Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ύβρις-νέμεσις: Χωρίς φάρο, τίτλους θα βλέπετε ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!

Ύβρις-νέμεσις: Χωρίς φάρο, τίτλους θα βλέπετε ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023 - 13:05

«Ωχ ωχ», «αμάν ο Αταμάν», «μέχρι πέρυσι»: Ένα καλοκαίρι πρήξατε μία ολόκληρη κοινωνία και το μόνο που καταφέρατε ήταν να μην σπάσει το 73-38! Μην χάσετε την απολαυστική αναδρομή της εμετικής πράσινης αλαζονείας και της τιμωρίας της, σε ένα σπαρταριστό αφιέρωμα από την Αθλητική διαπλοκή.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό να καταρρέει μία ομάδα τόσο πολύ με την αλλαγή διοίκησης μίας ομοσπονδίας. Το κοντέρ συνεχίζει να γράφει ότι μετά τον Βασιλακόπουλο οι τίτλοι στο μπάσκετ είναι 6/6 για τον Ολυμπιακό και 0/6 για τον Παναθηναϊκό. Το δε σερί νικών στο 17-1 και συνεχίζει ανεξέλεγκτο με τον Παναθηναϊκό να μικραίνει με συγκλονιστικούς ρυθμούς.

Αυτό όμως που συμβαίνει φέτος, έχει ξεχωριστή σημασία. Προτού καν τελειώσει η προηγούμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή εκστρατεία για να μας πείσει ότι θα χτίσει μία dream team.

Είχε προηγηθεί μία σεζόν, η οποία έκλεισε με τους οπαδούς του τριφυλλιού να τα σπάνε στο ΟΑΚΑ για να αποφύγουν τον διασυρμό.

Ακολούθησε ένα καλοκαίρι επικοινωνιακών οργίων, στο οποίο η πράσινη πλευρά κυριολεκτικά ΕΠΡΗΞΕ μία ολόκληρη χώρα.

Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν, επέλεξαν τις προκλήσεις και τις μεγαλοστομίες, έραψαν το έβδομο, έκαναν 4ple τίτλων, προκάλεσαν χύνοντας τοξικότητα και έδωσαν ρεσιτάλ αλαζονείας. Μόνο απονομές που δεν έγιναν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός. Ένας διαφορετικός κόσμος. Τους άφησε να εκτίθενται και δεν ανταπέδωσε τις προκλήσεις. Όσο εκείνοι προκαλούσαν επικοινωνιακά, τόσο ο Ολυμπιακός έμενε συγκεντρωμένος στο πετυχημένο μπασκετικό μοντέλο του. Πρωταθλητές του Instagram αυτοί, πρωταθλητής στα παρκέ ο Ολυμπιακός, ποζεράδες αυτοί, νικητής ο Ολυμπιακός.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
ΖΕΣΤΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΜΕ... ΝΙΝΟ

Ήδη από τον Φεβρουάριο, την περίοδο που ο Ολυμπιακός σάρωνε σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Δ. Γιαννακόπουλος ξεκινάει το σχεδιασμό της νέας σεζόν και κάνει παραγγελία στον Νίνο να γράψει ένα τραγούδι με τίτλο «Μέχρι τέλους» για να παίζει στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τα μέσα του Παναθηναϊκού συμπεραίνουν: «Αποφασισμένος να διαλύσει τον Ολυμπιακό εμφανίζεται ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

ΜΑΡΤΙΟΣ
«Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ!»

«Θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα»:

Τον Μάρτιο, ο Γιαννακόπουλος ξεκινάει τις μεγαλοστομίες: «Η ομάδα που θα φτιαχτεί θα κερδίζει κι εσάς, θα κερδίζει και το κόμμα σας, θα κερδίζει τα πάντα! Πάλι εκεί, όχι στη Β', στη Δ' θα πάτε την επόμενη φορά»!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
«ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ - ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΗΔΑΤΕ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΑΣ»

«Θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα»:

Ο Απρίλιος ξεκίνησε με τις γνώριμες μεγαλοστομίες:

ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ Ο ΑΤΑΜΑΝ!

Στο τέλος Απριλίου, ο Εργκίν Αταμάν συμφωνεί με τον Παναθηναϊκό για αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας την επόμενη σεζόν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκει το σύνθημα: «Αμάν, αμάν ο Αταμάν» και τα πρόβατα παίρνουν τη σκυτάλη στα social media. Τους επόμενους μήνες, τα social media γεμίζουν με «ωχ, ωχ, ωχ» και «αμάν, αμάν»:

ΙΟΥΝΙΟΣ
ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΕΣΟΡ

Τον Ιούνιο, ο Ολυμπιακός κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, διασύροντας τον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί του τριφυλλιού αναγκάστηκαν να τα σπάσουν στο γήπεδο που τους παραχώρησε η Πολιτεία, για να αποφύγουν το διασυρμό και την πενηντάρα. Τα αίσχη ξεφτιλίζουν τον Ελληνικό αθλητισμό, αλλά τουλάχιστον δεν είχαμε νεκρούς, όπως σε κάποια άλλα αίσχη δύο μήνες αργότερα.

Μετά από ένα μπαράζ από μεταγραφικές «χυλόπιτες», ο Παναθηναϊκός αποκτά τον Ματίας Λεσόρ. Ο Κουβόπουλος γράφει στο SDNA ότι «επιστρέφει ο γίγαντας»:

ΙΟΥΛΙΟΣ
Ο WANNABE ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΕΜΕΤΟΣ

Στις αρχές Ιουλίου, ο Κώστας Σλούκας δεν ανανεώνει με τον Ολυμπιακό. Εμφανίζεται δυσαρεστημένος, καθώς είναι σαφές ότι ο Μπαρτζώκας δεν καίγεται να τον κρατήσει, βλέποντας την κάθετη αγωνιστική του πτώση. Ο Γιαννακόπουλος πληρώνει μυθική υπεραξία και ο Παναθηναϊκός αποκτά τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη στιγμή, η Αθλητική διαπλοκή είχε καταθέσει την άποψή της ότι ήταν αυτοκτονική η υπεραξία που πλήρωσαν (10 εκατομμύρια για τρία χρόνια), προκειμένου να αποκτήσουν έναν παίκτη στα 34-37 του και μάλιστα τον συγκεκριμένο με την αγωνιστική κάμψη, τους συχνούς τραυματισμούς και τον δύστροπο χαρακτήρα.

Αυτό δεν τους εμπόδισε να στήσουν ένα επικοινωνιακό πάρτι.

Πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος γράφει για ύβρη και νέμεση! Παρέλειψαν να τον ενημερώσουν ότι η νέμεσις έρχεται με τους τίτλους και όχι με τις μεταγραφές...

«ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΣΙ ΓΑΥΡΟΙ»

Στα social media, τα «πράσινα» πρόβατα παραληρούν. Τα «ωχ ωχ», «αμάν, αμάν» και «μέχρι πέρσι» αναμειγνύονται σε ένα εμετικό συνονθύλευμα με στίχους του Νίνο, του Μακρόπουλου και της Πέγκυς Ζήνα, γιατί αυτά ακούει ο πρόεδρος όταν γκαζώνει την Mercedes του.

«Ωχ ωχ ωχ γαύροι, είναι ένας άλλος ζει σε παράνοια!»

«Αμάν αμάν γαύροι, και πήγε έντεκα!»

«Βουρκωμένα τα μάτια τα χείλη στο στόμα ξερά γαύροι, τελειώσατε!»

«Μόνο Mercedes γαύροι! Μέχρι πέρσι»!

Το φαινόμενο που επικρατούσε καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου στα social media, έλαβε τερατώδεις διαστάσεις και όλο αυτό επειδή απέκτησαν τον Σλούκα στα 34 του! Στα μάτια των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο τύπος που πριν 3 καλοκαίρια είχε πει «Γ...ώ τον Παναθηναϊκό και τη 13 σας» αντιμετωπίζεται, όπως αντιμετωπίζουν οι Βορειοκορεάτες τον Κιμ Γιουνγκ Ουν, με ακραίες λατρευτικές εκδηλώσεις. Περιμένατε κάτι διαφορετικό από τον λαό που ούρλιαζε εκστασιασμένος «ΤΣΑ-ΚΑΣ, ΤΣΑ-ΚΑΣ»;

Ο Κώστας Σλούκας ζει το μύθο του στον Παναθηναϊκό. Υπογράφει ένα μυθικό συμβόλαιο και ο λαός του Παναθηναϊκού τον περιμένει ως Μεσσία, αντιμετωπίζοντάς τον, ως ένα κράμα Καρίμ Απντούλ Τζαμπάρ, Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ και Λεμπρόν Τζέιμς!

Στο SDNA, το κλίμα δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Πρώτος από όλους ο Γιάννης Κουβόπουλος: «Τώρα καταλάβατε τι πάει να φτιάξει ο Γιαννακόπουλος;» Για να είμαστε ελικιρινείς, όχι...

Μόλις δύο μέρες μετά, η Θύρα 7 τούς προσγειώνει απότομα, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο με τον αθλητή να γελάει χαρούμενος κατά τη διάρκεια μίας βίντεο κλήσης, στην οποία οι συνομιλητές του τραγουδούσαν «Σλούκα αλάνι, γ...α το λιμάνι» και τον εκθέτει πανελλαδικά:

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις μεταγραφές, όπως είναι φυσιολογικό, καθώς είχε απομείνει μόνο ένας παίκτης από το περυσινό ρόστερ. Στα τέλη Ιουλίου αποκτάται ο Ισπανός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, με όνομα βαρύ, με τη διαφορά ότι ήταν ο αδερφός του... καλού, όπως και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.. Τη σκυτάλη παίρνει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου που ειρωνεύεται:

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:
ΟΙ «ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ», ΤΟ «ΓΛΥΚΟ» ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΤΑΜΑΝ

Την ίδια περίοδο, ο Παναθηναϊκός σπάει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μεταγραφικής χυλόπιτας με αποκορύφωμα φυσικά το περίφημο «γλυκό» Σβι Μίχαλιουκ.

Παρά τις απορρίψεις, η προπαγάνδα παρουσιάζει ότι έχει χτιστεί μία ομάδα εφάμιλλη της dream team 1, ενώ στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο επιπέδου Eurocup.

Ο Αταμάν έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει τα καθήκοντά του, ως προπονητής της ομάδας. Αντί να περιοριστεί σε μία αισιοδοξία, δηλώνει για το πρωτάθλημα: «Εμείς θα το πάρουμε»:

Εξ αρχής εμφανίστηκε προκλητικός και θρασύς:

«Θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα»:

Την ίδια αλαζονεία εμφάνισε και παραμονές του Super cup. Η νοοτροπία του εμφανίζεται πλήρως δεμένη με την παραδοσιακή αλαζονεία και μεγαλοστομία του «πράσινου dna». Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι, κοινώς...

Ουσιαστικά ο Αταμάν έχει μετατραπεί σε τμήμα του επικοινωνιακού μηχανισμού του Παναθηναϊκού, λειτουργώντας προκλητικά όπως και ο Κώστας Σλούκας, στα πλαίσια του συμβολαίου του. Πέραν των προπονητικών του καθηκόντων, έχει μετατραπεί σε επικοινωνιακό γρανάζι, ακολουθώντας προφανώς εντολές άλλων.

Δεν ψέγουμε το κομμάτι της αισιοδοξίας. Είναι λογικό ένας προπονητής να είναι αισιόδοξος. Άλλο όμως αυτό και άλλο να βγαίνεις και να προκαλείς.

Όταν η ομάδα που αναλαμβάνεις είναι ένας αγωνιστικός «θίασος» εδώ και μία διετία, δεν είναι δυνατόν να βγαίνεις και να λες ότι θα σαρώσεις τα πάντα αμέσως και μετά να ψάχνεις δικαιολογίες ότι είσαι ανέτοιμος.

Κανένας σοβαρός προπονητής δεν νοείται να χειρίζεται έτσι την κατάσταση. Αυτό πρέπει να προβληματίσει. Όμως, αν ο Σλούκας είναι ένας Μπούκουρας με φανέλα, τότε ο Αταμάν έχει μετατραπεί σε έναν Κουβόπουλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού...

Πριν από λίγες μέρες, ο σπουδαίος Ιταλός καλαθοσφαιριστής Λουίτζι Ντατόμε αναφέρθηκε στο θέμα της αλαζονείας του Αταμάν και αποδείχθηκε μάλλον προφητικός:

Τελικά η συμπεριφορά του Τούρκου προπονητή, τον οδήγησε, αντί να έχει αγκαλιά το τρόπαιο, να αισθανθεί αδιαθεσία και να μην συμμετάσχει καν στη συνέντευξη Τύπου, ως ηττημένος του τελικού:

«MIND GAMES» ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ

Το πιο σπαρταριστό από όσα συνέβησαν στις παραμονές του super cup, ήταν τα... mind games του Γιαννακόπουλου, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα έχει αποκτήσει ως προπονητή τον Ιτούδη, μέχρι τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο, θεωρώντας προφανώς ότι με αυτά που λέει, θα προκαλέσει εσωστρέφεια στους Ερυθρόλευκους. Αποκορύφωμα ότι θα έρθει ο Παπαγιάννης (!) σε μία ομάδα που έχει το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στην Ευρώπη (Φαλ-Μιλουτίνοφ):

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα πρόβατα δεν σπανίζουν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Διαβάσαμε λοιπόν σε «πράσινη» σελίδα ότι αυτή η αναφορά του Γιαννακόπουλου πρέπει να διδάσκεται «σε σχολές ψυχολογικού πολέμου»:

Πάνω που ήταν έτοιμοι οι καθηγητές γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου του Harvard να προβάλουν το story Γιαννακόπουλου στους μελλοντικούς πολιτικούς και διπλωματικούς ηγέτες του πλανήτη, χτύπησε η κόρνα στο κλειστό της Ρόδου!

Το καλοκαίρι του παροξυσμού, της μεγαλοστομίας, της αλαζονείας και των προκλήσεων, είχε μόλις ολοκληρωθεί.

Και όπως έγραφε και ο Ελύτης:

«Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι, μουσκέψανε τα λόγια που είχανε γεννήσει αστροφεγγιές, όλα τα λόγια που είχανε μοναδικό τους προορισμόν Εσένα!»

Τα λόγια μούσκεψαν, το επικοινωνιακό πάρτι είχε φτάσει στο τέλος του. Είχε φτάσει πια η ώρα για την ερυθρόλευκη βροχή και το αγωνιστικό πάρτι:

Ένα Παναθηναϊκό συνονθύλευμα που πέτυχε μόλις δύο καλάθια στο πρώτο ημίχρονο, γνώρισε μία βαριά ταπείνωση (75-51), χωρίς να μπορούν αυτή τη φορά οι οπαδοί του να σπάσουν το γήπεδο για να αποφύγουν τον διασυρμό (και να πέσουν και «στα μαλακά» στον αθλητικό δικαστή, για να χαμογελάει στα stories του ο Γιαννακόπουλος).

Το τσίρκο συνεχίστηκε με τον λαλίστατο Σλούκα να εξαφανίζεται χωρίς να κάνει δηλώσεις, τον Αταμάν να αισθάνεται «αδιαθεσία» και να μην πηγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και το επιτελείο του Παναθηναϊκού να «την πέφτει» για να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές (!) σε μία μέρα που η διαφορά μπορούσε να φτάσει και τους 40 πόντους...

Αμέσως τα επικοινωνιακά «πιστόλια», πήραν φωτιά και ξεκίνησαν τα αφηγήματα:

Πρώτο αφήγημα: «Ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα και δεν έχει δέσει»:
Αστειότητα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι και ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος στην παρούσα φάση, με παίκτες προερχόμενους από τραυματισμούς ή από κόπωση, λόγω μουντομπάσκετ.

Δεύτερο αφήγημα: «Ο Ολυμπιακός είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια και είναι δεμένη»:
Αστειότητα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσες φορές είχατε πει ότι ο Ολυμπιακός διαλύθηκε με τις απώλειες Βεζένκοφ και Σλούκα.

Τρίτο αφήγημα: «Έλειπε ο Μήτογλου»:
Αστειότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς Γκος και Μπραζντέικις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συμπερασματικά, η ύβρη επέφερε ξανά την νέμεση. Η πρόκληση και η αλαζονεία τιμωρήθηκαν. Μέχρι και η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού που έχασε χθες με 19-4 από τον Ολυμπιακό, πρέπει να αισθάνεται καλύτερα από το μπασκετικό συνονθύλευμα. Ναι μεν το σερί νικών του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ στο πόλο, είναι καλύτερο (51-0 και κρατάει από το 2001), αλλά και το 17-1 του μπάσκετ, είναι πολύ δυνατό.

Η πικρή αλήθεια εξακολουθεί να σας συντροφεύει: ΧΩΡΙΣ ΜΑΜΡΑ, ΤΙΤΛΟΥΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ!

Ναι, βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και οι δύο ομάδες θα παίξουν τουλάχιστον οκτώ φορές ακόμα, άρα θεωρητικά μπορεί να νικήσει ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός. Μην νομίζετε ότι βιαστήκαμε να προεξοφλήσουμε τα πάντα σε μία σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Άλλοι βιάστηκαν και σήκωσαν και τους 4 τίτλους από τον Ιούλιο. Εμείς απλά εκθέσαμε τις μεγαλοστομίες τους χωρίς να πούμε ούτε μία μεγαλοστομία και χωρίς να κάνουμε ούτε μία πρόβλεψη!

Όμως το κείμενο αυτό, σας το οφείλαμε, γιατί ίσχυαν τέσσερα δεδομένα:

1. Ανοίξατε το στόμα σας ανεξέλεγκτα για ένα ολόκληρο τρίμηνο.

2. Χθες, ήταν ο πρώτος αγώνας και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

3. Κρίθηκε τίτλος που θα ξανακριθεί τον Φεβρουάριο.

4. Δεν ήταν μία απλή νίκη για να μην τονίσουμε όσα προηγήθηκαν, αλλά ήταν ένας διασυρμός που λίγο έλλειψε να σπάσει το ρεκόρ του 73-38.

Η μέτρηση λοιπόν συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει: 17 νίκες ο Ολυμπιακός στους τελευταίους 18 αγώνες και μόνο μία ο Παναθηναϊκός και αυτή χάρη σε διαιτητικά αίσχη:

- 23/12/2021, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 65-84
- 20/02/2022, τελικός κυπέλλου: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73
- 17/03/2022, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 101-73
- 11/04/2022, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 62-68
- 11/06/2022, 1ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 74-61
- 14/06/2022, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 72-78
- 17/06/2022, 3ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 93-74
- 02/10/2022, τελικός super cup: Ολυμπιακός-ΠΑΟ: 67-52
- 05/12/2022, Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 68-66
- 30/12/2022, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-95
- 18/02/2023, Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-65
- 19/03/2023, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 74-76
- 31/03/2023, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73
- 04/06/2023, 1ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 73-70
- 08/06/2023, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 67-65 (μάμρα).
- 11/06/2022, 3ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 75-53
- 15/06/2023, 4ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 35-63
- 30/09/2023, τελικός super cup: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 75-51.

Σε ό,τι αφορά τους τίτλους, στην εποχή μετά τον Βασιλακόπουλο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε έναν τίτλο στο μπάσκετ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 6/6!

ΥΓ1: Πριν και μετά:


ΥΓ2:
Ο λαλίστατος Σλούκας, η attention whore του Ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε μιλήσει σε περισσότερα ΜΜΕ από τον Κασσελάκη, πού εξαφανίστηκε χθες; Ούτε μία δήλωση; Μάλλον δεν ξεκίνησε καλά η προσπάθεια να γίνει Σπανούλης από την ανάποδη. Τα μεταξωτά βράκια... Τουλάχιστον παίρνεις χρόνο συμμετοχής και βιώνεις ιστορικές στιγμές, όπως να ακούς τους φίλους του Ολυμπιακού να βροντοφωνάζουν «Βάλτε μέσα τον Σλούκα» και να πανηγυρίζουν στις εύστοχες βολές σου!

Καλή σεζόν!

Διαβάστε επίσης

Μπασκετικός ΠΑΟ: Η πιο «γλωσσού» και loser ομάδα του Ελληνικού αθλητισμού!

Μπασκετικός ΠΑΟ: Η πιο «γλωσσού» και loser ομάδα του Ελληνικού αθλητισμού!

Σερί μετά τον φάρο: 18-1 / σερί στο «εξοχικό»: 8-1 / all time στην Ευρωλίγκα με ξένους διαιτητές: 17-7. Ο δυνάστης και ο loser αιώνιος αντίπαλος, σε νέες περιπέτειες μπροστά σε χιλιάδες φίλους που ξεπαραδιάστηκαν για να μετατραπούν ξανά σε αγάλματα. Απολαύστε το χρονικό της δεύτερης σφαλιάρας από την Αθλητική διαπλοκή...

Σλούκας: Το χρήμα ρέει, αλλά η εικόνα του τρομοκρατεί το «πράσινο» στρατόπεδο

Σλούκας: Το χρήμα ρέει, αλλά η εικόνα του τρομοκρατεί το «πράσινο» στρατόπεδο

Μετά από 12 εμφανίσεις του Σλούκα με το τριφύλλι, τα φίδια ζώνουν τους φίλους του Παναθηναϊκού. Οι ήττες από τον Ολυμπιακό, οι φτωχές επιδόσεις σε πόντους, τα κρίσιμα λάθη, οι τραυματισμοί και ο τραπεζικός λογαριασμός που αυξάνεται δραματικά. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει.

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Το Καραϊσκάκη, το γήπεδο της ΑΕΚ και ο φάκελος των Ολυμπιακών αγώνων-Όλη η αλήθεια

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τα εγκαίνια της «OPAP Arena» και η Αθλητική διαπλοκή στήνει στον τοίχο ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια της νεότερης αθλητικής ιστορίας: Αυτό της νύχτας που το γήπεδο της ΑΕΚ βγήκε από τον φάκελο των ολυμπιακών έργων για να μπει το γήπεδο Καραϊσκάκη...

20 χρόνια λάσπη, τα κάνατε όλα σε μία βραδιά κίτρινοι και πράσινοι...

20 χρόνια λάσπη, τα κάνατε όλα σε μία βραδιά κίτρινοι και πράσινοι...

20 χρόνια μιλάτε για έναν Παπουτσέλη, έναν Κατσουράνη και έναν Μανιάτη και τα κάνατε όλα μέσα σε δύο ώρες! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα νέα αίσχη του καθεστώτος που ακροβατεί σε ένα σκοινί έτοιμο σπάσει...