Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ: Ο κρατικός μηχανισμός στέκεται προσοχή στον εραστή του ΠΑΟ και της 13!

Πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ: Ο κρατικός μηχανισμός στέκεται προσοχή στον εραστή του ΠΑΟ και της 13!
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 10:38

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και οι μαφιόζικές πρακτικές είναι πλέον ανεξέλεγκτες. Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές είναι πλέον μεγάλος και η Αθλητική διαπλοκή καταγράφει τα ανατριχιαστικά δεδομένα.

Τις τελευταίες ώρες, το ελληνικό μπάσκετ δοκιμάζεται για μία ακόμη φορά με τον πλέον σκληρό τρόπο από τις πράσινες πρακτικές που παραπέμπουν κατά την κρίση μας σε μαφία και οι οποίες είναι πλέον προκλητικές και απροκάλυπτες, με τον κρατικό μηχανισμό να σκύβει ξανά το κεφάλι και να στέκεται προσοχή.

Η στάση αυτή του κρατικού μηχανισμού θρέφει το τέρας της πράσινης μαφίας, με τον ίδιο τρόπο που το αίμα θρέφει τους βρικόλακες και αυτό το διαπιστώνουμε διαρκώς.

Για να φτάσουμε στο σημείο να απειλούνται διαιτητές και να δέχονται επιθέσεις, υπήρξαν πολλά περιστατικά που δείχνουν την ένταση των μαφιόζικων πρακτικών, ιδίως κατά τους τελευταίους μήνες.

Πέρυσι τον Απρίλιο, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος απειλούσε Θεούς και δαίμονες, όταν ο υπουργός αθλητισμού δεν δεχόταν να του παραχωρήσει το ΟΑΚΑ με τους όρους που ήθελε. Μέσω βίντεο που δημοσίευσε, εμφανίστηκε σε έξαλλη κατάσταση και στα όρια της επιληψίας, ουρλιάζοντας και απειλώντας δημόσια έναν υπουργό ότι «θα στο βάλω μέχρι το μεδούλι»!

Ποια ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού; Λίγες ώρες μετά τις απειλές, η κυβέρνηση του 41% (και πλέον 28%), υπέκυψε στις απειλές και ικανοποίησε τα αιτήματα Γιαννακόπουλου

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023: ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΠΡΩΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Στο τέλος του ίδιου μήνα, ο τότε καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Ντουέιν Μπέικον κατήγγειλε ότι του έστειλαν τέσσερις μπράβους έξω από το σπίτι του, με εντολή να του σπάσουν τα πόδια αν φύγει από αυτό, σαν τιμωρία για την ήττα του Παναθηναϊκού σε έναν αγώνα. Επίσης, κατήγγειλε ότι το ίδιο συνέβη στους Πάρις Λι και Ντέρικ Γουίλιαμς:

Ποια ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού; Καμία απολύτως; Κανένας δεν κλήθηκε για κατάθεση, κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε.

Τον Ιούνιο, οπαδοί του Παναθηναϊκού τα έσπασαν στο ΟΑΚΑ όταν η ομάδα τους έχανε με 35-63 από τον Ολυμπιακό, για να μην φτάσει η διαφορά στο όρια της πενηντάρας και ο αγώνας διακόπηκε οριστικά με πράσινη υπαιτιότητα.

Ποια ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού; Δεν επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών στον Παναθηναϊκό, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και αλλοιώθηκε το επόμενο πρωτάθλημα!

Εδώ και λίγες μέρες, το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση. Μετά τις απανωτές αγωνιστικές σφαλιάρες από τον Ολυμπιακό, ο Γιαννακόπουλος βρίσκεται ξανά σε έξαλλη κατάσταση, βρίζει και απειλεί θεούς και δαίμονες χωρίς να τον αγγίζει κανείς. Στο βίντεο-σοκ που ακολουθεί, εξύβριζε χυδαία μία γυναίκα διαιτητή με φράσεις, όπως «χαμούρα, γ...μένη, π..τάνα» και όλα αυτά δημοσιεύθηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, στην πλειοψηφία τους φανατικούς οπαδούς:

Ποια ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού; Μέχρι στιγμής δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μας.

Τις ίδιες ώρες, η διαιτητής Τσαρούχα στοχοποιείται με τον πιο χυδαίο τρόπο από πράσινες σελίδες στα social media:

Συνεχίζουμε: Το site SDNA απηχεί τις θέσεις του Παναθηναϊκού και ο Δ. Γιαννακόπουλος ποστάρει διαρκώς στους λογαριασμούς του τα άρθρα του πορτοκαλί site.

Η ιστοσελίδα αυτή στοχοποίησε την Παρασκευή τον διαιτητή Ηλία Καρπάνο, με την κατηγορία ότι στο παρελθόν διατηρούσε μαγαζί με την επωνυμία: «Ο θρύλος του καφέ»! Εν τω μεταξύ, η επωνυμία του καταστήματος ήταν «The coffee legend» και η απόδοση στο επιμελητήριο ήταν στα ελληνικά, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους προπαγανδιστές που ακούνε «θρύλος» και πονάει όλο τους το είναι!

Μόλις δύο μέρες μετά τη δημοσίευση του SDNA, ο διαιτητής Καρπάνος δέχτηκε επίθεση στην οικία του:

Πώς αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός; Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μας ούτε τώρα...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πάντως, απευθύνθηκε στην ομοσπονδία του μπάσκετ σήμερα και ήταν σαφής: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα». Δεν διευκρίνισε σε ποιο θέμα αναφερόταν. Πιθανώς στο ότι αντιδρά και φωνάζει:

Με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του διαιτητή Καρπάνου, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ. Πέρυσι τον Απρίλιο ανατινάχθηκε το μαγαζί του υπεύθυνου διαιτησίας της ομοσπονδίας μπάσκετ, Νίκου Πιτσίλκα:

Ποια ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και τότε; Δεν συνελήφθη κανείς. Η μοναδική αντίδραση που είδαμε, ήταν ένα story στο Instagram με έναν μεγαλοπαράγοντα του μπάσκετ να ποστάρει το τραγούδι «απόψε κάνεις μπαμ».

Επιστρέφουμε στις «πράσινες» πρακτικές. Τις τελευταίες ημέρες, ο Γιαννακόπουλος απειλεί ότι θα αποσύρει τους παίκτες της ομάδας του από την εθνική Ελλάδας, ενώ εκκρεμεί η εξέλιξη των τελικών της basket league:

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιαννακόπουλος παίζει και αυτό το χαρτί. Απειλεί ότι θα αποσύρει τους παίκτες του από την εθνική ομάδα σε χρονιά ολυμπιακών αγώνων, για να εξασφαλίσει διαιτησίες τύπου «φάρου».

Τα ίδια έκανε και στην Ευρώπη, μιλώντας για «μαφία του Μποντιρόγκα». Και τελικά ο πρώην υπάλληλος του Παναθηναϊκού προχώρησε σε μπαράζ ορισμών του Ντιφάλα που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε μία ευρωλίγκα, μπροστά στην οποία η ευρωλίγκα της συγγνώμης της Fiba φαντάζει κρυστάλλινη!

Στην παραδοχή της Euroleague για σφαγή του Ολυμπιακού και στις κραυγές του Τζέιμς, του Τεόντοσιτς, της Βαλένθια, του Αμπρίνες, του Κάτας και του Τσους Ματέο (πατήστε στα links), προστέθηκε χθες και αυτή του Βούισιτς. Εις μάτην. Η δουλειά έγινε.

Ο Γιαννακόπουλος χρησιμοποίησε τις μεθοδεύσεις του και πέτυχε το στόχο του, με αποκορύφωμα τον τετραπλό σερί ορισμό Ντιφάλα-Μπελόσεβιτς στα games 4 και 5 των playoffs και στους δύο αγώνες του final four. Ο πρώην υπάλληλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Ντέγιαν Μποντιρόγκα, δηλωμένος «ισόβια βάζελος», έκανε το καθήκον του και τα αποτελέσματα κρίθηκαν από διαιτητικές σφαγές, με αποκορύφωμα φυσικά το game 5 των playoffs με την Μακάμπι (βολές: 35-10), αλλά και την εξόντωση της Ρεάλ με τα απανωτά φάουλ στον Ταβάρες στο ξεκίνημα του τελικού.

Τις ίδιες πρακτικές και ακόμα χειρότερα, επιχειρεί να εφαρμόσει ο Γιαννακόπουλος και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Στόχος του κατά την κρίση μας, να πιέσει για να πάρει το 100-0 από τη διαιτησία.

Άλλωστε, το έχει διατυμπανίσει με κάθε τρόπο ότι αυτός είναι ο στόχος του. Το 100-0:

Τα ίδια βιώναμε και πέρυσι μετά το game 1 των τελικών στο ΣΕΦ. Άμεσα ακολούθησε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές που έχουν δει τα μάτια μας στο game 2 του ΟΑΚΑ (αποβολή Γουόκαπ) για να σπάσει το 14-0 σερί του Ολυμπιακού. Φέτος επιδιώκει το ίδιο με τον θόρυβο που ξεσηκώνει.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν είναι μόνο αισθητικό.

Οι πανοραμικές λήψεις των αυτοκινήτων του να σχηματίζουν τον αριθμό 7000, τα βίντεο να τρέχει με 200 χιλιόμετρα, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών του, οι καταγγελίες πολιτικού αρχηγού από το βήμα της Βουλής ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος έπαιρνε τηλέφωνα στο αστυνομικό τμήμα για να τον αφήσουν ελεύθερο όταν τον έπιαναν «με κόκες στην τσέπη», τα δημοσιεύματα ότι ήταν φυγόστρατος, οι επικηρύξεις του εναντίον πολιτών, οι ακραίες ρατσιστικές του απόψεις και όλα τα συναφή, είναι θέματα που απασχολούν την αισθητική ή το νόμο. Εμείς είμαστε αθλητική στήλη και δεν μας απασχολούν.

Ωστόσο, οι πρακτικές που υλοποιεί στον ελληνικό αθλητισμό και οι οποίες κατά την κρίση μας παραπέμπουν σε μαφία, πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά όποιον ενδιαφέρεται για την πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού.

Κατάρες σε ανήλικα παιδιά αθλητών, χυδαίες εξυβρίσεις σε γυναίκα διαιτητή, κόκκινα στρινγκ σε πάγκους ομάδας, απειλές σε υπουργούς, στοχοποιήσεις ανθρώπων και πολλά ακόμη, ξεσκίζουν τις σάρκες του ελληνικού μπάσκετ σαν επιθετικό καρκίνωμα.

Ως πότε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός θα υποτάσσεται και θα βαράει προσοχή σε έναν τύπο που δεν είναι καν ο πιο ισχυρός και πλούσιος επιχειρηματίας;

Ως πότε οι διαιτητές θα «τα κάνουν πάνω τους» και θα νομιμοποιούν αυτές τις πρακτικές με τα σφυρίγματά τους;

Ως πότε οι πρακτικές μαφίας και τρομοκρατίας θα εφαρμόζονται ανενόχλητα σε μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου υποτίθεται ότι η κυβέρνηση του «28 τακατό» ενδιαφέρεται να τις πατάξει;

Ίσως πάρουμε κάποιες απαντήσεις απόψε το βράδυ...

Διαβάστε επίσης

Κρατική αβάντα, πράσινη αλητεία, ερυθρόλευκα λάθη: Ο μπασκετικός απολογισμός 2023/24

Κρατική αβάντα, πράσινη αλητεία, ερυθρόλευκα λάθη: Ο μπασκετικός απολογισμός 2023/24

Ο μπασκετικός απολογισμός της σεζόν 2023/24. Το δικαστικό σκάνδαλο, η κρατική αβάντα με το ΟΑΚΑ, οι καλοκαιρινές διακοπές, οι διαιτησίες, η τοξικότητα και το μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία όλων των κατόχων ευρωπαϊκών τίτλων!

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία όλων των κατόχων ευρωπαϊκών τίτλων!

Η πορεία που έγραψε ιστορία. Ο Ολυμπιακός του 2023/24 πέτυχε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία, όχι μόνο συγκριτικά με τις ελληνικές ομάδες, αλλά και συγκριτικά με όλους τους κατόχους ευρωπαϊκών τίτλων! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα σχετικά στοιχεία...

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Αφού πηγαίνατε γυρεύοντας, πιείτε το πικρό ποτήρι. Η Αθλητική διαπλοκή πραγματοποιεί την πληρέστερη σύγκριση ανάμεσα στην πορεία του Γουέμπλεϊ και το Conference League του Ολυμπιακού. Αν ξεχάσουμε την κυρα-Δέσποινα, τι ήταν άραγε σημαντικότερο;