Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΙΑΠΙΣΜΟΣ! Θρύλος, ο μεγαλύτερος σύλλογος του πλανήτη!

ΠΡΙΑΠΙΣΜΟΣ! Θρύλος, ο μεγαλύτερος σύλλογος του πλανήτη!
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 - 13:04

Η επικότερη ανατροπή όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά και η νέα υποταγή στο μπάσκετ που πλέον μιλάμε για... σχέση. Κοινός παρονομαστής: Το dna του νικητή. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει την ιστορική χθεσινή βραδιά...

Η λέξη «πριαπισμός» είναι η μοναδική που μπορεί να εκφράσει απόλυτα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού μετά από ένα ακόμα μαγικό βράδυ που έκανε κάθε υγιή Έλληνα να φουσκώνει από περηφάνεια.

Για μία ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός απέδειξε γιατί είναι η μεγαλύτερη Ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, καθώς πέτυχε την επικότερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, περνώντας στην επόμενη φάση, παρά τα τρία γκολ διαφοράς του πρώτου αγώνα.

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με την ψυχή του ερυθρόλευκου dna που θα μπορούσε να πετύχει κάτι ανάλογο, μετά από μία βαριά εντός έδρας ήττα με 1-4.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο Ολυμπιακός φαντάζει άγρια σαδιστικός. Δίνει ελπίδες στα trolls και τους αντιολυμπιακούς δημοσιογράφους και τους ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ αδίστακτα την κατάλληλη στιγμή, για να μείνουν με ανοιχτό το στόμα.

Μετά το 1-4, οι πρώτοι που εκτέθηκαν, ήταν τα απανταχού τρολάκια με την εμετική τοξικότητα, απόρροια τραυμάτων από πίκρες δεκαετιών:

Τη σκυτάλη πήραν οι λαλάκηδες της δημοσιογραφίας, υψώνοντας το δάχτυλο, το οποίο όμως τους επιστράφηκε:

Τα στόματα άνοιξαν για τα καλά το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης. Ο Κώστας Κετσετζόγλου είναι ο δημοσιογράφος που έχει τη μεγαλύτερη «ψύχωση» με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Μετά τον πρώτο αγώνα, ήταν λαλίστατος. Χθες κατάπιε τη γλώσσα του.

Ο Αριστοτέλης Μπενόγλου ειρωνευόταν την «αύρα Μεντιλίμπαρ»:

Χθες η αύρα μετεξελίχθηκε σε τυφώνα και έμειναν όλοι αποσβολωμένοι στον καναπέ τους. Ο κ. Μπενόγλου προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μεγαλύτερες προκρίσεις και ανέφερε ως παραδείγματα την Άρσεναλ και την PSV Αϊντχόφεν στους «32» του Europa League το 2020 και το 2021.

Έστω και μετά από δεκαετίες, υιοθετεί τα επιχειρήματά μας: Δεν έχει σημασία η φάση πρόκρισης, αλλά ο αντίπαλος. Γι αυτό και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στους «32» του Europa League, είναι σημαντικότερη από την πρόκριση του ΠΑΟ επί της Λέγκια στα προημιτελικά του Champions League τις μέρες που ο Ανδρέας Παπανδρέου ετοιμαζόταν για εξιτήριο από το Ωνάσειο.

Θα κάνουμε μία αναφορά και στο σανο-blog του Γιώτη που εξυμνούσε τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος έφερε την Μακάμπι στο δρόμο του Ολυμπιακού από την κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ:

Όπως βλέπετε, όλοι οι πονεμένοι καναπεδάτοι που τερμάτισαν στον πάτο του ομίλου τους και αποκλείστηκαν από την Ευρώπη, προτού στολίσουμε Χριστουγεννιάτικό δέντρο, έβγαλαν τη χολή τους ξανά και η ζωή τους τιμωρεί, φέρνοντας τον Ολυμπιακό να παίξει με κοντομάνικα για πρόκριση σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έχουμε επαναλάβει δεκάδες φορές ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία Ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, γιατί έχει την υψηλότερη θέση στους διαχρονικούς πίνακες του ranking της ΟΥΕΦΑ, αλλά και γιατί έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε Ελληνική ομάδα, είτε αριθμητικά, είτε αναλογικά βάσει συμμετοχών, αλλά και τις περισσότερες προκρίσεις. Χθες προστέθηκε άλλη μία.

Αφού όμως έχετε ψύχωση και με τις «πορείες», πάρτε και πορείες!

Για την Ελλάδα, ούτε λόγος φυσικά. Τα 47 πρωταθλήματα τον φέρνουν τέταρτο στην Ευρώπη και έκτο παγκοσμίως. Αυτό αρκεί και περισσεύει.

Δεν έχουμε όμως κόλλημα μόνο με τους αντιολυμπιακούς. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και σε ορισμένους (λίγους) Ολυμπιακούς, οι οποίοι μετά το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, έκαναν λόγο για «παρατημένη ομάδα», κτλ. Μέσα σε τέσσερα εικοσιτετράωρα, οι νέοι προκρίθηκαν στο final four του Youth League και οι άνδρες στα προημιτελικά του Conference League. Όχι και τόσο παρατημένη ομάδα, σωστά;

Το έχουμε ξαναπεί, η Ευρώπη είναι ο καθρέφτης. Άλλοι ασχολούνται με ενώσεις, εκλογές, «θυγατρικές» και άλλος δοξάζει την Ελλάδα και δίνει βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Αλήθεια, εσείς έχετε να θυμάστε τέτοιες βραδιές; Πόσες φορές έχετε ρίξει εξάρα και μάλιστα εκτός έδρας; Μήπως καμία; Πόσες φορές έχετε πετύχει τέτοια ανατροπή; Μήπως καμία; Πόσες φορές έχετε ζήσει τέτοιες συγκινήσεις, όπως η χθεσινή ή το έπος του Emirates; Μήπως καμία;

Οι μεν πανηγυρίζετε ακόμα το γκολ του Βαζέχα σε ένα νοκ αουτ που αποκλειστήκατε πριν από τρεις δεκαετίες και έκτοτε είστε βυθισμένοι στο 260 του ευρωπαϊκού ranking, φτάνοντας 11 χρόνια χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο. Οι δε μετράτε 15 σερί εντός έδρας αγώνες χωρίς νίκη!

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΕΣΗ...

Όμως, πέραν της ιστορικής πρόκρισης, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει μεθύσει και για το νέο γλέντι στον μπασκετικό «πελάτη» για την Euroleague.

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από το προηγούμενο γλέντι στον τελικό του κυπέλλου στην Κρήτη. Τότε ο Αταμάν είχε υποβαθμίσει τον θεσμό του κυπέλλου. Τώρα έχει καταλάβει για τα καλά τι εστί Μπαρτζώκας.

Ήδη, οι δύο αιώνιοι έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στη σεζόν. Στους δύο τελικούς (σούπερ καπ και κύπελλο) ο Αταμάν υποκλίθηκε στον Μπαρτζώκα. Στους δύο αγώνες της Euroleague (ΟΑΚΑ και ΣΕΦ) συνέβη το ίδιο. Μόλις δύο νίκες για το τριφύλλι στην κανονική περίοδο της Α1. Η μία απέναντι στον αποδεκατισμένο Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που κρίθηκε στο άστοχο λει απ του Γκος.

Με λίγα λόγια, εκτόξευσαν το μπάτζετ και το αποτέλεσμα της σεζόν μέχρι στιγμής: 2/2 οι τίτλοι για τον Ολυμπιακό και 4-2 οι νίκες.

Το ρεκόρ στην εποχή μετά τον Βασιλακόπουλο, είναι πλέον 20 - 3. Τρεις νίκες, από τις οποίες οι δύο αδιάφορες, με διαιτητικές σφαγές και τον Ολυμπιακό αποδεκατισμένο.

Αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός τρέχει ένα απίστευτο σερί νικών επί του Παναθηναϊκού στην Euroleague που βρίσκεται στο 6 - 0! Τα δε all time αποτελέσματα στην Ευρώπη, είναι σοκαριστικά: 18 - 7! Εκεί που οι διαιτητές είναι ξένοι και δεν είχε non call ή Αναστόπουλους.

Ως Αθλητική διαπλοκή, έχουμε κουραστεί να επαναλαμβάνουμε ότι η ύβρις οδηγεί στη νέμεση. Στους μελλοντικούς, φανταστικούς τελικούς, η Πανάθα τα σαρώνει όλα. Στην πραγματική ζωή όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά:

Η μεγαλύτερη ευλογία όμως, είναι το πλήθος από τα πρόβατα της «πράσινης» εξέδρας που τρέφονται με «θα, θα, θα», όπως οι βρικόλακες τρέφονται με το αίμα:

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Μία ακόμα μυθική βραδιά προστέθηκε λοιπόν στο πάνθεον της ιστορίας του Ολυμπιακού. Το έχουμε πει επανειλημμένως και δεν είναι κλισέ: Μία βραδιά του Ολυμπιακού είναι ολόκληρη η ιστορία ορισμένων.

Μόνο στην εποχή Μαρινάκη (2010 έως σήμερα), ο Ολυμπιακός έχει 38 νίκες σε ομίλους και ευρωπαϊκά νοκ άουτ και ο Παναθηναϊκός μόλις δύο! 38 - 2. Φανταστείτε να ζούσαν τέτοια βραδιά, όπως η χθεσινή, για πόσες δεκαετίες θα ακούγαμε... Μέχρι και βιβλίο θα έβγαζε η «Παναθηναϊκή εγκυκλοπαίδεια».

Και το κερασάκι στην τούρτα: Νέος θρίαμβος στο μπάσκετ απέναντι στην «dream team» που έραβε το έβδομο και νέο γλέντι στον ηγέτη της κακιάς ώρας. Απόδοση δικαιοσύνης και βήμα τετράδας, μπροστά στα μάτια του προέδρου τους!

Τέτοια ιστορικά εικοσιτετράωρα έχει βαρεθεί να ζεί ο κόσμος του συλλόγου. Θυμηθείτε ενδεικτικά:

Στις 11/04/2018 ο Ολυμπιακός έζησε σε μία μέρα δύο ευρωπαϊκούς τελικούς στον ερασιτέχνη και κατέκτησε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Στις 04/05/2022, άλωσε την Τούμπα, σήκωσε το πρωτάθλημα μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και λίγη ώρα μετά, προκρίθηκε στο final four του Βελιγραδίου. Στις 18/02/2024, την ίδια μέρα φιλοδώρησε με ιστορική τεσσάρα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κατέκτησε το κύπελλο του μπάσκετ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Χθες, 14/03/2024, πέτυχε την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ανατροπή όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο και υπέταξε τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ.

Αυτά τα θρυλικά εικοσιτετράωρα, δεν μπορείτε ούτε να ονειρευτείτε. Γι αυτό μισείτε τον Ολυμπιακό και επενδύετε στην προπαγάνδα, την τοξικότητα και τα sites ειδικού σκοπού. Αυτές είναι οι στιγμές που γράφουν την ιστορία, χαλυβδώνουν έναν σύλλογο και χαράζουν το dna του. Ένα dna ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗΤΗ!

Διαβάστε επίσης

Πίνακες ranking, πίνακες «Λαλάκing» και «πράσινες» παραδοχές!

Πίνακες ranking, πίνακες «Λαλάκing» και «πράσινες» παραδοχές!

Οι επίσημοι πίνακες της ΟΥΕΦΑ φέρνουν τον Ολυμπιακό πρώτη Ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και οι πορτοκαλί πίνακες του Λαλάκη προσπαθούν να δημιουργήσουν αφηγήματα. Η ζωή όμως τους ξεμπροστιάζει διαρκώς. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Παπαθεοδώρου, «παράγκα» και «εξυγίανση»!

Παπαθεοδώρου, «παράγκα» και «εξυγίανση»!

Το SDNA του Παπαθεοδώρου υμνεί την «εξυγίανση» σε ένα αριστουργηματικό κείμενο και η Αθλητική διαπλοκή σάς παρουσιάζει ένα μοναδικό unboxing που δεν πρέπει να χάσει κανείς...