Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελικά φταίνε «οικογένεια» και Αλαφούζος ή απλά είναι loser το τριφύλλι;

Τελικά φταίνε «οικογένεια» και Αλαφούζος ή απλά είναι loser το τριφύλλι;
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 - 15:03

«Οικογένεια», «μπροστινοί» και θεωρίες συνωμοσίας από τον πιο ψεκασμένο οπαδικό λαό του παγκόσμιου αθλητισμού!

Μόλις δύο ημέρες μετά το «τράβηγμα της πρίζας» από τον Γιάννη Αλαφούζο στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, η διοίκηση του Α.Ο. εξέδωσε χθες ανακοίνωση, αποθεώνοντας τον πρόεδρο της ΠΑΕ, καθώς ανέφερε επί λέξει ότι «καλύπτει με τις ενέργειές του το 40% του ετήσιου προϋπολογισμού του ερασιτέχνη» και ότι «χάρη στη δική του πρωτοβουλία ο σύλλογος έχει ανέβει επίπεδο και πρωταγωνιστεί». Παράλληλα, κάλεσε τους πάντες να σταματήσουν το υβρεολόγιο προς τον Γιάννη Αλαφούζο και οποιονδήποτε άλλον.

Πράγματι, μία βόλτα στα σχόλια οπαδών του Παναθηναϊκού στα social media και σε διάφορες «πράσινες σελίδες» αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μένος του κόσμου της ομάδας προς τον πρόεδρό της. Από κατηγορίες ότι είναι «μπροστινός του Κυριάκου, του Βαρδή, του Μαρινάκη», μέχρι ύβρεις και κατάρες για ανίατες ασθένειες. Προσθέστε σε όλα αυτά και το πρόσφατο συλλαλητήριο...

Εδώ όμως γεννιούνται κάποιες απορίες σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο που δεν είναι ψεκασμένος και δεν πιστεύει στην επίπεδη γη.

- Πώς γίνεται ένας «μπροστινός» να καλύπτει το 40% του ετήσιου προϋπολογισμού του ερασιτέχνη ΠΑΟ;

- Πώς γίνεται ένας «μπροστινός» να έχει συμβάλλει στο να «έχει ανέβει επίπεδο ο σύλλογος», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ερασιτέχνη;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΛΟΥΖΕΡΣ

Το μίσος των οπαδών του Παναθηναϊκού προς τον Γιάννη Αλαφούζο έχει απλή εξήγηση. Στη 12ετία του στην ΠΑΕ, δεν κατάφερε να κατακτήσει κανένα πρωτάθλημα. Ακόμα και η ΑΕΚ που βρέθηκε στην Γ' εθνική, πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες.

Η σύγκριση με τον Ολυμπιακό, είναι οδυνηρή. Στην εποχή Μαρινάκη (2010 έως σήμερα), ο ένας μετράει 0 πρωταθλήματα και 2 ευρωπαϊκές νίκες (!) και ο άλλος 10 πρωταθλήματα και 2 ευρωπαϊκές κούπες!

Εδώ είναι το «ζουμί». Ο Παναθηναϊκός είναι αποτυχημένος στον ελληνικό αθλητισμό και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν οπαδό της ομάδας του. Οπότε γεννιούνται θεωρίες συνωμοσίας για να δικαιολογήσουν το dna της ήττας.

Κανένας δεν θα παραδεχτεί ότι ένας συνάδελφός του είναι πιο παραγωγικός στη δουλειά και πήρε προαγωγή. Θα ισχυριστεί ότι είναι «γλείφτης» του αφεντικού. Κανένας δεν θα παραδεχτεί ότι η αγαπημένη του τον εγκατέλειψε για έναν πιο γοητευτικό άνδρα. Θα ισχυριστεί ότι πήγε μαζί του «για τα φράγκα».

Αντίστοιχα, δεν είναι εύκολο να παραδεχτεί κάποιος ότι η ομάδα του είναι αποτυχημένη, γιατί απλά αυτό της άξιζε. Θα ισχυριστεί ότι ο πρόεδρός του είναι «μπροστινός».

Αντίστοιχη εξήγηση υπάρχει και για το ιστορικό μίσος προς την «οικογένεια» για τις αποτυχίες του παρελθόντος.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Φυσικά, όλα ήταν διαφορετικά στα πρώτα χρόνια της εποχής Αλαφούζου. Ήταν τα χρόνια του ειδυλλίου και του βαψίματος στα κάγκελα. Τότε δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα ότι δήθεν ήταν «μπροστινός» και είχαν ακόμα ελπίδα.

Όταν όμως τα χρόνια περνούσαν και η υποταγή τους στον Ολυμπιακό μεγάλωνε ακόμα περισσότερο, τότε ανακάλυψαν ότι ήταν «μπροστινός»:

Μετά ακολούθησε η διετία 2022/23 - 2023/24. Ξαφνικά αγάπησαν τον Αλαφούζο και πάλι, γιατί έγιναν «μαχητικοί». Παρέμειναν όμως άτιτλοι και το γύρισαν στα συλλαλητήρια.

Η κατάσταση την τελευταία διετία, είχε ως εξής:

- Νικάει ο Παναθηναϊκός τη μία αγωνιστική; Ησυχία και χαρά. Φέρνει άσχημα αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός; «Αλαφούζο σε καρότσα».

- Φεύγει ο Παναθηναϊκός από το Καραϊσκάκη στην υπόθεση Χουάνκαρ; «Θα λέτε συγγνώμη κύριε Γιάννη δεν θα το ξανακάνω». Χάνει βαθμούς στη Λεωφόρο από την Κηφισιά; «Μπροστινέ πούλα και π@@λο».

Με λίγα λόγια, το αν ο Αλαφούζος ήταν ένας «μπροστινός» και εχθρός του συλλόγου, εξαρτιόταν από το αποτέλεσμα της εκάστοτε αγωνιστικής!

Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που πιστεύουν ότι «η οικογένεια» κινεί τα νήματα για να κρατάει την ΠΑΕ στην αφάνεια. Ξυπνάει το πρωί ο 90χρονος επικεφαλής της οικογένειας, παίρνει τα χάπια του, πίνει το τσαγάκι του και παίρνει τηλέφωνο τον Αλαφούζο με τρεμάμενη φωνή: «Όπως είπαμε Γιαννάκη μου, να τους κρατάς ανύπαρκτους»!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Αυτή η κατάσταση όμως δεν αφορά μόνο την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αφορά επίσης τον ερασιτέχνη και το μπάσκετ.

Πόσες φορές δεν διαβάσαμε κατηγορίες για «μπροστινούς» και «τζιγγεροποίηση» στον ερασιτέχνη, επειδή απλά δεν μπόρεσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού να χωνέψει την ιστορική κατραπακιά στον ευρωπαϊκό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ ανδρών που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη, ενώ εκείνοι έχουν μείνει στο μηδέν;

Ωστόσο, όσο εύκολα φαντασιώνεται ο κόσμος του Παναθηναϊκού θεωρίες συνωμοσίας, τόσο εύκολα άγεται και φέρεται. Οι εικόνες με το βάψιμο στα κάγκελα, το επιβεβαιώνουν. Ένα ακόμα παράδειγμα ήρθε χθες από την «Αλαφουζολατρική» ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για «ρεκόρ τίτλων» στον ερασιτέχνη!

Ποιο ήταν το ρεκόρ τίτλων στον ερασιτέχνη για το 2023/24; Ένα πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών, ένα «χάρτινο» λιγκ καπ στο βόλεϊ ανδρών και ένα κύπελλο μπάσκετ γυναικών. Την ίδια σεζόν, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός πήρε 5 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 1 σούπερ καπ και έπαιξε σε 2 ευρωπαϊκούς τελικούς!

Αντίστοιχα, το 2022/23, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο, 1 λιγκ καπ και 1 σούπερ καπ και ο Ολυμπιακός κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 2 σούπερ καπ και 2 ευρωπαϊκά!

Ποιο είναι το ρεκόρ τίτλων σας; Γιατί δεν λέτε αριθμούς; Μάλλον είναι ικανοποιημένοι που δεν συνεχίστηκε το 50-0, παρότι βλέπουν την πλάτη του Ολυμπιακού.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστρέφοντας στις «ψεκασμένες» θεωρίες και στις σχέσεις του κόσμου του ΠΑΟ με τους προέδρους του, οφείλουμε να θυμίσουμε τι έχει συμβεί στο μπάσκετ και μάλιστα σχετικά πρόσφατα.

Θυμίζουμε λοιπόν τις «ομορφιές» με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τις ατάκες «θα σας βάλω τις κουκούλες στον κ@λο» και «γ...ώ τον Παναθηναϊκό και τη 13 σας».

Δεν απέχει πολύ η εποχή που το κλειστό του ΟΑΚΑ δονούσε το σύνθημα «αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός» και διαβάζαμε παντού για «παρκαδόρο». Αλησμόνητα έχουν μείνει όσα διαβάζαμε στα social media, όταν έφυγαν από την ΚΑΕ Διαμαντίδης και Αλβέρτης... Όσα γράφονται σήμερα για τον Αλαφούζο, είναι κολακευτικά, μπροστά σε όσα διαβάζαμε για τον Γιαννακόπουλο.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν όμως μόλις ο Γιαννακόπουλος είπε ότι θα βάλει λεφτά και προσκύνησαν τον υβριστή τους δημόσια!

Το συμπέρασμα λοιπόν, είναι ένα:

Ο λαός που πίστεψε ακόμα και στους πρίγκηπες του Τσάκα, καταφεύγει διαρκώς σε θεωρίες συνωμοσίας για να δικαιολογήσει την σκληρή πραγματικότητα: Ότι ο σύλλογος που στηρίζει, είναι ο μεγαλύτερος λούζερ του ελληνικού αθλητισμού!

Διαβάστε επίσης

Τα ολυμπιακά μετάλλια και το «παναθηναϊκό μετάλλιο» στην υποκρισία...

Τα ολυμπιακά μετάλλια και το «παναθηναϊκό μετάλλιο» στην υποκρισία...

Η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού που λέγεται Ολυμπιακός χάρίζει στη χώρα ολυμπιακά μετάλλια και οι προπαγανδιστές κάνουν bullying στους ολυμπιονίκες. Το αίσχος δεν έχει πάτο και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει σκληρές αλήθειες...

Ξεσκεπάζοντας με ντοκουμέντα το νέο «πράσινο» αφήγημα στη σκιά του Youth League!

Ξεσκεπάζοντας με ντοκουμέντα το νέο «πράσινο» αφήγημα στη σκιά του Youth League!

Στο έπος του Youth League υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη. Ακόμα και σε αυτό όμως, οι «πράσινοι» οπαδοί του Τουρνουαϊκού Αμπελοκήπων προσπάθησαν να στήσουν αφήγημα πάνω σε ένα ψέμα. Για κακή τους τύχη, τους ξεμπροστιάζουμε ξανά.

Conference ή Ευρωλίγκα; Ο κόσμος του ΠΑΟ έχει απαντήσει ΕΜΦΑΤΙΚΑ σε ανύποπτη στιγμή!

Conference ή Ευρωλίγκα; Ο κόσμος του ΠΑΟ έχει απαντήσει ΕΜΦΑΤΙΚΑ σε ανύποπτη στιγμή!

Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και η Αθλητική διαπλοκή ξεμπροστιάζει με ντοκουμέντα την πραγματική επιθυμία των οπαδών του Παναθηναϊκού ανάμεσα σε Conference League και Ευρωλίγκα... Προτού μετατραπούν σε αλεπούδες και θυμηθούν τα κρεμαστάρια!