Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

2008, 2015, 2024: Οι τρεις δικαιώσεις του Ολυμπιακού στο CAS

2008, 2015, 2024: Οι τρεις δικαιώσεις του Ολυμπιακού στο CAS
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024 - 11:05

Βάλνερ, «στημένα», Χουάνκαρ: Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο στο CAS και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει το χρονικό των τριών δικαιώσεων, μακριά από την Ελλάδα της «εξυγίανσης»...

Η θετική απόφαση για τον Ολυμπιακό στο CAS αναφορικά με την υπόθεση Χουάνκαρ, δεν αποτέλεσε την πρώτη δικαίωση των Ερυθρόλευκων στο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Ήταν η τρίτη φορά που ο σύλλογος δικαιώθηκε από ξένους δικαστές, μακριά από τη σαπίλα που επικρατεί στη χώρα μας. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει τις τρεις υποθέσεις με «ερυθρόλευκη» απόχρωση που δικάστηκαν στο CAS και βρήκαν δικαιωμένο τον Ολυμπιακό:

2008
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΝΕΡ

Το 2008 σύσσωμο το κατεστημένο στοχοποίησε και συκοφάντησε τον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης Βάλνερ, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς να έχει δικαίωμα στην αναμέτρηση Απόλλωνα Καλαμαριάς-Ολυμπιακού. Η ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, δικαίωσε τους Ερυθρόλευκους.

Μία βόλτα στις πειθαρχικές επιτροπές των ενώσεων της χώρας, θα σας αποδείξει ότι τέτοιες ενστάσεις υποβάλλονται σωρηδόν ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, πόσο μάλλον σε επαγγελματικό, εκεί όπου διακυβεύονται σπουδαιότερα δεδομένα.

Η ΆΕΚ τερμάτισε δεύτερη και εποφθαλμιούσε το πρωτάθλημα, σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού στο CAS. Η προσκείμενη στην ΑΕΚ εφημερίδα «Score Live» ιδιοκτησίας του αλήστου μνήμης Γιώργου Τράγκα, με διευθυντή τον Κώστα Κετσετζόγλου, ήταν σίγουρη για τη δικαίωση και κυκλοφόρησε με τίτλο: «Στην CASα ο διορισμένος»:

Εν τέλει, το διεθνές αθλητικό δικαστήριο δικαίωσε τον Ολυμπιακό:

Στην «Score Live» έκλαιγαν με (κίτρινο) μαύρο δάκρυ:

Εν τέλει, χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να δικαιώσει τον Ολυμπιακό ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης:

2015
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το 2015, ένα ολόκληρο σύστημα στοχοποίησε τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη με σαθρές κατηγορίες για στημένους αγώνες και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Την περίοδο εκείνη, ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στην ΟΥΕΦΑ, ζητώντας τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Η ΟΥΕΦΑ θεώρησε αστεία τη δικογραφία και το όνειρο κάποιων για ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ολυμπιακού στα πρότυπα της Σκεντερμπέου, έμεινε όνειρο. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε τότε να προσφύγει στο CAS κατά της απόφασης της ΟΥΕΦΑ. Η απόφαση του διεθνούς αθλητικού δικαστηρίου, ήταν κόλαφος, δικαιώνοντας πλήρως τον Ολυμπιακό:

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια ακόμα για να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη υπόθεση και από τα πειθαρχικά όργανα της Ελλάδας, όπως και από τα ποινικά δικαστήρια και να βγει πεντακάθαρος από αυτήν την πρωτοφανή σκευωρία, με απανωτές ομόφωνες αθωωτικές αποφάσεις.

2023
ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΟΥΑΝΚΑΡ

Η πιο πρόσφατη θετική απόφαση για τον Ολυμπιακό, ήρθε χθες από το CAS που δικαίωσε εν μέρει την προσφυγή του για το σκάνδαλο Χουάκαρ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά για περαιτέρω ποινή των Ερυθρόλευκων από το διεθνές δικαστήριο, η ποινή αυτή δεν επιβλήθηκε, ενώ αποφασίστηκε να επιστραφεί και ένας κλεμμένος βαθμός στον Ολυμπιακό.

Το ιδανικό θα ήταν φυσικά να αποφασιζόταν η επανάληψη του αγώνα, κάτι που δεν αποφασίστηκε, δεδομένων και των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων μέχρι την έναρξη των playoffs. Το πρωτάθλημα παραμένει αλλοιωμένο, ο Παναθηναϊκός στιγματίστηκε ισόβια ως χάρτινος, αλλά το διεθνές δικαστήριο έστειλε ένα σαφές μήνυμα για τον τρόπο απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης στην Ελλάδα και κάποιοι πλέον κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα...

Διαβάστε επίσης

Η ΑΕΚ στο φώτο φίνις: 7/14 αγώνες και 21/42 βαθμούς κρίνονται με συμμάχους!

Η ΑΕΚ στο φώτο φίνις: 7/14 αγώνες και 21/42 βαθμούς κρίνονται με συμμάχους!

Οι 7/14 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρίσκουν την ΑΕΚ απέναντι σε Λαμία, Άρη, Κηφισιά και εκεί κρίνονται οι 21/42 βαθμοί! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει το ενδιαφέρον πρόγραμμα της ΑΕΚ στο τέλος της κανονικής περιόδου και στα play offs.

CAS: Ερυθρόλευκη δικαίωση, ισόβια πράσινη ρετσινιά!

CAS: Ερυθρόλευκη δικαίωση, ισόβια πράσινη ρετσινιά!

Το διεθνές δικαστήριο έστειλε ηχηρό μήνυμα και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την απόφαση για την υπόθεση Χουάνκαρ και το χρονολογίο με τα ντοκουμέντα για την ντροπιαστική υπόθεση που στιγμάτισε ισόβια τον Παναθηναϊκό.