Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ μόνος του και οι ΕΥΡΩ-ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ χώρια!

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ μόνος του και οι ΕΥΡΩ-ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ χώρια!
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 - 13:50

Η «ανακουφίστρα» του Άγιαξ, η αρμένικη βίζιτα και η ασπρόμαυρη «παρθενιά» του Champions League. Από τη μία, ο κυπελλούχος Ευρώπης-πρέσβης και από την άλλη το κακό συναπάντημα που διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο... Ανάλυση από την Αθλητική διαπλοκή.

Τον Μάιο ο Ολυμπιακός οδήγησε μόνος του την Ελλάδα στη 15η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ και χάρισε στη χώρα μας ένα επιπλέον ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επίσης, κατέκτησε το Conference League και χάρισε στη χώρα μας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικού συλλόγου στο ποδόσφαιρο.

Τέσσερις μήνες μετά, μέσα Αυγούστου, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασύρθηκαν στα σπάργανα των καλοκαιρινών προκριματικών και απέδειξαν τη γύμνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσο μακριά βρίσκεται αυτό από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Από τη μία το καμάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο σύλλογος-κόσμημα, ο μοναδικός πρέσβης που γράφει χρυσές σελίδες τόσο στους άνδρες, όσο και στις ακαδημίες και από την άλλη τα λιμά, ο βούρκος, οι αποτυχημένοι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΡΑ» ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ!

Ξεκινάμε με τον Παναθηναϊκό που αποκλείστηκε από τον χειρότερο Άγιαξ των τελευταίων δεκαετιών.

Βέβαια για τους τριφυλλάτους, έκαναν διπλό στο Άμστερνταμ, όπως και το 1996. Αποκλεισμός και τότε, αποκλεισμός και τώρα, αλλά τα λάβαρα να ράβονται και όλα καλά.

Πραγματικά, η σχέση Παναθηναϊκού-Άγιαξ, είναι μία από τις πιο «ερωτικές» πελατειακές σχέσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ήττα στο Χουντέμπλεϊ, αποκλεισμός στα ημιτελικά του 1996, δύο ήττες στον όμιλο του Europa League το 2016, αποκλεισμός και φέτος στα προκριματικά του Europa League.

Νομίζαμε ότι το όνομα του ΠΑΟΚ ήταν το μόνο που προκαλούσε χαμόγελα και πονηρά γελάκια στις τάξεις του Άγιαξ. Κάναμε λάθος. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη «ανακουφίστρα» του Αίαντα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει τον Άγιαξ και μάλιστα δύο φορές: Σε νοκ άουτ (κύπελλο πρωταθλητριών 1983/84) και σε όμιλο (Champions League 1998/99). Μαντέψτε ποια είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τους Ολλανδούς...

Μην έχετε όμως αμφιβολίες. Μπορεί να αποκλείστηκαν, αλλά σε λίγα χρόνια θα μας ζαλίζουν για την «επική νίκη» στο Άμστερνταμ, όπως έκαναν το 1996. Το ότι αποκλείστηκαν και τότε και τώρα, είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Είναι ικανοί να θριαμβολογούν, λέγοντας ότι σκόραραν 12 φορές κατά του Άγιαξ (στα πέναλτι όμως). Παναθηναϊκοί είναι αυτοί. Γεννούν μυθολογίες από το τίποτα.

Και τώρα; Τώρα σπέρνετε ό,τι θερίζετε. Τώρα όλα τα gif με τις ειρωνείες στις δημοσιεύσεις για την περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού, σας γυρίζουν μπούμερανγκ! Όλα τα σχολιάκια για το Conference League, έσκασαν σαν σφαλιάρα στο πρόσωπό σας.

Τώρα θα λουστείτε όσα λέγατε, κουνώντας το δάχτυλο στον κυπελλούχο Ευρώπης στους άνδρες και πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους. Ευρωάτιτλοι...

Τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΤΕ στη διοργάνωση ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ο Ολυμπιακός!

Καλώς ήρθατε λοιπόν στο Conference League! Τη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ που έχουν κατακτήσει η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο, η Γουέστ Χαμ από την Premier League και o ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο μοναδικός σύλλογος της χώρας που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο!

Οι επιλογές σας σε αυτή τη διοργάνωση, είναι δύο:

- Είτε την σνομπάρετε και δεν συμμετέχετε.

- Είτε συμμετέχετε ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΑΤΕ για να μειώσετε τα ευρωπαϊκά από τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο σε 2-1.

Οτιδήποτε άλλο και αν κάνετε, ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Πώς τα έλεγε ο Τάσος Νικολογιάννης; Α ναι: «Χωρίς τον Παναθηναϊκό, η Ελλάδα είναι νάνος στην Ευρώπη»!

Η ΑΡΜΕΝΙΚΗ... ΒΙΖΙΤΑ!

Συνεχίζουμε με την ΑΕΚ. Venga, venga! Οι ζώνες δέθηκαν, αλλά δεν βοήθησαν και πολύ. Η ένωση θα περιμένει τον επόμενο Αύγουστο μήπως και πάρει καμία κλεφτή «τζούρα» από Ευρώπη και μέχρι τότε, μένει Ελλάδα.

Αποκλεισμός λοιπόν από τη ΝΟΑ της Αρμενίας και δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε καν στον επόμενο προκριματικό του Conference League, δηλαδή της διοργάνωσης που ΚΕΡΔΙΣΕ ο Ολυμπιακός ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!

Πραγματικά η Νόα από την Αρμενία έκανε... αρμένικη βίζιτα χθες στην Opap Arena. Ο αγώνας δεν τελείωνε με τίποτα. 16 λεπτά καθυστερήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή μισή παράταση!

Εν τέλει, το στραπάτσο ήρθε. Τα 100 χρόνια γιορτάστηκαν με τον τέλειο τρόπο:

- Έχασαν το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη.

- Σήκωσε ο Ολυμπιακός ευρωπαϊκό στο σπίτι τους.

- Έπεσε η ΕΠΟ της «εξυγίανσης».

- Αποχώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης από το ποδόσφαιρο.

- Αποκλεισμός από την Ευρώπη Δεκαπενταύγουστο.

Για να βιώσετε αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να αποκλείατε χθες τη Νόα και να προκριθείτε στα playoffs. Mετά θα έπρεπε να αποκλείσετε τον αντίπαλό σας σε διπλούς αγώνες. Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να κάνετε αυτό που έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός με Γκενκ και Τσουκαρίτσκι. Στο league stage, θα έπρεπε να δώσετε 6 αγώνες (όπως έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός) να περάσετε στα μπαράζ των «16» και να δώσετε διπλούς αγώνες (όπως έκανε ο Ολυμπιακός με την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος την οποία νίκησε δύο φορές). Μετά θα έπρεπε να συνεχίσετε στους «16» και να αποκλείσετε τον αντίπαλό σας, όπως έκανε ο Ολυμπιακός με την επική ανατροπή επί της Μακάμπι. Στη συνέχεια, προημιτελικά με διπλούς αγώνες ξανά. Θα έπρεπε να περάσετε, όπως έκανε ο Ολυμπιακός που στάθηκε όρθιος μέσα σε μία από τις πιο καυτές έδρες του κόσμου στην Κωνσταντινούπολη. Μετά ημιτελικά και θα έπρεπε να κάνετε κάτι επικό, όπως ο Ολυμπιακός που έριξε έξι γκολ σε αγγλική ομάδα 700 εκατομμυρίων, και να περάσετε στον τελικό. Και εκεί θα έπρεπε να έχετε ψυχή νικητή και να πάρετε το τρόπαιο.

Εσείς δεν περάσατε ΟΥΤΕ ΚΑΝ τη Νόα από την Αρμενία στον Γ' προκριματικό του Δεκαπενταύγουστου! Πού να φτάσετε στα τέλη του Μαΐου...

Αν θέλετε λίγη «τζούρα» από Ευρώπη, πηγαίνετε στο τέρμα που σκόραρε ο Ελ Κααμπί, κόψτε λίγο από το χόρτο του αγωνιστικού χώρου, βάλτε το σε ένα βαζάκι και τοποθετήστε το στα αποδυτήριά σας...

ΠΑΟΚ: 0/8 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Μην αφήσουμε παραπονεμένο τον ΠΑΟΚ. Αποκλεισμός από την Μάλμε μέσα στην Τούμπα και το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έγινε ούτε φέτος πραγματικότητα. 0/8 απόπειρες για είσοδο στην κορυφαία διοργάνωση. Ποσοστό 0%.

Κατηγορούν τον Ολυμπιακό ότι έπαιρνε τα λεφτά του Τσάμπιονς λιγκ, ενώ οπότε χρειάστηκε να δώσει προκριματικά, έκανε το καθήκον του με ποσοστό 60%. Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε ούτε φέτος και πρόσθεσε στη συλλογή του έναν ακόμη τραγικό αποκλεισμό.

Μάλιστα, για μία ακόμη φορά, τους άφησε εκτός μία ομάδα την οποία έχει υποτάξει ο Ολυμπιακός. Το ίδιο συνέβη με την Κρασνοντάρ, με την Ομόνοια, με την Μαρσέιγ και με την PSV Αϊντχόφεν.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Έχει κατακτήσει Conference League και είναι η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες νίκες σε κάθε διοργάνωση και τη καλύτερη θέση στα διαχρονικά rankings της UEFA. Έχει κατακτήσει Champions League στους νέους και σε λίγες μέρες θα αγωνιστεί σε τελικό διηπειρωτικού κυπέλλου στο «Μαρακανά». Μόνος του σήκωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο σαν τον Άτλαντα και το οδήγησε στην 15η θέση της Ευρώπης. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των επενδύσεων και της σκληρής δουλειάς κόντρα σε «εξυγιάνσεις» και κυβερνήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η υπέρτατη κατάντια. Ελληνικές ομάδες να μένουν εκτός από τον Δεκαπενταύγουστο και «καφενεία» να γλεντούν τις ομάδες μας.

Της αξίζει άραγε της Ελλάδας ο Ολυμπιακός;

ΥΓ: Είχε και sequel το πόνημα του Λαλάκη. 2024 version... Μόνος του ο ευρωκουπάτος και χώρια οι πουθενάδες. Θα μετανιώνεις μία ζωή για τον εμετό που έχυσες εκείνο το πρωινό της 8ης Οκτωβρίου...

Όσο σαλιάζετε, πετάτε λάσπη και βγάζετε κακία και φθόνο, τόσο θα σας τιμωρεί η ζωή...

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης, Νότιγχαμ και trolls SDNA-Στην αρχή «γαύροι σας εγκαταλείπει», τώρα κλάμα για Κάρμο!

Μαρινάκης, Νότιγχαμ και trolls SDNA-Στην αρχή «γαύροι σας εγκαταλείπει», τώρα κλάμα για Κάρμο!

Η μεταγραφή του Κάρμο στον Ολυμπιακό μέσω Νότιγχαμ, προκάλεσε πόνο και εκνευρισμό στα βοθροtrolls που σχολιάζουν στο SDNA. Τι έλεγαν όμως όταν ενεπλάκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Νότιγχαμ. Διαβάστε το σπαρταριστό αφιέρωμα από την Αθλητική διαπλοκή...

Ξεσκεπάζοντας με ντοκουμέντα το νέο «πράσινο» αφήγημα στη σκιά του Youth League!

Ξεσκεπάζοντας με ντοκουμέντα το νέο «πράσινο» αφήγημα στη σκιά του Youth League!

Στο έπος του Youth League υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη. Ακόμα και σε αυτό όμως, οι «πράσινοι» οπαδοί του Τουρνουαϊκού Αμπελοκήπων προσπάθησαν να στήσουν αφήγημα πάνω σε ένα ψέμα. Για κακή τους τύχη, τους ξεμπροστιάζουμε ξανά.