Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Conference ή Ευρωλίγκα; Ο κόσμος του ΠΑΟ έχει απαντήσει ΕΜΦΑΤΙΚΑ σε ανύποπτη στιγμή!

Conference ή Ευρωλίγκα; Ο κόσμος του ΠΑΟ έχει απαντήσει ΕΜΦΑΤΙΚΑ σε ανύποπτη στιγμή!
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 14:30

Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και η Αθλητική διαπλοκή ξεμπροστιάζει με ντοκουμέντα την πραγματική επιθυμία των οπαδών του Παναθηναϊκού ανάμεσα σε Conference League και Ευρωλίγκα... Προτού μετατραπούν σε αλεπούδες και θυμηθούν τα κρεμαστάρια!

Προτού συμπληρωθούν δύο μέρες από τον άθλο της κατάκτησης του Conference League από τον Ολυμπιακό, το SDNA κάλεσε τους αναγνώστες του να ψηφίσουν σε poll ποιο είναι σημαντικότερο επίτευγμα, η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο ή η κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Φυσικά, το ερώτημα τέθηκε κατόπιν εορτής και οι οπαδοί του ΠΑΟ ψήφισαν μαζικά Euroleague.

Όμως ο διάολος έχει πολλά ποδάρια...

Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2023 ένα «πράσινο» account στο Twitter είχε θέσει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού το δίλημμα Conference League στο ποδόσφαιρο ή Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Τότε όμως, οι απόψεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, ήταν διαφορετικές και νικητής είχε βγει το Conference League με ποσοστά Τσαουσέσκου!

Απολαύστε τις ψήφους τους και τα επιχειρήματά τους...

1. «ΘΕΛΟΥΜΕ CONFERENCE ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Πρώτο επιχείρημα και σίγουρα πολύ βάσιμο, ότι η κατάκτηση του Conference League θα αποτελέσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο:

2. «ΠΟΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;»

Δεύτερο επιχείρημα, η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου. Ο βασιλιάς των σπορ δεν συγκρίνεται με τίποτα...

3. «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕΙ!»

Κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν με γνώμονα το τι θα πονέσει περισσότερο τους οπαδούς του Ολυμπιακού και ποιες είναι οι σκέψεις τους...

4. «ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΧΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ»

Ένα άλλο επιχείρημα στηρίζεται στο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ούτως ή άλλως ευρωπαϊκούς τίτλους στο μπάσκετ (όπως και ο Ολυμπιακός άλλωστε), οπότε στο ποδόσφαιρο θα ήταν μία ιστορική ευκαιρία...

5. «ΘΥΣΙΑΖΑ ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩΛΙΓΚΕΣ»

Ποιος εξάστερος και εφτάστερος. Μέχρι και 10 αστέρια θυσίαζε ο «Χόρτο Μαγικό» για να έπαιρνε Conference League η ομάδα του στο ποδόσφαιρο...

6. «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ»

Ποια είναι η μεγαλύτερη ομάδα; Τα 47 πρωταθλήματα δεν αρκούσαν σε κάποιους για να πάρουν την ιστορική απάντηση γιατί μιλούσαν για Γουέμπλεϊ και άτιτλες πορείες. Το Conference League όμως θα έδινε την οριστική, ιστορική απάντηση!

7. «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΛΑ, CONFERENCE, ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ...»

Όπως είδατε, η τοποθέτηση του κόσμου του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρη και πανηγυρικά διατυπωμένη σε άπειρα σχόλια. Το δείγμα ήταν επαρκέστατο και αντανακλά την πραγματική κάψα του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Λίγους μήνες μετά, τα πάντα άλλαξαν. Η Μποντιρολίγκα του Ντιφάλα και του Μπελόσεβιτς φαντάζει πιο ελκυστική σε όλους αυτούς και πλέον κοσμούν τις φωτογραφίες προφίλ τους με εικόνες του Αταμάν, του Σλούκα, του Ναν και του Λεσόρ.

Τι κι αν όλες οι ομάδες της Euroleague έχουν λιγότερο από το μισό μπάτζετ της Άστον Βίλα; Τι κι αν ο τελικός του Conference League μεταδόθηκε σε 90 χώρες και ο τελικός της Euroleague σε 38; Αυτά τα επιχειρήματα δεν τους πτοούν.

Τώρα έγιναν πάλι μπασκετικοί. Τώρα έγιναν μία μονοαθλητική Εφές Αμπελοκήπων. Τώρα το Conference League έγινε... Ιντερτότο. Τώρα αναζητούν σανίδα σωτηρίας και πάλι στον χαμένο τελικό του Γουέμπλεϊ... Τώρα όλη μέρα ποστάρουν gif με μπουκαλάκια milko σε κάθε δημοσίευση για την περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού για το ευρωπαϊκό που έκανε και τον Μουρίνιο να κλάψει...

Η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Όλοι ξέρουν μέσα τους τι ισχύει. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κοσμεί πλέον την τροπαιοθήκη του με δύο τίτλους που έχουν το λογότυπο UEFA, θα κάνουν δεκαετίες να το ξεπεράσουν και να το αποδεχτούν.

Ό,τι και αν λένε σήμερα, scripta manent.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

Διαβάστε επίσης

Τόνυ... Κοτάνα!

Τόνυ... Κοτάνα!

Η Αθλητική διαπλοκή θέτει 10 «καυτά» ρητορικά ερωτήματα και απαντάει σε όλα...