Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπασκετικός ΠΑΟ: Η πιο «γλωσσού» και loser ομάδα του Ελληνικού αθλητισμού!

Μπασκετικός ΠΑΟ: Η πιο «γλωσσού» και loser ομάδα του Ελληνικού αθλητισμού!
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023 - 11:35

Σερί μετά τον φάρο: 18-1 / σερί στο «εξοχικό»: 8-1 / all time στην Ευρωλίγκα με ξένους διαιτητές: 17-7. Ο δυνάστης και ο loser αιώνιος αντίπαλος, σε νέες περιπέτειες μπροστά σε χιλιάδες φίλους που ξεπαραδιάστηκαν για να μετατραπούν ξανά σε αγάλματα. Απολαύστε το χρονικό της δεύτερης σφαλιάρας από την Αθλητική διαπλοκή...

Τουλάχιστον φέτος θα κάνετε ήρεμα Χριστούγεννα, σκεφτείτε το έτσι. Τα τελευταία χρόνια η Euroleague όριζε παραμονές Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, αλλά φέτος επέλεξε την πρεμιέρα και έτσι θα φάτε άφοβα κουραμπιέδες και μελομακάρονα για να πνίξετε την πίκρα σας.

Τα είπαμε και πριν από μία εβδομάδα, τα λέμε και τώρα: Η ζωή τιμωρεί τους αλαζόνες και δικαιώνει τους μαχητές. Μετά από ένα καλοκαίρι προκλήσεων, η μπασκετική πραγματικότητα αποδίδει ξανά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ξεχνάει κανείς το «πάρτι» στα social media όταν απέκτησαν τον Σλούκα, δίνοντας στη μεταγραφή τερατώδεις διαστάσεις; Ξεχνάει κανείς τα αφιερώματα στα «πράσινα» ΜΜΕ; Ξεχνάει κανείς τα φιλάκια που έστελνε εκείνη τη μέρα ο Γιαννακόπουλος και τα «ύβρις-νέμεσις»; Ξεχνάει κανείς τα «αμάν, αμάν»; Ξεχνάει κανείς την αλαζονεία του Τούρκου κόουτς που δήλωνε ότι θα σαρώσει τα πάντα;

Τώρα όμως, μιλάει το μπάσκετ και όχι η προπαγάνδα. Το πρώτο δείγμα είναι υπερεπαρκές: Διεξήχθησαν δύο αγώνες των αιωνίων, ο ένας σε ουδέτερη έδρα (Ρόδος) και ο άλλος στο ανακαινισμένο «εξοχικό» του ΟΑΚΑ.

Και στους δύο, ο νικητής ήταν ο Ολυμπιακός: 75-51 χωρίς Γκος και Μπραζντέικις στη Ρόδο και 78-88 χωρίς Φαλ και Μπραζντέικις στο ΟΑΚΑ, με έναν Μιλουτίνοφ καταπονημένο από τον Μουντομπάσκετ να αγωνίζεται 36 λεπτά σαν λιοντάρι! Να ποια ήταν η μεταγραφική βόμβα και όχι ο wannbe Σπανούλης, Sloser για τον οποίο ζαλίσατε μία ολόκληρη κοινωνία...

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ

Έξι μέρες μετά το χαστούκι της Ρόδου, ακολούθησε το νέο χαστούκι. Αυτό ήταν ακόμα πιο οδυνηρό, παρότι δεν κρίθηκε τίτλος, όπως την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος ήταν ότι επρόκειτο για την επίσημη πρώτη της πράσινης «dream team» (από γνωστή Γερμανική αλυσίδα super market) μπροστά στον κόσμο της, αλλά και ότι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό μέσα σε λίγες μέρες, πόνεσε πολύ περισσότερο.

Το SDNA είχε φροντίσει να δώσει το στίγμα πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν:

Η σεζόν ξεκίνησε και, μετά τη «σφαλιάρα» της Ρόδου, ακολούθησαν τα γνωστά αφηγήματα ότι η ομάδα δεν είχε δέσει και ότι στον αγώνα της πρεμιέρας της Euroleague, τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά:

Ήδη, αμέσως μετά το σούπερ καπ, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν ο νικητής του χθεσινοβραδινού αγώνα:

24 ώρες πριν την αναμέτρηση, ο Έργκιν Αταμάν έθεσε στόχο για αήττητο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ όλη τη σεζόν!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος μπήκε σε mood νίκης, τέσσερις ώρες πριν το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ:

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Έργκιν Αταμάν μπήκε παθιασμένος στο γήπεδο, υψώνοντας τις γροθιές του, με το κοινό να παραληρεί στη θέα του Τούρκου προπονητή:

Ο αγώνας ξεκίνησε και στο πρώτο ημίχρονο, τα διαιτητικά όργια και το 15-1 στις βολές, έδωσαν ελπίδες για μία νίκη, την οποία ετοιμάζονταν να γιορτάσουν σαν τίτλο. Ίσως να έβγαιναν και στην Ομόνοια για να γιορτάσουν. Τα σχόλια στα social media, είναι ενδεικτικά της ψύχωσης που υπήρχε:

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ!

Και τελικά τι έγινε; Το πιο loser οικοδόμημα της αθλητικής ιστορίας της χώρας, ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έφυγε ξανά με σκυμμένο το κεφάλι, γιατί τα μπασκετικά παρκέ δεν είναι δημοσιογραφικές στήλες του Μπούκουρα και του Κουβόπουλου.

Πώς κατέληξε όλο αυτό; Με την σκληρή παραδοχή ότι σκορπίστηκαν τόσα λεφτά μόνο και μόνο για να καταφέρουν να κοιτάξουν στα μάτια τον Ολυμπιακό:

Ακόμα πιο σκληρή η παραδοχή του παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις: «Είναι κουραστικό να χάνουμε τόσες φορές από την ίδια ομάδα»:

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει εξοργιστεί και πλέον υπάρχουν σοβαρές ομολογίες, όπως ότι έχουν κόψει το μπάσκετ, ότι το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί σε γ...ώνα του Ολυμπιακού, ότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει πεθάνει, ότι οι μεταγραφές είναι αποτυχημένες, ότι ο Αταμάν δεν θα βγάλει τα Χριστούγεννα, ότι το παιχνίδι το έχασε ο Σλούκας, κτλ.

ΣΛΟΥΚΑΣ - ΑΤΑΜΑΝ:
ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Κώστας Σλούκας έχει κάνει την κίνηση-ματ σε προσωπικό επίπεδο, πλουτίζοντας στα 34 χρόνια του με το συμβόλαιο που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Η αγωνιστική του αρχή όμως είναι κακή. Το μοναδικό αξιοσημείωτο επίτευγμα, ήταν το buzzer beater στο... τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Μην το υποτιμάτε, πρόκειται για τον μοναδικό «τίτλο» που σηκώνουν στην μετά-μάμρα εποχή.

Κατά τα άλλα, επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά γιατί ο Σλούκας δεν μπορεί να κοιτάξει τον Σπανούλη πάνω από τα παπούτσια του. Δεν έχει ούτε το ταλέντο, ούτε την ικανότητα, ούτε την ψυχή για να γίνει έστω και Σπανούλης των φτωχών.

Η συμβολή του Σλούκα στην ήττα του Παναθηναϊκού ήταν καθοριστική και αναφέρουμε ενδεικτικά μια σειρά από λόγους:

-Η λάθος πάσα του στον Λεσόρ, 64 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, με το σκορ 74-72 υπέρ του Παναθηναϊκού, σε φάση που θα μπορούσε να χαρίσει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

- Το επιθετικό φάουλ του Σλούκα στον Γουόκαπ 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, με το σκορ ισόπαλο 74-74.

- Η εγωιστική και αποτυχημένη απόπειρα για buzzer beater στην κανονική διάρκεια, αφού πρώτα διέσχισε όλο το γήπεδο χωρίς πάσα, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα να φανεί ως ο άνθρωπος που δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

- Το λάθος του στο κλέψιμο από τον Γουόκαπ, μετά από 1 λεπτό παράτασης με το σκορ 74-74, που οδήγησε αμέσως στο καταιγιστικό σερί του Ολυμπιακού.

- Η τάπα από τον Μιλουτίνοφ, 02:39 πριν το τέλος της παράτασης, με το σκορ στο 74-79 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μειώσει και να διατηρήσει την απόσταση σε ένα σουτ. Εκεί κάηκαν όλες οι ελπίδες του τριφυλλιού και ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη νίκη.

Σε όλα αυτά προσθέστε το ρεκόρ του Σλούκα με 7 λάθη σε όλο τον αγώνα!

Τα λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό του Σλούκα μπαίνουν (ας είναι καλά όσοι πληρώνουν τα πανάκριβα εισιτήρια), τα λεπτά συμμετοχής που ονειρευόταν τα πήρε, ο καταιγισμός δηλώσεων από μέρους του, συνεχίζεται, αλλά αγωνιστικά το κεφάλι παραμένει απανωτά σκυμμένο από τον Ολυμπιακό, χωρίς καν να έχει πατήσει στο ΣΕΦ...

Σε ό,τι αφορά τον Αταμάν, είδαμε «σεμινάριο προπονητικής», ειδικά στα κρίσιμα σημεία, με χαρακτηριστικότερη την επίθεση που ολοκληρώθηκε με το airball τρίποντο του Μπαλτσερόφσκι. Η εικόνα του ήταν προβληματική καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ, όπως είδαμε, ο κόσμος του τριφυλλιού εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσον ο «αμάν, αμάν» θα κάνει γιορτές στην Ελλάδα.

Πλέον, η αλαζονεία του Τούρκου προπονητή έχει δεχτεί ήδη δύο ξεγυρισμένες Ελληνικές σφαλιάρες, δικαιώνοντας πλήρως τον σπουδαίο Ιταλό καλαθοσφαιριστή Λουίτζι Ντατόμε για τα όσα ανέφερε προ ημερών...

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΟ «ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ» ΞΕΠΑΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πολλοί πιστεύουν ότι υποφέρει από χθες το βράδυ. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι.

Ήδη, από τη συνέντευξή του στο SDNA την τελευταία μέρα του Ιουλίου, είχε δώσει το στίγμα για τη λειτουργία του Παναθηναϊκού ως εταιρεία, για την «Παναθηναϊκή παραμυθούπολη» που θα είναι Εκκλησία και για τα χάπενινγκς, λέγοντας χωρίς δισταγμό ότι το πλάνο του είναι οικονομικό, όπως και οι στόχοι του!

Το ΟΑΚΑ παραχωρήθηκε από την Πολιτεία στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός "πακέτο" με το πάρκινγκ, οι τιμές των εισιτηρίων εκτοξεύθηκαν... στον Θεό, οι οπαδοί της ομάδας γέμισαν το γήπεδο ελπίζοντας να ζήσουν μία νίκη, το ρευστό στα ταμεία εισέρρευσε, ενώ ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος απευθύνθηκε προχθές στους οπαδούς της ομάδας με αυστηρό ύφος, απαιτώντας να μην συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο. Ίσως το μεγάλο του άγχος να ήταν η επιβολή κάποιου προστίμου...

Έτσι, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του κόσμου σε δημόσια τοποθέτησή του. Τρελά έσοδα από τα εισιτήρια, μηδέν ευρώ σε πρόστιμα, άρα η ΚΑΕ πηγαίνει καλά κι ας συνεχίζονται οι αγωνιστικές ταπεινώσεις...

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Κλείνουμε με τα στατιστικά δεδομένα μεταξύ των δύο αιωνίων, τα οποία είναι άγρια και έχουν πλέον ως εξής:

Α. ΤΡΕΧΟΝ ΣΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΑΡΟ
18-1

Χωρίς τον Μάμρα, η κατάσταση είναι η ακόλουθη. Σε κάθε διοργάνωση, σε κάθε έδρα, με κάθε εθνικότητα διαιτητών:

- 23/12/2021, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 65-84
- 20/02/2022, τελικός κυπέλλου: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73
- 17/03/2022, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 101-73
- 11/04/2022, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 62-68
- 11/06/2022, 1ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 74-61
- 14/06/2022, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 72-78
- 17/06/2022, 3ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 93-74
- 02/10/2022, τελικός super cup: Ολυμπιακός-ΠΑΟ: 67-52
- 05/12/2022, Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 68-66
- 30/12/2022, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-95
- 18/02/2023, Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-65
- 19/03/2023, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 74-76
- 31/03/2023, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73
- 04/06/2023, 1ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 73-70
- 08/06/2023, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 67-65 (μάμρα).
- 11/06/2022, 3ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 75-53
- 15/06/2023, 4ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 35-63
- 30/09/2023, τελικός super cup: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 75-51
- 06/10/2023, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 78-88.

Β. ΤΡΕΧΟΝ ΣΕΡΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
8-1

Θυμάστε τα «παραμύθια» για «εξοχικό ΣΕΦ» με τα οποία γελούσε όλος ο κόσμος; Δείτε τώρα ποιο είναι το πραγματικό «εξοχικό». Λέγεται ΟΑΚΑ. Είτε παλιό, είτε ανακαινισμένο, είτε κρατικό, είτε παραχωρημένο από το Κράτος, πόσες χιλιάδες αγάλματα απόλαυσαν την Ερυθρόλευκη κυριαρχία; Πόσα εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν στην ελπίδα που πέθανε πρώτη;

- 09/10/2020, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-78
- 23/12/2021, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 65-84
- 11/04/2022, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 62-68
- 14/06/2022, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 72-78
- 30/12/2022, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-95
- 19/03/2023, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 74-76
- 08/06/2023, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 67-65 (μάμρα).
- 15/06/2023, 4ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 35-63
- 06/10/2023, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 78-88.

Γ. ALL TIME ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
17-7

Θέλετε το καλύτερο; Δείτε τα all time στατιστικά μεταξύ των δύο αιωνίων στην Ευρώπη, εκεί όπου σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, χωρίς Μάμρα και παράγκες. Ο Ολυμπιακός προηγείται λοιπόν με το εντυπωσιακά επιβλητικό 17-7, έχει νικήσει δηλαδή στο 71% των αγώνων, ενώ μόλις το 41% των αγώνων έχουν γίνει στην έδρα των Ερυθρόλευκων!

- 19/04/1994, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 77-72
- 11/04/1995, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 58-52
- 27/03/1997, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 49-69
- 01/04/1997, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 65-57
- 28/02/2002, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 92-75
- 28/03/2002, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 88-78
- 01/05/2009, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 84-82
- 20/02/2014, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 66-62
- 10/04/2014, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 68-65
- 18/11/2016, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 77-79
- 06/01/2017, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 77-69
- 10/11/2017, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 62-70
- 02/03/2018, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 85-87
- 09/11/2018, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 93-80
- 04/01/2019, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 79-65
- 06/12/2019, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 99-93
- 03/03/2020, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-78
- 09/10/2020, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-78
- 05/02/2021, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 77-88
- 23/12/2021, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 65-84
- 17/03/2022, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 101-73
- 30/12/2022, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-95
- 31/03/2023, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73
- 06/10/2023, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 78-88.

Η επιμέρους ανάλυση στην ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων στην Ευρώπη, είναι η εξής:

Το κείμενο αυτό, αφιερώνεται στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη.

Διαβάστε επίσης

Σλούκας: Το χρήμα ρέει, αλλά η εικόνα του τρομοκρατεί το «πράσινο» στρατόπεδο

Σλούκας: Το χρήμα ρέει, αλλά η εικόνα του τρομοκρατεί το «πράσινο» στρατόπεδο

Μετά από 12 εμφανίσεις του Σλούκα με το τριφύλλι, τα φίδια ζώνουν τους φίλους του Παναθηναϊκού. Οι ήττες από τον Ολυμπιακό, οι φτωχές επιδόσεις σε πόντους, τα κρίσιμα λάθη, οι τραυματισμοί και ο τραπεζικός λογαριασμός που αυξάνεται δραματικά. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει.

«Εξυγίανση» στην Ελλάδα-σφαγές στην Ευρώπη: Ο Κοντονής στον Θωμαΐδη λύνει την εξίσωση και προκαλεί

«Εξυγίανση» στην Ελλάδα-σφαγές στην Ευρώπη: Ο Κοντονής στον Θωμαΐδη λύνει την εξίσωση και προκαλεί

Ο πρώην υπουργός Κοντονής αποκάλυψε στην εκπομπή του Θωμαΐδη το ρόλο του Θ. Θεοδωρίδη στην επικράτηση της «εξυγίανσης» και πλέον όλα ξεκαθαρίζουν και για τις διαιτησίες στην Ευρώπη. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει και στο τέλος του άρθρου παρουσιάζει γιατί ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να στραφεί νομικά κατά του πρώην υπουργού.

Ύβρις-νέμεσις: Χωρίς φάρο, τίτλους θα βλέπετε ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!

Ύβρις-νέμεσις: Χωρίς φάρο, τίτλους θα βλέπετε ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!

«Ωχ ωχ», «αμάν ο Αταμάν», «μέχρι πέρσι»: Ένα καλοκαίρι πρήξατε μία ολόκληρη κοινωνία και το μόνο που καταφέρατε ήταν να μην σπάσει το 73-38! Μην χάσετε την απολαυστική αναδρομή της εμετικής πράσινης αλαζονείας και της τιμωρίας της, σε ένα σπαρταριστό αφιέρωμα από την Αθλητική διαπλοκή.

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της «OPAP Arena» και η Αθλητική διαπλοκή στήνει στον τοίχο ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια της νεότερης αθλητικής ιστορίας: Αυτό της νύχτας που το γήπεδο της ΑΕΚ βγήκε από τον φάκελο των ολυμπιακών έργων για να μπει το γήπεδο Καραϊσκάκη...