Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός και οι άλλοι να χαζεύουν!

Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός και οι άλλοι να χαζεύουν!
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 - 17:55

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ: Για μια ακόμη φορά, ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης πρεσβεύει παντού τον Ελληνικό αθλητισμό, ενώ οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες επιστρέφουν μαζικά εντός συνόρων!

Μετά τη χθεσινή πρόκριση του τμήματος βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του CEV cup και τους απανωτούς αποκλεισμούς των υπόλοιπων Ελληνικών συλλόγων σε διάφορα αθλήματα, η υπόθεση της Ελληνικής εκπροσώπησης στην Ευρώπη, βάφεται και φέτος ερυθρόλευκη. Τα ομαδικά τμήματα του Ολυμπιακού συνεχίζουν δυναμικά την Ευρωπαϊκή τους παρουσία στη φετινή σεζόν, παρότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου και ο σύλλογος εκπροσωπεί τη χώρα μας στις περισσότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις από κάθε άλλο σωματείο της.

Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα μπαράζ των «16» του UEFA Europa Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φεβρουάριο την Ουγγρική Φερεντσβάρος.

Μέχρι στιγμής, οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει 5 νίκες σε 10 αγώνες στην Ευρώπη, με highlight τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ, με την οποία έσπασε το μεγαλύτερο αήττητο σερί Αγγλικής ομάδας στην Ευρώπη, όλων των εποχών.

Στο μπάσκετ, οι back to back νταμπλούχοι Ελλάδας, συνεχίζουν τη μάχη στη regular season της Euroleague, όπου βρίσκονται εντός οκτάδας, έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα. Αναμένεται μάλιστα βαθμολογική βελτίωση, καθώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τους δύο ουραγούς (Βιλερμπάν και Άλμπα), καθώς και τον Παναθηναϊκό. Στόχος επίσης, είναι φυσικά η πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Στο βόλεϊ ανδρών, ο κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός επέλεξε να αγωνιστεί στο Champions League, ανάμεσα σε μεγαθήρια. Αντίθετα πέρυσι, ο Παναθηναϊκός είχε αυτο-υποβιβαστεί για να αγωνιστεί στο Challenge cup, παρότι ήταν πρωταθλητής, καθώς ήθελε να έχει ελπίδες να κατακτήσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στον ερασιτέχνη. Ατύχησε όμως, γιατί το ευρωπαϊκό προσγειώθηκε στην Πλατεία Αλεξάνδρας και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον 14ο ευρωπαϊκό του τίτλο στον ερασιτέχνη.

Η φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League, ήταν εξαιρετική, καθώς ξεκίνησε με 5/5 στα προκριματικά και πρόκριση σε όμιλο. Εκεί οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν 2 νίκες σε 6 αγώνες με μεγαθήρια. Σημαντικότερη στιγμή, ήταν ο θρίαμβος με 3-0 σετ επί της κατόχου για τρεις σερί φορές του Champions League, Ζάκσα:

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον πολύ δύσκολο όμιλο, έδωσε στον Ολυμπιακό το εισιτήριο για τα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, δηλαδή του CEV cup. Συνεπώς, το ευρωπαϊκό ταξίδι συνεχίζεται και στο βόλεϊ!

Στο πόλο ανδρών, ο νταμπλούχος Ελλάδας, συμμετέχει επίσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το LEN Champions League, όπου προκρίθηκε στα προημιτελικά. Εκεί, θα αντιμετωπίσει σε όμιλο την Μπαρτσελονέτα, την Φερεντσβάρος και την Μπρέσια. Η αγωνιστική δράση στα προημιτελικά ξεκινάει στις 8 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου.

Οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων, προκρίνονται στο final four, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 και 8 Ιουνίου. Στόχος του Ολυμπιακού να κατακτήσει το Champions League για τρίτη φορά στην ιστορία του. Θυμίζουμε ότι, καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν το έχει κατακτήσει ποτέ...

Στο πόλο γυναικών, οι νταμπλούχες Ελλάδος, βρίσκονται με το ένα πόδι στο final four του Champions League. Η διοργάνωση βρίσκεται στη φάση των ομίλων (τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων) και οι τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου κερδίζουν το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού.

Ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα στον τέταρτο όμιλο με 12 βαθμούς και ακολουθούν η Βουλιαγμένη με 9, η Ούιπεστ με 3 και η Meditterrani χωρίς βαθμό.

Απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος των ομίλων, στις οποίες ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 9 Μαρτίου εκτός έδρας την Βουλιαγμένη και στις 23 Μαρτίου εντός έδρας την ουραγό Meditterrani.

Θυμίζουμε ότι, μέχρι σήμερα, ο σύλλογος έχει κατακτήσει 3 φόρες το τρόπαιο του Champions League, περισσότερες από κάθε άλλη Ελληνική ομάδα, ενώ έχει συνολικά 7 ευρωπαϊκούς τίτλους, επίσης περισσότερους από κάθε άλλη Ελληνική ομάδα!

Στο χάντμπολ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει επίσης δυναμικά την ευρωπαϊκή του παρουσία, καθώς προκρίθηκε στους «16» του EHF European cup, όπου θα αντιμετωπίσει την κυπελλούχο Ιταλίας Μπρίξεν. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 και 18 Φεβρουαρίου.

ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»!

Απόλυτα απογοητευτική είναι και φέτος η ευρωπαϊκή παρουσία Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα ομαδικά τους τμήματα, κάτι που αποδεικνύει ξανά γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος και ο μοναδικός άξιος αθλητικός πρεσβευτής της χώρας μας.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε ευρωπαϊκά στο ποδόσφαιρο, τερματίζοντας τελευταίος σε έναν βατό όμιλο με αντιπάλους την Βιγιαρεάλ, την Ρεν και την Μακάμπι Χάιφα, επιβεβαιώνοντας ότι δικαίως βρίσκεται στον πυθμένα του ευρωπαϊκού ranking της ΟΥΕΦΑ.

Στο βόλεϊ ανδρών, αποκλείστηκε από την Μόντσα στους «16» του Challenge cup. Ήδη «κάηκε» η πρώτη από τις δύο χρονιές στις οποίες υποσχέθηκε εκπλήρωση του ευρωπαϊκού απωθημένου ο προπονητής του τμήματος κ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος, μετά το περυσινό φιάσκο με την κατάκτηση του Challenge cup από τον Ολυμπιακό που απέκλεισε στους «4» το τριφύλλι μέσα στον Άγιο Θωμά.

Στο βόλεϊ γυναικών, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Challenge cup από τη Γαλλική Ναντ με δύο ήττες, αποχαιρετώντας και εκεί την Ευρώπη.

Επίσης, αποκλείστηκε στα προκριματικά του Eurocup πόλο ανδρών, όπως και στη φάση των «32» του Eurocup μπάσκετ γυναικών. Μοναδική ευρωπαϊκή συνέχεια του συλλόγου είναι πλέον η Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ανδρών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η regular season-μαμούθ.

Αναφορικά με την ΑΕΚ, η ένωση αποκλείστηκε από την Ευρώπη στο ποδόσφαιρο, καθώς τερμάτισε τελευταία στον δεύτερο όμιλο του UEFA Europa League. Επίσης, αποχαιρέτισε την Ευρώπη και στο χάντμπολ, όπου τερμάτισε επίσης τελευταία στον δεύτερο όμιλο της EHF European league. Αντίστοιχη ήταν η κατάληξη της ΑΕΚ και στο βόλεϊ γυναικών, όπου αποκλείστηκε στη φάση των «32» του Challenge cup με δύο ήττες από την Ρουμανική Βολουντάρι. Στο πόλο η ένωση δεν είχε ευρωπαϊκή παρουσία, ούτε στους άνδρες, ούτε στις γυναίκες, ενώ στο βόλεϊ ανδρών, το τμήμα υποβιβάστηκε λόγω χρεών. Μοναδική ευρωπαϊκή συνέχεια για την ΑΕΚ, στο μπάσκετ, όπου έχει προκριθεί στους «16» του Fiba bcl.

Κλείνουμε με τον ΠΑΟΚ, όπου η κατάσταση είναι επίσης θλιβερή ευρωπαϊκά:

- Στο μπάσκετ αποκλείστηκε στα play-ins του Fiba bcl πριν τη φάση των «16» από την Τόφας, με highlight τον διασυρμό με 63-95 στην Πυλαία.

- Στο βόλεϊ ανδρών, αποκλείστηκε στους «16» του CEV cup από την Μιλάνο.

- Στο βόλεϊ γυναικών, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Challenge cup από την Βισμπάντεν.

- Στο χάντμπολ ανδρών, αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τον Οκτώβριο, καθώς αποκλείστηκε στους «64» του EHF cup από την Αυστριακή Λιντς.

- Στο χάντμπολ γυναικών, αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο, καθώς αποκλείστηκε από τον Β' προκριματικό γύρο της EHF Women's European League.

- Στο ποδόσφαιρο γυναικών, αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο μετά την ήττα από την Σεντ Πόλεν με 3-0 στον τελικό του Α' προκριματικού γύρου.

Μοναδική ευρωπαϊκή συνέχεια για τον ΠΑΟΚ, στο ποδόσφαιρο, όπου έχει προκριθεί στους «16» του UEFA Europa Conference League.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Πριν από λίγους μήνες, διαπιστώσαμε όλοι γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, με την κυριαρχία του μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων στους τίτλους των ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων, παρότι προέρχεται από μία χώρα οικονομικών κρίσεων, παρακμής και αθέμιτου ανταγωνισμού από συλλόγους που είναι ασυνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Μεταξύ όλων των Ελληνικών συλλόγων, η ευρωπαϊκή κυριαρχία του Ολυμπιακού είναι δεδομένη με 17 ευρωπαϊκά τρόπαια, έναντι 6 της Βουλιαγμένης και του Παναθηναϊκού, χωρίς καν να υπολογίζουμε τους ευρωπαϊκούς τίτλους στα ατομικά αθλήματα, όπου ο Ολυμπιακός είναι και πάλι πρωτοπόρος.

Σήμερα όμως, διαπιστώσαμε γιατί ο Ολυμπιακός παραμένει και φέτος αυτό που είναι διαχρονικά: Ο πραγματικός πολυαθλητικός πρέσβης του Ελληνικού αθλητισμού

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διοικήσεις του συλλόγου σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και ερασιτέχνη δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και διατηρούν τον Ολυμπιακό ως την ευρωπαϊκή βιτρίνα της Ελλάδας, εκεί όπου οι άλλοι λυγίζουν και δεν έχουν το ανάστημα να διεκδικούν, να διακρίνονται και να κατακτούν.

Διαβάστε επίσης

Οι εραστές του 100-0 ζητάνε και τα ρέστα!

Οι εραστές του 100-0 ζητάνε και τα ρέστα!

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την αλήθεια για το προχθεσινό ντέρμπι αιωνίων και για τη διαχρονική τοξικότητα σε οτιδήποτε αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, από τους οπαδούς του, μέχρι τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν...

Από τον Χουάνκαρ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής: Όλα τα αίσχη του πιο βρώμικου πρωταθλήματος

Από τον Χουάνκαρ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής: Όλα τα αίσχη του πιο βρώμικου πρωταθλήματος

Βρισκόμαστε ακριβώς στα μέσα του πιο βρώμικου πρωταθλήματος και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει την βίβλο με τις «σφαγές» του Ολυμπιακού και τις εύνοιες των «εξυγιαντών» σε ένα αφιέρωμα-«ποταμό». Προειδοποίηση: Απαιτούνται γερά νεύρα.

Σύλλογος της σφυρίχτρας και του χαρτιού...

Σύλλογος της σφυρίχτρας και του χαρτιού...

Θέλει το τριφύλλι να κρυφτεί και η χαρά δεν το αφήνει. Για μία ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες των πραγματικών αξιών που διέπουν τον σύλλογο των Αμπελοκήπων: Χαρτιά και διαιτησία.