Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 - 18:20

Αφού πηγαίνατε γυρεύοντας, πιείτε το πικρό ποτήρι. Η Αθλητική διαπλοκή πραγματοποιεί την πληρέστερη σύγκριση ανάμεσα στην πορεία του Γουέμπλεϊ και το Conference League του Ολυμπιακού. Αν ξεχάσουμε την κυρα-Δέσποινα, τι ήταν άραγε σημαντικότερο;

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους απαγορεύεται να μπουν στην ίδια πρόταση η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό και η ήττα του Παναθηναϊκού στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971.

Ο πρώτος λόγος, είναι ο προφανής: Η μία περίπτωση αφορά ΤΡΟΠΑΙΟ και η άλλη μία απλή συμμετοχή σε τελικό. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το παρασκήνιο για το ρόλο της χούντας στην υπόθεση Γουέμπλεϊ (αποκαλύψεις Ασλανίδη, Δέσποινας Παπαδοπούλου και Φίλιππου Συρίγου, καταγγελίες παικτών Ερυθρού Αστέρα, έγγραφο του γενικού επιτελείου στρατού, δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, κτλ).

Τις τελευταίες ημέρες, η «πράσινη» επικοινωνία παίζει τα ρέστα της, με στόχο να αποφύγει την εναπόθεση του Γουέμπλεϊ στη χωματερή της ιστορίας μετά τον άθλο του Ολυμπιακού:

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε χθες με τον παλαίμαχο παίκτη του Παναθηναϊκού από την εποχή του Γουέμπλεϊ Τότη Φυλακούρη να παρομοιάζει τον χαμένο τελικό του Παναθηναϊκού με Porsche και τον κερδισμένο τελικό του Ολυμπιακού με Suzuki!

Επειδή λοιπόν η προπαγάνδα και το «πούλημα τρέλας» έχουν και ένα όριο, θα σας παρουσιάσουμε μία πληρέστατη και αναλυτικότατη έρευνα με τη σύγκριση ανάμεσα στο κύπελλο πρωταθλητριών της χρονιάς του Γουέμπλεϊ και το Conference League της περασμένης σεζόν, ενώ θα συγκρίνουμε και την πορεία του Παναθηναϊκού με την αντίστοιχη πορεία του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Προτού συγκρίνουμε τις διοργανώσεις μεταξύ τους, θα συγκρίνουμε τις πορείες καθεαυτές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού:

- Ο Ολυμπιακός έδωσε 19 αγώνες και ο Παναθηναϊκός 9 αγώνες. Συνεπώς, η πορεία του Ολυμπιακού ήταν μεγαλύτερη.

- Ο Ολυμπιακός πέτυχε 12 νίκες και ο Παναθηναϊκός 4 νίκες. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός πέτυχε 8 περισσότερες νίκες αριθμητικά.

- Οι νίκες του Ολυμπιακού ήταν 12 σε 19 αγώνες (ποσοστό νικών: 63,15%) και του Παναθηναϊκού 4 σε 9 αγώνες (ποσοστό νικών 44,44%). Συνεπώς, ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο ποσοστό νικών.

- Ο Ολυμπιακός πέτυχε 8 προκρίσεις σε επόμενη φάση (μαζί με τη νίκη στον τελικό που επίσης συνιστά αποκλεισμό σε νοκ άουτ) και ο Παναθηναϊκός πέτυχε 4 προκρίσεις.

- Ο Ολυμπιακός πέτυχε 38 γκολ σε 19 αγώνες (2 γκολ ανά αγώνα) και ο Παναθηναϊκός πέτυχε 16 γκολ σε 9 αγώνες (1,77 γκολ ανά αγώνα).

- Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τίτλο, ο Παναθηναϊκός όχι.

Η σύγκριση στις επιμέρους κατηγορίες καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πορεία του Ολυμπιακού ήταν, σε κάθε επίπεδο, πιο σπουδαία.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Το κύπελλο πρωταθλητριών της εποχής του Γουέμπλεϊ, περιλάμβανε μόνο τις πρωταθλήτριες ομάδες των ευρωπαϊκών χωρών και δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό Champions League. Φανταστείτε τον προσεχή Σεπτέμβριο ένα Champions League με τις πρωταθλήτριες Μάλτας και Λουξεμβούργου και χωρίς ομάδες, όπως η Μπάγερν, η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους που δεν πήραν πρωτάθλημα.

Στον πίνακα που ακολουθεί (από την Wikipedia), μπορείτε να δείτε τις ομάδες που συμμετείχαν στο κύπελλο πρωταθλητριών της σεζόν που ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό:

Όπως διαπιστώνετε, το μοναδικό πραγματικά μεγάλο όνομα, ήταν ο Άγιαξ. Ακολουθεί ένας ωκεανός από ομάδες τύπου Ζενές Ες (Λουξεμβούργο), Φλοριάνα (Μάλτα), Νεντόρι (Αλβανία), Κέφλαβικ (Ισλανδία), Γκλεντόραν (Βόρεια Ιρλανδία), Μπολντκλούμπεν (Δανία), Γουότερφορντ (Ιρλανδία), Καρλ Τσάις Ιένα (Ανατολική Γερμανία), UTA Arad (Ρουμανία), KPV (Φινλανδία), ΕΠΑ Λάρνακας (Κύπρος), κτλ.

Αυτές οι ομάδες ήταν οι «Πόρσε» στη φαντασία του Τότη Φυλακούρη! Ομάδες και πρωταθλήτριες χωρών που δεν θα είχαν θέση ούτε στον δεύτερο προκριματικό του Ιουλίου στο σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Αντίθετα, στο Europa Conference League συμμετείχαν μεταξύ άλλων: Η Άστον Βίλα του Έμερι με χρηματιστηριακή αξία παικτών 700 εκατομμύρια ευρώ που προκρίθηκε στο επόμενο Champions League, ο Άγιαξ με αξία παικτών 250 εκατομμύρια, η Φιορεντίνα με αξία παικτών 250 εκατομμύρια, η Λιλ με αξία παικτών 240 εκατομμύρια, η Φενέρμπαχτσε των μεγάλων αστέρων με αξία παικτών 200 εκατομμύρια που ήδη απέκτησε τον Μουρίνιο ως προπονητή.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ

Το καλύτερο έπεται στη συνέχεια... Ποια ήταν η πραγματική δυναμική των ομάδων; Ας δούμε σε ποια θέση τερμάτισαν στο πρωτάθλημα της χώρας τους οι ομάδες που συμμετείχαν στο κύπελλο πρωταθλητριών της σεζόν 1970/71:

- ΕΠΑ Λάρνακας: 18η θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας.

- Γκέτεμποργκ: 15η θέση στο πρωτάθλημα Σουηδίας (υποβιβάστηκε!)

- Έβερτον: 14η θέση στο πρωτάθλημα Αγγλίας.

- Αούστρια Βιέννης: 10η θέση στο πρωτάθλημα Αυστρίας.

- Μπολντκλούμπεν: 8η θέση στο πρωτάθλημα Δανίας

- Κάλιαρι: 7η θέση στο πρωτάθλημα Ιταλίας

- Νεντόρι: 7η θέση στο πρωτάθλημα Αλβανίας.

- Φλοριάνα: 6η θέση στο πρωτάθλημα Μάλτας

- Σλόβαν Μπρατισλάβας: 6η θέση στο πρωτάθλημα Τσεχοσλοβακίας.

- Κοκόλα: 6η θέση στο πρωτάθλημα Φινλανδίας.

- Ερυθρός Αστέρας: 6η θέση στο πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας.

- Ρόζενμποργκ: 4η θέση στο πρωτάθλημα Νορβηγίας.

- Άραντ: 4η θέση στο πρωτάθλημα Ρουμανίας.

- Έξι ομάδες τερμάτισαν στην 3η θέση του πρωταθλήματος της χώρας τους: Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Γουότερφορντ (Ιρλανδια), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία),Σπαρτάκ Μόσχας (ΕΣΣΔ), Κέφλαβικ (Ισλανδία), Ζενές Ες (Λουξεμβούργο).

- Εννέα ομάδες τερμάτισαν στην 2η θέση του πρωταθλήματος της χώρας τους: Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Γκλεντόραν (Β. Ιρλανδία), Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Καρλ Τσάις Ιένα (Ανατολική Γερμανία), Άγιαξ (Ολλανδία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Βασιλεία (Ελβετία).

- Το πρωτάθλημα στη χώρα τους το κατέκτησαν μόλις πέντε ομάδες: Ούιπεστ (Ουγγαρία), Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο), Γκλάντμπαχ (Δυτική Γερμανία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σέλτικ (Σκωτία).

Αυτή ήταν η... Πόρσε των πρωταθλητριών. Μόλις 5/33 ομάδες πήραν πρωτάθλημα στη χώρα τους τη χρονιά που συμμετείχαν στο κύπελλο πρωταθλητριών. Ποσοστό 15,15%! Μέχρι και υποβιβασμός υπήρξε. Ένας θεσμός που δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ιδίως εκείνη η χρονιά, ήταν μακράν η πιο κωμική στην ιστορία.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στην πορεία του προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τις εξής ομάδες:

- Ζενές Ες (τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα Λουξεμβούργου).

- Σλόβαν Μπρατισλάβας (τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα Τσεχοσλοβακίας).

- Έβερτον (τερμάτισε 14η στο πρωτάθλημα Αγγλίας).

- Ερυθρό Αστέρα (τερμάτισε 6ος στο πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας).

Στην πορεία του προς την κατάκτηση του Conference League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τις εξής ομάδες:

- Φερεντσβάρος: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας.

- Μακάμπι Τελ Αβίβ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισραήλ.

- Φενερμπαχτσέ: Τερμάτισε 2η στην Τουρκία με 99 βαθμούς (!) μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την ασταμάτητη Γαλατασαράι.

- Άστον Βίλα: Τερμάτισε 4η στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και προκρίθηκε στο Champions League.

- Φιορεντίνα: Τερμάτισε 8η στο πρωτάθλημα Ιταλίας (πίσω από ομάδες όπως Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Αταλάντα, Ρόμα).

Δηλαδή ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δύο πρωταθλητές (συν τις πανίσχυρες Φενέρ και Άστον Βίλα, αλλά και την Φιορεντίνα) και ο Παναθηναϊκός κανέναν πρωταθλητή!

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ RANKING

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ranking της ΟΥΕΦΑ, οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς το Γουέμπλεϊ, προέρχονταν από χώρες που βρίσκονταν χαμηλά στην κατάταξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εκείνη την εποχή:

- Σλόβαν Μπρατισλάβας (Τσεχοσλοβακία: 11η θέση στο ranking).

- Ερυθρός Αστέρας (Γιουγκοσλαβία: 14η θέση στο ranking).

- Ζενές Ες (Λουξεμβούργο: 30η θέση στο ranking).

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τρεις ομάδες, προερχόμενες από χώρες που βρίσκονται στο top-10:

- Άστον Βίλα (Αγγλία: 1η θέση στο ranking).

- Φιορεντίνα (Ιταλία: 2η θέση στο ranking).

- Φενερμπαχτσέ (Τουρκία: 7η θέση στο ranking).

Η μοναδική ομάδα που απέκλεισε ο Παναθηναϊκός από τις top-10 χώρες της ΟΥΕΦΑ, ήταν η Έβερτον από την Αγγλία. Όπως είδαμε όμως, η Έβερτον τερμάτισε στην 14η θέση του πρωταθλήματος Αγγλίας (μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την 20η θέση).

Κάντε τις συγκρίσεις σας με την Άστον Βίλα που τερμάτισε 4η στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Έβερτον με δύο ισοπαλίες (χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ που έχει καταργηθεί), ενώ ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Άστον Βίλα με δύο νίκες και συνολικά έξι γκολ!

Επίσης, ο Ολυμπιακός, πέραν της Άστον Βίλα, νίκησε και τη Γουέστ Χαμ (την κάτοχο του Conference League). Δηλαδή στην ίδια ευρωπαϊκή σεζόν, νίκησε τρεις φορές ομάδες από την Αγγλία και ο Παναθηναϊκός καμία!

Συνοψίζοντας:

- Πρωταθλήτριες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός φέτος: Δύο (και μία ομάδα με 99 βαθμούς).

- Πρωταθλήτριες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός τη χρονιά του Γουέμπλεϊ: Καμία.

- Ομάδες από το top-10 χωρών της ΟΥΕΦΑ που απέκλεισε ο Ολυμπιακός φέτος: Τρεις.

- Ομάδες από το top-10 χωρών της ΟΥΕΦΑ που απέκλεισε ο ΠΑΟ τη χρονιά του Γουέμπλεϊ: Μία (τερμάτισε 14η στη χώρα της).

Αξίζει να σημειωθεί το πολύ βατό σύστημα με λίγους αγώνες συγκριτικά με τη σημερινή εποχή, αφού αρκούσε να περάσεις μία ομάδα τύπου Ζενές Ες και να βρεθείς στους «16» και μία ομάδα τύπου Σλόβαν Μπρατισλάβας και να βρεθείς στα προημιτελικά. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός έπεφτε πάνω σε Παλοτάι (1974) ή Μπενφίκα (1983).

Συγκρίνοντας το Conference League με το Γουέμπλεϊ, ο Ολυμπιακός νίκησε Φενερμπαχτσέ, Άστον Βίλα και Φιορεντίνα και ο Παναθηναϊκός Ζενές Ες και Σλόβαν Μπρατισλάβας! Επίσης, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τρόπαιο και ο Παναθηναϊκός όχι. Παρόλα αυτά, προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Γουέμπλεϊ είναι σημαντικότερο από την κατάκτηση του Conference League, μόνο και μόνο επειδή λεγόταν πρωταθλητριών!

Οπότε, με βάση το σκεπτικό τους, η Σεβίλλη που έχει ευρωπαϊκό, αλλά δεν έχει παίξει σε τελικό πρωταθλητριών, υπολείπεται σε ευρωπαϊκή ιστορία από ομάδες, όπως η Μάλμε ή η Σεντ-Ετιέν που έχουν χάσει σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών!

Αλλά τι λογική ψάχνει κανείς από «ιστορικούς» που ενοχλούνται όταν επισκέπτεται τον Παρθενώνα κάποιος χωρίς να τους πάρει άδεια, γιατί νομίζουν ότι αποτελούν απευθείας απογόνους του Ικτίνου και του Καλλικράτη;

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΗΤΤΗΤΑ ΣΕΡΙ

Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε φέτος αντιμέτωπος με τέσσερα εντυπωσιακά αήττητα σερί στην Ευρώπη και τα έσπασε εκείνος και τα τέσσερα! Αυτό αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο της δυσκολίας στην ευρωπαϊκή του διαδρομή.

Αήττητο 1: Στον όμιλο του Europa League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την περυσινή κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ, η οποία μετρούσε 17 σερί αγώνες στην Ευρώπη αήττητη. Ήταν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αήττητο σερί οποιασδήποτε αγγλικής ομάδας στην ιστορία. Νίκησε με 2-1 και έσπασε το αήττητο.

Αήττητο 2: Στα play-in των «16» του Conference League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Φερεντσβάρος, η οποία μετρούσε 12 συνεχόμενους αγώνες αήττητη στο Conference League με 8 νίκες και 4 ισοπαλίες. Νίκησε με 1-0 και έσπασε το αήττητο των Ούγγρων.

Αήττητο 3: Στα ημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα την Άστον Βίλα στο «Villa Park» του Μπέρμιγχαμ. Οι γηπεδούχοι ήταν αήττητοι στην έδρα τους στην Ευρώπη, έχοντας μάλιστα και το απόλυτο με 6/6 νίκες. Ο Ολυμπιακός νίκησε με τεσσάρα και έσπασε το σερί.

Αήττητο 4: Στον τελικό του Conference League, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Φιορεντίνα στην Αθήνα. Οι Ιταλοί μετρούσαν ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί 12 αγώνων στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός το έσπασε και αυτό.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας από όλα τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, το κύπελλο πρωταθλητριών του 1971 ήταν μία αστεία έκδοση ενός light θεσμού που δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό Champions League. Tο δε Conference League της σημερινής εποχής, είναι ένας μαραθώνιος στον οποίο συναντάς ομάδες πανάκριβες, με τεράστια μπάτζετ, πολύ δύσκολες και διψασμένες. Εξ ου και τα δάκρυα του Ζοζέ Μουρίνιο όταν το κατέκτησε. Εξ ου και η απογοήτευση του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ μετά τον αποκλεισμό της Άστον Βίλα από τον Ολυμπιακό.

Επίσης, η πορεία του Ολυμπιακού ήταν μεγαλύτερη, δυσκολότερη, σημαντικότερη και ουσιαστικότερη σε κάθε επίπεδο, συγκριτικά με την πορεία του Παναθηναϊκού στο κύπελλο πρωταθλητριών της σεζόν 1970/71.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η πορεία του Ολυμπιακού, κατέληξε σε τρόπαιο. Και όπως είπε πρόσφατα κάποιος, οι μεγάλες ομάδες μετράνε τίτλους και όχι συμμετοχές. Άλλωστε, το είχαν αποτυπώσει κάποτε σε πανό και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού:

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται πλέον γραμμένος στα αρχεία της UEFA. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟ της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Και αυτό δεν το έχει πετύχει καμία άλλη ελληνική ομάδα στην ιστορία και ούτε φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να το πετύχει στο μέλλον.

Επειδή όμως σας πιάνει μία «ψύχωση» με το «πρωταθλητριών», θυμίζουμε ότι πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ολυμπιακός κατέκτησε Τσάμπιονς λιγκ στους νέους (Youth League) αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια, όπως η Μπάγερν και η Μίλαν που χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές από τις ομάδες νέων στις αντρικές ομάδες. Αυτό άραγε τι είναι; Suzuki ή Porsche;

Για να μην μπερδεύεστε κ. Φυλακούρη, αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει την ίδια σεζόν Champions League στους νέους και Conference League στους άνδρες, είναι Porsche, Ferrari, Lamborghini και McLaren μαζί και εσείς δεν μπορείτε να το δείτε ΟΥΤΕ στον ύπνο σας!

Δεν φτάνει που κάνει αστείες συγκρίσεις ο Τότης, δεν μπορεί να τις κάνει και στη σωστή βάση. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το κύπελλο πρωταθλητριών του 1971 ήταν μία... Porsche, εκείνοι δεν την απέκτησαν ποτέ. Ούτε καν test drive δεν έκαναν. Μπήκαν απλώς στην έκθεση της Porsche (με τις γνωστές μεθόδους), έβγαλαν φωτογραφίες με το μοντέλο του 1971 και γύρισαν στο σπίτι τους με τα πόδια. Την Πόρσε την πήρε σπίτι του ο Κρόιφ. Με ποιο δικαίωμα κρίνουν λοιπόν ένα μοντέλο του 2024;

Είναι τουλάχιστον γελοίο να διαβάζουμε συγκρίσεις για μάρκες αυτοκινήτων από όσους δεν έχουν οδηγήσει ούτε ποδήλατο στην ποδοσφαιρική τους ιστορία.

Άλλωστε, το μόνο όχημα που οδήγησε ποτέ η ομάδα τους, ήταν ένα τεθωρακισμένο του ταξιάρχου Παττάκου...

ΥΓ: Για όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης Γουέμπλεϊ με στοιχεία και ντοκουμέντα, διαβάστε τη μεγάλη έρευνα της Αθλητικής διαπλοκής, πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης

Πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ: Ο κρατικός μηχανισμός στέκεται προσοχή στον εραστή του ΠΑΟ και της 13!

Πρακτικές ΜΑΦΙΑΣ: Ο κρατικός μηχανισμός στέκεται προσοχή στον εραστή του ΠΑΟ και της 13!

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και οι μαφιόζικές πρακτικές είναι πλέον ανεξέλεγκτες. Ο κίνδυνος να θρηνήσουμε ζωές είναι πλέον μεγάλος και η Αθλητική διαπλοκή καταγράφει τα ανατριχιαστικά δεδομένα.

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Η Αγγλία των 31 ευρωπαϊκών και η Ιταλία των 27, «κάηκαν» όταν οι ομάδες τους σήκωσαν το Conference League. Στην «ψωροκώσταινα» κάποιοι «σκάνε» από τη ζήλεια τους, αλλά η αλήθεια είναι μία. Συνειδητοποιεί κανείς στα αλήθεια τι πέτυχε ο Ολυμπιακός; Διαβάστε αυτό το κείμενο και ίσως καταλάβετε...