον Ναν»:
Όχι, δεν βλέπετε οράματα! «Αήθης επίθεση» ήταν η καταγγελία για τη χειρονομία του Ναν και όχι η χειρονομία του Ναν!
Σε επίπεδο σχολιαστών, η κατάσταση ακόμα πιο τραγική...
Σε δημόσια σχόλια στην ιστοσελίδα SDNA, διαβάσαμε για «συνεργάτες των ναζί στην κατοχή», για «δωσίλογους», για «κουκούλες», για «ξεφτίλα των λιμανίσιων», για «επαγγελματίες ανθέλληνες», για «μαυραγορίτες», για «αρουραίους σε υπονόμους» και δεν συμμαζεύεται...
Αισχρά και ακραία μηνύσιμα σχόλια που εγκρίθηκαν από τους διαχειριστές του πορτοκαλί site και δημοσιεύθηκαν. Όλα αυτά επειδή μια ομάδα κατήγγειλε κάποιον που έκανε κ@λοδάχτυλο στους οπαδούς της χωρίς φυσικά να τιμωρηθεί επουδενί από τους διαιτητές της αναμέτρησης.
Συγγνώμη Κέντρικ Ναν για το έγκλημα που κάναμε να καταγγείλουμε το κ@λοδάχτυλο, δεν θα το ξανακάνουμε.
Γυρίζοντας τον χρόνο δέκα χρόνια πίσω, θυμόμαστε τη βραδιά που ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε τα αυτιά του στο ΟΑΚΑ. Ούτε χυδαίο, ούτε αντιαθλητικό, ούτε παράνομο. Μόνο ειρωνικό μετά από όσα είχε ακούσει.
Λίγη ώρα μετά, ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζητούσε από την πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει για να τιμωρήσει τον Σπανούλη!
Δηλαδή όταν καταγγέλλεις ένα κ@λοδάχτυλο, είσαι δωσίλογος της κατοχής, αλλά όταν ζητάς από τον πρωθυπουργό της χώρας να τιμωρήσει τα αυτιά του Σπανούλη, είναι απλά Πρωτομαγιά...
Υπάρχει βέβαια και πιο ηχηρό παράδειγμα. Το 2012, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε μήνυση κατά του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, επειδή φόρεσε μπλουζάκι με τυπωμένο το 18-2 που αφορούσε τις βολές που είχαν δοθεί στην τρίτη περίοδο του δεύτερου τελικού πρωταθλήματος της σεζόν 2010/11.
Μάλιστα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πέρασε από δικαστήριο και αθωώθηκε:
Όταν καταθέτεις μήνυση στον εισαγγελέα για ένα μπλουζάκι με τον αριθμό των βολών, είναι όλα καλά. Όταν όμως καταγγέλλεις πειθαρχικά σε μια λίγκα ένα κ@λοδάχτυλο αθλητή, είσαι δωσίλογος και μαυραγορίτης!
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον σκουπιδότοπο που κρύβεται στις ψυχές των πράσινων σχολιαστών.
Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα από απανωτές μηνύσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Από πιο πρόσφατα περιστατικά, θυμίζουμε τις καταγγελίες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη σύνθεση της ΚΕΔ, επειδή δεν είχαν δημοσιευθεί τα βιογραφικά των μελών της!
Εκεί είναι όλα καλά, εκεί δεν υπάρχει καταγγελόπουλος, εκεί δεν πειράζει να γίνονται καταγγελίες και προσφυγές. Αλλά αν κάποιος καταγγείλει την άσεμνη χειρονομία του Ναν, είναι δωσίλογος, μαυραγορίτης και συνεργάτης των ναζί!
Αξίζει όμως να αναφερθούμε και σε κάτι ακόμα. Πριν από έναν χρόνο, κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού φέρονται να έβρισαν τον Κώστα Σλούκα πριν το game 2 των περυσινών τελικών του πρωταθλήματος. Το γεγονός δημοσιοποίησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με stories στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Ο μύθος που καλλιεργούν κάποιοι σήμερα, είναι ότι οι οπαδοί αφέθηκαν ελεύθεροι, γιατί δεν τους άσκησε μήνυση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Η πραγματικότητα είναι ότι πέρασαν κανονικά από δικαστήριο και αθωώθηκαν. Η δημοσιοποίηση από τον Δ. Γιαννακόπουλο οδήγησε στη σύλληψή τους και δεν χρειαζόταν καμία επιπλέον μήνυση, καθώς τα αδικήματα αυτά διώκονται αυτεπαγγέλτως.
Φυσικά μπορούμε να καθόμαστε για ώρες και να αναλύουμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επί παντός επιστητού. Δεν χρειάζεται. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος βγάζει τα συμπεράσματά του για το μέγεθος της υποκρισίας και της τοξικότητας.
Αυτή όμως είναι η σταθερή και απαράλλακτη τακτική της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το διαπιστώσαμε και στον ορυμαγδό που διαβάσαμε για τη διαιτησία στο ντέρμπι αιωνίων της περασμένης εβδομάδας.
Ένα ντέρμπι που στιγματίστηκε από σφυρίγματα υπέρ του Παναθηναϊκού (ενδεικτικά μερικά μόνο σε αυτό το βίντεο). Ωστόσο για μία φάση υπέρ του Ολυμπιακού στο τέλος, το θέμα βρέθηκε στα πρόθυρα του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Τα ίδια και με τη μετάδοση της Nova. Εξέδωσαν μέχρι και επίσημη ανακοίνωση, ενώ όλος ο ντουνιάς γνωρίζει τι χρώμα έχουν οι μεταδόσεις του συνδρομητικού καναλιού.
Η τακτική είναι σταθερή: Όσο πιο πολλά μας δίνει κάποιος, τόσο πιο πολύ θα τον κατηγορήσουμε. Έτσι την επόμενη φορά θα αναγκαστεί να μας δώσει περισσότερα και τότε εμείς θα τον κατηγορήσουμε ακόμα περισσότερο.
Ως πότε;