Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μετατραυματικό σοκ και οι βαυκαλισμοί...

Το μετατραυματικό σοκ και οι βαυκαλισμοί...
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 19:09

Το πρώτο ευρωπαϊκό τα αλλάζει όλα ακόμα και σε επίπεδο ιστορικών συζητήσεων. Οι πρώτες αντιδράσεις των πράσινων καθοδηγητών μαρτυρούν τα δύσκολα δεδομένα...

Η πρώτη κατάκτηση ever ευρωπαϊκού τίτλου από ελληνικό σύλλογο στον βασιλιά των σπορ, οδηγεί μοιραία σε τεκτονικές ανακατατάξεις, αναφορικά με τις ιστορικές συζητήσεις και τα διαχρονικά οπαδικά debates.

Στην πιο αμήχανη θέση, βρίσκονται ιστορικοί και καθοδηγητές στην πλευρά του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είδαν μέσα σε μερικές εβδομάδες να συνθλίβονται αφηγήματα δεκαετιών για πορείες και κοντομάνικα.

Από χθες ξεκίνησαν μαζικό βομβαρδισμό άρθρων ότι ο χαμένος τελικός του Γουέμπλεϊ είναι σημαντικότερος από την κατάκτηση του Conference League. Νικολογιάννης, Μπακόλιας, Μπενόγλου, κ.α. έδωσαν ρέστα για «το έπος» της 2ας Ιουνίου 1971. Ποιο έπος ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα; Μία ήττα με 2-0 συνιστά έπος; Τελικά ο Παναθηναϊκός μετράει συμμετοχές και όχι τίτλους; Και μόνο που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία, γνωρίζουν και μέσα τους ότι το Γουέμπλεϊ πέθανε οριστικά. Αυτοπροσδιορίζονται ουσιαστικά ως η Μάλμε των Βαλκανίων (είχε χάσει επίσης σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών).

Πιο αναλυτικός και εμμονικός, ο Αριστοτέλης Μπενόγλου, ο οποίος αρθρογραφεί και στο SDNA. Μάζεψε χθες τα συντρίμμια του και προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του ότι ο χαμένος τελικός του Γουέμπλεϊ είναι σημαντικότερος από μια ευρω-κούπα.

Flash back: Στις 7 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-4 από την Μακάμπι στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Conference League. Ο Μπενόγλου ειρωνευόταν τον νεοαποκτηθέντα προπονητή του Ολυμπιακού και τις αναφορές που είχαν γίνει για θετική αύρα που έφερε στην ομάδα:

Μια εβδομάδα μετά, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει τη μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, νικώντας με 1-6 την Μακάμπι και προκρίνεται στα προημιτελικά. Ο Μπενόγλου είναι θορυβημένος, αλλά προσπαθεί να φανεί ψύχραιμος.

Στην προσπάθειά του να φανεί cool, βάζει αυτογκόλ σε σχέση με τις πάγιες θέσεις του, καθώς αναγνωρίζει ότι η αξία μίας πρόκρισης δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τη φάση της διοργάνωσης όπου επιτυγχάνεται, αλλά με τον αντίπαλο και τη δυσκολία.

Στις 10 Μαΐου, ο Ολυμπιακός, αφού απέκλεισε την Φενέρμπαχτσέ, πετάει έξω και την Άστον Βίλα του Έμερι και των 700 εκατομμυρίων που ήταν το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης και προκρίνεται στον τελικό! Τέρμα η ψυχραιμία και οι εκλεπτυσμένες αναλύσεις. Ήρθε η ώρα να τα κάνουμε κρεμαστάρια.

«Ποια Μακάμπι και Φενερμπαχτσέ και Άστον Βίλα και Conference League και τα @@ μας κουνιούνται;» ήταν το σχόλιό του Αριστοτέλη και στη συνέχεια ανέφερε ότι η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ίντερ στους ομίλους του Champions League το 2008 ξεπερνάει όλη τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού!

Ταυτόχρονα, παρομοίασε το Conference League με το Nations League των εθνικών ομάδων και φούσκωσε από υπερηφάνεια που ο πρώτος σκόρερ του Conference League Ελ Κααμπί δεν έχει σκοράρει κατά του Παναθηναϊκού!

Τρικυμία εν κρανίω... Ξαφνικά οι νίκες επί μεγαθηρίων απέκτησαν νόημα, παρότι τις σνόμπαραν αντιπαραβάλλοντας τις «πορείες».

Ωστόσο, οι «random» βραδιές του Ολυμπιακού απέναντι σε μεγαθήρια, περιλαμβάνουν νίκες απέναντι σε ομάδες, όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Άγιαξ, Πόρτο, Μπενφίκα, ενώ ο Παναθηναϊκός μόνο απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Άρσεναλ, Πόρτο, Άγιαξ, δηλαδή πολύ λιγότερους αντιπάλους επιπέδου μεγαθηρίων.

Αλλά όχι, το διπλό επί της Ίντερ συγκεκριμένα ξεπερνάει όλη τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού! Και κατά τα άλλα εμείς βαφτίζουμε το κρέας ψάρι!

Συνέκρινε μάλιστα και το Nations League με το Conference League. Τρικυμία εν κρανίω ξανά, δεδομένου ότι το Nations League είναι ένα τουρνουά που δίνει εισιτήρια σε μπαράζ προκρίσεων για Euro/μουντιάλ και μάλιστα συμμετέχουν όλες οι εθνικές ομάδες, από Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία, μέχρι Μάλτα, Σαν Μαρίνο και Λιχτενστάιν...

Φτάνουμε στις 29 Μαΐου και ο Ολυμπιακός κατακτά το Conference League, φέρνοντας το πρώτο ευρωπαϊκό στην Ελλάδα. Είχε φτάσει η ώρα για την απόλυτη παράνοια.

Διαβάσαμε λοιπόν χθες το άρθρο-επιτομή του βαυκαλισμού στο SDNA με τίτλο «Κανένα Conference League δεν μπορεί να επισκιάσει το Γουέμπλεϊ» (στον δικό τους φανταστικό κόσμο φυσικά)...

Όπως θα προσέξατε, στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου, δεσπόζει η κούπα «με τα μεγάλα αυτιά», δηλαδή το τρόπαιο του Champions League. Αλήθεια, πιστεύει ότι το κατέκτησε η ομάδα του; Ας τον ενημερώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Τα όσα διαβάσαμε στο κείμενο αυτό, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τον ίδιο τον κόσμο του Παναθηναϊκού από καθοδηγητές, όπως ο Μπενόγλου, καθώς ο απλός κόσμος έχει αντιληφθεί το τι έχει συμβεί. Οι ινστρούχτορες όμως ακολουθούν τη δική τους γραμμή και, ως συνήθως, η ζωή τούς εκδικείται. Απολαύστε...

- «Όσα Conference League και να κατακτήσετε, δεν θα δείτε στο πιο τρελό σας όνειρο να έχετε κατοχή 52% στο Όλντ Τράφοντ»!

Τρικυμία εν κρανίω ξανά! Ο Ολυμπιακός μετράει τέσσερα «διπλά» στην Αγγλία, ο Παναθηναϊκός ΜΗΔΕΝ, αλλά είχαν κατοχή 52% σε μια βραδιά που έφαγαν τριάρα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Και αυτό δεν θα το δει ούτε στο πιο τρελό του όνειρο ο Ολυμπιακός, παρότι σήκωσε ευρωπαϊκό!

- «Όσα Conference League και να κατακτήσετε, δεν θα δείτε στο πιο τρελό σας όνειρο να κάνει σκόπιμες καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα, όπως το 2002 κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Ο Μπενόγλου αναφέρεται σε άλλη μία τριάρα που έφαγε ο Παναθηναϊκός από την Μπαρτσελόνα το 2002 στα προημιτελικά του Champions League, όταν οι Καταλανοί καθυστερούσαν για να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής.

Να είσαι σίγουρος Αριστοτέλη, και η Άστον Βίλα των 700 εκατομμύριων θα έκανε καθυστερήσεις, αλλά δεν προλάβαινε, είχε πρώτα να ανατρέψει μία διαφορά τεσσάρων (!) γκολ από τον Ολυμπιακό!

Παρότι είναι αστείο να μπούμε στην ουσία, θυμίζουμε τον Ιντζάγκι να καθυστερεί σκόπιμα στο σημαιάκι του κόρνερ στο 88' του προημιτελικού Ολυμπιακού-Γιουβέντους το 1999, καθώς και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (η Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League το 2014, η Μπάγερν το 2019 στο 2-3 του Καραϊσκάκη, κτλ).

- «Όσα Conference League και να κατακτήσετε, δεν θα δείτε στο πιο τρελό σας όνειρο να λένε για σας κολακευτικά λόγια προσωπικότητες, όπως ο Πελέ, ο Μουρίνιο, ο Κρόιφ, ο Ζαϊρζίνο, ο Μποσκόφ, ο Καμπρίνι, ο Μπονιπέρτι και ο Φέργκιουσον».

Σε ποιον Πελέ αναφέρεσαι όμως; Σε αυτόν;

Ας δούμε λοιπόν αν έχουν ειπωθεί κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό από μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου ή αν αυτό είναι ένα «τρελό όνειρο». Ενδεικτικές περιπτώσεις ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Μασιμιλιάνο Αλέκγκρι, ο Ουνάι Έμερι, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κτλ...

Αδιάφορες φανφάρες λοιπόν τα περί κατοχής 52%, σκόπιμων καθυστερήσεων και κολακευτικών λόγων. Όλα αυτά τα έχει πετύχει πολλαπλά και ο Ολυμπιακός και σίγουρα δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Φυσικά ο Μπενόγλου γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, αλλά όπως έχει πει, θα «αντιπροπαγανδίσει»...

Κάπως έτσι, φτάσαμε στα λάβαρα:

Είχε όμως και άλλα διαμάντια όμως το χθεσινοβραδινό άρθρο...

Επιχείρηση ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

«Εμείς δεν είμαστε σαν τον Καραπαπά και δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε το Conference League, αλλά τελικά θα το κάνουμε! Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο». Αυτή είναι η ουσία του χθεσινού κειμένου.

Με άλλα λόγια, ο Αριστοτέλης μπορεί να έκλαιγε που ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Conference League μετά την ήττα από την Μακάμπι Χάιφα, αλλά μετά την κατάκτηση της διοργάνωσης από τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε προσεκτικά την επιχείρηση «κρεμαστάρια» για να υποβαθμίσει τον θεσμό, να κάνει δηλαδή αυτό που κατηγορεί τον «επάρατο» Καραπαπά ότι έκανε!

Πρώτο σκεπτικό υποτίμησης της διοργάνωσης: «Πρόκειται για διοργάνωση τρίτης διαλογής που ιδρύθηκε για να δώσει δυνατότητες διάκρισης στις ομάδες από μη προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη να διακριθούν και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε εκεί, κατόπιν "υποβιβασμού" από το Europa League»!

Μέχρι να έρθει ο Ολυμπιακός όμως, οι ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο αυτό, ήταν από την Ιταλία και την Αγγλία! Η Ρόμα του Μουρίνιο (αυτός που έκανε τατουάζ το τρόπαιο και αυτός που είχε μιλήσει με θερμά λόγια για τον Παναθηναϊκό και ο Αριστοτέλης νιώθει περήφανος), καθώς και η Γουέστ Χαμ από την Πρέμιερ λιγκ.

Όχι και τόσο τριτοκοσμικές χώρες, σωστά;

Σε ό,τι αφορά την κατάκτηση κατόπιν «υποβιβασμού», είναι κάτι που έχει γίνει επανειλημμένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, από την Γαλατασαράι του 2000, μέχρι την Σεβίλλη, την Τσέλσι και άλλες περιπτώσεις.

Μάλιστα ο Αριστοτέλης σημειώνει χαρακτηριστικά και τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από την Φράιμπουργκ στον όμιλο του Europa League. Πράγματι, βαριά ήττα το 5-0 στην Γερμανία. Ακριβώς όση και η εντός έδρας ήττα της Γαλατασαράι από την Τσέλσι στον όμιλο του Champions League το 1999 (0-5), προτού μεταφερθούν οι Τούρκοι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ ως τρίτοι στον όμιλο, για να το κατακτήσουν!

Δεύτερο σκεπτικό υποτίμησης: Η Φιορεντίνα «δεν το ήθελε και τόσο» και δεν ήταν καλή ομάδα. «Κλασική ομάδα Conference League δηλαδή», το κλασικό, ύπουλο σχόλιο στο τέλος.

Το ήθελε όμως το τρόπαιο ο οργανισμός της Φιορεντίνα ή όχι; Αν όχι, γιατί μαζεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες φίλοι της στο «Αρτέμιο Φράνκι» για να παρακολουθήσουν τον τελικό; Γιατί ήρθαν 10.000 φίλοι της στην Αθήνα; Γιατί οι παίκτες ξέσπασαν σε λυγμούς μετά την ήττα; Γιατί τα ΜΜΕ στην Ιταλία ξέσπασαν κατά των παικτών; Γιατί μόλις χθες ο προπονητής της, δήλωσε ότι θα έδινε τα πάντα για να επαναληφθεί ο αγώνας; Γιατί ο κόσμος έχει στήσει λαϊκά δικαστήρια;

Δεν είναι όμως αστείο, ένας οπαδός του ευρωπαϊκά ανύπαρκτου και εξαφανισμένου Παναθηναϊκού να μιλάει υποτιμητικά για «κλασικές ομάδες Conference» και να υποτιμάει ομάδες, όπως η Άστον Βίλα του Έμερι με τα 700 εκατομμύρια, η Φενέρ των μεγάλων ονομάτων (Τζέκο, Μπατσουαγί, που μόλις έκλεισε τον Μουρίνιο) και η Φιορεντίνα των 250 εκατομμυρίων που ήταν αήττητη στην Ευρώπη για μήνες, επειδή τερμάτισε 8η στην Ιταλία;

Τι θα έπρεπε να πούμε εμείς για τους αντιπάλους του τη χρονιά του Γουέμπλεϊ; Θυμάστε ποιοι ήταν; Η Ζενές Ες από το Λουξεμβούργο, η Σλόβαν Μπρατισλάβας και η Έβερτον που είχε τερματίσει 14η στην Αγγλία! Αλλά ακόμα και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός, τη σεζόν του Γουέμπλεϊ δεν πήρε ούτε πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο και τερμάτισε πίσω και από τον Πανιώνιο!

Δείτε τις ομάδες που συμμετείχαν στο κύπελλο πρωταθλητριών τη χρονιά του Γουέμπλεϊ:

Όπως βλέπετε, τα μοναδικά σοβαρά ονόματα, ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Άγιαξ. Κύπελλο πρωταθλητριών, δηλαδή συμμετείχαν μόνο πρωταθλητές. Σαν να λέμε σήμερα ότι συμμετέχούν στο Champions League η πρωταθλήτρια Μάλτας και η πρωταθλήτρια Λιχτενστάιν, αλλά όχι η Μπάγερν και η Λίβερπουλ που δεν πήραν πρωτάθλημα...

«ΙΣΩΣ», Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ...

Έγινε φυσικά αναφορά και στις ασύλληπτες συγκεντρώσεις του κόσμου του Ολυμπιακού για τους πανηγυρισμούς μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού.

Ο Αριστοτέλης έγραψε λοιπόν ότι ΙΣΩΣ να ήταν περισσότερος ο κόσμος του Παναθηναϊκού που πανηγύρισε την Ευρωλίγκα, συγκριτικά με τον κόσμο του Ολυμπιακού που πανηγύρισε το Conference League!

Καταρχάς, αν ήσασταν περισσότεροι, δεν θα έγραφες ΙΣΩΣ και θα τεκμηρίωνες παθιασμένα από πού προκύπτει ότι ήσασταν περισσότεροι, κάτι που ΔΕΝ κάνεις τώρα!

Δεύτερον, μέχρι και το CNN παρουσίασε εκτάκτως τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν 4 τα χαράματα καθημερινής με τις πανοραμικές εικόνες να προκαλούν σοκ, θυμίζοντας τις πολιτικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του 1980.

Αντίθετα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν τουλάχιστον υποδεκαπλάσιοι, παρότι συγκεντρώθηκαν 12 το βράδυ Κυριακής και παρότι ήταν πολύ πιο διψασμένοι για τίτλο!

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ!

Ο Αριστοτέλης αναφέρθηκε και σε δήθεν αρνητικά ρεκόρ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, μνημονεύοντας το 7-0 από την Γιουβέντους 21 χρόνια μετά, καθώς και τα άλλα τσιτάτα των 90s για τους εκτός έδρας αγώνες.

Βρίσκεστε στο 260 του ranking, μετράτε μόλις 2 νίκες από τη φάση ομίλων και μετά από το 2010 μέχρι σήμερα, κάνατε 11 ολόκληρα χρόνια να νικήσετε είτε εντός είτε εκτός έδρας σε ευρωπαϊκό όμιλο και την ίδια περίοδο ο αιώνιος αντίπαλός σας μετράει 42 νίκες και έναν ευρωπαϊκό τίτλο και μιλάτε για αρνητικά ρεκόρ;

Έχουμε όμως να κάνουμε και εμείς τρεις ερωτήσεις, μήπως και μας απαντήσεις (τι ώρα;).

1. Γνωρίζεις αν αυτό το πινακάκι συμμετοχών που λάνσαρε το SDNA (πίνακας lalaking, αντίπαλο δέος στο ranking, θα ανανεωθεί; Γνωρίζεις αν θα δημιουργηθεί και κάποιο πινακάκι κατακτήσεων;

Ο πίνακας αυτός περιλάμβανε κάθε διοργάνωση. Σκοπεύετε να φτιάξετε κάτι για τις κατακτήσεις σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και αν όχι, γιατί;

2. Πέρυσι, στις 3 Αυγούστου έγραψες ένα κείμενο, στο οποίο ανέφερες ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος σε προκρίσεις σε επόμενες φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων μεταξύ όλων των ελληνικών ομάδων με 53 προκρίσεις, έναντι 49 του Ολυμπιακού. Μάλιστα δεν υπολόγιζες τις προκρίσεις στα νοκ άουτ μέσω μεταφοράς σε άλλη διοργάνωση με την τρίτη θέση, γιατί το θεωρείς «υποβιβασμό» και ας τραγουδούσατε στη Λεωφόρο «ΠΑΟ μπορείς να προκριθείς» στον αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα.

Το ερώτημά μας λοιπόν είναι το εξής: Έστω και με τον δικό σου τρόπο υπολογισμού προκρίσεων, μπορείς να κάνεις ένα update να μας ενημερώσεις για τη νέα, σχετική κατάταξη;

3. Θα μας σχολιάσεις τη στάση του site στο οποίο αρθρογραφείς απέναντι στα διακηρυγμένα όνειρα του Κριστιάν Καρεμπέ για τελικό και ευρωπαϊκό με τον Ολυμπιακό; Γιατί τόση ειρωνεία; Πώς αισθάνεστε που δικαιώθηκε;

Κλείνοντας, επειδή διαβάσαμε για «το πιο τρελό σας όνειρο», ελάτε λίγο στην πραγματικότητα και συνειδητοποιείστε ότι το πιο τρελό του όνειρο ο Ολυμπιακός το έκανε πράξη!

ΥΓ1: Το αφήγημα της Ευρώπης ήταν ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αφήγημα του αντιολυμπιακού τόξου στην Ελλάδα. Πάνω σε αυτό στήριζαν όλο τους το είναι. «Κλέβετε πρωταθλήματα στην Ελλάδα, αλλά έξω δεν έχει παράγκες και δεν μπορείτε». «Παίρνετε τα λεφτά της Ευρώπης και σκοτώνετε τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα» και πολλά ακόμη τσιτάτα, «μόλυναν» την κοινή γνώμη για πολλά χρόνια. Δεν τους πτοούσαν ούτε τα ranking, ούτε οι νίκες του Ολυμπιακού, ούτε οι βαθμοί, ούτε η δική τους ανυπαρξία. Λασπολογούσαν ακατάσχετα. Το ευρωπαϊκό τρόπαιο όμως ΔΙΕΛΥΣΕ αφηγήματα, ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη δεκαετιών. Η λάμψη του πρώτου ευρωπαϊκού τύφλωσε τα στραβωμένα τους μάτια και έβαλε φωτιά στα παραληρήματα τόσων δεκαετιών...

ΥΓ2: Αναφορικά με το παρασκήνιο του Γουέμπλεϊ, την κυρα-Δέσποινα, τον Ασλανίδη, τον Παπαδόπουλο, το έγγραφο του γενικού επιτελείου στρατού, τις αποκαλύψεις των παικτών του Ερυθρού Αστέρα, τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, τις αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ, όπως η Marca, κτλ, δεν αναφερθήκαμε στο παρόν κείμενο. Αυτά τα έχουμε αναλύσει και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα διαβάσει αναλυτικά, πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Όταν η Ρόμα και η Γουέστ Χαμ κατέκτησαν το Conference League...

Η Αγγλία των 31 ευρωπαϊκών και η Ιταλία των 27, «κάηκαν» όταν οι ομάδες τους σήκωσαν το Conference League. Στην «ψωροκώσταινα» κάποιοι «σκάνε» από τη ζήλεια τους, αλλά η αλήθεια είναι μία. Συνειδητοποιεί κανείς στα αλήθεια τι πέτυχε ο Ολυμπιακός; Διαβάστε αυτό το κείμενο και ίσως καταλάβετε...

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Κατάκτηση Conference League Vs λάβαρο Γουέμπλεϊ: H ΑΠΟΛΥΤΗ σύγκριση με στοιχεία!

Αφού πηγαίνατε γυρεύοντας, πιείτε το πικρό ποτήρι. Η Αθλητική διαπλοκή πραγματοποιεί την πληρέστερη σύγκριση ανάμεσα στην πορεία του Γουέμπλεϊ και το Conference League του Ολυμπιακού. Αν ξεχάσουμε την κυρα-Δέσποινα, τι ήταν άραγε σημαντικότερο;