Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός ΖΕΙ όσα ονειρεύεστε...

Ο Ολυμπιακός ΖΕΙ όσα ονειρεύεστε...
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 11:45

Η ερυθρόλευκη Μεγάλη Ιδέα πραγματώνεται μέρα με τη μέρα και η Αθλητική διαπλοκή καταγράφει τις ιστορικές στιγμές που βιώνουν οι πιο τυχεροί οπαδοί του κόσμου...

Την περασμένη Τετάρτη, δημοσιεύσαμε στην παρούσα στήλη ένα κείμενο για το επικείμενο «τσουνάμι» ευρωπαϊκών ημιτελικών και προημιτελικών στους οποίους θα συμμετείχε τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα. Πράγματι, το τσουνάμι βρίσκεται σε εξέλιξη και γράφεται ιστορία με χρυσά γράμματα για τον ελληνικό αθλητισμό.

Αυτές τις μέρες, ο κόσμος του Ολυμπιακού βιώνει την απόλυτη έκσταση, την πιο γλυκιά αίσθηση, έναν ερυθρόλευκο παροξυσμό, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και εντός των ελληνικών συνόρων...

Όσα ζει ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγα 24ωρα, δεν τα έχουν βιώσει όλοι οι άλλοι μαζί σε ολόκληρη την ιστορία τους...

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Πέμπτη το βράδυ γράφτηκε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός μετά από μία τιτάνια μάχη 120 λεπτών + τη διαδικασία των πέναλτι, πέτυχε μία επική πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την ώρα που όλες οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες έχουν εγκατασταθεί οριστικά στους καναπέδες των σαλονιών τους, ο Ολυμπιακός έβγαλε χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους όλης της χώρας και πλέον θα αγωνιστεί κόντρα στην Άστον Βίλα, με φόντο έναν ευρωπαϊκό τελικό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μόλις λίγες ώρες μετά, οι νέοι του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League στη Νιόν της Ελβετίας, αποκλείοντας στα ημιτελικά του final four τη Ναντ και έγραψαν ιστορία!

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το Σάββατο, το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού με 7 ευρωπαϊκά να δεσπόζουν στην τροπαιοθήκη του, συμμετείχε στο final four του Champions League στην Βαρκελώνη απέναντι σε 3 ισπανικές ομάδες! Νίκησε στον ημιτελικό την Ματάρο με 16-12 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Επρόκειτο για τον 41ο ευρωπαϊκό τελικό του συλλόγου στα ομαδικά αθλήματα ανδρών/γυναικών. Όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν με κιάλια...

Την ίδια μέρα, το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού έπαιρνε μια σπουδαία ισοπαλία (28-28) μέσα στην Ουγγαρία απέναντι στην πανίσχυρη Φερεντσβάρος στον πρώτο ημιτελικό του European cup, με τη ρεβάνς να γίνεται στην Ηλιούπολη και τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να διεκδικήσει την παρουσία του σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό:

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Κυριακή, το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο final four της Βαρκελώνης, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και γράφοντας μία ακόμα μεγάλη στιγμή στην ερυθρόλευκη ιστορία.

Το μεσημέρι ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών με 61-53 και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών, ενώ το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη κυριάρχησε απόλυτα και εμφατικά επί του ΠΑΟΚ και νίκησε με 2-1 για τα playoffs της Super League 1, παρά την κόπωση από τον πόλεμο 120 λεπτών σε μία άλλη χώρα προ 2 ημερών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Δευτέρα ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη για τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών και στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πετυχαίνοντας μάλιστα και το νταμπλ, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει και το κύπελλο Ελλάδας στο final four της Λάρισας.

Ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος λόγω του τραυματισμού του Τζούριτς, αλλά στέφθηκε πρωταθλητής!

Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον απόλυτο αυτοκράτορα του Ελληνικού βόλεϊ, καθώς είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα πρωταθλήματα, κύπελλα και λιγκ καπ και ο μόνος ελληνικός σύλλογος με ευρωπαϊκές κατακτήσεις και μάλιστα τρεις! Η σύγκριση με τον δεύτερο του ελληνικού βόλεϊ Παναθηναϊκό, είναι χαρακτηριστική:

Λίγα λεπτά μετά, στην έδρα της ΟΥΕΦΑ στη Νιόν της Ελβετίας, οι νέοι του Ολυμπιακού συνέτριψαν με 3-0 την Μίλαν στον τελικό του Youth League και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και μάλιστα αήττητοι! Πρόκειται για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο που κατακτά ελληνικός σύλλογος στον βασιλιά των σπορ:

Συνοψίζοντας, από την Τετάρτη μέχρι τη Δευτέρα ο «ερυθρόλευκος» απολογισμός περιλάμβανε: Μία πρόκριση στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο, έναν επιτυχημένο πρώτο ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο χάντμπολ ανδρών, έναν τελικό Champions League στο πόλο γυναικών, την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βόλεϊ ανδρών και την κατάκτηση του UEFA Youth League στο ποδόσφαιρο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κορυφαίος πολυαθλητικός οργανισμός της Ευρώπης γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του και αναγκάζει τα γραφεία τύπου ομοσπονδιών και υπουργείων να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να εκδίδουν ανακοινώσεις συγχαρητηρίων.

Κάτι τέτοιες στιγμές, ο νους μας επιστρέφει στα φαντασιακά κείμενα Γκαραγκάνη-Μπενόγλου που γράφτηκαν παλαιότερα. Ο Λ. Γκαραγκάνης οραματιζόταν τον Παναθηναϊκό του 2035 και ο Μπενόγλου τον Παναθηναϊκό του 2048. Ειδικά ο Γκαραγκάνης, δεν πέτυχε ούτε την κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ...

Για μία ακόμα φορά συνειδητοποιούμε ότι ο Ολυμπιακός ΖΕΙ στο σήμερα, όσα οι άλλοι ονειρεύονται...

ΥΓ: Ακολουθούν οι μάχες του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Champions League στο πόλο ανδρών απέναντι στην Φερεντσβάρος (σήμερα 18:00, ERT sports 2), για τα playoffs της Euroleague στο μπάσκετ απέναντι στην Μπαρτσελόνα (Τετάρτη και Παρασκευή στις 22:00, Nova) καθώς και ο επαναληπτικός ημιτελικός του European cup στο χάντμπολ απέναντι στην Φερεντσβάρος το Σάββατο στην Ηλιούπολη. Υπάρχουν επίσης οι επόμενοι τελικοί του βόλεϊ γυναικών και μπάσκετ γυναικών με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης

Εκεί ψηλά, ψηλά στο «Villa Park», υψώθηκε ένα κόκκινο πανό...

Εκεί ψηλά, ψηλά στο «Villa Park», υψώθηκε ένα κόκκινο πανό...

Στην αυγή ενός αιώνα ζωής, ο Ολυμπιακός στέκεται απέναντι στην ιστορία και βροντοφωνάζει «παρών», γράφοντας νέες χρυσές σελίδες και στιγματίζοντας τις ψυχές εκατομμυρίων οπαδών. Η Αθλητική διαπλοκή υποκλίνεται ξανά.

Ο ΠΑΟ αργοσβήνει με την ευθύνη ενός...

Ο ΠΑΟ αργοσβήνει με την ευθύνη ενός...

Στις ιστορικές εβδομάδες που διανύουμε, τα αφηγήματα ακούγονται ακόμα πιο αστεία. Ανήμερα του Πάσχα, ο Λαλάκης έβγαλε πίκρα και η Αθλητική διαπλοκή δεν μπορούσε να τον αφήσει έτσι.