Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Στρούγκα», ΕΡΤ, διαιτησία: Το «πράσινο» τρίπτυχο του αίσχους

«Στρούγκα», ΕΡΤ, διαιτησία: Το «πράσινο» τρίπτυχο του αίσχους
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 - 15:21

Η ακατάλληλη Λεωφόρος, η τρομοκρατία σε γυναίκες αθλήτριες, τα σύννεφα από ντουμάνια, η διαιτησία, η κρατική ΕΡΤ και μπόλικος Μπούκουρας. Η Αθλητική διαπλοκή έχει το παρασκήνιο από το χθεσινό ντέρμπι στο μπάσκετ γυναικών.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τέθηκαν χθες αντιμέτωποι στο κλειστό της Λεωφόρου για τον πρώτο φετινό αγώνα της regular season στο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών.

Η νίκη του Παναθηναϊκού με μία ελεγχόμενη διαφορά επτά πόντων δεν σημαίνει και πολλά πράγματα για το πλεονέκτημα έδρας και την εξέλιξη της σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Παρόλα αυτά, οι αντιδράσεις «πράσινων» οπαδών στα social media δημιουργούν την αίσθηση ότι το τριφύλλι πήρε πρωτάθλημα.

Η αιτία για αυτό το φαινόμενο οφείλεται στη δυναστεία Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όταν ο αντίπαλός σου έχει πάνω από 100 τίτλους και εσύ έχεις περάσει μετά βίας τους 10, όταν ο αντίπαλός σου παίρνει σχεδόν κάθε χρόνο ευρωπαϊκό και εσύ δεν έχεις κανένα στην ιστορία σου, όταν οι μεταξύ σας σχέσεις, έχουν φτάσει σε επίπεδα σερί 50-0, τότε είναι λογικό να αναγάγεις μία εντός έδρας νίκη ως ιστορικό σταθμό για τον σύλλογό σου.

ΟΙ «ΟΜΟΡΦΙΕΣ» ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, σε έναν αγώνα ερασιτεχνικού αθλητισμού και μάλιστα γυναικών, γίναμε μάρτυρες του αίσχους της Λεωφόρου, μίας παρακμιακής «υπόγας» που αποτελεί αισθητική και ουσιαστική υπονόμευση του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Ελλάδας.

Ως πότε η ΕΟΚ θα ανέχεται οργανωμένους οπαδούς στα επίσημα μόλις ένα μέτρο από τον αγωνιστικό χώρο; Είναι υπεράριθμοι ή όχι; Γίνεται έλεγχος προσέλευσης ή μήπως όχι;

Το «ντουμάνι» της κάπνας σε κλειστό χώρο (που φαινόταν ακόμα και από τον τηλεοπτικό φακό) είναι ένα highlight του «τάφου του Ινδού»; Και αν ναι, τι ακριβώς είναι; Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό βρε, απλώς αναρωτιόμαστε αν είναι εργοστασιακά τσιγάρα, στριφτά, ηλεκτρονικά ή θερμαινόμενα.

Ένα παντελώς ακατάλληλο γήπεδο που επιτρέπει στα «ορκς» να δημιουργούν ατμόσφαιρα τρομοκρατίας σε γυναίκες αθλήτριες, γιατί μόνο εκεί μπορούν να βγάλουν τα απωθημένα τους.

Αντιθέτως, η διοίκηση του Ολυμπιακού μεριμνά διαρκώς, προκειμένου να επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, ιδίως σε αναμετρήσεις όπου αγωνίζονται γυναίκες αθλήτριες.

- Τι να περιμένει όμως κανείς από αυτούς που έχουν βγάλει πανό, καλώντας σε βιασμό αθλήτριας επειδή υπέγραψε στον Ολυμπιακό;

- Τι να περιμένει κανείς, όταν η ίδια η αρχηγός του τμήματος βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού έχει βγάλει στη σέντρα τις συνθήκες που επικρατούν στις «πράσινες στρούγκες»:

- Τι να περιμένει κανείς, όταν καθόλη τη διάρκεια του χθεσινού ντέρμπι εξύβριζαν τη διοίκηση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και τον πρόεδρό του, αλλά οι ίδιοι έμεναν άβουλοι και χωρίς εγωισμό απέναντι σε αυτή την κατάσταση;

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος πρόεδρός σας με τον οποίο οι σχέσεις σας να μην έχουν γίνει σαπουνόπερα; Από τον Αλαφούζο και τον Γιαννακόπουλο την περίοδο του πάρκινγκ, μέχρι τον Μαλακατέ... Οι οπαδοί έχουν πάντα τις διοικήσεις που τους αξίζουν στις ομάδες τους...

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι φυσικό να επηρεάζονται και οι διαιτητές. Και ναι μεν το περιμέναμε αυτό από τον διαιτητή κ. Θεοφάνη Καλογριά, αφού είχε δείξει δείγματα πέρυσι στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος. Όμως, από το κλίμα που επικρατούσε, επηρεάστηκαν εμφανώς και οι υπόλοιποι διαιτητές που σφύριξαν χθες 70-30 υπέρ των γηπεδούχων.

Ως πότε θα ανέχεται η Ε.Ο.Κ. αυτό το φαινόμενο;

Φυσικά η ψευτομαγκιά των οπαδών του Παναθηναϊκού «ξυπνάει» μόνο στην στρούγκα του Ινδού. Εκεί που μπαίνουν ανενόχλητοι χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους, εκεί που βρίσκονται ένα μέτρο από τον αγωνιστικό χώρο, εκεί που μπορούν να επηρεάσουν.

Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στο κλειστό του Μετς, όπου αγωνίστηκε το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού πριν από πέντε μέρες και μάλιστα σε ευρωπαϊκό αγώνα για το Challenge cup:

Όπως βλέπετε, η αναμέτρηση διεξήχθη μεταξύ συγγενών και φίλων, θυμίζοντας αγώνα τοπικού πρωταθλήματος. Μα καλά, χολέρα έχει το Μετς; Τόσο πολύ στηρίζετε τον ερασιτέχνη σας;

Χθες βγήκε και ο Χρήστος Μπούκουρας στο SDNA να «πουλήσει τρέλα». Έβαλε επιλεγμένες φωτογραφίες της στρούγκας της Λεωφόρου μετά τη λήξη ντέρμπι αιωνίων, (όπου έχουν εισρεύσει εμφανώς υπεράριθμοι τσαμπατζήδες) και θέλησε να κάνει σύγκριση με εικόνες από το 60%-70% των κερκίδων του ΣΕΦ στην προθέρμανση προτού καν ξεκινήσει ο αγώνας της Α1 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρη!

Προφανώς, ακόμα και έτσι, σε έναν χαλαρό αγώνα όπου έπεσε κατοστάρα, ο κόσμος στο ΣΕΦ, ήταν περισσότερος, από την «υπόγα» της Λεωφόρου που φαίνεται γεμάτη και με 200 άτομα. Το θέμα είναι ότι ο τύπος αποφάσισε να συγκρίνει το τέλος ενός ντέρμπι αιωνίων με την προθέρμανση ενός αγώνα Α1 μέτριου ενδιαφέροντος.

Σαν να πάρουμε εμείς εικόνες από ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο «Μελίνα Μερκούρη» και να βάλουμε δίπλα μία φωτογραφία του ΟΑΚΑ από το ζέσταμα πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου και να γράψουμε κιόλας «η σύγκριση δύο κόσμων που τελειώνει κάθε συζήτηση»!

Όμως υπήρξε και συνέχεια στο παραλήρημα Μπούκουρα, καθώς σήμερα υπήρξε και sequel: Λίγη Λεωφόρος, λίγος Σλούκας (έγραψε ότι ήταν και mvp της Euroleague, ενώ ήταν ο Τζέιμς), λίγο κλάμα για τα μπάτζετ του ερασιτέχνη, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και ό,τι άλλο τον κάνει να νιώθει χαρά.

Είναι γνωστό ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν αγοράζεται Χρήστο Μπούκουρα. Μόνο με 1+1 Cosmote deals for you, με δωρεάν πρόσκληση για Τσέλσι σε όσους πάνε με τον Ολυμπιακό, με extra δωρεάν προσκλήσεις στους κατόχους διαρκείας, γενική είσοδο 10 ευρώ με Λανς, δωρεάν μετακινήσεις οπαδών από την επαρχία, κτλ.

Γι αυτό ο κόσμος της Πανάθας είναι τόσο δυνατός που ακούγεται ο αντίλαλος από τις σόλες των παπουτσιών στο κλειστό του Μετς. Γι αυτό ο κόσμος της Πανάθας στηρίζει τόσο πολύ τον ερασιτέχνη με 7.200 ολόκληρες κάρτες μέλους, όταν ο Ολυμπιακός έχει 28.651 κάρτες μέλους και 41.251 κάρτες φιλάθλου!

Α ναι και ο Ολυμπιακός παίρνει πρωταθλήματα χάρη στα «αστραφτερά» του μπάτζετ.

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: «Ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα χάρη στα αστραφτερά του μπάτζετ».

Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο: «Γαύροι εμείς επενδύουμε και εσείς είστε "my way"»!

Δηλαδή το έβδομο το αγοράσατε με το αστραφτερό σας μπάτζετ;

Κλείνοντας, αξίζει μία μνεία και στην περιγραφή της χθεσινής αναμέτρησης από την ΕΡΤ3. Μία περιγραφή, η οποία ήταν μεροληπτική και «καταπράσινη», τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, με αξιολογικές διαιτητικές κρίσεις, πάντα φυσικά υπέρ του τριφυλλιού. Όλα αυτά στην κρατική ΕΡΤ που πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, εκδίδοντας ανακοίνωση και κανένας άνθρωπος του συλλόγου δεν μίλησε στην ΕΡΤ μετά τη λήξη του αγώνα.

Ως πότε;

ΥΓ.1: Μιλήσατε για μπάτζετ. Τι δηλώνετε στην εφορία; Πέρυσι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για φοροδιαφυγή των αντιπάλων του συλλόγου και αθέμιτο ανταγωνισμό. Γιατί δεν τον διαψεύσατε;

ΥΓ.2: Μπάσκετ γυναικών: 8 «κόκκινα» πρωταθλήματα τα τελευταία 9 χρόνια και ένα «πράσινο» στα χαρτιά του ΑΣΕΑΔ.

ΥΓ.3: Η «κάθε συζήτηση» για το θέμα της στήριξης και των προσελεύσεων σε γήπεδα, έχει τελειώσει από τις 30/06/2023. Τότε που δημοσιεύθηκε η ALL TIME ΕΡΕΥΝΑ με στοιχεία από το European football statistics από το ξεκίνημα της Α' εθνικής μέχρι σήμερα, μία έρευνα από την οποία προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός σάς ρίχνει περίπου 5 εκατομμύρια εισιτήρια στο κεφάλι! Μπορείτε να την διαβάσετε, πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης