Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Α, ο Κουβόπουλος! Πιάστηκε «στη φάκα» και έβαλε το αυτογκόλ του αιώνα...

Α, ο Κουβόπουλος! Πιάστηκε «στη φάκα» και έβαλε το αυτογκόλ του αιώνα...
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:23

Τα απανωτά «χτυπήματα» του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, με αποκορύφωμα τις μεταγραφές Βεζένκοφ και Φουρνιέ, προκάλεσαν εκνευρισμό και ξενύχτια στο «δωμάτιο πανικού» του SDNA. Ήταν θέμα χρόνου όμως να γίνει το μεγάλο λάθος. Αναλύει η Αθλητική διαπλοκή.

Αυτός που έπεσε στην παγίδα, ήταν ο Γιάννης Κουβόπουλος που αποφάσισε να κάνει διαχωρισμό σε εποχές και ισχυρίστηκε ότι, επί εποχής Αγγελόπουλων, οι τίτλοι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο μπάσκετ, είναι 34-15:

Αφού λοιπόν θέλετε να μιλήσουμε για «εποχές» και «περιόδους», θα σας κάνουμε τη χάρη. Θα δούμε καταρχάς τα πραγματικά νούμερα στο μπάσκετ και στη συνέχεια θα δούμε και τα υπόλοιπα αθλήματα, παρότι είστε μονοαθλητικός και δεν σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα:

1. ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο άρθρο Κουβόπουλου, η μέτρηση της «εποχής Αγγελόπουλων» ξεκινάει από το 2004 που οι ίδιοι ενίσχυαν και βοηθούσαν οικονομικά την ΚΑΕ, χωρίς να έχουν τις μετοχές στα χέρια τους. Η ιστορική πραγματικότητα είναι ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός πέρασε στα χέρια των αδελφών Αγγελόπουλων στις 24/06/2009, όταν απέκτησαν το σύνολο των μετοχών:

Στην εποχή Αγγελόπουλων, οι τίτλοι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι 21 - 15 και όχι 34-15, όπως γράφει ο Γ. Κουβόπουλος στο άρθρο του. Αναλυτικότερα:

- Παναθηναϊκός: 21 τίτλοι (10 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 1 σούπερ καπ, 2 ευρωλίγκες).

- Ολυμπιακός: 15 τίτλοι (5 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 2 σούπερ καπ, 2 ευρωλίγκες, 1 διηπειρωτικό κύπελλο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 21 τίτλους του Παναθηναϊκού, οι 6 αφορούν την εποχή που ο Ολυμπιακός αποχώρησε από την Α1 και κατακτήθηκαν κόντρα σε άλλες ομάδες. Αν δεν υπολογίσουμε αυτούς τους τίτλους, τότε στην εποχή Αγγελόπουλων, οι τίτλοι είναι 15 - 15.

Επίσης, στην εποχή Αγγελόπουλων, οι διεθνείς τίτλοι είναι 3 - 2 υπέρ του Ολυμπιακού, οι συμμετοχές σε final four είναι 8 - 3 υπέρ του Ολυμπιακού και οι συμμετοχές σε τελικούς Euroleague είναι 6 - 2 υπέρ του Ολυμπιακού.

Υπάρχει βέβαια μία ακόμα εποχή την οποία λησμονείτε. Αναφερόμαστε στην εποχή μετά τον Βασιλακόπουλο στο ελληνικό μπάσκετ, όπου οι εγχώριοι τίτλοι είναι 7 - 1 υπέρ του Ολυμπιακού.

2. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: 15 - 3

Αφού λοιπόν σας αρέσουν οι μετρήσεις και οι «εποχές», ξαναδιαβάστε και θυμηθείτε τις ολυμπιακές εποχές που σας ανάγκασαν να γίνετε μονοαθλητικός σύλλογος. Μόνο που εμείς θα είμαστε απόλυτα ακριβείς στις μετρήσεις μας: Ξεκινάμε με τον «βασιλιά των σπορ», το ποδόσφαιρο και παρουσιάζουμε τα δεδομένα στην εποχή Μαρινάκη.

- Ολυμπιακός: 15 + 1 τίτλοι (10 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 1 Conference League) + το Champions League των νέων.

- Παναθηναϊκός: 3 τίτλοι (3 κύπελλα Ελλάδας).

3. ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ
ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ: 22 - 7

Περνάμε στον ερασιτέχνη και ξεκινάμε με το βόλεϊ ανδρών. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη (από το 2010 έως σήμερα), είναι τεράστια με 22 τίτλους, έναντι 7 του Παναθηναϊκού.

- Ολυμπιακός: 22 τίτλοι (8 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 6 λιγκ καπ, 1 σούπερ καπ, 1 ευρωπαϊκό Challenge cup).

- Παναθηναϊκός: 7 τίτλοι (2 πρωταθλήματα, 4 λιγκ καπ, 1 σούπερ καπ).

4. ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ: 19 - 5

Στο βόλεϊ γυναικών, η ερυθρόλευκη κυριαρχία, είναι επίσης εντυπωσιακή.

- Ολυμπιακός: 19 τίτλοι (8 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 1 ευρωπαϊκό Challenge cup).

- Παναθηναϊκός: 5 τίτλοι (4 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο).

5. ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ: 13 - 3

Ας δούμε τα δεδομένα και στο μπάσκετ γυναικών επί εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη, από την ίδρυση του τμήματος του Ολυμπιακού έως σήμερα:

- Ολυμπιακός: 13 τίτλοι (8 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα).

- Παναθηναϊκός: 3 τίτλοι (1 πρωτάθλημα, 2 κύπελλα).

6. ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ: 29 - 0

Ακολουθούν τα δεδομένα στο πόλο ανδρών επί εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη:

- Ολυμπιακός: 29 τίτλοι (13 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 3 σούπερ καπ, 1 Champions League).

- Παναθηναϊκός: 0 τίτλοι.

7. ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ: 14 - 3

Αξίζει μία αναφορά και στο πινγκ πονγκ, όπου οι δύο σύλλογοι τίθενται απευθείας αντιμέτωποι, καθώς οι τίτλοι κρίνονται μεταξύ των ομάδων, όπως συμβαίνει στα ομαδικά αθλήματα, με play-offs, κτλ.

- Ολυμπιακός: 14 τίτλοι (7 πρωταθλήματα ανδρών, 4 πρωταθλήματα γυναικών, 2 κύπελλα ανδρών, 1 Europe trophy ανδρών).

- Παναθηναϊκός: 3 τίτλοι (1 Europe trophy ανδρών, 1 Europe trophy γυναικών, 1 κύπελλο Ελλάδας γυναικών).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Συνολικά, στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη (ομαδικά αθλήματα + πινγκ πονγκ), οι τίτλοι είναι 97 - 18 υπέρ του Ολυμπιακού.

Μάλιστα δεν υπολογίσαμε το πόλο γυναικών και το χάντμπολ ανδρών, όπου ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει τμήματα. Αν υπολογίσουμε και αυτά, τότε προστίθενται στον Ολυμπιακό 25 τίτλοι στο πόλο γυναικών (εκ των οποίων 7 ευρωπαϊκοί) και 9 τίτλοι στο χάντμπολ ανδρών, δηλαδή άλλοι 34 τίτλοι, ενώ στον Παναθηναϊκό προστίθεται μόνο το πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών του 2013, όταν ο Ολυμπιακός δεν διέθετε τμήμα.

Συνολικά δηλαδή τα δεδομένα των τίτλων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (ομαδικά αθλήματα + πινγκ πονγκ) επί εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη (2010 έως σήμερα), ανέρχονται σε 131 - 19 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη, υπάρχουν και πολλά άλλα εντυπωσιακά στατιστικά. Οι κατακτήσεις εθνικών πρωταθλημάτων, είναι 64 - 8 υπέρ του Ολυμπιακού και οι κατακτήσεις κυπέλλων Ελλάδας είναι 43 - 4 υπέρ του Ολυμπιακού. Δηλαδή τα δεδομένα είναι χαοτικά!

Σε ό, τι αφορά τα ευρωπαϊκά τρόπαια στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη, οι κατακτήσεις είναι 10 - 0 υπέρ του Ολυμπιακού και οι ευρωπαϊκοί τελικοί 21 - 0 υπέρ του Ολυμπιακού. Κάποιοι δηλαδή δοξάζουν σταθερά κάθε χρόνο την πατρίδα μας και κάποιοι βρίσκονται διαρκώς στο απόλυτο μηδέν...

ΜΟΝΟ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ...

Κλείνοντας, να πούμε ότι σας λυπόμαστε και γελάμε μαζί σας. Από την ανακοίνωση των μεταγραφών Βεζένκοφ και Φουρνιέ, έχετε λυσσάξει και «βαράτε διπλοβάρδιες». Συμβάλλετε επικοινωνιακά στην επισημοποίηση της μετατροπής του Παναθηναϊκού σε έναν απόλυτα μονοαθλητικό μπασκετικό σύλλογο.

Με απανωτά άρθρα κουνάτε το χέρι, επειδή αναρωτήθηκαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τι συμβαίνει με το ΣΕΦ (χωρίς να απειλήσουν, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι).

«Μετά από μία εξαιρετική μεταγραφή, προτίμησαν να ασχοληθούν με τον Παναθηναϊκό και να εκτεθούν ξανά», έγραψε ο Γιάννης Κουβόπουλος. Φυσικά όταν ο Σλούκας ασχολήθηκε με τους προέδρους του Ολυμπιακού και ειρωνεύθηκε τοξικά στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πέμπτο τελικό, ο Κουβόπουλος δεν έγραψε ποτέ: «Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση, προτίμησε να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό και να εκτεθεί ξανά». Αυτό ας λύσει τις απορίες κάποιων για το γλέντι που τους ρίχνουμε και θα συνεχίσουμε να τους ρίχνουμε...

Στο ποδόσφαιρο συλλαλητήρια, στον ερασιτέχνη υποταγμένοι στον Ολυμπιακό. Μοναδικό σας καταφύγιο υπήρξε για μισή σεζόν το μπάσκετ, με σανίδες σωτηρίας την κυβέρνηση, τον Μποντιρόγκα, τον Ντιφάλα και τον Μπελόσεβιτς.

Όταν ήρθε η Νέμεσις του «μέχρι τέλους», κλατάρατε, παρκάρατε, διαλυθήκατε, σπάγατε γραμματείες και μένατε ατιμώρητοι από το λατρεμένο κράτος. Το γήπεδό σας ήταν άδειο, ακουγόταν ο αντίλαλος από τις σόλες των παπουτσιών και ο κόσμος σας έβριζε τη διοίκηση και τραγουδούσε «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός». Ευτυχώς δηλαδή που στήριζαν άοκνα Κουβόπουλος και Μπούκουρας. Τότε ήταν που αναγκάστηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός να πληρώσει τεράστιες υπεραξίες, με τη βοήθεια του κράτους, για να πάρετε μία χαρά στο δεύτερο μισό μίας σεζόν.

Όμως αφού θελήσατε να γίνει διαχωρισμός σε «εποχές», τα δεδομένα είναι ακόμα χειρότερα για σας. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε όλο το αθλητικό φάσμα...

Από τη μία μεριά ένας μονοαθλητικός σύλλογος που μπαίνει στην ίδια κατηγορία με ομάδες που πρωταγωνιστούν σε ένα τμήμα (όπως η Εφές στο μπάσκετ και η Προ Ρέκο στο πόλο) και από την άλλη ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με αντίστοιχα μεγαθήρια, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα, ο Ερυθρός Αστέρας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης, κ.α. ...

ΥΓ: Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι οι τίτλοι του Ολυμπιακού στον ερασιτέχνη, έχουν διπλή βαρύτητα, καθώς έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες από τον πρόεδρο του συλλόγου Μιχάλη Κουντούρη για φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό από τους αντιπάλους του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν ποτέ...

Διαβάστε επίσης

Η φιέστα πρόκρισης εκεί που έγραψε ιστορία ο Θρύλος, δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση!

Η φιέστα πρόκρισης εκεί που έγραψε ιστορία ο Θρύλος, δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση!

Από τις 29/5 στις 29/8, μία παράνοια δρόμος. Η Αθλητική διαπλοκή καταγράφει την ιστορική στιγμή του τριφυλλιού: Αυγουστιάτικη πρόκριση σε μία διοργάνωση που κατέκτησε ο Ολυμπιακός τον Μάιο.