Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΩΣ ΕΔΩ: Φαινόμενο Γιαννακόπουλος και κρατική ασυλία!

ΩΣ ΕΔΩ: Φαινόμενο Γιαννακόπουλος και κρατική ασυλία!
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024 - 12:12

Έφτασε η ώρα να σπάσει το απόστημα. Η Αθλητική διαπλοκή λέει αυτά που δεν τολμάει να πει κανείς στην Ουγκάντα της Μεσογείου.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Όταν πριν από λίγους μήνες, ο Δ. Γιαννακόπουλος λάνσαρε τα κασκόλ «όχι βία στο μπάσκετ», εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι το έκανε υποκριτικά και στα όρια του τρολαρίσματος, χωρίς να εννοεί και να πιστεύει το παραμικρό.

Ο ίδιος επέμενε: «Έχω κάνει λάθη για τα οποία έχω ζητήσει συγγνώμη ένα εκατομμύριο φορές και πλέον έχω αλλάξει».

Νηφάλιος ακουγόταν που λέει και ο Αγγελόπουλος.

Το μυαλό μας πήγε συνειδητά στα ουρλιαχτά με τις κατάρες για τη γυναίκα και τα παιδιά του Σπανούλη, στα κόκκινα στρινγκ, στις επικηρύξεις ανθρώπων λες και ζούμε στην άγρια Δύση, στις απειλές προς υπουργούς και όλες τις άλλες ομορφιές που έχουν στιγματίσει τη διαδρομή του.

Τους επόμενους μήνες τον είδαμε να ουρλιάζει σαν τελειωμένος οπαδός προς τους διαιτητές στους αγώνες με την Μπολόνια και την Μακάμπι, αλλά όλα καλά. Έχει αλλάξει το παιδί. Κάνει βήματα προόδου.

Οι προκλήσεις του συνεχίστηκαν ακόμα και στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του τελικού με τη Ρεάλ. Ακούστε τις πρώτες του δηλώσεις για τις συμμετοχές και τις κατακτήσεις και κάντε τη σύγκριση με τις ενωτικές δηλώσεις Μαρινάκη μετά το τέλος του τελικού στο ποδόσφαιρο. Εκεί όπου πραγματικά κάποιοι ζουν με τις αναμνήσεις για συμμετοχές και είναι ευρω-άτιτλοι.

Μετά τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, η κλασική Γιαννακοπουλο-αταμανικού τύπου αλαζονεία, εμφανίστηκε ξανά: «3-1 κλειδωμένο».

Εκεί όμως δεν έχει Ντιφάλα, εκεί έχει Μπαρτζώκα. Τα ψευτο-mind games δεν περνάνε, όπως δεν πέρασαν και τότε με τα αστεία στοιχήματα για προπονητή Ιτούδη και μεταγραφή Παπαγιάννη, «πακέτο» μέχρι τον Φλεβάρη που μας πέρασε.

Δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Ακολούθησε το 2-0 χθες στο ΣΕΦ γιατί γνωρίζουν ότι όπου δουν τον Ολυμπιακό, έχει ταπείνωση. Είτε σε τελικό σούπερ καπ, είτε σε τελικό κυπέλλου, είτε σε τελικούς πρωταθλήματος, είτε σε Euroleague.

Χθες γίναμε πάλι μάρτυρες εκείνης της γνώριμης φωνής που ούρλιαζε κατάρες και ευχόταν να πεθάνει η γυναίκα του Σπανούλη και τα παιδιά του.

Μόνο που αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε μια γυναίκα διαιτητής, η Βάσω Τσαρούχα:

«Γ...ΜΕΝΗ, ΧΑΜΟΥΡΑ, ΑΝΤΕ Γ...ΣΟΥ Π...ΤΑΝΑ»! Σε έναν λογαριασμό με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, ως επί το πλείστον φανατικούς οπαδούς...

Παράλληλα κραύγαζε: «Έρχομαι στο ΣΕΦ, πλυθείτε», προκαλώντας τους οπαδούς, ενώ εξύβρισε και την κυβέρνηση, λέγοντας για Μαξίμου και Λιόλιο: «Άντε γ...είτε μ...πανα»!

Όσο για τα αντικειμενικά αθλητικά ΜΜΕ, η ΧΥΔΑΙΑ επίθεση Γιαννακόπουλου δεν τους συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ενδεικτικά, το Sport24 έγραψε απλά για «ξέσπασμα Γιαννακόπουλου» και για «αγανάκτηση», φράσεις περίεργες που κάνουν τον αναγνώστη να νιώθει ότι αυτός που ξέσπασε ίσως είναι αδικημένος:

Γιατί έγινε το ξέσπασμα Γιαννακόπουλου; Γιατί υποτίθεται ότι δεν δόθηκε τεχνική ποινή στον Κάνααν, ενώ δόθηκε κανονικά!

Α και γιατί δεν εκκενώθηκε το ΣΕΦ, ενώ ο κανονισμός απαιτεί για εκκένωση παρατήρηση πέντε φορές για υβριστικά συνθήματα και αυτό συνέβη χθες τέσσερις φορές (το «Κωστάκη ξαναέλα να μας δείξεις τη φανέλα» ΔΕΝ είναι υβριστικό).

Όπως προχθές ο Αταμάν αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες για μία ορθή υπόδειξη παράβασης για βήματα. «Άκυρο πήδημα» που λέγαμε μικροί.

Εμετικά σόου για ορθότατες διαιτητικές αποφάσεις. Φανταστείτε να ζούσαν αυτοί κάτι σαν τον τρίτο τελικό του 2010! Τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα άραγε;

Κάντε εικόνα τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ουρλιάζει σε stories για έναν διαιτητή και να τον βρίζει έτσι, τι θα ακούγαμε τώρα και τι θα διαβάζαμε από τα πάσης φύσεως βοθροsites «της αλήθειας». Κόντεψε να μπει φυλακή γιατί κλώτσησε μία μπάλα στο γήπεδο μετά από τη σφαγή του Μάσα στο Καραϊσκάκη.

Πριν από λίγους μήνες, ένας σπήκερ φέρεται να ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο και φέρεται να είπε τη φράση: «Άουτ είναι μ@ρή ηλίθια» για μία διαιτητική απόφαση σε έναν αγώνα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και χάλασε ο κόσμος. Ακολούθησαν μύδροι σε καταγγελτικά δημοσιογραφικά κείμενα και διπλή εισαγγελική παρέμβαση.

Η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου παρενέβη, διαβιβάζοντας το σχετικό υλικό στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο υποκίνησης βίας. Το διαβάσαμε αποκλειστικά στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Προσοχή, όλο αυτό συνέβη για μια περίπτωση, όπου εμφανώς κάποιος φέρεται να ΞΕΧΑΣΕ ανοιχτό το μικρόφωνο και να του ξέφυγε μια ατάκα μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θεατών στο YouTube.

Χθες ο ιδιοκτήτης μίας ΚΑΕ, χωρίς να ξεχάσει τίποτα ανοιχτό, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ μια γυναίκα διαιτητή, μέσω ενός λογαριασμού Instagram που ακολουθείται από πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθους, οι περισσότεροι των οποίων φανατικοί οπαδοί.

- Εδώ τίθεται θέμα υποκίνησης βίας;

- Να αναμένουμε αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση;

- Θα βγάλει ανακοίνωση η ένωση διαιτητών;

- Θα ασχοληθεί η ομοσπονδία;

- Θα παρέμβει η ΔΕΑΒ;

- Θα υπάρξει πειθαρχική διαδικασία;

- Τα ΜΜΕ θα ασχοληθούν;

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος πήρε το ΟΑΚΑ από την Πολιτεία με τους όρους που ΓΟΥΣΤΑΡΕ, αφού πρώτα εξύβρισε και απείλησε έναν υπουργό της κυβέρνησης πριν από έναν χρόνο, με stories στα οποία απειλούσε ότι θα του βάλει «κρέας στον κ..λο»! Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από τα stories του και ο πρωθυπουργός της χώρας υλοποίησε τα αιτήματα Γιαννακόπουλου σε στάση προσοχής. Σε αντίθεση φυσικά με το ΣΕΦ που παραμένει ακόμα στην Πολιτεία.

Ανοίγουμε εδώ μία παρένθεση και σας υπενθυμίζουμε να μην ξεχάσετε αύριο να γεμίσετε τις κάλπες με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Δεν περιμένουμε φυσικά κάτι διαφορετικό από μια Πολιτεία που επιτρέπει σε όποιον είναι ισχυρός οικονομικά να κάνει δωρεές στην Αστυνομία και μετά να ανεβάζει βιντεάκια, τρέχοντας με 200 και 300 χλμ, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας και να μένει ατιμώρητος:

Όμως αν κάποιος μεροκαματιάρης δεν κόψει απόδειξη για μία τυρόπιτα, αντιμετωπίζει την κρατική οργή. Μην ξεχάσετε να γεμίσετε αύριο την κάλπη με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24 και τόνισε ότι το μπάσκετ δεν είναι όπως το επάρατο ποδόσφαιρο, όπου γίνονται επεισόδια, γιατί το κλίμα και το επίπεδο εκεί είναι διαφορετικό.

Ωστόσο, έναν χρόνο πριν, οι πράσινοι τραμπούκοι κατέστρεφαν το γήπεδο που τους παραχώρησε το Κράτος και τη γραμματεία, επειδή τους ξεφτίλιζε ο Ολυμπιακός αγωνιστικά με 35-63 στον τέταρτο τελικό και ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ούτε καν τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα, το οποίο είναι ήδη αλλοιωμένο!

Αλλά όχι, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στο μπάσκετ δεν γίνονται επεισόδια. Αυτό ισχυρίστηκε ο άνθρωπος που έκλεισε ΜΟΝΟ το Καραϊσκάκη στον αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα για επεισόδια έξω από γήπεδο αγώνα βόλεϊ, αλλά σήμερα δηλώνει περήφανος για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό.

Μην λησμονήσετε να γεμίσετε αύριο την κάλπη με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Ο δικηγόρος Θοδωρής Μαραγκουδάκης, υποψήφιος βουλευτής πέρυσι με το Μέρα25, επικροτούσε τότε δημόσια τις καταστροφές στο ΟΑΚΑ μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Χθες ευχήθηκε να βρεθούν κρύοι οι διαιτητές και να πεθάνει «η Ελλάδα του Λιόλιου»!

Πειθαρχικό Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΥΠΑΡΧΕΙ;

Απειλές, βία, τρομοκρατία, τοξικότητα. Ένας οργανισμός κακομαθημένος να πετυχαίνει ΜΟΝΟ όταν διοικούνται οι ομοσπονδίες και οι λίγκες από πρώην παίκτες τους, όπως ο Βασιλακόπουλος και ο Μποντιρόγκα.

Η πιθανότητα τρίτης σερί σφαλιάρας σε τελικό (μετά το σούπερ καπ και το κύπελλο) από ομάδα με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, τούς διαλύει τα αφηγήματα και τους στόχους. Κατά συνέπεια, αντιδρούν με τους τρόπους που είδατε...

Τα θέλουν όλα δικά τους με τις γνωστές μεθόδους. Με Βασιλακόπουλους, Μάνους, Αναστόπουλους και Παναγιώτου. Με 4 σερί ορισμούς του Ντιφάλα και δημόσιες κραυγές των σφαγμένων Κάτας και Ματέο. Με τον Μποντιρόγκα να υμνεί τον Γιαννακόπουλο παραμονή τελικού. Με το κράτος να τους χαρίζει το ΟΑΚΑ. Με την Ευρωλίγκα να τους τιμωρεί πέρυσι για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και το Κράτος να αδιαφορεί και να κυνηγάει της αδύναμους.

Μην ξεχάσετε να γεμίσετε τις κάλπες αύριο με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Το τοξικό, εμετικό φαινόμενο συνεχίζεται ανενόχλητο και δεν συγκινείται κάνεις, όπως φαίνεται, εκτός αν διαψευστούμε ευχάριστα έστω αυτή τη φορά.

Μέχρι να σκοτωθεί το πρώτο παιδί στο δρόμο από τις Mercedes που τρέχουν με 200, μέχρι να θρηνήσουμε τον πρώτο διαιτητή από κάποιον τυφλωμένο οπαδό μετά από κάποια στοχοποίηση. Τότε πάλι οι πολιτικοί θα κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα.

Μην λησμονήσετε να γεμίσετε τις κάλπες αύριο με γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Μα γιατί επιμένεις τόσο πολύ με τη ΝΔ διαπλοκή;»

Γιατί ακόμα και ο μεγαλύτερος ever διώκτης του Ολυμπιακού, είχε το θάρρος να πει κάποια πράγματα με το όνομά τους από το βήμα της Βουλής. Τα γαλάζια παιδιά δεν θα τα πούνε ποτέ.

Δείτε το επίσημο πρακτικό της Βουλής των Ελλήνων:

Κλείνοντας, θα αναρωτηθούμε ειλικρινά:

Είναι ποτέ δυνατόν, όση ασυλία και αν απολαμβάνει ο Γιαννακόπουλος να μην τιμωρηθεί άμεσα μετά τα όσα είπε χθες; Είναι δυνατόν να μην κινηθούν αυτεπάγγελτα τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας μετά τη χυδαία εξύβριση και στοχοποίηση μίας γυναίκας διαιτητή και μετά πρόκληση προς οπαδούς: «θα έρθω στο γήπεδό σας, πλυθείτε»; Σε μία εποχή που υποτίθεται ότι τέτοια φαινόμενα τιμωρούνται με διαδικασίες-εξπρές μέσω της ΔΕΑΒ, είναι δυνατόν να έχει περάσει μισή μέρα και να μην υπάρχει καμία κινητοποίηση;

Διαβάστε επίσης

Πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ: Ο κρατικός μηχανισμός στέκεται προσοχή στον εραστή του ΠΑΟ και της 13!

Πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ: Ο κρατικός μηχανισμός στέκεται προσοχή στον εραστή του ΠΑΟ και της 13!

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και οι μαφιόζικές πρακτικές είναι πλέον ανεξέλεγκτες. Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές είναι πλέον μεγάλος και η Αθλητική διαπλοκή καταγράφει τα ανατριχιαστικά δεδομένα.

Κρατική αβάντα, πράσινη αλητεία, ερυθρόλευκα λάθη: Ο μπασκετικός απολογισμός 2023/24

Κρατική αβάντα, πράσινη αλητεία, ερυθρόλευκα λάθη: Ο μπασκετικός απολογισμός 2023/24

Ο μπασκετικός απολογισμός της σεζόν 2023/24. Το δικαστικό σκάνδαλο, η κρατική αβάντα με το ΟΑΚΑ, οι καλοκαιρινές διακοπές, οι διαιτησίες, η τοξικότητα και το μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Αφού πηγαίνατε γυρεύοντας, πιείτε το πικρό ποτήρι. Η Αθλητική διαπλοκή πραγματοποιεί την πληρέστερη σύγκριση ανάμεσα στην πορεία του Γουέμπλεϊ και το Conference League του Ολυμπιακού. Αν ξεχάσουμε την κυρα-Δέσποινα, τι ήταν άραγε σημαντικότερο;

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Η Αγγλία των 31 ευρωπαϊκών και η Ιταλία των 27, «κάηκαν» όταν οι ομάδες τους σήκωσαν το Conference League. Στην «ψωροκώσταινα» κάποιοι «σκάνε» από τη ζήλεια τους, αλλά η αλήθεια είναι μία. Συνειδητοποιεί κανείς στα αλήθεια τι πέτυχε ο Ολυμπιακός; Διαβάστε αυτό το κείμενο και ίσως καταλάβετε...