Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πανελλήνια υπόκλιση στους νέους άθλους του ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Πανελλήνια υπόκλιση στους νέους άθλους του ερασιτέχνη Ολυμπιακού
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 - 11:00

Κύπελλο βόλεϊ, πρόκριση στα ημιτελικά του European cup στο χάντμπολ και αήττητο πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ γυναικών με 4-0 επί του Παναθηναϊκού. Λίγες ώρες στη δουλειά για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό...

Δέος και θαυμασμός για μία ακόμα φορά στην αθλητική κοινωνία της Ελλάδας μετά τα όσα πέτυχε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Μέσα σε λίγες ώρες, ο σύλλογος κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, προκρίθηκε στα ημιτελικά του European cup στο χάντμπολ ανδρών και κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ γυναικών, νικώντας με 4-0 τον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά:

1. ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΒΟΛΕΙ

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, ο Ολυμπιακός νίκησε στη Λάρισα τον Μίλωνα με 3-2 σετ και κατέκτησε το κύπελλο βόλεϊ ανδρών, είκοσι μέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου βόλεϊ και στις γυναίκες.

Μία μέρα πριν, είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του final four τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Μίλωνας είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, με το τριφύλλι να μετράει πλέον 14 χρόνια χωρίς συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου βόλεϊ ανδρών.

Πρόκειται για το 18ο κύπελλο Ελλάδας του συλλόγου στο τμήμα βόλεϊ ανδρών και συνολικά τον εξηκοστό τίτλο του τμήματος.

Αναλυτικά οι τίτλοι του Ολυμπιακού στο τμήμα:

- Πρωταθλήματα: 31 (πολυνίκης ο Ολυμπιακός, έπεται ο Παναθηναϊκός με 20).

- Κύπελλα: 18 (πολυνίκης ο Ολυμπιακός, έπονται Ηρακλής και Παναθηναϊκός που έχουν από 6).

- Λιγκ καπ: 6 (πολυνίκης ο Ολυμπιακός, έπεται ο Παναθηναϊκός με 3).

- Σούπερ καπ: 2.

- Ευρωπαϊκά: 3 (δεν έχει κανένας άλλος Ελληνικός σύλλογος).

- Σύνολο τίτλων: 60 (πολυνίκης ο Ολυμπιακός, έπεται ο Παναθηναϊκός με 31).

Μετά από αυτή την κατάκτηση, ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, έφτασε τους 307 τίτλους στα ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα ανδρών και γυναικών και έπεται ο Παναθηναϊκός με 180. Ακολουθεί ο επικαιροποιημένος πίνακας:

Οι τίτλοι που έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα στη φετινή σεζόν από τους τέσσερις πρώτους συλλόγους, είναι οι εξής:

- Ολυμπιακός: 5 (κύπελλο μπάσκετ ανδρών, σούπερ καπ μπάσκετ ανδρών, κύπελλο βόλεϊ γυναικών, κύπελλο βόλεϊ ανδρών, σούπερ καπ χάντμπολ ανδρών).

- ΠΑΟΚ: 3 (σούπερ καπ βόλεϊ ανδρών, κύπελλο χάντμπολ γυναικών, σούπερ καπ χάντμπολ γυναικών).

- Παναθηναϊκός: 1 (κύπελλο μπάσκετ γυναικών).

- ΑΕΚ: 0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού, έδωσαν το παρών στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα, στηρίζοντας την ομάδα τους. Αντίθετα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού συνεχίζουν να έχουν αλλεργία σε final four που συμμετέχει η ομάδα τους και η απουσία τους ήταν χαρακτηριστική...

Σε ό, τι αφορά τον φιναλίστ Μίλωνα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων με τον Ολυμπιακό, απέδειξε πόσο δυνατός αντίπαλος είναι και έστειλε στα σκουπίδια τη λάσπη του SDNA ότι ο Ολυμπιακός τον «επέλεξε» για αντίπαλο στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος.

2. ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ EUROPEAN CUP ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το τμήμα χάντμπολ ανδρών του Ολυμπιακού πέτυχε μία ιστορική πρόκριση στους «4» του EHF European cup με την εκτός έδρας νίκη με σκορ 19-25 επί της Κρκα μέσα στη Σλοβενία. Είχε προηγηθεί η νίκη με 31-26 στον πρώτο αγώνα στην Ηλιούπολη.

Πλέον ο Ολυμπιακός διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο σε έκτο τμήμα ομαδικού αθλήματος, μετά τα 17 ευρωπαϊκά που έχει κατακτήσει σε μπάσκετ ανδρών, βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και πόλο γυναικών!

Στη μάχη προς τον τελικό, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Φερεντσβάρος. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου στην Ουγγαρία και η ρεβάνς στις 27 Απριλίου στην Ηλιούπολη.

3. ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στις γυναίκες, διαλύοντας με 4-0 τον Παναθηναϊκό:

Επρόκειτο για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα του τμήματος. Ο σύλλογος είναι κυρίαρχος και πολυνίκης με 29 πρωταθλήματα και έπονται ο Πανελλήνιος, η Πέρα Αθηνών και ο Τελαμών Σαλαμίνας που έχουν από 6 κατακτήσεις έκαστος.

Το τμήμα του συλλόγου κυριαρχεί και στο κύπελλο Ελλάδας με 11 κατακτήσεις και ακολουθεί η Πέρα Αθηνών με 6.

4. ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Υπήρχε και γλυκό όμως στη χθεσινή μέρα. Στο βόλεϊ γυναικών, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 το Μαρκόπουλο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ στο πόλο νίκησε με 6-15 εκτός έδρας τον Υδραϊκό.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε τις δύο παραμέτρους που κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει, αναλογιζόμενος τις επιτυχίες του Ολυμπιακού.

Πρώτον: Ο σύλλογος καλλιεργεί με επιτυχία τεράστιο αριθμό τμημάτων, ενώ οι ανταγωνιστές του εστιάζουν σε συγκεκριμένα αθλήματα. Ο Παναθηναϊκός εστιάζει σε βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ σε χάντμπολ και ποδόσφαιρο γυναικών, η ΑΕΚ στο χάντμπολ και η Βουλιαγμένη στο πόλο. Ο Ολυμπιακός καλλιεργεί και συντηρεί πολύ περισσότερα τμήματα από όλους μαζί και είναι κυρίαρχος!

Δεύτερον: Βάσει των δημόσιων καταγγελιών Κουντούρη, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού φοροδιαφεύγουν, ενώ ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός πληρώνει τεράστια ποσά στην εφορία. Έτσι, ο σύλλογος αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΥΓ1: Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα προημιτελικά του Conference League και στα ημιτελικά του Youth League στο ποδόσφαιρο, στο final four του Champions League στο πόλο γυναικών, στα ημιτελικά του European cup στο χάντμπολ ανδρών, ενώ βρίσκεται μία ανάσα από τα playoffs της Euroleague στο μπάσκετ και από το final four του Champions League στο πόλο ανδρών...

ΥΓ2: Πάλι καλά που υπάρχει και η κατηγορία under 18 στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, όπου το τριφύλλι είχε στα αγόρια μία δεύτερη θέση και στα κορίτσια μία δεύτερη θέση και μία 17η θέση. Έτσι, είχε και η επίσημη σελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κάθε λόγο να πανηγυρίζει χθες...

Διαβάστε επίσης

Η αγνή «οικογένεια» που βγάζει στη σέντρα αθλητές...

Η αγνή «οικογένεια» που βγάζει στη σέντρα αθλητές...

Ο Μπαρτζώκας, ο Πίτερς και η «Αγία Παναθηναϊκή οικογένεια» με τα «μπουκέτα» του Ράτζα, τις επιστροφές με πούλμαν, τις καταγγελίες του Μπέικον για μπράβους και τη στοχοποίηση αθλητών από τον προπονητή τους. Ανάλυση της υποκρισίας από την Αθλητική διαπλοκή.

Εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη: 55/57 τελικοί πρωταθλημάτων-80% κατακτήσεις!

Εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη: 55/57 τελικοί πρωταθλημάτων-80% κατακτήσεις!

Ποσοστά που αφήνουν με ανοιχτό το στόμα στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον Ερασιτέχνη! Σε 57 τελικούς playoffs σε πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός απουσίασε μόνο δύο φορές, ενώ οι κατακτήσεις αγγίζουν το 80%! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα εντυπωσιακά στατιστικά και τη «φτώχεια» τελικών και τίτλων στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ.