Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βία και απειλές προς τους διαιτητές: Αλήθεια και υποκρισία

Βία και απειλές προς τους διαιτητές: Αλήθεια και υποκρισία
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023 - 22:31

Απειλές και βία κατά διαιτητών: Ματωμένοι διαιτητές, όπλα σε γήπεδα, ζουληγμένοι όρχεις, διαιτητές σε φορεία και ανεξιχνίαστες μαφιόζικες επιθέσεις. Η Αθλητική διαπλοκή ανοίγει τον φάκελο της υποκρισίας.

Τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε ο διαιτητής Παπαπέτρου προ ημερών, είναι ασφαλώς καταδικαστέα από όλους. Έδωσαν όμως την αφορμή για μια πρωτοφανή σπέκουλα από διάφορες κατευθύνσεις και η υποκρισία πλέον περισσεύει.

Οι διαιτητές αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα απειλητικά μηνύματα προς τον κ. Παπαπέτρου και εδώ έχουμε την πρώτη αντίφαση. Στις 16/11 πραγματοποιήθηκε επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη στο Περιστέρι. Τότε δεν υπήρξε καμία απόφαση αποχής, παρά μόνο μία ανακοίνωση καταδίκης εκ μέρους της Κ.Ε.Δ. Γιατί άραγε;

Σε επίπεδο ομάδων, πρώτη αντέδρασε χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χαιρετίζοντας την απόφαση των διαιτητών να δηλώσουν αποχή και καλώντας τους να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο:

Αμέσως πέρασαν από το μυαλό μας οι εικόνες με τον διαιτητή Ευθυμιάδη, να φεύγει ματωμένος από τη Λεωφόρο αφού ξυλοκοπήθηκε από ανθρωποειδή, επειδή είχε κάνει το έγκλημα να καταλογίσει ένα σωστό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Αλησμόνητη έχει μείνει επίσης και η χυδαία επίθεση του ρεπόρτερ και blogger του Παναθηναϊκού Τάσου Νικολογιάννη προς τον διαιτητή Μπουκέ τον Αύγουστο του 2022, επειδή δεν του άρεσαν τα σφυρίγματά του. Θυμίζουμε ότι αυτός ο δημοσιογράφος εργάζεται και σε μέσο ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Χθες αντέδρασε επίσης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία στήριξε την απόφαση των διαιτητών για αποχή:

Πόσο σοβαρά υπόψη μπορούμε όμως να λάβουμε μια ΠΑΕ, ο ιδιοκτήτης της οποίας καταδικάστηκε αμετάκλητα από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου με βάση το άρθρο περί απειλών, επειδή εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας για να διαμαρτυρηθεί για διαιτητική απόφαση του κ. Κομίνη; Ξεχνάει επίσης κανείς το «You are finished» του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο διαιτητή, αλλά και τις απειλές οπαδών του ΠΑΟΚ για την έγκυο γυναίκα του;

Μπορούμε άραγε να λησμονήσουμε τις εικόνες των προηγούμενων δεκαετιών με τους διαιτητές να φεύγουν από την Τούμπα πάνω σε φορεία;

Φυσικά οι απειλές κατά διαιτητών έχουν και κιτρινόμαυρη απόχρωση:

Τη σεζόν 2015/16, ΑΕΚ και Ολυμπιακός τέθηκαν αντιμέτωποι για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, ο παρατηρητής διαιτησίας Δημήτριος Κύρκος, ανέφερε ότι, στο 30' του αγώνα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά, λέγοντάς του σε έντονο ύφος τα εξής:

«Αρχ... τι ήρθες να κάνεις εδώ; Πάλι στον ίδιο αγώνα ρε ξεφτιλισμένε; Καλά τα γράφει ο Δουκάκος ότι είσαι κολλητός του Βασσάρα και παίζεις συνέχεια. Θα σε λιώσω. Θα σε πνίξω με το κασκόλ. Θα σε γαμ... Γαμώ την συμμορία σας».

Επίσης το φύλλο αγώνα ανέφερε ότι μετά το τέλος του ημιχρόνου κινήθηκε πάλι ο ίδιος προς το μέρος του και τον απείλησε λέγοντας του:

«Θα σε τινάξω στον αέρα, ξέρω που μένεις και τι κάνεις, είσαι μέλος της συμμορίας».

Για την ιστορία, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, η διαιτησία εγκατέλειψε ξαφνικά το 50-50 και έσφαξε στο γόνατο τον Ολυμπιακό, αφήνοντάς τον με 9 παίκτες και καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες μετά τον αγώνα, άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητο του κ. Κύρκου με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό:



Εν τέλει, ο κ. Κύρκος αποφάσισε να καταθέσει στα αθλητικά δικαστήρια ότι δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του όσα είπε ο κ. Μελισσανίδης και κάπως έτσι, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ απαλλάχθηκε!

Τη σεζόν 2019/20, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη στο ΟΑΚΑ τηρήθηκαν και πάλι οι παραδόσεις της εξυγίανσης.

Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1 με τον Άρη να ισοφαρίζει στο 11' με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, ασπρομάλλης παράγοντας της ΑΕΚ επιτέθηκε στον Πορτογάλο Α' βοηθό πιέζοντας τους όρχεις του, φωνάζοντας: «WHY PENALTY? I AM THE BOSS».

Φυσικά οι διαιτητές δεν ζουν στην Ελλάδα και έτσι δεν γνώριζαν το όνομα του παράγοντα για να το καταγράψουν στο φύλλο αγώνα. Μάλιστα, οι διαιτητές καθυστέρησαν 20 λεπτά προτού επιστρέψουν από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο.




Ξαφνικά στο δεύτερο ημίχρονο η διαιτησία έγινε εχθρική για τον Άρη και αποβλήθηκε αναιτιολόγητα ο Ματίγια στο 49'. Ο Άρης αγωνίστηκε ουσιαστικά για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1.

Σε ένα ακόμα περιστατικό, πριν από λίγους μήνες, ο Νορβηγός διαιτητής ο κορυφαίος Νορβηγός διαιτητής
Έσπεν Έσκας, είχε διευθύνει τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2-0) για την 23η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της σεζόν 2022/23 στην Τούμπα. Σε συνέντευξή του σε Νορβηγική ιστοσελίδα δύο μήνες αργότερα, έκανε λόγο για απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, τα οποία δέχθηκε μετά τον αγώνα, με την υπογραφή «Original 21» και μάλιστα τα δημοσιοποίησε:



Φυσικά, υπάρχει πλήθος μαφιόζικων επιθέσεων κατά διαιτητών που έχουν μείνει ανεξιχνίαστες κατά το παρελθόν. Από τις πιο σοκαριστικές επιθέσεις, ήταν αυτή κατά του Γιάννη Σπάθα με σφαίρες το 1999, όταν ήταν πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά:



Θυμίζουμε επίσης την επίθεση με λοστούς εναντίον του Χριστόφορου Ζωγράφου το 2014, την περίοδο που διατελούσε αναπληρωτής πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. Τότε οι «εξυγιαντές» κατηγορούσαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, επειδή επισκέφθηκε τον κ. Ζωγράφο στο νοσοκομείο.


Κανένας δεν συνελήφθη ποτέ, ενώ μόνο στην υπόθεση Τζήλου υπήρξε μία κινητοποίηση των αρχών και έγιναν συλλήψεις, παραπομπές σε δίκη και καταδίκες.

Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο του μπάσκετ. Πριν από λίγους μήνες, έγινε επίθεση με γκαζάκια στο μαγαζί του υπεύθυνου διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. κ. Πιτσίλκα. Όχι απλώς δεν συνελήφθη κανείς, αλλά υπήρξε ιδιοκτήτης ΚΑΕ που ανέβαζε stories στο Instagram με το τραγούδι «Απόψε κάνεις μπαμ»!
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος της υποκρισίας και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των συμμάχων της «εξυγίανσης». Οι διαιτητικές σφαγές μένουν ατιμώρητες, οι απειλές προς τους διαιτητές καταγγέλλονται επιλεκτικά και η ζωή συνεχίζεται.

Αξίζει όμως να γίνει μία αναφορά στο SDNA που αποτελεί τον μεγαλύτερο επικοινωνιακό σύμμαχο της «εξυγίανσης».

Σήμερα διαβάσαμε στο πορτοκαλί site ότι θα καταθέσουν στον Εισαγγελέα εναντίον της Θύρας 7, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του μεγαλύτερου οπαδικού συνδέσμου της χώρας, στην οποία το site χαρακτηρίζεται ως «βόθρος αλλαξοκ@λιάς των δημοσιογράφων ΠΑΟ-ΑΕΚ ΠΑΟΚ».



Επειδή μίλησαν για στοχοποίηση, θυμίζουμε ότι από το site αυτό έχουν παρελάσει οικογενειακές φωτογραφίες δικαστή με τις κόρες του λίγο πριν δικάσει την υπόθεση της καταγγελλόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, θυμίζουμε ότι έχουν υπάρξει άρθρα με επιθέσεις εναντίον διαιτητών, θυμίζουμε ότι ο διευθυντής αυτού του μέσου έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του site του, θυμίζουμε ότι ο διευθυντής αυτού του μέσου έχει καταδικαστεί και πειθαρχικά από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του ΠΣΑΤ για στοχοποίηση δημοσιογράφου, θυμίζουμε τις ύπουλες αναφορές για τον γιατρό του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ, ο οποίος έλαβε αστυνομική προστασία για τη γενική στοχοποίησή του από τα αντιολυμπιακά ΜΜΕ, ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμα περιπτώσεις...

Θυμίζουμε ότι το 2018 η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε εκδώσει μία σκληρή και επιθετική ανακοίνωση κατά του SDNA στην οποία αποκαλούσε το site «όργανο προπαγάνδας» που ασκεί «μεθοδευμένη, συστηματική και βάναυση πολεμική», έκανε λόγο για «μανδύα αντικειμενικού site», «υπαλλήλους-αρθρογράφους που αναπαράγουν το μένος του αφεντικού τους», χαρακτήρισε το site «κατάφωρα οπαδικό» που «παραβιάζει κάθε μορφή δεοντολογίας» και έκανε λόγο για «βρώμικο πόλεμο» και «παλιομοδίτικες ρωσικές μεθοδεύσεις».

Αλήθεια, τότε θεωρήσατε ότι στοχοποιηθήκατε κ. Παπαθεοδώρου; Κινηθήκατε νομικά;

Από κει και πέρα, μήπως θέλετε να δείτε τι είναι πραγματικά στοχοποίηση κύριοι του SDNA; Στοχοποίηση δεν είναι μία αναφορά σε επίσημη ανακοίνωση ενός οπαδικού συνδέσμου που βγαίνει με το όνομά του.

Αυτό είναι πραγματική στοχοποίηση:


Όχι άλλη υποκρισία!

Διαβάστε επίσης

Το φιάσκο του αιώνα και μία αποφράδα μέρα για τη Δημοκρατία

Το φιάσκο του αιώνα και μία αποφράδα μέρα για τη Δημοκρατία

Το φιάσκο του αιώνα με τις 424 προσαγωγές, μία βραδιά ομηρίας εκατοντάδων ανθρώπων και μία κυβέρνηση που κωφεύει στα μεγάλα ερωτήματα την ώρα που ένα νέο παιδί να παλεύει σε μία εντατική. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει μία από τις πιο αποφράδες ημέρες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καταλάβατε τώρα γιατί πιαστήκατε κορόιδα;

Καταλάβατε τώρα γιατί πιαστήκατε κορόιδα;

Οργή λαού στον Παναθηναϊκό μετά τη νέα τραγική εμφάνιση του Σλούκα κόντρα στην Εφές. Ο 34χρονος χαντακώνει διαρκώς το τριφύλλι και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις εμφανίσεις του και την οργή του κόσμου εναντίον του.

Πώς πέφτει λοιπόν μία χούντα;

Πώς πέφτει λοιπόν μία χούντα;

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη σφαγή του Πανθεσσαλικού σταδίου και αναλύει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πέσει η ποδοσφαιρική χούντα στην Ελλάδα.