Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πάρε τηλέφωνο τον Ντιφαλά, καλύτερα τώρα παρά μετά!

Πάρε τηλέφωνο τον Ντιφαλά, καλύτερα τώρα παρά μετά!
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:30

Τα σόου Σλούκα και Λεσόρ, ο Αταμάν, ο Βεζένκοφ, το 8-1 και η επαγγελματική διαιτησία: Η Αθλητική διαπλοκή έχει την απόλυτη ανάλυση του χθεσινού σούπερ καπ...

Όπως έγραψε εύστοχα η θύρα 7 στη χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση «πάρε τηλέφωνο τον Ντιφαλά, καλύτερα τώρα παρά μετά». Όσα έγιναν χθες στο σούπερ καπ της Ρόδου, έχουν ξεχωριστή σημασία και η Αθλητική διαπλοκή τα παρουσιάζει αναλυτικά...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 8-1

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 85-86, παρά τις σοβαρές απουσίες (Φαλ, Μιλουτίνοφ και φυσικά Έβανς). Έτσι κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό σούπερ καπ και πλέον η εγχώρια μπασκετική κυριαρχία των ερυθρόλευκων διευρύνεται στην μετά φάρον εποχή.

Οι εγχώριοι τίτλοι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι 8 - 1. Ταυτόχρονα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 316 πανελλήνιους/διεθνείς τίτλους στα ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα, παραμένοντας στην κορυφή της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΣΛΟΥΚΑ: «ΣΚΑΜΝΑΚΙ» ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΣΕΦ, ΑΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑΣ, ΥΒΡΕΙΣ

Οι αθλητές του Μονοαθλητικού (κατά κόσμον «Αμπελοκηπ-μπαχτσέ» ή «Εφές Αμπελοκήπων»), ξεσάλωσαν χθες στη Ρόδο. Πρώτος από όλους ο Κώστας Σλούκας: «Σκαμνάκι» στον Πετρούσεφ που θα μπορούσε να του κόψει την καριέρα (φυσικά δεν χρεώθηκε ως αντιαθλητικό), άρνηση χειραψίας σε συναθλητή του (Γουόκαπ) και ύβρεις.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το κανάλι της Αθλητικής διαπλοκής στο YouTube:

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣΟΡ: ΚΛΩΤΣΟΥΣΕ ΜΠΑΛΕΣ, ΞΗΛΩΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ, «ΜΑΓΚΙΕΣ» ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ

Από κοντά και το άλλο «καμάρι» του Γιαννακόπουλου, ο Ματίας Λεσόρ: Εκτός από το μπασκετικό «ξύλο» που έπαιζε και τη διαιτητική ασυλία, κλώτσησε την μπάλα δυνατά στην εξέδρα μετά από χαμένη βολή, χωρίς να χρεωθεί με τεχνική ποινή (αντίθετα οι διαιτητές προειδοποίησαν τον Μπαρτζώκα που διαμαρτυρήθηκε!), ξήλωσε το προστατευτικό της μπασκέτας (φυσικά και πάλι δεν χρεώθηκε τεχνική ποινή), ενώ προς το τέλος του αγώνα, έκανε «μαγκιές» στον κόσμο του Ολυμπιακού! Καμία τεχνική ποινή ξανά. Ως γνωστόν, στις δύο τεχνικές ποινές, ο αθλητής αποβάλλεται...

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το κανάλι της Αθλητικής διαπλοκής στο YouTube:

ΑΤΑΜΑΝ: ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

Όπως αναμενόταν, η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της ήττας στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, επιχείρησε να υποβαθμίσει τον τίτλο του σούπερ καπ. Αυτό έκανε και ο Αταμάν που μίλησε ξανά για Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Άλλωστε, το μυαλό τους είναι στο... παγκόσμιο σούπερ καπ με τους Σέλτικς!

«Πέρυσι πήρατε σούπερ καπ και τον Ιούνιο χαμογελούσαμε εμείς», είναι το επιχείρημα.

Θυμίζουμε όμως κάτι άλλο: Πρόπερσι, ο Ολυμπιακός πήρε σούπερ καπ και τον Ιούνιο κάποιοι έσπαγαν τη γραμματεία στο 35-63 για να μην φάνε πενηντάρα.

Σωστά;

Ο ΦΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε σήμερα επίσημα «επαγγελματική διαιτησία», κάτι που δεν είχαν ζητήσει ποτέ στην εποχή της παντοκρατορίας Βασιλακόπουλου στην ομοσπονδία. Γιατί άραγε;

Τότε έκαναν «επίδειξη διαιτητικής δύναμης» και απαιτούσαν 100-0 υπέρ τους. Τώρα που έχουν 70-30 υπέρ τους (είδαμε πχ τη χθεσινή ασυλία Λεσόρ), ζητάνε επαγγελματική διαιτησία...

Τόσο καιρό είχαμε προεκλογική περίοδο στην ομοσπονδία. Γιατί δεν το έθεσαν;

ΚΑΙ ΠΑΛΙ «ΚΛΑΨΑ» ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Από τα «πράσινα ΜΜΕ» και το ποστάρισμα Γιαννακόπουλου, διαπιστώσαμε ότι στον Παναθηναϊκό διαμαρτύρονται για τη χθεσινή διαιτησία στο σούπερ καπ.

Εμείς σαν Αθλητική διαπλοκή, θέτουμε ένα challenge: Να μας πείτε ποιον τίτλο πήρε ο Ολυμπιακός με τη βοήθεια της διαιτησίας:

Το 2022 είχαμε «σκούπα» 3-0 και οι οπαδοί σας τραγουδούσαν «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός».

Το 2023 είχαμε άνετο 3-1. Μάλιστα, η νίκη σας στον δεύτερο τελικό, ήταν προϊόν «σφαγής» του Ολυμπιακού για να σταματήσει το σερί νικών στο 14-0. Θυμίζουμε την αποβολή του Γουόκαπ με την οποία γελούσε όλος ο μπασκετικός πλανήτης. Στον τέταρτο τελικό, οι οπαδοί σας διέλυσαν την γραμματεία για να σταματήσει ο διασυρμός.

Το 2024 πήρατε το πρωτάθλημα. Αλλοιωμένο, αφού δεν σας αφαιρέθηκαν βαθμοί για τη διάλυση της γραμματείας. Παραπονιέστε για τη διαιτησία του τέταρτου τελικού τον Ιούνιο, αλλά ξεχνάτε ποιος σας έβαλε στο παιχνίδι στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ, όπου αντί για «σκούπα», αναβίωσε ο φάρος. Όπως και να'χει, πρωτάθλημα πήρατε εσείς.

Ξαναρωτάμε λοιπόν, ποιον τίτλο πήρε ο Ολυμπιακός χάρη στη διαιτησία;

Ο ΒΕΖΕΝΚΟΦ

Το πάλεψε πολύ ο bro αριστερά. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι έστελνε μηνύματα στους Ράπτορς και το ΝΒΑ. Δεν τα κατάφερε. Το πάλεψε πολύ και ο Γιαννακόπουλος. Τελικά είδε τον Βεζένκοφ να αναδεικνύεται mvp χθες. Μόνο που φορούσε κόκκινα. Κόντρα στο λόγο της τιμής του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Στον Παναθηναϊκό παίζουν παιδιά. Αυτοί που είδατε χθες, ήταν ηθοποιοί...

ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή. Το τέρας πρέπει να ισοπεδωθεί πλήρως αγωνιστικά. Γιατί στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει ένα τέρας με όσα έχουμε δει... Ποια είναι αυτά;

Είναι ο τύπος που βγάζει βίντεο τα αμάξια του με drone, εύχεται τάφο σε μικρά παιδιά, απειλεί από υπουργούς μέχρι διαιτητές, βρίζει και προκαλεί.

Είναι ο ταβερνιάρης που δεν σέβεται τη χώρα που τον φιλοξενεί και ούτε καν τις ομάδες της χώρας του, ενώ επιβάλλει σε υποτακτικούς οπαδούς τι πανό θα ανεβάζουν.

Είναι ο τύπος που δεν σέβεται το παντεσπάνι που έτρωγε για χρόνια και ακόμα και τη στιγμή της χαράς του πήρε το λόγο να βγάλει χολή στο χέρι που τον τάιζε.

Είναι τα γιουσουφάκια της κερκίδας που τα έσπαγαν για να μην φάνε 50 πόντους, συγχώρεσαν αυτόν που τους έβαλε «τις κουκούλες στον κ@λο» και ζητάνε συγγνώμη σαν γνήσιοι υποτακτικοί για τα πανό που ανεβάζουν.

Είναι τα τοξικά πρωτοσέλιδα της «Πράσινης», ο καταδικασμένος συκοφάντης και η δολοφονία χαρακτήρων από τον βόθρο του διαδικτύου.

Είναι ο φάρος 25 χρόνων, ο Βασιλακόπουλος, τα non call, διαιτησίες Βορεάδη, Σχινά, Αναστόπουλου, Μάνου, Παναγιώτου, ο τρίτος τελικός του '10, οι πυροβολισμοί με αεροβόλα στους παίκτες του Ολυμπιακού στους τελικούς του '06, η φωτοβολίδα στον Χάινς, οι αποκαλύψεις Γιαννούλη για το ντόπινγκ, το ΕΚΑΕ, η συγγνώμη της FIBA το '96, το παγκόσμιο ρεκόρ βολών στον τελικό του '07, ο Ντιφάλα με τον Μπελόσεβιτς, ο δηλωμένος «αιώνιος βάζελος» Μποντιρόγκα, το ΟΑΚΑ με το πάρκινγκ, ο Μπέικον που κατήγγειλε ότι του έστειλαν μπράβους, η τιμωρία για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, οι ισολογισμοί σουβλατζίδικου, τα κόκκινα στρινγκ σε πάγκο, τα χάρτινα πρωταθλήματα, τα stories για «τα φατούρα στο Μωραΐτη», είναι όλα τα «θα σας αγοράσω να σας κάνω παράρτημα», είναι οι φιλικές περιγραφές της ΕΡΤ και της Nova, η αλαζονεία και η τοξικότητα.

Είναι το πιο άρρωστο φαινόμενο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Για όλα αυτά, είναι χρέος σας να μην τους αφήσετε να πάρουν ανάσα αγωνιστικά ποτέ ξανά. Στερήσετε τους ξανά το μοναδικό άθλημα που τους έμεινε. Στείλτε τους και εκεί στα συλλαλητήρια. Αναγκάστε τους μονοαθλητικούς να το γυρίσουν στη μουσική και το σινεμά.

Είμαστε ακόμα στην αρχή.

Διαβάστε επίσης

Όλοι οι βαυκαλισμοί των ευρωάτιτλων για το Conference League σε ένα άρθρο

Όλοι οι βαυκαλισμοί των ευρωάτιτλων για το Conference League σε ένα άρθρο

«Η Άστον Βίλα ήταν αδιάφορη - Στον τελικό νικήσατε την 7η της Ιταλίας - Ρωτήστε τη Μακάμπι γαύροι - Δεν παίξατε Super cup - Ο Καραπαπάς το υποτιμούσε - Είχατε και Θεοδωρίδη. Ουγκ». Μία ενδεκάδα αφηγημάτων. Είστε έτοιμοι για ένα επικό γλέντι από την Αθλητική διαπλοκή;

Ο Τράκης κάηκε στο ζέσταμα...

Ο Τράκης κάηκε στο ζέσταμα...

Κατάθεση ψυχής του μελαγχολικού Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον διάδρομο της γυμναστικής. Η Αθλητική διαπλοκή δεν μπορούσε να την αφήσει ασχολίαστη...