Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κόλκας προκαλεί ξανά και εμείς του ετοιμάσαμε το απόλυτο αφιέρωμα

Ο Κόλκας προκαλεί ξανά και εμείς του ετοιμάσαμε το απόλυτο αφιέρωμα
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:43

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει το απόλυτο αφιέρωμα στον δημοσιογράφο Σταύρο Κόλκα, με αφορμή τα όσα είπε για τα καθαρά πέναλτι του Ολυμπιακού στον χθεσινό αγώνα με την Κηφισιά... Ετοιμάστε καφέ και ξεκινάμε!

Πριν από μία εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε κατάφωρα από τη διαιτησία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο χέρι του Κάρλσον μετά την κεφαλιά του Έκονγκ, δεν αποβλήθηκε ο Νουκουρέ του Άρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρότι σταμάτησε την μπάλα, παίρνοντάς την αγκαλιά με το χέρι, ενώ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, σε μαρκάρισμα του Ζαμόρα στον Ντεσπόντοφ.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας, blogger του ΠΑΟΚ στο SDNA και ιδιοκτήτης του site PAOK24, αντιμετώπισε το θέμα αρκετά ψύχραιμα, καθώς δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, όπου συνήθως είναι λαλίστατος και περιορίστηκε στο άρθρο του στο SDNA, όπου και πάλι απέφυγε να θίξει καυτά θέματα, όπως η ραγδαία βελτίωση των σχέσεων Καρυπίδη-Μελισσανίδη και η συμμαχία ΑΕΚ-Άρη.

Χθες όμως, ο ίδιος άνθρωπος βγήκε από τα ρούχα του με τα δύο πεντακάθαρα πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στην άνετη νίκη του με 4-0 επί της Κηφισιάς στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έγραψε ένα παραληρηματικό (δημόσιο) κείμενο στη σελίδα του στο Facebook, βάσει του οποίου οι Έλληνες διαιτητές δεν πρέπει να κυκλοφορούν όταν κυκλοφορούν άλλοι άνθρωποι στο δρόμο:

Φυσικά, όλοι έχουμε μάτια και είδαμε ότι τα πέναλτι ήταν πεντακάθαρα και δεν χρειαζόμασταν την (παραδοσιακά αυστηρή προς τον Ολυμπιακό) διαιτητική κριτική Βαρούχα στην ΕΡΤ, ο οποίος πάντως επιβεβαίωσε την ορθότητα των υποδείξεων:

Ακόμα και ο προπονητής της Κηφισιάς Γιάννης Αναστασίου, ζήτησε στον πάγκο της ομάδας του tablet και, όταν είδε τη φάση και συνειδητοποίησε τι συνέβη, έβαλε τις φωνές στον αμυντικό του για το λάθος του.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Κόλκας ήταν περισσότερο εκνευρισμένος με τα καθαρά πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στη νεοφώτιστη Κηφισιά, παρά με τη σφαγή της ίδιας του της ομάδας, στον αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλό της στη Θεσσαλονίκη, τον Άρη!

Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Αθηναίος δημοσιογράφος υπήρξε στα νιάτα του φίλαθλος του Παναθηναϊκού, κάτι που δεν το γνωρίζουμε, αλλά θα μπορούσε να εξηγεί την εμμονή του με τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Κόλκας εκτίθεται τόσο απροκάλυπτα. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, η Αθλητική διαπλοκή οφείλει μία αναδρομή στα γραφόμενα του Σταύρου Κόλκα, τα οποία συνήθως, εκτίθενται από την ίδια τη ζωή.

Θα δούμε τους «κουβάδες» του, τις αναφορές για τις σχέσεις του με την ΠΑΕ, την πρακτική δυσκολία να εργάζεται σε site με διευθυντή που έχει «πράσινη καρδιά», τις συγκρούσεις του εντός του ΠΑΟΚ και κάποιες «περίεργες» προσωπικές του απόψεις.

1. ΟΙ «ΚΟΥΒΑΔΕΣ»

Ξεκινάμε με τους «κουβάδες» του Σταύρου Κόλκα. Προβλέψεις και εκτιμήσεις, οι οποίες, όσο πιο επίμονα διατυπώθηκαν, τόσο πιο πολύ διασύρθηκαν από την ίδια τη ζωή. Από την «παύλα» του Covid, μέχρι τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, τα δικαστικά και τις ευρωπαϊκές σφαλιάρες.

Α. Η ΠΑΥΛΑ

Οι σφαλιάρες στην καριέρα του Σταύρου ήταν πάντα πολλές, δεν αντιλέγουμε. Όμως κατά τη γνώμη μας, η μεγαλύτερη και πιο οδυνηρή, ήταν οπωσδήποτε η περίφημη σφαλιάρα της παύλας. Αναφερόμαστε στην Άνοιξη του 2020, όταν η εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19, έκανε τον Σταύρο να υπερασπιστεί με πάθος την ακύρωση της σεζόν, προκειμένου να μην ανακηρυχθεί πρωταθλητής. Ο λόγος ήταν ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ μπροστά στη βαθμολογία και βέβαιος πρωταθλητής.

Ο Σταύρος Κόλκας οραματίστηκε την απώλεια ενός βέβαιου τίτλου για τον Ολυμπιακό έτσι ώστε να νιώσουν στον ερυθρόλευκο οργανισμό την πίκρα που αισθάνθηκε ο ΠΑΟΚ το 2018.

10/03/2020
«ΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΣ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΠΑΥΛΑ»

11/03/2020
«ΠΑΥΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ»

13/03/2020
«ΤΟΣΟ ΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΥΛΑ»

17/03/2020
«ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ»

«Το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ποτέ» έλεγε με βεβαιότητα ο Σταύρος Κόλκας στις 17 Μαρτίου. «Να σβήσει εντελώς αυτή η σεζόν, σαν να μην έγινε ποτέ», κατέληγε στο κείμενό του. Λογικό. Οι σφαλιάρες από τον Ολυμπιακό μέσα στα γήπεδα ήταν άφθονες...


02/04/2020

«ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΑΥΛΑ - ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ»

«Το πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί και αυτό έχει γίνει πλέον κατανοητό από όλους» έγραφε ο Σταύρος στις 2 Απριλίου. Η εμμονή σε άλλο επίπεδο...


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όλους. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε κανονικά όπως και το κύπελλο. Παύλα δεν μπήκε και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ. Στο πρωτάθλημα με 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο κύπελλο με μισή ομάδα επί της ΑΕΚ στον τελικό του Βόλου, αφού πρώτα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.


Αν κάτι δίδαξε όμως η υπόθεση της παύλας, είναι πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό που είναι γραμμένο επισήμως στη «χρυσή βίβλο» των πρωταθλητών. Όσο και αν το αμφισβητούν με συνωμοσιολογίες, αυτό που τους «τσούζει» είναι αυτό που γράφτηκε επίσημα στην ιστορία...

Β. Ο «ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το 2020 ο Σταύρος Κόλκας είχε μεγάλη ρέντα. Μετά την παύλα, η επόμενη μεγάλη του «επιτυχία» ήταν ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού. Όταν ήρθε στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ η εισήγηση υποβιβασμού των ερυθρόλευκων, ο ίδιος ήταν ειρωνικός...

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα γλιτώσει στην επιτροπή δεοντολογίας και θα υποβιβαστεί!

Δυστυχώς για κάποιους όμως, ΠΑΕ Ολυμπιακος και Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάχθηκαν ομόφωνα και επί της ουσίας, τόσο στην επιτροπή δεοντολογίας, όσο και στο ποινικό δικαστήριο λίγους μήνες αργότερα, όπως επίσης και στο CAS λίγα χρόνια νωρίτερα (2015) για την ίδια υπόθεση:

Η απόφαση ήταν κόλαφος για τους σκευωρούς, καθώς αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο ενοχής στη δικογραφία:

Γ. ΤΑ... ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Όταν ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε στα δικαστήρια, ο κ. Κόλκας είχε την εξήγηση. «Πες μας λίγο για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού που είχες φαγωθεί» ρωτούσαν οι αναγνώστες του τον Σταύρο. «Να μιλήσω για Ελληνική Δικαιοσύνη; Κάτι αναφέρω παραπάνω»... Πράγματι κάτι ανέφερε παραπάνω για «στημένες δίκες»...

Είναι γνωστό ότι όταν ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός αθωώνονται, οι δίκες είναι... «στημένες». Έτσι γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι.

Όταν όμως οι δικαστές διώκουν τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, τότε είναι «θεότητες» και πρέπει να τους έχει καλά ο Θεός, ο Βούδας, ο Αλλάχ και οι 12 Θεοί του Ολύμπου, όπως τον ανακριτή Ανδρεάδη...

Δ. ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Να κατηγορείς μία ζωή τον Ολυμπιακό ότι ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό παίρνοντας τα λεφτά του Τσάμπιονς λιγκ και όταν έρχεται η σειρά σου να διεκδικήσεις τα χρήματα να τρως μονίμως κατραπακιές... 0/7 ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο κ. Κόλκας ήταν πάντως βέβαιος για την πρόκριση πριν κάνει η Κράσνονταρ πάρτι στην Τούμπα το 2020.

13:30 το μεσημέρι: «Ο ΠΑΟΚ και ο Βορράς θα μπει στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση».
Δώδεκα ώρες μετά: «Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, πλησιάζει το εγκεφαλικό»...

Ε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ

Την ίδια περίοδο, ειρωνευόταν τους προκριματικούς του Ολυμπιακού με την Ομόνοια, κάνοντας λόγο για «μάχες με τον Παπουλή»:

Η μοίρα τα έφερε έτσι που ο Παπουλής διασταυρώθηκε την ίδια σεζόν στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Η Ομόνοια νίκησε τον δικέφαλο του Βορρά με 2-1 στην Κύπρο και πήρε ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα...

ΣΤ. ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ

Έναν χρόνο αργότερα, ξανά τα ίδια. Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μακάμπι Χάιφα, ο δημοσιογράφος έγραψε ένα ειρωνικό, δημόσιο post στο Facebook μιλώντας για «εξαιρετικό πρότζεκτ της Μακάμπι Χάιφα» και συμπληρώνοντας ότι «χωρίς Αυγενάκη δεν μπορούν»...

Όμως η ζωή τα έφερε έτσι που λίγες ώρες αργότερα ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Conference League από την Λέφσκι Σόφιας και έμεινε εκτός Ευρώπης... Κάποιοι σχολίαζαν εύστοχα στη σελίδα του Κόλκα για το «εξαιρετικό project της Λέφσκι Σόφιας», συμπληρώνοντας ειρωνικά ότι «χωρίς Τσίπρα δεν μπορούν».

2. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ξεχωριστό κεφάλαιο της δημοσιογραφικής πορείας του Σταύρου Κόλκα αποτελούν οι απόψεις του για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή και οι σχέσεις που έχει μαζί της, κάτι που τον φέρνει πολλές φορές σε τροχιά σύγκρουσης με οπαδούς και σελίδες της ομάδας. Θα δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Α. 2021: Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Εισαγωγικά θα αναφερθούμε στον δανεισμό του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γιαννούλη από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς το καλοκαίρι του 2021.

Πριν τον δανεισμό, ο Κόλκας ήταν ξεκάθαρος για τον Γιαννούλη: «Ο δανεισμός του δεν μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία»:

Όταν τελικά ο δανεισμός έγινε, τα δεδομένα για τον κ. Κόλκα άλλαξαν και στήριξε επικοινωνιακά την απόφαση της ΠΑΕ: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο... Το ντιλ του ΠΑΟΚ είναι μια χαρά» έγραψε χαρακτηριστικά:

Β. ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ!

Τον Ιούλιο του 2021, στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα PSV Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ με μετάδοση από το PAOKtv, ο Σταύρος Κόλκας υπέπεσε σε μία μνημειώδη γκάφα, καθώς άρχισε να «κράζει» τους περισσότερους παίκτες του ΠΑΟΚ με το μικρόφωνο ανοιχτό ενώ ο ίδιος νόμιζε ότι είχε κλείσει.

Ο ερασιτεχνικός του χειρισμός, αλλά κυρίως το κράξιμο σε παίκτες που υμνεί στα άρθρα του, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στον κόσμο του δικεφάλου:

Όπως βλέπουμε, η ασπρόμαυρη σελίδα «1926 χιλιόμετρα κάναμε πάλι» έγραψε ότι ο Κόλκας έχει «στήριξη» και «πλάτες» μέσα από την ΠΑΕ.

Γ. ΤΟ «ΦΕΡΕΦΩΝΟ 24» ΚΑΙ «ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΗ»

Αυτό μας θύμισε μία πρόσφατη αναφορά μίας άλλης ασπρόμαυρης σελίδας, του «PAOKweb.gr» στην οποία το site «PAOK24» του Σταύρου Κόλκα, χαρακτηρίστηκε ως «φερέφωνο24»:

Ακόμα και σήμερα όμως, 25/09/2023, ο Κόλκας εξέφρασε δυσφορία για την κριτική που ασκείται στον ΠΑΟΚ, ενώ η σελίδα «Πολεμικός ανταποκριτής ΠΑΟΚ», έκανε λόγο για «τσάτσους του Σταυράκη»:

Δ. Ο ΜΠΟΤΟ ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ζοζέ Μποτό ως τεχνικό διευθυντή. Τότε, ο Σταύρος Κόλκας έγραφε σε πανηγυρικό κλίμα ότι ο Πορτογάλος ήταν «κομμένος και ραμμένος για τον ΠΑΟΚ»:

Στις 9 Ιουλίου 2022, έγραψε ότι έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και τα πρώτα δείγματα της εποχής Μποτό είναι ενθαρρυντικά.

Μόλις 20 ημέρες αργότερα, στις 29 Ιουλίου, μετά την κατραπακιά από τη Λέφσκι Σόφιας, ειρωνεύτηκε τη θεωρία του Μποτό (την οποία έγραψε με έψιλον γιώτα λες και είναι τα δημοσιογραφικά θεωρεία), έγραψε για προετοιμασία χωρίς σωστό αριθμό φορ, κάνοντας λόγο για «έλεος» που δονεί τον τόπο... Τα δεδομένα πια ήταν διαφορετικά:

Εν τέλει, η κατάληξη του Μπότο, ήταν η αναμενόμενη και ήρθε τον Ιούλιο του 2023:

3. ΟΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΟΡΙΖΟΥΝ

Ο Κόλκας είναι διευθυντής βορείου Ελλάδας στο SDNA, αλλά και blogger του ΠΑΟΚ στο ίδιο site. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Ο διευθυντής του site Βασίλης Παπαθεοδώρου, είναι γνωστός για την «πράσινη καρδιά του» και τα παναθηναϊκά του αισθήματα. Όσο ο Ολυμπιακός είναι ο κοινός αντίπαλος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, διεκδικούν κάτι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο τελικός κυπέλλου της σεζόν 2021/22 στο ΟΑΚΑ.

2022: Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ... ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!
Ας φανταστούμε λοιπόν ότι ο τελικός κυπέλλου της σεζόν 2021/22, ήταν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και όχι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ας φανταστούμε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το κύπελλο όπως το κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, με το περίφημο πέναλτι του Λάοθ... Το τι θα είχε γίνει το γνωρίζουμε όλοι. Τότε όμως το SDNA πανηγύρισε για το κύπελλο του Παναθηναϊκού χαρακτηρίζοντάς το ως «πανάξιο».

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο Σταύρος Κόλκας δεν ανέβασε κανένα άρθρο στο SDNA αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου! Οι σχολιαστές της προσωπικής του σελίδας στο Facebook εξέφρασαν την απορία τους και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι... έσπασε δύο δάχτυλα και δεν μπορεί να γράψει! Βέβαια στο PAOK24 έγραψε άρθρο, γιατί εκεί δεν έχει παντόφλα από Λαλάκη...
Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Κόλκας είχε επικαλεστεί κορωνοϊό στον αγώνα με τον Άρη στην Τούμπα όταν είχε γίνει η εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά την ήττα. Δεν είναι λίγες οι φορές που στα δύσκολα ο Σταύρος Κόλκας πάντα παθαίνει κάτι. Ίσως είναι ψυχοσωματικό το θέμα...

Τελικά ο κ. Κόλκας μπόρεσε να γράψει άρθρο 4 μέρες μετά τον τελικό του κυπέλλου μιλώντας περισσότερο για τα λάθη της Αστυνομίας στα επεισόδια, παρά για το διαιτητικό κομμάτι...

4. Ο ΚΟΛΚΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Καλά όλα αυτά, αλλά στον ΠΑΟΚ υπάρχει αλληλεγγύη στον κοινό στόχο (not!) Οι μάχες Σταύρου Κόλκα-Λευτέρη Δούκα έχουν αφήσει εποχή. Σοβαρές αλληλοκατηγορίες, μπλοκαρίσματα και πάντα μία ευχάριστη ατμόσφαιρα...

Doctor: «Ο Κόλκας πουλούσε εκδούλευση στον Βρύζα, δεν τον ενδιέφερε η αλήθεια, τον είχα ξεφωνίσει, έβγαζε αφρούς από στόμα»:

5. ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛΚΑ

Το επόμενο κεφάλαιο του αφιερώματος, εστιάζει σε κάποιες ξεχωριστές απόψεις του Κόλκα. Από αθλητικά, μέχρι πολιτικά, ακόμα και η ειρωνεία του σε θέμα... γυναικομαστίας!

Α. ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ

Ο κ. Κόλκας έκανε ένα σχόλιο για το γηπεδικό Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ το 2021, γράφοντας αυτά:

- Αποκάλεσε «εξοχικό» το «Καραϊσκάκη», ενώ ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα διπλά στην Τούμπα, παρότι ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

- Είπε ότι ο Ολυμπιακός πήρε το γήπεδο Καραϊσκάκη «έτοιμο». Εδώ δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις συμβάσεις. Κρίμα που δεν ασκήθηκε μία τόσο εύκολη αγωγούλα εναντίον του.

- Είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν στηρίχθηκε από την Πολιτεία για το γηπεδικό του, ενώ έχει συμβεί αυτό:

Β. Η... ΧΙΛΙΕΤΙΑ 2000-2023

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Σταύρος αποφάσισε να κάνει... καζούρα στον Ολυμπιακό (!) επειδή ο ΠΑΟΚ από τέταρτος σε τίτλους, έφτασε... δεύτερος σε «αυτή την χιλιετία» πίσω από τον Ολυμπιακό.

Προσπερνώντας ότι από το 2000 έως το 2023 δεν έχουμε χιλιετία, αλλά... 23ετία, πρέπει να πούμε ότι η δεύτερη θέση του ΠΑΟΚ σε αυτή την περίοδο, μάλλον πρέπει να εκνευρίζει τον τρίτο σε τίτλους Παναθηναϊκό και την τέταρτη σε τίτλους ΑΕΚ και όχι τον πρώτο σε τίτλους Ολυμπιακό... Ποιοι τρελαίνονται λοιπόν;

Γ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 322 ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Ο Σταύρος Κόλκας έγραψε δημόσια το εξής, πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στις 05/02/2023:

Εμάς πάντως μας προβλημάτισε η συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 322 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα:

«...όποιος περιάγει άλλον σε ομηρία ή σε άλλη παρόμοια κατάσταση στέρησης της ελευθερίας, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη...».

Δ. Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα περί διαμελισμού της Ελλάδας και οι υποτιθέμενες αυτονομιστικές τάσεις (Καταλονία από τα Lidl) είναι μία γνωστή καραμέλα στο στόμα πολλών υποστηρικτών του ΠΑΟΚ και δεν ακούστηκαν μόνο όταν καταγγέλθηκε η πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη. Βέβαια παλαιότερα ο Σταύρος Κόλκας έλεγε ότι η κόντρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης είναι αστεία:

Αργότερα άλλαξε τροπάριο και πέρασε στα περί διαμελισμού της χώρας:

Ε. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΤΟ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ
Ο κ. Κόλκας ειρωνεύθηκε το μπούστο του Φινλανδού διαιτητή Βιλγιάνεν που σφύριξε τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας στις 26/01/2023, αποκαλώντας τον... «Βυζομπαλάινεν με εντυπωσιακό μπούστο».

Είναι δυνατόν να γίνεται ένα τέτοιο σχόλιο ειρωνείας για την εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου; Ακόμα και αν έχει γυναικομαστία ο Φινλανδός διαιτητής, είναι αυτός λόγος τον ειρωνεύεται ο κ. Κόλκας;


6. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΟΛΚΑ

Κλείνουμε με την... προφητεία Κόλκα. «Δεν θα φύγει ο Σαββίδης, άλλος θα φύγει, έναν χρόνο το πολύ του δίνω» έλεγε το 2020. Πέρασαν τρία χρόνια, όχι ένα. Τελικά ποιος είναι αυτός ο άλλος; Έφυγε ή είναι ακόμα εδώ; Και ο Σαββίδης που βρίσκεται; Αγνοούνται τα ίχνη του ή όχι;

Θα σας αφήσουμε με τη φωτογραφία που έκανε viral τον Σταύρο Κόλκα, όταν δεν δίστασε να φορέσει τη φανέλα της Μπεσίκτας για να πανηγυρίσει τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Τουρκική ομάδα το 2017 στα νοκ άουτ του Europa League:

Από τότε, με την προκλητική του ενέργεια, έγινε περισσότερο γνωστός και μας έχει χαρίσει όλες αυτές τις αστείες στιγμές που μνημονεύσαμε σε αυτό το αφιέρωμα. Εμείς ευχόμαστε να μακροημερεύσει στην αθλητική δημοσιογραφία και να συνεχίσει να μας χαρίζει τέτοιες στιγμές για πολλά χρόνια ακόμα!

Διαβάστε επίσης

Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Άρης: Η «ανακουφίστρα» της «εξυγίανσης» έρχεται στο Καραϊσκάκη

Η ομάδα που αποτέλεσε πέρυσι τη μόνιμη βαθμολογική ανακούφιση της «εξυγίανσης», έρχεται αύριο (27/9) στο Καραϊσκάκη και η Αθλητική διαπλοκή παραθέτει στοιχεία και αναλύει, γιατί ο αγώνας αυτός έχει ξεχωριστή σημασία για το φετινό πρωτάθλημα που είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.

Μνήμες παράγκας: Άγιος Καραγκούνης ο βουτηχτής και η σφαγή στην Κρήτη

Μνήμες παράγκας: Άγιος Καραγκούνης ο βουτηχτής και η σφαγή στην Κρήτη

Η Αθλητική διαπλοκή θυμίζει με ντοκουμέντα, ξεχασμένες επετείους που ανατριχιάζουν. Σαν σήμερα το 2000, πέτσινο πέναλτι Καραγκούνη στη Ν.Σμύρνη και «σφαγή» Ολυμπιακού στην Κρήτη. Σαν σήμερα το 2002, πέτσινο πέναλτι Καραγκούνη ξανά, αυτή τη φορά στη Νίκαια! Η «κόκκινη παράγκα» σε δράση...