Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024 - 12:22

Η Αγγλία των 31 ευρωπαϊκών και η Ιταλία των 27, «κάηκαν» όταν οι ομάδες τους σήκωσαν το Conference League. Στην «ψωροκώσταινα» κάποιοι «σκάνε» από τη ζήλεια τους, αλλά η αλήθεια είναι μία. Συνειδητοποιεί κανείς στα αλήθεια τι πέτυχε ο Ολυμπιακός; Διαβάστε αυτό το κείμενο και ίσως καταλάβετε...

Το επίτευγμα του Ολυμπιακού να κατακτήσει το UEFA Europa Conference League γράφτηκε με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μαζί με το Euro 2004 υπέγραψε τις μεγαλύτερες στιγμές της χώρας μας στον βασιλιά των σπορ.

Όπως έχουμε πει, η αμηχανία είναι έκδηλη στις τάξεις των καθοδηγητών της αντιολυμπιακής κοινής γνώμης, οι οποίοι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα μετά από χρόνια λάσπης, ψεμάτων και αφηγημάτων.

Ακόμα πιο έκδηλος είναι ο πόνος στα γνωστά/άγνωστα trolls του διαδικτύου που προσπαθούν να εμφανιστούν αδιάφοροι για την επιτυχία του Ολυμπιακού, υιοθετώντας τη λογική «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Έφτασε η ώρα να λυθούν κάποιες απορίες. Ας θυμηθούμε λοιπόν πώς γιόρτασαν την κατάκτηση του Conference League οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του τίτλου, η Ρόμα το 2021 και η Γουέστ Χαμ το 2022...

2021: ΡΟΜΑ

Η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Conference League, ήταν η Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο τη σεζόν 2021/22 στον τελικό που διεξήχθη στα Τίρανα απέναντι στην Φέγενορντ.

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της Ρόμα είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον τελικό και πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου:

Πάνω από 100.000 οπαδοί της Ρόμα πανηγύρισαν έξαλλα στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας την κατάκτηση του Conference League και αποθέωσαν το ανοιχτό διώροφο λεωφορείο της ομάδας με τους παίκτες και τον Ζοζέ Μουρίνιο:

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο:

Σε ό,τι αφορά τον Μουρίνιο, ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο με κατακτήσεις Champions League και Europa League, όχι απλά δεν σνόμπαρε τον Conference League, αλλά ξέσπασε σε δάκρυα χαράς από τη συγκίνηση για την κατάκτηση του τίτλου και χάραξε το τρόπαιο με τατουάζ στο σώμα του, μαζί με αυτά του Champions League και του Europa League!

Ακόμα και πριν από λίγους μήνες, τον Φεβρουάριο που πέρασε, ο Πορτογάλος προπονητής χαρακτήρισε το Conference League ως το ωραιότερο τρόπαιο της καριέρας του, παρότι είχαν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε και ο αρχικός ενθουσιασμός είχε παρέλθει:

Η επιτυχία της Ρόμα προκάλεσε επίσης ηχηρά, διθυραμβικά πρωτοσέλιδα από τον διεθνή Τύπο:

Αυτά συνέβησαν για την κατάκτηση του Conference League από μία ομάδα της Ιταλίας, μίας χώρας όπου τρεις σύλλογοι έχουν κατακτήσει συνολικά 12 (ολογράφως δώδεκα) φορές το Champions League (7 φορές η Μίλαν, 3 φορές η Ίντερ και 2 φορές η Γιουβέντους).

Και όμως στη χώρα μας, έχουμε έναν φιναλίστ του κυπέλλου πρωταθλητριών από το 1971 (!) και διαβάζουμε ότι εκείνη η συμμετοχή ήταν σημαντικότερη από την κατάκτηση του Conference League!

Συνολικά, σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ιταλικές ομάδες είχαν κατακτήσει 27 φορές έναν ευρωπαϊκό τίτλο πριν το Conference League της Ρόμα. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «ρουτίνα».

Και όμως, η επιτυχία της ιταλικής ομάδας γιορτάστηκε με μνημειώδεις εκδηλώσεις. Κάντε την αναλογία με την Ελλάδα όπου οι ομάδες της χώρας μας είχαν ΜΗΔΕΝ κατακτήσεις πριν το Conference League του Ολυμπιακού!

Αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει συμβεί; Το συνειδητοποιείτε;

2023: ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Τη σεζόν 2022/23, τον τίτλο του Conference League κατέκτησε η αγγλική Γουέστ Χαμ νικώντας στον τελικό της Πράγας την Φιορεντίνα. Οι εικόνες από την υποδοχή της αποστολής της ομάδας στο Λονδίνο από τους οπαδούς της, ήταν συγκλονιστικές:

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το Λονδίνο, ήταν εντυπωσιακές, καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 70.000 άνθρωποι:

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από την παρέλαση του ανοιχτού λεωφορείου:

Αυτά συνέβησαν για την κατάκτηση του Conference League από μία ομάδα της Αγγλίας, μίας χώρας όπου έξι σύλλογοι είχαν κατακτήσει συνολικά 15 (ολογράφως δεκαπέντε) φορές το Champions League.

Συνολικά, σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αγγλικές ομάδες είχαν κατακτήσει 31 φορές έναν ευρωπαϊκό τίτλο πριν το Conference League της Γουέστ Χαμ. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «ρουτίνα». Ανάμεσά τους και η ίδια η Γουέστ Χαμ που είχε κατακτήσει κύπελλο κυπελλούχων.

Και όμως, η επιτυχία της λονδρέζικης ομάδας γιορτάστηκε με μνημειώδεις εκδηλώσεις. Κάντε την αναλογία με την Ελλάδα όπου οι ομάδες της χώρας μας είχαν ΜΗΔΕΝ κατακτήσεις πριν το Conference League του Ολυμπιακού!

Αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει συμβεί; Το συνειδητοποιείτε;

Εν τέλει, η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ έδωσαν τη σκυτάλη στον Ολυμπιακό της Ελλάδας που έγινε η πρώτη ομάδα εκτός των big-4 χωρών που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο τα τελευταία 13 χρόνια!

Από τον Ζοζέ Μουρίνιο, στον Ντέιβιντ Μόγιες και τον Χοσέ Λουίς Μενιλίμπαρ που έκοψε την όρεξη στον συμπατριώτη του Ουνάι Έμερι.

Κλείνουμε με τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου, τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ της Άστον Βίλα, αυτόν που παρέα με τον Μέσι χάρισε στην Αργεντινή το Μουντιάλ, αυτόν που πήγε την Άστον Βίλα των 650 εκατομμυρίων στα ημιτελικά του Conference League, στέλνοντας τη Λιλ σπίτι της.

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, πόσταρε φωτογραφία με σκυμμένο κεφάλι πίσω από το «We rule this land» του Καραϊσκάκη, δηλώνοντας πληγωμένος και απογοητευμένος που αποκλείστηκε ακριβώς πριν τον τελικό και χαρακτηρίζοντας όνειρο να σηκώσει το Conference League.

Ας αναρωτηθούμε για μία τελευταία φορά:

Αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει συμβεί; Το συνειδητοποιείτε;

Διαβάστε επίσης

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Αφού πηγαίνατε γυρεύοντας, πιείτε το πικρό ποτήρι. Η Αθλητική διαπλοκή πραγματοποιεί την πληρέστερη σύγκριση ανάμεσα στην πορεία του Γουέμπλεϊ και το Conference League του Ολυμπιακού. Αν ξεχάσουμε την κυρα-Δέσποινα, τι ήταν άραγε σημαντικότερο;