Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παραδέχτηκαν όλοι: ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός φοράει παντελόνια!

Το παραδέχτηκαν όλοι: ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός φοράει παντελόνια!
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 - 18:54

Πέρυσι ο Ρέαμπτσιουκ, φέτος ο Όρτα. Κοινή συνισταμένη: Δύο βρώμικα πρωταθλήματα και μία ομάδα που τιμάει τη φανέλα της και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δειλές παραδοχές και οι μεγάλες αλήθειες.

ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ...

Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο, ολοκληρωνόταν ένα πρωτάθλημα με βρώμικο παρασκήνιο, που σημαδεύτηκε από το σκάνδαλο των δήθεν μεθυσμένων διαιτητών, από την υπόθεση της μεζούρας, από το διαιτητικό αίσχος Άβιλα-Ιωαννίδη και από διαιτησίες τύπου Νταμπάνοβιτς και Μάσα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στο άδειο γήπεδο Καραϊσκάκη και ήταν βαθμολογικά αδιάφορος. Οι φήμες «οργίαζαν» για δήθεν συμμαχία Ολυμπιακού-ΠΑΟ με αφορμή την εθιμοτυπική χειραψία Γιοβάνοβιτς-Καραπαπά στη Λεωφόρο.

Κόντρα όμως στις φήμες, έπαιξε για την ιστορία του, νίκησε με το γκολ του Ρέαμπτσουκ και μέχρι και ο Κώστας Κετσετζόγλου του aek365 αναγκάστηκε να συγχαρεί τον Ολυμπιακό που έπαιξε στα ίσα το ντέρμπι και η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Έναν χρόνο μετά, ένα ακόμα πρωτάθλημα στιγματισμένο από το βρώμικο παρασκήνιο, οδεύει προς το τέλος του. Κατά την κρίση μας, πολύ πιο βρώμικο από το περυσινό.

Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία, δεν έχει υποστεί πιο απροκάλυπτες και εκτεταμένες σφαγές από αυτές που υπέστη φέτος ο Ολυμπιακός, με αποκορύφωμα τη διαιτησία Μαρέφκα στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ τον Γενάρη, αλλά και τις διαιτησίες στον Βόλο, στο Περιστέρι και στην Καισαριανή με την Κηφισιά. Κερασάκι στην τούρτα η υπόθεση Χουάνκαρ. Ένα πρωτάθλημα αλλοιωμένο, όποιος και αν το κατακτήσει.

Ο Ολυμπιακός ξεμπρόστιασε τους πάντες με την ευρωπαϊκή του πορεία, φτάνοντας στον τελικό του UEFA Europa Conference League, αλλά έπαιξε ξανά για την ιστορία του στο πρωτάθλημα. Κόντρα στις φήμες που διακινούσαν κάποιοι λόγω της παραίτησης Κούγια, ο σύλλογος στάθηκε ξανά στο ύψος του.

Όπως και πέρυσι με τον Χουάνκαρ, έτσι και φέτος με τον Όρτα, δεν επέτρεψε σε κανέναν να κάνει γύρο του θριάμβου στο κάστρο του, στο ιστορικό γήπεδο που έχει πανηγυρίσει πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό, αυτό που οι άλλοι ΠΟΤΕ δεν θα ζήσουν!

Όπως ο Κετσετζόγλου πέρυσι, φέτος μία ακραιφνής αντιολυμπιακή σελίδα, αυτή του Ψύχρα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον Ολυμπιακό και το βάρος της φανέλας του:

Κάπου εδώ, αρχίζει να λάμπει η αλήθεια: Ας σκεφτούν λοιπόν στον ΠΑΟΚ, ποιος ήταν αυτός που τους «έκλεψε» κατά καιρούς τις όποιες φιλοδοξίες είχαν για τίτλους.

Το 2010, η «Σπορ του Βορρά» μιλούσε για «ΣΠΑ ΝΑ ΘΑ», όταν ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε το πρωτάθλημα, αλλά το κέρδισε η «μπουγάδα» του Πατέρα:

Το 2018 ήταν το «χάρτινο» πρωτάθλημα της ΑΕΚ (σας παραπέμπουμε στην αποκαλυπτική κατάθεση του Β. Δημητριάδη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στη δίκη του Ιβάν Σαββίδη για το όπλο) και το 2022 ήταν η σειρά για το κύπελλο του Λάοθ με το πέτσινο πέναλτι στον Παναθηναϊκό.

Δηλαδή, όσες φορές ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε κάποιον τίτλο, τον έχασε από τους συμμάχους... Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, οι μοναδικοί τίτλοι επί «εξυγίανσης» που ήταν καθαροί και δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν, ήταν αυτοί του Ολυμπιακού: Πρωταθλήματα με 18, 26 και 19 βαθμούς διαφορά το 2020, το 2021 και το 2022 αντίστοιχα, με πεντάρα στην ΑΕΚ, τεσσάρα στη Λεωφόρο και ένα κύπελλο με μισή ομάδα στον Βόλο το 2020.

Αντίθετα οι δικοί τους τίτλοι; Το χάρτινο του 2018, το πρωτάθλημα των Πρεσπών, το κύπελλο του Παναθηναϊκού με Λάοθ στο ΟΑΚΑ και τα δύο βρώμικα πρωταθλήματα στα οποία αναφερθήκαμε στην αρχή του άρθρου.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε λοιπόν για τη φανέλα του και πέρυσι και φέτος, όποιον και αν είχε αντίπαλο και διέλυσε τη συμμαχία. Αντίθετα, πότε έπαιξε ο ΠΑΟΚ τόσο παθιασμένα για τη φανέλα του; Μήπως πέρυσι, όταν ήταν έρμαιο των διαθέσεων της ΑΕΚ με απανωτές ήττες και αποκορύφωμα την ήττα στην Τούμπα και την τεσσάρα στη Ν. Φιλαδέλφεια;

Ή μήπως το 2004 στο «Δούρειο» πρωτάθλημα και στο μαρκάρισμα με τα μάτια του Ολιζαντέμπε, όταν οι οπαδοί της ομάδας τους έσπαγαν τα αυτοκίνητα των παικτών τους, αποκαλώντας τους «πουλημένους»;

Σε ό,τι αφορά την AEK, όσα συνέβησαν χθες ήταν Θεία Δίκη για τη σφαγή του Γενάρη στο Καραϊσκάκη με τη διαιτησία Μαρέφκα (χωρίς να ξεχνάμε τη σφαγή Μάσα πέρυσι στα playoffs), καθώς δεν ξεχνάει κανείς πως υποδέχθηκαν επικοινωνιακά εκείνη τη διαιτησία.

Κυρίως όμως ήταν Θεία Δίκη για την αλαζονεία που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Αλαζονεία πρωτοφανής για μία ΠΑΕ με μόλις δέκα χρόνια ιστορίας που πίστεψε ότι θα χτίσει δυναστεία για σειρά ετών και δεκαετίες.

Δεν ξέρουμε λοιπόν αν θα πάρετε και τι στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά στο Καραϊσκάκη το πήρατε: Το μάθημα που έπρεπε!

Κλείνουμε με τον Παναθηναϊκό. Η τεσσάρα στην Τούμπα ήρθε να μας δικαιώσει για όσα αναφέρουμε για τη συγκεκριμένη ομάδα. Το dna της είναι τέτοιο που δεν της επιτρέπει καν να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Όποτε κλήθηκαν να παίξουν ματς τίτλου, κλάταραν. Είτε στη Ριζούπολη, είτε πέρυσι στο ντέρμπι του Ρέαμπτσιουκ, είτε φέτος.

14 χρόνια στην εποχή Μαρινάκη, η συγκομιδή τους είναι η εξής:

0 πρωταθλήματα - 2 ευρωπαϊκές νίκες (όσες έκανε ο Ολυμπιακός μέσα σε επτά 24ωρα σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης επί αγγλικής ομάδας) - 1 συλλαλητήριο.

Ή αν θέλετε: 28 χρόνια - 2 πρωταθλήματα (δούρειο/μπουγάδας) - 2 συλλαλητήρια.

Μήπως κάποιο βράδυ να βάλετε ένα ποτό και να σκεφθείτε χαλαρά και ήρεμα αν σας αξίζουν όσα ζείτε;

Διαβάστε επίσης