Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τα e-sports και τα λάβαρα κατοχής μπάλας, στα μετάλλια σκάκι και ανώμαλου δρόμου!

Από τα e-sports και τα λάβαρα κατοχής μπάλας, στα μετάλλια σκάκι και ανώμαλου δρόμου!
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 19:03

Η φαντασία των αιώνιων δεύτερων, είναι αχαλίνωτη. Από τα e-sports, στα λάβαρα κατοχής μπάλας και καθυστερήσεων και από κει στα μετάλλια! Απολαύστε την εξέλιξη του Τέλη με την πάροδο των ετών!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Η παραφροσύνη μετατρέπεται άνετα σε αφηγήματα και ο ειδήμων των αφηγημάτων στην Παναθηναϊκούπολη ονομάζεται Αριστοτέλης Μπενόγλου.

Πριν από κάποια χρόνια, ήταν εκ των εμπνευστών της θεωρίας των 1.700+ τίτλων. Μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης του συλλόγου, άρχισε να μετράει τοπικά τουρνουά juniors και νεανίδων, τουρνουά λιποταξίας από την εποχή του μικρασιατικού μετώπου, τίτλους αφιερωμένους στην 21η Απριλίου, τίτλους στο σκάκι και τα e-sports και τίτλους μη αναγνωρισμένους από ομοσπονδίες. Έγραψε μάλιστα και βιβλίο, παρουσιάζοντας τους τίτλους, οι οποίοι αισίως ανέρχονται σε... 1.757!

Με τη θεωρία αυτή, γελάει όλος ο κόσμος, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Δείτε το ακόλουθο παράδειγμα και θα καταλάβετε:

Βάσει της θεωρίας των 1.757 τίτλων, ο Παναθηναϊκός έχει 218 τίτλους στο ποδόσφαιρο ανδρών και είναι πρώτος παγκοσμίως (!) γιατί υπολογίζουν τοπικά τουρνουά 6Χ6 και 7Χ7 (ω ναι) και έπαθλα ΕΠΣ Αθηνών! Αντίστοιχα, οι τίτλοι στο μπάσκετ ανδρών είναι 124!

Άρα, το καμάρι του συλλόγου τους είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο πρέπει να να νιώθουν χορτάτοι και πρέπει να κάνουν συλλαλητήρια για το μπάσκετ! Φυσικά, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν...

Αφού διασύρθηκε η θεωρία αυτή, έφτασε η δύσκολη στιγμή τον περασμένο Νοέμβριο, όταν παρουσιάστηκαν οι πίνακες που ανέδειξαν τον Ολυμπιακό ως τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης:

Ακολούθησε η μεγαλύτερη πίκρα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στον βασιλιά των σπορ, διαλύοντας αφηγήματα δεκαετιών. Ο Μπενόγλου άφησε τα τρόπαια των e-sports και στράφηκε στα λάβαρα καθυστερήσεων και κατοχής μπάλας...

«Εμείς είχαμε κατοχή μπάλας όταν φάγαμε τριάρα στο Όλντ Τράφορντ, τι να μας πει το ευρωπαϊκό σας»...

Σήμερα έφτασε η ώρα για το τρίτο μεγάλο αφήγημα, τα μετάλλια των αθλητών στα ατομικά αθλήματα!

Ο Μπενόγλου διαβλέπει τη μετατροπή του Παναθηναϊκού σε μονοαθλητικό σύλλογο, καθώς μετά από 13 χρόνια μπασκετικών χαστουκιών, στα οποία δεν κατέκτησαν κανέναν σοβαρό τίτλο (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους), πλέον ο κόσμος τους προσπαθεί να βρει αποκούμπι στο μπάσκετ.

Η μετατροπή του Παναθηναϊκού σε Εφές της Ελλάδας, δηλαδή σε καθαρά μπασκετικό σωματείο, τρομάζει τον Τέλη, που δημιούργησε νέο αφήγημα για τα μετάλλια στα ατομικά αθλήματα της σεζόν 2023/24, ανάμεσα στα οποία τα αγαπημένα τους e-sports, το σκάκι, ο ανώμαλος δρόμος και η τοξοβολία. Φυσικά, ούτε κουβέντα για τα ομαδικά αθλήματα...

Η πίκρα τους που είναι οι αιώνιοι δεύτεροι στον ελληνικό αθλητισμό, οδηγεί στα αστεία αφηγήματα. Όμως οι αλήθειες των αριθμών είναι αυτές:

- Ο Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ΠΡΩΤΟΣ στην Ευρώπη (και φυσικά και στην Ελλάδα) σε εθνικούς/διεθνείς τίτλους στον ομαδικό αθλητισμό.

- Ο Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ΠΡΩΤΟΣ σε πανελλήνιους τίτλους ΚΑΙ στον ατομικό αθλητισμό (μόνο στην κολύμβηση οι τίτλοι είναι εκατοντάδες).

- Ο Ολυμπιακός είναι διαχρονικά Ο ΠΡΩΤΟΣ σύλλογος της χώρας σε ευρωπαϊκούς τίτλους (19 έναντι 7 του Παναθηναϊκού).

Μετρήστε λοιπόν εσείς μετάλλια στο σκάκι.

Τα αφηγήματα να είναι καλά και τα βιβλία να πουλάνε...

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: All time νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη (έρευνα)

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: All time νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη (έρευνα)

Δεν θα... κλέψουμε Εκκλησία, γράφοντας για κατακτήσεις, αλλά θα παρουσιάσουμε τις νίκες και τις προκρίσεις. Τα αναλυτικότερα στατιστικά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου, είναι εδώ.

Σε έναν κόσμο γεμάτο Σλούκες, γίνε Βεζένκοφ!

Σε έναν κόσμο γεμάτο Σλούκες, γίνε Βεζένκοφ!

Η σφαλιάρα από το Τορόντο προσγειώθηκε ανώμαλα στο Σούνιο: Δεν αγοράζονται τα πάντα με το χρήμα, όσα γήπεδα και αν σου δώσει το κράτος. Η θεωρία της πράσινης παρένθεσης κάνει κάποιους να ζώνονται από τα φίδια. Ανάλυση από την Αθλητική διαπλοκή.

Ευρω-άτιτλος πεναλτιακός vs ευρωκουπάτος και σπαθάτος!

Ευρω-άτιτλος πεναλτιακός vs ευρωκουπάτος και σπαθάτος!

19 αγώνες και ευρω-κούπα, αλλά μόλις 2 πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Καναπέ από τα Χριστούγεννα, αλλά 5 πέναλτι για τον Παναθηναϊκό! Bonus: Για πρώτη φορά τα στατιστικά-ΣΟΚ με τα πέναλτι των αιωνίων στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League!