Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες Κουντούρη, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...

Μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες Κουντούρη, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...
Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023 - 22:56

Μία εβδομάδα πέρασε από τις καταγγελίες-σοκ του Μιχάλη Κουντούρη για φοροδιαφυγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την κυβερνητική αδιαφορία για το θέμα την ώρα που ο υπουργός αθλητισμού ανακοινώνει από εκπομπή του SDNA χατίρια στον ΠΑΟΚ...

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε σήμερα από τις σοβαρές καταγγελίες του Μιχάλη Κουντούρη για φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατήγγειλε δημόσια ότι οι αντίπαλοι των Ερυθρόλευκων δεν καταβάλουν φόρους για τα συμβόλαια και τα συμφωνητικά των αθλητών τους, παρότι αυτό προβλέπεται από το 2015. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός καταβάλλει ετησίως στην εφορία 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τα συμβόλαια των αθλητών των δικών του τμημάτων.

Από τα λαλίστατα επικοινωνιακά εξαπτέρυγα των αντιπάλων του Ολυμπιακού, δεν υπήρξε ο παραμικρός σχολιασμός, ενώ ούτε τα ίδια τα σωματεία διέψευσαν τα καταγγελλόμενα, κάτι που είναι φυσικό να μας βάζει σε υποψίες.

Το πιο σοκαριστικό όμως, είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης. Μάλιστα, στην παρούσα συγκυρία, το φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων του Κράτους και παρόλα αυτά δεν υπήρξε ο παραμικρός σχολιασμός μίας τόσο σοβαρής καταγγελίας για φοροδιαφυγή μεγάλων αθλητικών σωματείων.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αθλητικά σωματεία επιδοτούνται οικονομικά από το Κράτος, λαμβάνοντας ποσοστό από τους φόρους που καταβάλλουν οι παίκτες του στοιχήματος. Με λίγα λόγια, εφόσον ευσταθούν οι καταγγελίες Κουντούρη, υπάρχουν σωματεία που επιδοτούνται από τους φόρους του Ελληνικού λαού, χωρίς όμως να πληρώνουν τις δικές τους φορολογικές υποχρεώσεις!

Ούτε ο αρμόδιος υπουργός για τον αθλητισμό Γιάννης Βρούτσης αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσει τις επίσημες καταγγελίες του προέδρου του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας. Έχει άλλες προτεραιότητες όπως φαίνεται, καθώς σήμερα, φιλοξενήθηκε αποκλειστικά στην εκπομπή του SDNA σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδας, για να ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει στον ΠΑΟΚ το Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, μέχρι την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας, ενώ ανακοίνωσε και έργα αναβάθμισης του Καυτανζογλείου.

Εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του υπουργού να μιλήσει σε εκπομπή, απόλυτα συνδεόμενη με ιστοσελίδα, την οποία διευθύνει ένας άνθρωπος καταδικασμένος τελεσίδικα για συκοφαντική δυσφήμιση. Προφανώς πρόκειται για δικαίωμά του, αλλά όλοι κρινόμαστε.

Όμως, ο κόσμος «βράζει» και εξοργίζεται, γιατί ο αρμόδιος υπουργός δεν βρήκε μία κουβέντα να εκστομίσει για τόσο σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να εμφανιστεί σε μία εκπομπή, συνδεόμενη με το πλέον αντιολυμπιακό μέσο της χώρας, για να ανακοινώσει ευχάριστα νέα για τον ΠΑΟΚ, μία ομάδα που στο παρελθόν έχει αποκτήσει δωρεάν γήπεδο για το μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά της τμήματα από το Κράτος.

Άλλωστε, το γηπεδικό, ήταν ένα ακόμα από τα θέματα που έθιξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το γηπεδικό του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο λύνεται με χρήματα από το Ταμείο ανάκαμψης και γήπεδο στον Βοτανικό. Στο μπάσκετ, το κλειστό του ΟΑΚΑ παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους δικούς της μάλιστα όρους, αφού προηγήθηκαν κάποια stories στα οποία κάποιος έλεγε ότι «θα βάλει κρέας» μέσα στον υπουργό.

Το γηπεδικό της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο λύθηκε με την «OPAP Arena», αφού πρώτα η Περιφέρεια Αττικής κατέβαλε 35 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου, τον εξοπλισμό του και τα απαραίτητα συνοδά έργα. Στο μπάσκετ το κλειστό των Λιοσίων παραχωρήθηκε στην ΚΑΕ ΑΕΚ για 20 χρόνια.

Το γηπεδικό του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ λύθηκε, με το Κράτος να χτίζει, αλλά και να συντηρεί το κλειστό της Πυλαίας. Στο ποδόσφαιρο, το υπουργείο άμυνας παραχώρησε στρέμματα στον ΠΑΟΚ για τη νέα Τούμπα, υπογράφτηκε το προεδρικό διάταγμα και τώρα παραχωρείται στον δικέφαλο του βορρά και το αναβαθμισμένο Καυτανζόγλειο μέχρι την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Και από την άλλη έχουμε τον Ολυμπιακό να παλεύει παντού μόνος του. Στο ποδόσφαιρο βρίσκεται χρεωμένος για ένα γήπεδο που ανήκει αλλού, με το θέμα Λαυρεντιάδη να παραμένει άλυτο. Στο μπάσκετ, η αρχική αισιοδοξία για παραχώρηση του «γερασμένου» ΣΕΦ, έχει μετατραπεί σε πλήρη στασιμότητα, ενώ στον ερασιτέχνη όλα τα τμήματα παραμένουν άστεγα.

Χαρακτηριστικότερο και πιο σκανδαλώδες παράδειγμα δεν υπάρχει από το τμήμα πόλο του συλλόγου που έχει προσφέρει στη χώρα 10 ευρωπαϊκά (δηλαδή σχεδόν το 1/4 των ευρωπαϊκών που έχουν κατακτήσει όλοι οι Ελληνικοί σύλλογοι σε όλα τα αθλήματα), αλλά αγωνίζεται στο Παπαστράτειο που αποκαλείται από τους αντιπάλους των Ερυθρόλευκων ως «γκαράζ».

Ναι φίλες και φίλοι, ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης αγωνίζεται σε «γκαράζ» και οι άτιτλοι σε χαρισμένα «παλατάκια».

Πλέον όμως, η σιωπή ορισμένων είναι ηχηρή, ο κόσμος γνωρίζει τι συμβαίνει και πλέον συνειδητοποιεί ότι οι προκλήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Έστω και μία εβδομάδα μετά, έχουν άραγε να σχολιάσουν το παραμικρό από όσα καταγγέλθηκαν; Ή μήπως νομίζουν ότι καταγγέλθηκαν χωρίς αποδείξεις;

Διαβάστε επίσης

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην πράξη...

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην πράξη...

Οι οριακές μάχες δικαιώνουν τις καταγγελίες Κουντούρη για αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι αρμόδιοι υπουργοί, οι βουλευτές του Πειραιά και οι εισαγγελείς παραμένουν αδρανείς. Ζούμε στην Ελλάδα ή την Βόρεια Κορέα;

Μάρτυς μας ο Θεος...

Μάρτυς μας ο Θεος...

Αλλοίωση πρωταθλήματος, ξεδιάντροπα πανηγύρια μίας χάρτινης νίκης, προπαγάνδα, σπέκουλα και λάσπη. Όλα αυτά δέχτηκαν ένα πανίσχυρο χτύπημα από τη σημερινή κατάθεση ψυχής του γιατρού Χρήστου Θέου λίγες μέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

ΟΣΦΠ-Γιούβε 1-0 vs ΠΑΟ-Γιούβε 3-1: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

ΟΣΦΠ-Γιούβε 1-0 vs ΠΑΟ-Γιούβε 3-1: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, λίγοι συνειδητοποιούν ότι η αθλητική ιστορία είναι μαεστρικά αλλοιωμένη. Τι είναι πραγματικός θρίαμβος και τι είναι υποκατάστατο; Η Αθλητική διαπλοκή αποδεικνύει με στοιχεία.

Οι μετασεισμοί της συνέντευξης Κουντούρη: Σιωπή, αμηχανία και παραμύθια

Οι μετασεισμοί της συνέντευξης Κουντούρη: Σιωπή, αμηχανία και παραμύθια

Οι σοκαριστικές καταγγελίες Κουντούρη για φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παραμένουν αναπάντητες και η αμηχανία κυριαρχεί στα αντίπαλα στρατόπεδα. Η Αθλητική διαπλοκή θέτει ερωτήματα, αλλά δίνει και απαντήσεις σε αυτούς που υποφέρουν από το βράδυ της Τετάρτης...