Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα τέσσερα νέα αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου

Τα τέσσερα νέα αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 - 13:07

Η αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος, η απολογία των διαιτητών, ο Συμεωνίδης και ο Βασιλακόπουλος. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα τέσσερα αυτογκόλ στο νέο χθεσινό κρεσέντο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Χθες το απόγευμα, η επιτροπή δεοντολογίας της ΕΟΚ κάλεσε σε απολογία τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, αναφορικά με τις αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο να καλείται σε απολογία ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό συνέβαινε φυσικά στην Ευρωλίγκα και όχι στη μπανανία της χώρας μας. Ήταν τότε που ο κ. Γιαννακόπουλος εμφανιζόταν έτοιμος να διοργανώσει «δημοψηφίσματα» για αποχώρηση από τη λίγκα, να πάρει την ομάδα του και να φύγει για το BCL της FIBA και άλλα πολλά που έμειναν στα λόγια, γιατί ακολούθησαν μνημειώδεις κωλοτούμπες.

Μετά την κλήση του, επιδόθηκε χθες σε νέο κρεσέντο, αλλά δεν πρόσεξε τόσο και έκανε τέσσερα λάθη...

1. Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι δεν δυσφημεί αυτός το μπάσκετ, αλλά η διαιτησία που «αλλοιώνει πρωταθλήματα».

Όχι δεν θα αναφέρουμε πόσο εμφατικά κατέκτησε ο Ολυμπιακός τα δύο τελευταία πρωταθλήματα με 16-1 νίκες με κάθε τρόπο επί του Παναθηναϊκού. Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις αλλοιώσεις που συνέβαιναν για 25 χρόνια από το 1997 μέχρι το 2021. Θα αναφέρουμε κάτι άλλο:

Το φετινό πρωτάθλημα είναι ήδη αλλοιωμένο εδώ και μήνες!

Όταν οι οπαδοί σας τα έσπαγαν στο γήπεδό σας για να σταματήσει ο διασυρμός στο 35-63, εκδόθηκε μία απόφαση-σκάνδαλο και δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί στον Παναθηναϊκό από τη σεζόν που ακολουθούσε, δηλαδή την τρέχουσα!

Το σκεπτικό-σοκ της απόφασης, ανέφερε ότι ο αγώνας δεν είχε διακοπεί λόγω των επεισοδίων αυτών:

Αν ο νόμος είχε εφαρμοστεί, ο Ολυμπιακός θα είχε εξασφαλισμένο πλεονέκτημα έδρας και τώρα δεν θα μπορούσαν κάποιοι να πουλάνε τρέλα και να διαμαρτύρονται σε έναν αγώνα που είχαν 17 περισσότερες βολές και 9 περισσότερα κερδισμένα φάουλ! Όμως σε αυτή τη χώρα, ο νόμος εφαρμόζεται μόνο όταν πέφτουν κροτίδες εκτός αγωνιστικού χώρου στο Καραϊσκάκη!

Αξίζει να σημειώσουμε το εξής: Όταν συνέβαιναν επεισόδια στο ΣΕΦ και διακόπτονταν αγώνες, αυτό γινόταν λόγω διαιτητικών σφαγών και όχι για να σταματήσει κάποιος διασυρμός, όπως έγινε πέρυσι στο ΟΑΚΑ στο 35-63. Όμως ΠΑΝΤΑ σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αρμόδια όργανα τιμωρούσαν τον Ολυμπιακό με -2 βαθμούς. Έτσι, χανόταν το πλεονέκτημα έδρας της επόμενης περιόδου, αν δεν έκαναν κάποια υπέρβαση οι ερυθρόλευκοι. Φέτος που τα επεισόδια έγιναν στο ΟΑΚΑ, το μείον 2 πήγε περίπατο!

Όμως η αλλοίωση δεν επήλθε μόνο από το σκάνδαλο της μη αφαίρεσης βαθμών, αλλά και από τη διαιτησία υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στον εκτός έδρας αγώνα με το Περιστέρι για τη δεύτερη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 22 ελεύθερες βολές και το Περιστέρι μόλις τρεις! Μάλιστα, επρόκειτο για μία οριακή αναμέτρηση που ο Παναθηναϊκός νίκησε οριακά με σκορ 64-66. Το πώς γίνεται μία ομάδα να βρίσκεται διαρκώς πίσω στο σκορ και να πετυχαίνει ανατροπή στο τελευταίο δευτερόλεπτο, νικώντας με μόλις δύο πόντους διαφορά, αλλά να προηγείται στις βολές με 22-3, είναι κάτι που δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε με μπασκετικούς όρους...

Στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη για την έκτη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 26 ελεύθερες βολές έναντι 11 των γηπεδούχων.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ για την έβδομη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 22 ελεύθερες βολές έναντι 7 της ΑΕΚ! Αυτός ήταν ο λόγος που η ομάδα του τριφυλλιού νίκησε την Ένωση με έναν πόντο διαφορά. Το πώς γίνεται μία ομάδα να νικάει με έναν πόντο διαφορά αλλά να προηγείται στις βολές με 22-7, είναι κάτι που επίσης δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε με μπασκετικούς όρους...

Στους τρεις συγκεκριμένους αγώνες του Παναθηναϊκού απέναντι σε Περιστέρι, Άρη και ΑΕΚ, οι βολές είναι 70-21 υπέρ του Παναθηναϊκού. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας μόνο τους δύο πιο οριακούς αγώνες (με Περιστέρι και ΑΕΚ), οι βολές ήταν 44-10, ενώ ο ένας αγώνας κρίθηκε στο δίποντο και ο άλλος στον πόντο!

2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ;

Αναρωτήθηκε επίσης ο κ. Γιαννακόπουλος γιατί δεν καλούνται σε απολογία οι διαιτητές για την απόδοση που έχουν.

Αλήθεια, πότε κλήθηκαν οι διαιτητές σε απολογία για όσα συνέβαιναν επί 25 χρόνια; Το ζητούσε ποτέ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

Κλήθηκαν οι διαιτητές στο σκάνδαλο του 2007 με το non call; Κλήθηκαν στην αλλοίωση του πρωταθλήματος του 2009 στον πρώτο τελικό Κλήθηκαν στη σφαγή του 2010 στον τρίτο τελικό; Κλήθηκαν στο αίσχος του 2011, με το 18-2 στις βολές του δεύτερου τελικού; Κλήθηκαν στο κλεμμένο κύπελλο (και τρεμπλ) του 2012; Κλήθηκαν στα όργια του 2013 (με το 17-0 στις βολές της κανονικής περιόδου, τον αλλοιωμένο τελικό κυπέλλου και τη σφαγή του δεύτερου τελικού); Κλήθηκαν στα όργια του 2017 στον τέταρτο τελικό; Κλήθηκαν στην αλλοίωση του πρωταθλήματος του 2018 (στην κανονική περίοδο, στον δεύτερο και στον πέμπτο τελικό); Κλήθηκαν στο αίσχος του 2019 με τους Αναστόπουλο-Μάνο-Παναγιώτου στο κύπελλο που οδήγησε στο «Μέχρι τέλους»;

Πόσες φορές κλήθηκαν και πότε το είχε ζητήσει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

3. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ;

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε ονομαστικά σε Τσαρούχα και Πιτσίλκα, αναφορικά με τη διαιτησία του ντέρμπι της Δευτέρας. Όμως οι διαιτητές είναι τρεις. Γιατί λησμόνησε τον κ. Συμεωνίδη; Μήπως θεωρεί ότι πρόκειται για διαιτητή της «παλιάς κατάστασης» στην ΕΟΚ και είναι ευπρόσδεκτος για τον ίδιο;

4. «ΜΕ ΕΙΧΑΤΕ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ»

Κλείνοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι, λανθασμένα είχε συνδυαστεί το όνομά του «με την προηγούμενη κατάσταση της ΕΟΚ και τον κ. Βασιλακόπουλο».

Δεν χρειάζεται να πούμε εδώ κάτι παραπάνω. Τα λόγια είναι περιττά και ο καθένας έχει βγάλει τα ιστορικά του συμπεράσματα...

ΥΓ: Ποιος είναι ο κατάπτυστος; Αυτός που κατεβάζει κανένα καντήλι ή αυτός που εύχεται τάφους σε ανήλικα παιδιά;

Διαβάστε επίσης

«Επιχείρηση Μπαρτζώκας»: Το ύπουλο σχέδιο και ο βρώμικος πόλεμος

«Επιχείρηση Μπαρτζώκας»: Το ύπουλο σχέδιο και ο βρώμικος πόλεμος

Η Αθλητική διαπλοκή ξετυλίγει το μεγάλο σχέδιο του Παναθηναϊκού να απομακρύνει από τον Ολυμπιακό τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον ολοκληρωτικό πόλεμο που δέχεται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς άλλος στο παρελθόν.

Οι εραστές του 100-0 ζητάνε και τα ρέστα!

Οι εραστές του 100-0 ζητάνε και τα ρέστα!

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την αλήθεια για το προχθεσινό ντέρμπι αιωνίων και για τη διαχρονική τοξικότητα σε οτιδήποτε αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, από τους οπαδούς του, μέχρι τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν...