Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο SDNA μεσάνυχτα ξανάγινε της Πόπης, σας γλέντησε ισόβια ο δυνάστης της Ευρώπης!

Στο SDNA μεσάνυχτα ξανάγινε της Πόπης, σας γλέντησε ισόβια ο δυνάστης της Ευρώπης!
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 - 14:00

Η εκδίκηση των ονείρων απέναντι στη λάσπη και τα αφηγήματα δεκαετιών. Διαβάστε το απολαυστικό αφιέρωμα από την Αθλητική διαπλοκή...

Δεκαετίες ψεμάτων και αφηγημάτων, λάσπης και συκοφαντίας από οπαδούς του αντιολυμπιακού τόξου προς τον αυτοκράτορα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατέληξαν στο νεκροταφείο της ιστορίας ακριβώς τριάντα λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα μετά τα μεσάνυχτα (00:30:50) και ενώ πλέον ξημέρωνε 30 Μαΐου 2024. Ήταν η στιγμή που το κεφάλι του Ελ Κααμπί έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της Φιορεντίνα και ο χρόνος διχοτομήθηκε. Πριν από αυτή τη στιγμή και μετά από αυτήν.

Γουέμπλεϊ, πορείες, κοντομάνικα και άλλες ψυχώσεις ενός μακρινού παρελθόντος λασπολογούσαν την ΚΟΡΥΦΑΙΑ ελληνική ομάδα στην Ευρώπη σε επίπεδο ranking, νικών και βαθμολογικής συνεισφοράς και εμείς προσπαθούσουμε να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο.

Μέχρι που το Άγιο Δισκοπότηρο εγκαταστάθηκε ισόβια στον Πειραιά και η λάμψη του θα φωτίζει για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τελειώνοντας κάθε συζήτηση για την κορυφαία ελληνική ομάδα στον βασιλιά των σπορ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη «ζύμωση» της κοινής γνώμης με τα αφήγηματα δεκαετιών, παίζει από το 2014 το SDNA του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Το πορτοκαλί site ανοίχτηκε περισσότερο από ό,τι έπρεπε και μοιραία έφτασε η στιγμή που θα ερχόταν ο διασυρμός. Σας παρουσιάζουμε το best off του SDNA στον φάκελο «Ολυμπιακός και ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη»:

2019/20

Ο Ολυμπιακός εντυπωσιάζει την Ευρώπη με μία τρομερή πορεία 16 αγώνων και αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της Άρσεναλ στο Λονδίνο με 1-2. Στους «16» του Europa League, ο τραυματισμός του Σα και η διαιτησία του Μαρτσίνιακ στερούν από τον Ολυμπιακό το όνειρο του final-8 και στέλνουν την Γουλβς στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τις επόμενες ημέρες, το SDNA παραποιεί το ιστορικό σύνθημα «με ένα όνειρο τρελό, ο θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό» και γράφει «με ένα όνειρο τρελό, ο θρύλος να περάσει σε ημιτελικό»:

2020/21

Την επόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός περνάει ξανά στους «16», εκεί όμως θα συναντήσει και πάλι την Άρσεναλ. Παρότι τη νικάει στο Λονδίνο, δεν την αποκλείει σε back to back χρονιά. Οι ειρωνείες συνεχίζονται:

Δύο μέρες μετά, στις 20/03/2021, παρουσιάζουν τον πιο αστείο πίνακα στην ιστορία της γραφιστικής, τον υποτιθέμενο πίνακα συμμετοχών ελληνικών ομάδων σε προημιτελικά/ημιτελικά/τελικό ευρωπαϊκών διοργανώσεων:

Όπως θα παρατηρήσατε, δεν συμπεριέλαβαν τις συμμετοχές σε κάθε φάση, αλλά τους αγώνες! Όμως η προημιτελική φάση της σεζόν 1991/92 ήταν σε όμιλο με 6 αγωνιστικές, άρα γιγαντώθηκε τεχνητά ο αριθμός των αγώνων του Παναθηναϊκού!

Τρία χρόνια μετά, τι θα λέγατε να φτιάξετε έναν πίνακα κατακτήσεων;

2021/22

Το καλοκαίρι του 2021, οι κακές εμφανίσεις των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά, οδηγούν τους ρεπόρτερς του ευρω-ανύπαρκτου Παναθηναϊκού σε πρωτοφανή κείμενα. Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει ότι «χωρίς τον Παναθηναϊκό η Ελλάδα είναι νάνος στην Ευρώπη». Να είσαι στον καναπέ και να υψώνεις το δάχτυλο...

Την ίδια περίοδο, ο Κριστιάν Καρεμπέ θέτει το στόχο του Ολυμπιακού για έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ο Λαλάκης απευθύνεται στον ζωντανό θρύλο του ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι «κοιμάται και ονειρεύεται τελικούς»:

Έγραψαν μάλιστα ότι ο Καρεμπέ μπήκε στη λίστα της «προπαγάνδας» και του «μεγαλοιδεατισμού» και ότι «δεν σεβάστηκε τον εαυτό του και την ιστορία του». Σύμπλήρωσαν επίσης ότι «οι αναφορές για τελικό διασκεδάζουν και τους χρόνια καταθλιπτικούς»:

Ήταν 20/08/2021. Δύο χρόνια, εννέα μήνες και εννέα ημέρες πριν πέσουν οι ίδιοι σε χρόνια κατάθλιψη...

Τη σεζόν εκείνη, ο Ολυμπιακός βρέθηκε τον ίδιο όμιλο με την ομάδα που κατέκτησε το Europa League (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), καθώς και με Φενέρμπαχτσε, Αντβέρπ και προκρίθηκε στους «32» συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς, με αποκορύφωμα το 0-3 επί της Φενέρ.

Στους «32» βρήκε απέναντί του την πανίσχυρη Αταλάντα, μία ομάδα-μοντέλο που έμελλε να κατακτήσει το Europa League δύο χρόνια αργότερα. Ο αποκλεισμός ήρθε ως φυσικό επακόλουθο για τον Ολυμπιακό, παρότι προηγήθηκε στην Ιταλία.

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού οδήγησε σε νέες ειρωνείες και «διδακτικά κείμενα» για το θράσος του Ολυμπιακού να θέτει ως στόχο τον τελικό (όταν ο στόχος τίθεται από τον κάθε Αταμάν και Γιαννακόπουλο, δεν υπάρχει φυσικά πρόβλημα)...

Την ίδια σεζόν, ο ΠΑΟΚ φτάνει στα προημιτελικά του Conference League, εκμεταλλευόμενος τις εύκολες κληρώσεις του. Ο δημοσιογράφος Κώστας Νικολακόπουλος έκανε το... έγκλημα να αναφερθεί στην τύχη του ΠΑΟΚ και ο Λαλάκης... θύμωσε. Πολύ θύμωσε.

Το SDNA ξεσαλώνει. Σε ένα από τα πιο τοξικά κείμενα όλων των εποχών, στις 08/04/2022, κάνει λόγο για «27 χρόνια ΞΕΦΤΙΛΑΣ» (με κεφαλαία γράμματα η ξεφτίλα), αναφέροντας ότι ο Ολυμπιακός «καταβαραθρώνει το ranking της Ελλάδας στην ΟΥΕΦΑ»:

Τι κι αν ο Ολυμπιακός έδινε σταθερά τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα, τι κι αν νικούσε όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης, τι κι αν τερμάτιζε σταθερά με 9 και 10 βαθμούς σε ομίλους-φωτιά του Champions League για απανωτά χρόνια; Ψιλά γράμματα για τον Λαλάκη. Μία φωτογραφία τα πρωτοσέλιδα μετά το 7-0 της Γιουβέντους, τίτλος η «ξεφτίλα» με κεφαλαία γράμματα και ράντισμα με τοξικότητα στα αντιολυμπιακά πρόβατα...

Στις 10/04/2022, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, γιατί είπαμε, πολύ θύμωσε ο Λαλάκης με την αναφορά Νικολακόπουλου στην τύχη. Εκ νέου αναφορά λοιπόν στο ότι ο Ολυμπιακός μετρούσε πολλά χρόνια, χωρίς πρόκριση σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης:

2022/23

Ο Καρεμπέ επιμένει να δηλώνει ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός. Σειρά παίρνει ο... Γιάννης Αυλακιώτης, για να ειρωνευθεί τον Γάλλο θρύλο του ποδοσφαίρου:

Μάλιστα, ο Αυλακιώτης αφιερώνει στον Καρεμπέ και ένα τραγουδι, με τίτλο: «Είσαι τρελός»:

Στις 27/10/2022, ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη μάχη στη Γερμανία απέναντι στην Φράιμπουργκ. Προηγείται με γκολ του Ελ Αραμπί και χάνει μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Η Φράιμπουργκ ισοφαρίζει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και την ίδια στιγμή στραβώνει και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αποκλειστεί.

Μετά από αυτή τη μεγάλη μάχη και ατυχία του Ολυμπιακού, τo SDNA ξαναθύμηθηκε το 7-0 από την Γιουβέντους το 2003 και ζήτησε... να κλείσουν τα σύνορα!

Χαρακτήρισε μάλιστα τον Ολυμπιακό ως «την πιο αποτυχημένη ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα» και έκανε ξανά λόγο για «ρεσιτάλ γραφικότητας από τον Καρεμπέ που μιλάει για τελικούς και κατακτήσεις»...

2023/24

Φέτος ξεσάλωσαν περισσότερο από οποιαδήποτε φορά και το πλήρωσαν πανάκριβα. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, συμμετείχαν τέσσερις ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν τρίτος στον δικό του όμιλο.

Ο Λαλάκης ξεσπάει:

«ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΩΡΙΑ - Η ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ»!

Όμως για κακή τους τύχη, η ευρωπαϊκή σεζόν δεν ολοκληρώνεται στην 2η αγωνιστική των ομίλων αρχές Οκτώβρη, αλλά πολλούς μήνες αργότερα, τον Μάιο. Η σεζόν βρήκε πράγματι τον Ολυμπιακό χώρια, να κατακτά τον πρώτο ευρωπαικό τίτλο ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο και όλοι οι άλλοι παρέα... στον καναπέ τους!

Υπήρξε όμως και μία έσχατη ταπείνωση για το SDNA μετά τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-4 στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τους «16» του Conference League. «Πρώτα περνάς μια φορά ισραηλινούς και μετά... "πας τελικό"» έγραψαν ειρωνικά.

Τελικά και τους Ισραηλινούς πέρασε (με 1-6) και τελικό πήγε και το ευρωπαϊκό πήρε!

ΥΓ: Θα φτιάξετε τώρα πίνακα κατακτήσεων μετά τον πίνακα συμμετοχών;

Διαβάστε επίσης

Ο ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ!

Ο ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ!

Το πρώτο ευρωπαϊκό ελληνικού συλλόγου στον «βασιλιά» των σπορ, είναι «ερυθρόλευκο» και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, όσες δεκαετίες και όσοι αιώνες και αν περάσουν. Γράφτηκε ανεξίτηλα και δεν ξεγράφει. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την απόλυτη ανάλυση του έπους.