Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εννέα χρόνια από την «Ατλέτικο Κερατσινίου»: Ο σανός σε άλλη διάσταση!

Εννέα χρόνια από την «Ατλέτικο Κερατσινίου»: Ο σανός σε άλλη διάσταση!
Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:20

Εννέα χρόνια πριν, η «Πράσινη» έφαγε τη μεγαλύτερη σφαλιάρα στην ιστορία της αθλητικής δημοσιογραφίας. Η Αθλητική διαπλοκή θυμάται και θυμίζει τις σύγχρονες «Ατλέτικο Κερατσινίου».

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται εννέα χρόνια από τότε που η αθλητική δημοσιογραφία της χώρας βίωσε μία τις πιο ένδοξες στιγμές της μέσα από τα φύλλα της εφημερίδας «Η Πράσινη».

Σεζόν 2014/15 και ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός κληρώνεται στον Α' όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μάλμε.

Πρεμιέρα σαν σήμερα, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε. Πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς λιγκ.

Τρεις μέρες πριν, το Σάββατο 13/09/2014 η Ατλέτικο Μαδρίτης νικάει τη Ρεάλ μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με σκορ 1-2. Την επομένη, Κυριακή 14/09/2014, η «Πράσινη» που στηρίζει τον ανύπαρκτο ευρωπαϊκά Παναθηναϊκό, βρίσκεται στους επτά ουρανούς:

«Πω-πω μία Ατλέτικο! Φοβερή η ομάδα του Τσόλο πάτησε 2-1 εκτός τη Ρεάλ και έρχεται... Πειραιά για μεγάλα γλέντια». Δεν τους είχε ενημερώσει κανείς ότι το Καραϊσκάκη δεν είναι Μπερναμπέου;

Την Τρίτη 16/09/2014, είναι η μέρα της πρεμιέρας των ομίλων. Η «Πράσινη» αναμένει μία «κωμωδία» από τον «θίασο». Μάλιστα, γράφει ότι γέλασε πολύ από τις «γαυροφυλλάδες» που έγραφαν ότι «ο Μίτσελ τον έχει τον Σιμέονε» και κατέληξε ότι «απόψε θα γελάσουμε περισσότερο χάρη στον περίγελο της Ευρώπης»:

Για κακή τύχη των ευρω-πουθενάδων, ο πρωταθλητής Ελλάδας και πρέσβης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ισοπεδώνει την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς λιγκ, σε μία μαγική βραδιά, με σκορ 3-2, δίνοντας ξανά πολύτιμους βαθμούς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν η πρώτη φορά που Ελληνικός σύλλογος νίκησε εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Την επομένη, αυτοί που μιλούσαν για «περίγελο της Ευρώπης», γίνονται οι ίδιοι περίγελοι της Ελλάδας, με το περίφημο πρωτοσέλιδο για την «Ατλέτικο Κερατσινίου».

- Οι άνθρωποι δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν ως «Ατλέτικο Κερατσινίου» την πρωταθλήτρια Ισπανίας!

- Οι άνθρωποι δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν ως «Ατλέτικο Κερατσινίου» τη φιναλίστ του Τσάμπιονς λιγκ!

- Οι άνθρωποι δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν ως «Ατλέτικο Κερατσινίου» την ομάδα, η οποία, τρία εικοσιτετράωρα πριν, είχε αλώσει το Μπερναμπέου!

- Οι άνθρωποι δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν ως «Ατλέτικο Κερατσινίου», την ομάδα, την οποία οι ίδιοι αποκαλούσαν «ομάδαρα που έρχεται στον Πειραιά για γλέντια»!

-Λίγες ώρες πριν, γελούσαν με τις «γαυροφυλλάδες» που έλεγαν ότι ο Μίτσελ θα νικήσει τον Τσόλο Σιμεόνε και μόλις έγινε αυτό, έκαναν λόγο για... «ντέρμπι της ΕΠΣ Πειραιά»! Αλήθεια, αφού ήταν ντέρμπι της ΕΠΣ Πειραιά, τότε γιατί ειρωνευόσασταν ότι ο Μίτσελ θα νικήσει τον Σιμεόνε;

Είχαμε ακούσει ότι στον κόσμο του Παναθηναϊκού υπάρχουν πολλά πρόβατα, αλλά εκείνες τις μέρες, η «Πράσινη» το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλο το πανελλήνιο.

Αντίθετα, οι υπόλοιπες αθλητικές εφημερίδες της χώρας, υποκλίθηκαν στο ερυθρόλευκο μεγαλείο:

Αλλά επειδή η «Πράσινη» μιλούσε για περίγελους, αξίζει να δούμε τι έκαναν εκείνη τη χρόνια στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός:

Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε εννέα βαθμούς σε όμιλο μεγαθηρίων του Τσάμπιονς λιγκ, νικώντας Ατλέτικο και Γιουβέντους, ενώ ο Παναθηναϊκός συγκέντρωσε 2 βαθμούς και τερμάτισε τελευταίος σε όμιλο καφενείων στο Europa League.

- Ο ένας στο Champions League, ο άλλος στο Europa League.

- Ο ένας με μεγαθήρια, ο άλλος με καφενεία καρπουζάδων.

- Ο ένας με τρεις νίκες, ο άλλος με μηδέν.

- Ο ένας με 9 βαθμούς, ο άλλος με 2.

- Ο ένας να δίνει βαθμούς στη χώρα του, ο άλλος να ρεζιλεύεται.

Και όμως αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός έκλεβε τα λεφτά του Τσάμπιονς λιγκ, όταν τέτοιες νίκες έφερναν «χρυσάφι» στα ταμεία του.

Και όμως αυτοί οι άνθρωποι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός φταίει που η Ελλάδα έπεσε στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Και όμως αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι ο Ολυμπιακός έκλεβε τα πρωταθλήματα με παράγκες.

ΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ «ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ»...

Εννέα χρόνια μετά, η «Πράσινη» έχει κλείσει. Η ουσία όμως της πράσινης επικοινωνιακής λογικής, παραμένει αμετάβλητη και στηρίζεται στα ψέματα και τα αφηγήματα. Οι «Ατλέτικο Κερατσινίου» συνεχίζονται...

Στο ποδόσφαιρο, παρουσίαζαν αρχικά τον Αλαφούζο ως ιδεατή επιλογή και οι οπαδοί έσπευδαν να βάψουν κάγκελα. Μετά τον παρουσίαζαν ως εγκληματία κατά του συλλόγου και οι οπαδοί τον έβριζαν χυδαία σε πανό και συνθήματα. Τώρα πάλι έγινε ξανά ο ηγέτης που δεν πούλησε ούτε έναν παίκτη, που βάζει λεφτά στην ομάδα και του κάνουν αφιερώματα!

Στο μπάσκετ, κατηγορούσαν τον Μπερτομέου επειδή δεν μπόρεσαν να πάνε σε ένα final four για μια ολόκληρη δεκαετία, ενώ στην Ελλάδα τους έφταιγε ο Λιόλιος για το 16-1 και το 5/5 τίτλους του Ολυμπιακού. Δεν δίστασαν να κατηγορήσουν ακόμα και τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης Γιώργο Μπαρτζώκα ως ηθικό αυτουργό για τα επεισόδια των οπαδών τους προκειμένου να αποφύγουν την 50άρα από τον Ολυμπιακό.

Στον ερασιτέχνη, τούς φταίει η αστυνομία που έριξε δακρυγόνο για να αντιμετωπίσει τα αίσχη των οπαδών τους και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία που αποφάσισε να γίνει κλεισμένων των θυρών ο ευρωπαϊκός ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Στο μπάσκετ γυναικών τούς φταίει επίσης ο Λιόλιος για τη «σκούπα» που έφαγαν, στο πινγκ πονγκ τούς φταίει που αναβλήθηκε η κρίσιμη αγωνιστική όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διεθνείς υποχρεώσεις γιατί ήθελαν να διεκδικήσουν κούπα σε έναν αποδεκατισμένο Ολυμπιακό.

Όπως βλέπετε λοιπόν, η πράσινη επικοινωνιακή λογική παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Παρότι έκλεισε η «Πράσινη», ο κόσμος του Παναθηναϊκού συνεχίζει να ενημερώνεται από διαδικτυακές «Πράσινες» που παραμένουν στην ίδια λογική. Η αιτία δεν έχει να κάνει με τους δημοσιογράφους. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους όπως και αν την κάνουν. Η αιτία έχει να κάνει με τον κόσμο και δυστυχώς στον κόσμο του Παναθηναϊκού, τα πρόβατα περισσεύουν.

Γιατί όσο υπάρχουν πρόβατα, πάντα θα υπάρχουν «Πράσινες» και «Ατλέτικο Κερατσινίου»...

Διαβάστε επίσης

Μαγεία στο ΣΕΦ, άρρωστη ζήλεια στους «πράσινους» καναπέδες...

Μαγεία στο ΣΕΦ, άρρωστη ζήλεια στους «πράσινους» καναπέδες...

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Από τη μία, η υπόκλιση του παγκόσμιου μπάσκετ στον Βασίλη Σπανούλη και από την άλλη η μικρότητα, η μιζέρια και τα αφηγήματα των αιώνιων δεύτερων του Ελληνικού αθλητισμού. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Η μεγαλύτερη μαγκιά του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που λίγοι έχουν αντιληφθεί

Η μεγαλύτερη μαγκιά του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που λίγοι έχουν αντιληφθεί

Ένας ακόμα τίτλος βάφτηκε ερυθρόλευκος, ρίχνοντας την ΑΕΚ στο καναβάτσο του δήθεν «δικού της» αθλήματος. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την τακτική του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που έχει οδηγήσει σε θρυλικές επιτυχίες και τη συγκρίνει με την τακτική όλων των υπόλοιπων...

Η «αντιγαυροσύνη» δεν δίνει τιμή ούτε αξιοπρέπεια στους συκοφάντες

Η «αντιγαυροσύνη» δεν δίνει τιμή ούτε αξιοπρέπεια στους συκοφάντες

Πόσο πονάνε κάποιοι που ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος προορισμός; Πόσο «τρελαίνονται» που οι παίκτες αγαπάνε αυτή την ομάδα, θυσιάζοντας ακόμα και χρήματα; Πόσο πολύ τους «τσούζει» η «γαυροσύνη»; Γιατί θυμήθηκαν ξαφνικά τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο; Η Αθλητική διαπλοκή έχει τις απαντήσεις.