Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ιστορικές αποκαλύψεις-σεισμός του Κούγια ΕΛΙΩΣΑΝ τα πορτοκαλί αφηγήματα

Οι ιστορικές αποκαλύψεις-σεισμός του Κούγια ΕΛΙΩΣΑΝ τα πορτοκαλί αφηγήματα
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 - 12:31

Ένα συγκλονιστικό κείμενο από την Αθλητική διαπλοκή με βίντεο-ντοκουμέντα. Οι αποκαλύψεις Κούγια για Θωμά Μητρόπουλο, Βαρδινογιαννισμό και Πατέρα, οι ξεχασμένες αποκαλύψεις Λουκόπουλου, η σπέκουλα των πορτοκαλί και η πνευματική προετοιμασία που είναι προαπαιτούμενη για την αθλητική επανάσταση και τη νίκη.

Από το βράδυ της Κυριακής, αθλητικά ΜΜΕ και trolls έχουν δώσει μία πρωτοφανή παράσταση, αλλοιώνοντας τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με τις σοκαριστικές καταγγελίες του κορυφαίου ποινικολόγου για εγκληματική οργάνωση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, χρηματισμούς και στημένους αγώνες.

Ειδικά το SDNA έδωσε ένα πρωτοφανές σόου με αφορμή την αναφορά Κούγια στην «παράγκα του Θωμά Μητρόπουλου». Χωρίς ίχνος τσίπας, έκαναν λόγο για ομολογία στημένων πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού, παρότι ο Κούγιας δεν ενέπλεξε πουθενά τον Ολυμπιακό.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε συνταρακτικές αποκαλύψεις, όχι μόνο για την περίοδο του Θωμά Μητρόπουλου, αλλά και για τον Βαρδινογιαννισμό και τον Νίκο Πατέρα. Παρέθεσε πρωτοφανή στοιχεία και αποκάλυψε το τι συνέβαινε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Αθλητική διαπλοκή θα σας παρουσιάσει σε βίντεο και απομαγνητοφωνημένα, τα επίμαχα αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις του Αλέξη Κούγια στη δίωρη συνέντευξη Τύπου-ποταμός που παρέθεσε χθες.

ΣΗΜΕΙΟ 1
ΕΠΟΧΗ ΘΩΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

Η πρώτη ιστορική αναφορά του Κούγια αφορούσε την περίοδο «της παράγκας του Θωμά»:

«Όταν εγώ μιλούσα για την παράγκα, κάποιοι είπαν ότι ακυρώνω τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού. Εγώ δεν είχα ομάδα στην Α' εθνική τότε. Εγώ ασχολούμουν με τον Άρη Πετρούπολης που ήταν στη Δ' εθνική και κατήγγειλα την παράγκα του Μητρόπουλου, γιατί η ομάδα μου ήρθε δεύτερη και δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στη Γ' εθνική...

Τότε κάποιος που είναι δικηγόρος στο περιβάλλον της ΑΕΚ έπαιρνε τηλέφωνο και υπεκλάπη το τηλέφωνό του και έλεγε σε κάποιον που είχε ομάδα, πόσο κάνει η δεύτερη θέση, αν κάνει 120 ή 130 εκατομμύρια δρχ.

Αυτά ανέδειξα τότε εγώ ... Εμένα με ένοιαζε να εξυγιανθεί ο τόπος και η ομάδα μου να πάει στη Β' εθνική, δεν ασχολήθηκα με τον Κόκκαλη. Έχουν δει ποιους παίκτες έφερνε ο Κόκκαλης; Έχουν δει τι ομάδες είχε ο Ολυμπιακός τότε;»

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Τα όσα δήλωσε ο Κούγιας ξεφτιλίζουν όσους έσπευσαν να «χρεώσουν» την παράγκα και να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν τα λεγόμενά του στις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή. Αυτό άλλωστε λέει και η κοινή λογική. Αφού ο Κούγιας ήταν παράγοντας στη Δ' εθνική για ποιο λόγο να καταγγέλλει τον Θωμά Μητρόπουλο για την Α' εθνική;

Για να επαληθεύσουμε όσα ανέφερε ο Κούγιας, αξίζει να θυμηθούμε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι του 2022, ο επί χρόνια ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή Άρης Λουκόπουλος στο περιοδικό της Πάτρας «Πατρινόραμα», μιλώντας για την παράγκα, την οποία μάλιστα διαφήμιζαν τα αντιολυμπιακά μέσα.

Τότε ο κ. Λουκόπουλος είχει πει ότι «στα χρόνια του Θωμά», η παράγκα έβγαζε πρωταθλητή, μιλώντας όμως για τις κατώτερες κατηγορίες και όχι για την Α' εθνική:

Δημοσιογράφος: Θέλω να μου πείτε δύο κουβέντες για την παράγκα. Έβγαζε πρωταθλητές η παράγκα;

Λουκόπουλος: Ε, βέβαια...

Δημοσιογράφος: Η παράγκα τους έβγαζε;

Λουκόπουλος: Ναι, ναι... Εννοείς στην Α' εθνική;

Δημοσιογράφος: Ναι, ναι, ναι!

Λουκόπουλος: Όχι, λέω για τις κατώτερες κατηγορίες.

Ο Λουκόπουλος είχε αναφέρει λοιπόν ότι «η παράγκα του Θωμά» έβγαζε πρωταθλητές στις κατώτερες κατηγορίες, όπως ακριβώς κατήγγειλε ο Κούγιας και όχι στην Α' εθνική!

Αυτό δεν εμπόδισε κάποιους να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενά του. Δείτε τους τίτλους του SDNA και το πρωτοσέλιδο της «Live sport» αμέσως μετά τη συνέντευξη του κ. Λουκόπουλου:

Ακούστε και το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης Λουκόπουλου, για να δείτε την ακριβή διατύπωση:

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Λουκόπουλος είχε αναφέρει ότι την παράγκα την ήλεγχε ο Θωμάς και όχι ο Ολυμπιακός:

Δημοσιογράφος: Την παράγκα την ήλεγχε ο Θωμάς;

Λουκόπουλος: Ναι.

Δημοσιογράφος: Άρα ο Ολυμπιακός.

Λουκόπουλος: Ο Θωμάς. Όχι ο Ολυμπιακός».

Ακούστε και αυτό το ηχητικό απόσπασμα:

Θυμίζουμε επίσης ότι στις περίφημες κασέτες του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από το 2002, η μοναδική υπόνοια για χειραγώγηση αγώνα που προέκυπτε, αφορούσε την αναμέτρηση ΟΦΗ-ΠΑΟΚ της περιόδου 2000/01, με διαιτητή τον κ. Βούλγαρη, καθώς έγινε αναφορά σε κάποιους που ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για τον άσσο του ΟΦΗ (σύμμαχος ομάδα του Παναθηναϊκού).

Επίσης, είχε γίνει αναφορά και στους παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν στο όριο των καρτών και όσοι «κιτρινίστηκαν» από τον κ. Βούλγαρη, έχασαν τον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή ευνοήθηκε μια συμμαχική ομάδα του Παναθηναϊκού (ΟΦΗ) και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός!

ΣΗΜΕΙΟ 2
ΕΠΟΧΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - «Ο ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΞΑΡΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ»

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην εποχή του Βαρδινογιαννισμού και έκανε κάποιες σοβαρές αποκαλύψεις. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα και τον πρόεδρο του Κώστα Αλαμάνο, για τον οποίο ανέφερε ότι είχε απόλυτη εξάρτηση από τον Παναθηναϊκό:

«Όταν ήρθε προς ψηφοφορία να αναλάβω αθλητικός δικαστής, πήρα 16 ψήφους, μειοψήφησαν ο Παναθηναϊκός και ο Απόλλων.

Ο ζων ακόμα Κώστας Αλαμάνος εξηρτάτο απόλυτα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και αυτό ήταν γνωστό εκείνη την εποχή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ο Καραγκούνης, ο Αντωνίου, κτλ, πήγαιναν να κάνουν προπόνηση στον Απόλλων και μετά επέστρεφαν στον Παναθηναϊκό».

Δείτε το απόσπασμα της καταγγελίας Κούγια:

Πέραν του Απόλλωνα υπήρχαν και οι γνωστές σχέσεις Παναθηναϊκού-ΟΦΗ, για τις οποίες θα παραθέσουμε μεγάλο αφιέρωμα τις προσεχείς μέρες. Όμως, για να μείνουμε στο θέμα των παραρτημάτων, αξίζει να αναφέρουμε κάτι που οι βόθροι ΕΘΑΨΑΝ αναφορικά με την περίφημη συνέντευξη του Άρη Λουκόπουλου.

Ο κ. Λουκόπουλος είχε πει λοιπόν στο «Πατρινόραμα» τα εξής για τη σεζόν 1991/92:

«Θυμάμαι μία χρονιά... Όλοι κινδυνεύαμε. Πανιώνιος, Λάρισα, Παναχαϊκή, Δόξα, Απόλλων, Ξάνθη... Ο Αθηναϊκός σωσμένος έπαιζε με την Ξάνθη. Αν η Ξάνθη έφερνε ισοπαλία μέσα στον Αθηναϊκό ή έχανε, τότε έπεφτε η Ξάνθη. Ο Αθηναϊκός το έδωσε στην Ξάνθη, ήταν αδιάφορος. Δόξα Δράμας και Απόλλων είχαν κανονίσει το Χ. Τι έμενε σε μένα, σαν παράγοντας, να πάω στον Αθηναϊκό, στον Καλογιάννη το φίλο μου να του πω να δώσει πριμ στους παίκτες να παίξουν στα ίσα. Επηρεάστηκε όμως από τον Βαρδινογιάννη και ήθελε να σώσει την Ξάνθη τότε»...

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Είπε λοιπόν ο Λουκόπουλος ότι η Ξάνθη σώθηκε, επειδή ο Αθηναϊκός τής έδωσε τον τελευταίο αγώνα, κατόπιν επηρεασμού από τον Βαρδινογιάννη που ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

Άρα λοιπόν, πέραν των γνωστών σχέσεων Παναθηναϊκού-ΟΦΗ και πέραν της αποκάλυψης Κούγια για τις σχέσεις Παναθηναϊκού-Απόλλωνα, υπάρχει και η αποκάλυψη Λουκόπουλου για τις σχέσεις Παναθηναϊκού-Αθηναϊκού και Παναθηναϊκού-Ξάνθης.

Πόσο αγνό ήταν τελικά το ποδόσφαιρο στα χρόνια προ του 1996;

Και όμως, ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες αποκαλύψεις Λουκόπουλου, αλλά ασχολήθηκαν μόνο με την ατάκα του για την εποχή του Θωμά, ότι «η παράγκα έβγαζε πρωταθλητές» παρότι είχε διευκρινίσει ότι εννοούσε τις κατώτερες κατηγορίες!

ΣΗΜΕΙΟ 3
ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Επόμενη σοκαριστική καταγγελία του κ. Κούγια από τα «αγνά» πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού. Αναφέρθηκε λοιπόν σε ένα ύπουλο στήσιμο που έγινε από τον Γιώργο Δέδε, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΠΑΕ κατά τις περιόδους 1981-1983 και 1989-1997 και ανέφερε τα εξής:

«Ο αείμνηστος Δέδες, υποχείριο του Παναθηναϊκού 100 χρόνια ... εκείνη την ημέρα που ήταν το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, έπαιζαν και οι τρεις ξένοι του Ολυμπιακού και δεν έπαιζαν οι τρεις ξένοι του Παναθηναϊκού.

Και τι έκανε ο αείμνηστος αθεόφοβος; Μας έπεισε και αλλάξαμε την ημερομηνία για να μην γίνουν επεισόδια και την έβαλε σε μια ημερομηνία που έπαιζαν οι ξένοι του Παναθηναϊκού και δεν έπαιζαν του Ολυμπιακού».

Δείτε το απόσπασμα της καταγγελίας Κούγια:

ΣΗΜΕΙΟ 4
ΠΑΤΕΡΑΣ-ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ «Η ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ»

Στη συνέχεια, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στην εποχή του Koriopolis.

«Ξαφνικά βλέπω μία συνομιλία Νίκου Πατέρα με τον αείμνηστο Ψωμιάδη. Τότε προσπαθούσαν να βγουν στην Ευρώπη η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο αείμνηστος Ψωμιάδης που έχει την Καβάλα στο τηλέφωνο αυτό βρίζει τον Μπέο και βρίζει και τον Πιλάβιο, διότι δήθεν ο Πιλάβιος προωθεί την έξοδο στην Ευρώπη του Μπέου, του Ολυμπιακού Βόλου.

Και του λέει ο Ψωμιάδης του Νίκου Πατέρα: "Μπορείς να μου πεις πού μένει να του στείλω μία ανθοδέσμη;" Και έντρομος βλέπω ότι ο Πατέρας του λέει "όχι τώρα γιατί λείπει στο Παρίσι, σε μία εβδομάδα που θα γυρίσει". Αυτή τη συνομιλία, οι Εισαγγελείς την αγνόησαν και προσανατόλισαν τη δικογραφία μόνο εις βάρος Μαρινάκη».

Δείτε το απόσπασμα της καταγγελίας Κούγια:

Με λίγα λόγια, ο κ. Κούγιας κατήγγειλε ότι ο κ. Πατέρας προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Μάκη Ψωμιάδη να στείλει μία... ανθοδέσμη στο σπίτι του προέδρου της ΕΠΟ, επειδή ο big Mac θεωρούσε ότι αδικούσε την ομάδα του. Πιστός στις παραδόσεις του συλλόγου των λουλουδιών, σωστά;

Όλα αυτά συνέβησαν μετά τη χρονιά «της μπουγάδας» και του τελευταίου πρωταθλήματος που πήρε ο Παναθηναϊκός, όπως το πήρε...

Οι Εισαγγελείς αγνόησαν τη συγκεκριμένη συνομιλία και στράφηκαν κατά του Μαρινάκη, ο οποίος απαλλάχθηκε τόσο για την υπόθεση Koriopolis από το συμβούλιο εφετών (2015), όσο και από την επόμενη δικογραφία, σε κάθε πιθανό δικαστήριο: Cas (2015), επιτροπή δεοντολογίας ΕΠΟ (2020), τριμελές εφετείο κακουργημάτων (2021).

Επίσης, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό του πρώην διαιτητή κ. Κύρου Βασσάρα το 2010, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι τότε «έκανε κουμάντο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Νίκος Πατέρας».

ΣΗΜΕΙΟ 5
ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Ακολούθως, ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε και άλλες σκοτεινές υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας και πιο συγκεκριμένα:

- Στον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τσαχειλίδη το 2014, «μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα της ΑΕΚ».

- Στον ξυλοδαρμό του πρώην αναπληρωτή αρχιδιαιτητή Χριστόφου Ζωγράφου το 2014 που έμεινε ανεξιχνίαστος.

- Στον πυροβολισμό στα πόδια εναντίον δικηγόρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Λίβα το 2015.

- Στην απειλητική επίθεση στην οικία του μέλους της ΚΕΔ κ. Σωμαρακάκη το 2015, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ήταν υπεύθυνος επιλογής των διαιτητών στην κατηγορία που έπαιζε η ΑΕΚ.

- Σε μάρτυρα κατηγορίας της υπόθεσης Noor 1, ο οποίος απέκτησε πολυτελές αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, το νοίκιασε από εταιρεία κολλητού του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος σχετίζεται με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

- Στο «ντου» κατά του διαιτητή Τάσου Κάκου στα αποδυτήρια το 2019, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος.

- Στον στραγγαλισμό γεννητικών οργάνων ξένου διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου ΑΕΚ-Άρης το 2020.

- Στο «ξύλο της αρκούδας» που, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, δέχτηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης την ίδια χρονιά.

- Στην καταγγελία του Θεόδωρου Καρυπίδη ότι ο Μελισσανίδης τον απείλησε ότι θα τον βάλει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

- Στα δημοσιεύματα για μπράβους και δωροδοκίες σε εκλογές ενώσεων.

Με λίγα λόγια, κατηγορούν με λάσπη τον Ολυμπιακό για δύο υποθέσεις (φούρνου Κωνσταντινέα και Τζήλου) παρότι ο σύλλογος δεν έχει καμία σχέση, όμως βλέπουμε τις πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο και έμειναν ως επί το πλείστον ανεξιχνίαστες...

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Σήμερα, η σπέκουλα λαμβάνει δυσθεώρητες διαστάσεις. Αποσιώπησαν τα διαιτητικά εγκλήματα της Κυριακής και ασχολήθηκαν με την αναφορά Κούγια στον Θωμά Μητρόπουλο από το 2002, παρότι δεν αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα λεγόμενά του:

Ο Κούγιας μίλησε την Κυριακή για παράγκα του 2002 και του 2012. Αν εννοούσε τον Ολυμπιακό, γιατί να το κάνει αυτό, αφού το 2012 πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Αν εννοούσε τον Κόκκαλη για το 2002, τότε εννοούσε τον Μαρινάκη για το 2012, δηλαδή τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεται σήμερα!

Ο Κούγιας όμως αναφερόταν στις χαμηλότερες κατηγορίες, όπου αγωνίζονταν οι εκάστοτε ομάδες του. Ο Άρης Πετρούπολης στη Δ' εθνική το 2002 και η Παναχαϊκή στην Β' εθνική το 2012...

Και όμως ο λόγος που εμμένουν τόσο φανατικά τα συγκεκριμένα ΜΜΕ στο παρελθόν, δεν είναι μόνο για να αποπροσανατολίσουν αναφορικά με τα σημερινά διαιτητικά εγκλήματα κατά του Ολυμπιακού.

Υπάρχει και άλλη διάσταση: Θέλουν να «εκπαιδεύσουν» ιστορικά το κοινό τους και τους οπαδούς τους στη δική τους εκδοχή της ιστορίας για να πετύχουν το όραμά τους να γίνουν κυρίαρχοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκεί πρέπει να προσανατολιστεί και ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Πόσοι οπαδοί του Ολυμπιακού γνωρίζουν άραγε για το χουντέμπλεϊ, για την υπόθεση των λουλουδιών, για την υπόθεση Μπουμπλή, για την υπόθεση Κιάπε, για Ζλατάνο/Δέδε/Βουράκη, για τις σχέσεις του Παναθηναϊκού με ΟΦΗ, Απόλλωνα, Αθηναϊκό, Ξάνθη, Δόξα Δράμας, κτλ, για τη σοκαριστική ιστορία του Κουτσουπιά, για το στήσιμο Δέδε που αποκάλυψε ο Κούγιας και για εκατοντάδες ακόμα δύσοσμες υποθέσεις;

Σίγουρα, η επικαιρότητα «καίει», μαζί με τα σύγχρονα εγκλήματα και τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά απαιτείται γνώση της ιστορίας και τεκμηριωμένη απάντηση στην προπαγάνδα και τη λάσπη. Όχι φυσικά, για να πειστούν «οι απέναντι». Οι Λαλάκηδες, οι Τέληδες και οι λοιποί γνωρίζουν καλά την αλήθεια και γι αυτό σκυλιάζουν, αφρίζουν και παραμυθιάζουν με αφηγήματα. Ούτε ο κόσμος τους θα πειστεί. Αυτοί είναι στερημένοι και πέρασαν άτιτλοι τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους. Έχουν μίσος και είναι κοινοί «ψεκασμένοι».

Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει να πειστεί κανείς τους. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το 1/3 της νεολαίας στις ΗΠΑ πιστεύει ότι η γη μπορεί να είναι επίπεδη. Φανταστείτε το αντίστοιχο επίπεδο των καμμένων στην Ελλάδα.

Ο λόγος για την ιστορική αλήθεια και την απάντηση στη λάσπη, είναι για να προετοιμαστούν οι νεότερες γενιές του κόσμου του Ολυμπιακού, προκειμένου ο σύλλογος να επαναστατήσει ειρηνικά και να συνεχίσει να είναι ενωμένος και κυρίαρχος.

Άλλωστε, όπως πίστευε και ο Αδαμάντιος Κοραής, η πνευματική προετοιμασία, είναι προαπαιτούμενη για να μπορέσει να πετύχει η επανάσταση...

Διαβάστε επίσης

Σύλλογος της σφυρίχτρας και του χαρτιού...

Σύλλογος της σφυρίχτρας και του χαρτιού...

Θέλει το τριφύλλι να κρυφτεί και η χαρά δεν το αφήνει. Για μία ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες των πραγματικών αξιών που διέπουν τον σύλλογο των Αμπελοκήπων: Χαρτιά και διαιτησία.

Από τον Χουάνκαρ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής: Όλα τα αίσχη του πιο βρώμικου πρωταθλήματος

Από τον Χουάνκαρ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής: Όλα τα αίσχη του πιο βρώμικου πρωταθλήματος

Βρισκόμαστε ακριβώς στα μέσα του πιο βρώμικου πρωταθλήματος και η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει την βίβλο με τις «σφαγές» του Ολυμπιακού και τις εύνοιες των «εξυγιαντών» σε ένα αφιέρωμα-«ποταμό». Προειδοποίηση: Απαιτούνται γερά νεύρα.

23 χρόνια ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ! Η ιστορική αλήθεια και άγνωστα στοιχεία στο φως

23 χρόνια ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ! Η ιστορική αλήθεια και άγνωστα στοιχεία στο φως

Σαν σήμερα (10/1) πριν από 23 χρόνια, κάποιοι έπεφταν κάτω για να αποφύγουν έναν διασυρμό. Πριν από λίγους μήνες, ο Γιάννης Καραλής επιχείρησε να απαντήσει για πρώτη φορά. Σήμερα, η Αθλητική διαπλοκή φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία από την εποχή, εκθέτει τις αστειότητες και αποκαλύπτει την ιστορική αλήθεια.

Όλη η αλήθεια για τα επεισόδια της Ν.Σμύρνης στο πρωτάθλημα του 2005

Όλη η αλήθεια για τα επεισόδια της Ν.Σμύρνης στο πρωτάθλημα του 2005

Αλήθεια vs ψέμα: 19 χρόνια μετά κάποιοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για την υπόθεση της Ν. Σμύρνης το 2005 και να συκοφαντήσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα του Ολυμπιακού. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει ντοκουμενταρισμένη την ιστορική αλήθεια...