Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η «αντιγαυροσύνη» δεν δίνει τιμή ούτε αξιοπρέπεια στους συκοφάντες

Η «αντιγαυροσύνη» δεν δίνει τιμή ούτε αξιοπρέπεια στους συκοφάντες
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:35

Πόσο πονάνε κάποιοι που ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος προορισμός; Πόσο «τρελαίνονται» που οι παίκτες αγαπάνε αυτή την ομάδα, θυσιάζοντας ακόμα και χρήματα; Πόσο πολύ τους «τσούζει» η «γαυροσύνη»; Γιατί θυμήθηκαν ξαφνικά τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο; Η Αθλητική διαπλοκή έχει τις απαντήσεις.

Πριν από λίγες μέρες, η Αθλητική διαπλοκή παρουσίασε αναλυτικά το νέο ρόστερ του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με τις σημαντικές προσθήκες που έγιναν. Οι κινήσεις της ΠΑΕ έχτισαν ένα εξαιρετικό σύνολο και, ειδικά μετά την απόκτηση Ποντένσε, ο πανικός χτύπησε «κόκκινο».

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της προτίμησης των μεγαλύτερων ονομάτων και αυτό ενοχλεί. Αυτό που ενοχλεί ακόμα περισσότερο όμως, είναι το δέσιμο των ποδοσφαιριστών με την ομάδα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ντανιέλ Ποντένσε αποδέχτηκε «κούρεμα» 20% στις αποδοχές του συγκριτικά με την Γουλβς και απέρριψε πρόταση των Αράβων για συμβόλαιο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Προτίμησε τον Πειραιά σε σχέση με την αίγλη και τα πολλά λεφτά της Premier League, αλλά και σε σχέση με τα μυθικά λεφτά των Αράβων.

Αντίστοιχα, δεν είναι τυχαίο ότι ο νεοαποκτηθείς Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήρθε στον Ολυμπιακό και πανηγύριζε έξαλλα στο πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, παρότι ότι ο παίκτης προέρχεται από τον Παναθηναϊκό.

Με λίγα λόγια, οι παίκτες αγαπάνε τον Ολυμπιακό πολύ εύκολα, γιατί είναι μία ομάδα που τους σέβεται, τους προσέχει, τους δίνει προοπτική και επενδύει σε αυτούς και όχι εξωποδοσφαιρικά. Αυτό κάνει κάποιους να «αφρίζουν», ακόμα και στον δημοσιογραφικό χώρο.

Χθες βράδυ, το sdna newsroom έγραψε ένα κείμενο «διδακτικού ύφους», θέλοντας να ζητήσει από τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην δένονται πολύ με την ομάδα τους και θυμήθηκε ξαφνικά τις περιπτώσεις Μανωλά και Παπασταθόπουλου.

Το επιχείρημά τους είναι ότι όταν ένας παίκτης γίνεται εκδηλωτικός υπέρ του Ολυμπιακού, μπαίνει μέσα του η «γαυροσύνη» και καταστρέφεται η καριέρα του, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παπασταθόπουλο:

Αναφέρθηκαν και στον Μανωλά, λέγοντας ότι άναβε καπνογόνα στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και τελικά κατάντησε να τρομάζει από λιοντάρια:

Γιατί ως γνωστόν αν γρυλίσει ένα λιοντάρι μπροστά στον Παπαθεοδώρου, τον Νικολογιάννη, τον Μπούκουρα, τον Κουβόπουλο και τον Μπενόγλου, αυτοί είναι τόσο σκληραγωγημένοι που θα αρχίσουν να το χαϊδεύουν...

ΜΑΝΩΛΑΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνημα με Μανωλά-Παπασταθόπουλο. Αυτές οι δύο περιπτώσεις έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα το αντιολυμπιακό στρατόπεδο. Παίκτες που προέρχονται από την ΑΕΚ και έκαναν σπουδαία διεθνή καριέρα, δέθηκαν με τον Ολυμπιακό.

Ο μεν Μανωλάς αναδείχθηκε από τους Ερυθρόλευκους και πήρε μεταγραφή στην Ιταλία, όπου έζησε μυθικές στιγμές. Ξέρεις τι είναι να ξεραίνεις με δικό σου γκολ τον Μέσι και να προκρίνεσαι στα ημιτελικά;

Ο δε Παπασταθόπουλος έζησε επίσης μία μυθική διεθνή καριέρα, παίρνοντας πρωτάθλημα στην Ιταλία με τη Μίλαν και παίζοντας σε τελικό Europa League με την Άρσεναλ, ενώ στη συνέχεια επέλεξε τον Ολυμπιακό για να κλείσει την εγχώρια καριέρα του.

Αμφότεροι πανηγύρισαν με τον Ολυμπιακό τα μοναδικά τους πρωταθλήματα Ελλάδας. Ο Μανωλάς κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό (2012/13, 2013/14 και 2021/22). Ο Παπασταθόπουλος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό (2020/21, 2021/22).

Για σκεφθείτε, το SDNA παρουσιάζει αποτυχημένη την παρουσία δύο ανθρώπων που κατέκτησαν συνολικά πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας!

Για να μετρήσουμε τα πέντε τελευταία πρωταθλήματα της ΑΕΚ, πρέπει να φτάσουμε στο 1992, για τον Παναθηναϊκό πρέπει να φτάσουμε στο 1991, για τον ΠΑΟΚ όσο πίσω και αν φτάσουμε, ακόμα και στη μεγάλη έκρηξη, πέντε πρωταθλήματα δεν θα βρούμε.

Πού καταλήγουμε; Η παρουσία Μανωλά-Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό, ήταν επιτυχημένη. Το αν δεν δόθηκε το 100%, αγωνιστικά από κάποιους παίκτες, δεν το αλλάζει αυτό. Δεν έφυγαν ως εχθροί ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος, απλώς έφυγαν. Ούτε φυσικά είναι ντροπή η παρουσία αθλητών 32 και 35 ετών στις Αραβικές χώρες. Τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αυτών των ηλικιών, εκεί αγωνίζονται.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στον Κώστα Φορτούνη, αλλά εκεί κράτησαν διαφορετική στάση, λέγοντας ότι αγαπάει τον σύλλογο, πηγαίνει να τον παρακολουθήσει και σε άλλα αθλήματα και είναι πραγματικός αρχηγός, χωρίς να κριθεί για κάτι εξωποδοσφαιρικό.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Φορτούνης έχει απαντήσει σε προκλήσεις της εξέδρας (κόντρα στην ΑΕΚ), αλλά δεν τους παίρνει να πουν τίποτα, γιατί βλέπουν ότι η πορεία του είναι εξαιρετική, παρότι έχει υποστεί δύο φορές ρήξη χιαστών τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ο Φορτούνης δεν τους ενοχλεί τόσο, γιατί δεν προέρχεται από κάποιον μεγάλο αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Αλλά τι ακριβώς έκαναν ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος και κατηγορούνται; Έβρισαν; Χλεύασαν; Προκάλεσαν; Γιατί είναι κακό που ο Μανωλάς άναψε καπνογόνο στην υποδοχή του από τους οπαδούς του Ολυμπιακού; Είναι εξωαγωνιστική πρόκληση;

Θα σας πούμε εμείς γιατί είναι κακό:

-Γιατί τους ενοχλεί που δύο παίκτες προερχόμενοι από την ΑΕΚ, επέλεξαν τον Ολυμπιακό.
-Γιατί τους πονάει που ο ανιψιός του Στέλιου Μανωλά δήλωσε οπαδός του Ολυμπιακού.
-Γιατί τους εξόργισε που έχασαν μία αγωνιστική και επικοινωνιακή επίδειξη δύναμης.
-Γιατί τους «διαλύει» που ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος προορισμός, που ο Ποντένσε αφήνει ένα καράβι λεφτά για να φορέσει τα ερυθρόλευκα και ο πρώην πράσινος Αλεξανδρόπουλος φοράει τα ερυθρόλευκα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ-ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

Αξίζει να δούμε όμως και κάποιες άλλες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικότερη αυτή του Αλέξη Αλεξανδρή. Συνδέθηκε απόλυτα με τον Ολυμπιακό, αγάπησε την ομάδα, τον μίσησαν οι οπαδοί σας για τις δηλώσεις του, τον χλεύασαν τα μέσα σας. Κλασική περίπτωση αυτής της γαυροσύνης που σιχαίνεστε.

Τι κακό έπαθε ο Αλεξανδρής; Μια γεμάτη καριέρα, με συμβόλαια, με συγκινήσεις, με αγάπη από τον κόσμο του Ολυμπιακού και φυσικά τίτλους. Επτά σερί πρωταθλήματα κατέκτησε, όταν τα δικά σας είδωλα έμειναν άτιτλοι για πάντα.

Μήπως ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν δέθηκε με τον Ολυμπιακό όσο λίγοι; Δεν άφησε τον Παναθηναϊκό για τον αιώνιο αντίπαλο; Δεν έγινε «κόκκινο πανί» για την «πράσινη εξέδρα»; Δεν έκανε δηλώσεις ότι στον Παναθηναϊκό τον θεωρούσαν «τελειωμένο» και στον Ολυμπιακό τον θεωρούσαν σημαντικό; Δεν έχει δηλώσει ότι μικρός ήταν Ολυμπιακός; Του βγήκε σε κακό;

Ποιες ήταν οι συνέπειες από το δέσιμό του με την ομάδα; Έξι πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα κατέκτησε με τους Ερυθρόλευκους και μάλιστα ως βασικός τερματοφύλακας. Ο κόσμος τον αγάπησε και η ΠΑΕ τον κράτησε στην οικογένειά της.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Μήπως θέλετε να αναλύσουμε την «γαυροσύνη» και σε άλλους χώρους; Στο μπάσκετ, το όνομα Βασίλης Σπανούλης σας λέει κάτι; Θυμάστε τότε που σας έδειχνε τα αυτιά του στο ΟΑΚΑ; Θυμάστε πριν από λίγες εβδομάδες που τον κράζατε επειδή τραγουδούσε «Σάσα αλάνι μείνε στο λιμάνι» για τον Βεζένκοφ; Χρειάζεστε μεγαλύτερες απόδειξεις «γαυροσύνης»;

Του έχει συμβεί κάτι κακό στην καριέρα του; Τίτλοι, δόξα, ρεκόρ, συμβόλαια, αγάπη από τον κόσμο και πλέον ενδέχεται να αναλάβει προπονητής της εθνικής ομάδας. Μάλιστα, σε λίγες μέρες, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ετοιμάζει μία μεγάλη βραδιά προς τιμήν του...

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Αφού ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος προέρχονταν από την ΑΕΚ, αξίζει να δούμε το απόλυτο παράδειγμα στην ένωση. Υπάρχει άραγε παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που να συνδέθηκε περισσότερο με την ομάδα του όσο ο Ντέμης Νικολαΐδης;

Τατουάζ original, πανηγυρισμοί στα κάγκελα με τους οργανωμένους, απόρριψη άλλων ομάδων για να αγωνιστεί στην ομάδα που αγαπούσε, μέχρι και την καριέρα του σταμάτησε πρόωρα για να μπει στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Όλοι θυμόμαστε πως έφυγε. Ως κυνηγημένος. Τον αποκαλούσαν οι οπαδοί μέχρι και «ρουφιάνο» (αν και τώρα κάνουν τουμπεκί, όταν η ΠΑΕ δίνει στη αστυνομία φωτογραφίες οπαδών με φωτοβολίδες), τον κατηγορούν ακόμα και σήμερα αν κάνει κάποια διαιτητική κριτική που δεν τους αρέσει.

Στον Βασίλη Τσιάρτα πώς φέρθηκαν; Από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τα χρώματα της ομάδας και δεν τον κάλεσαν ούτε στα εγκαίνια του νέου τους γηπέδου!

ΟΙ «ΣΗΜΑΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ας δούμε όμως πως καταλήγουν οι παίκτες που δέθηκαν με τον Παναθηναϊκό. Αυτοί που μπήκε μέσα τους το μικρόβιο της «βαζελοσύνης» που φανταζόμαστε ότι είναι ένα καλό μικρόβιο, όχι σαν την επάρατη «γαυροσύνη»...

Θέλετε να θυμηθούμε πως φέρθηκαν στον Κριστόφ Βαζέχα; Τον έσπασαν στο ξύλο οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μετά τη συντριβή του 3-0 της Ριζούπολης το 2003:

Θέλετε να σας θυμίσουμε την ομάδα της Ριζούπολης; Ξηλώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας σας και έφυγε.

Μιλάτε λοιπόν εσείς για τις αποχωρήσεις Μανωλά και Παπασταθόπουλου που κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, όταν είχε ξηλωθεί η ομάδα της καρδιάς σας μετά από τον αγωνιστικό διασυρμό του Μαΐου του 2003;

Θέλετε να θυμίσουμε πως έφυγε ο Μπεργκ; Έφυγε ως επιτυχημένος ή στα αζήτητα, χωρίς να πάρει πρωτάθλημα;

Μήπως θέλετε να πάμε ξανά στο μπάσκετ και να δούμε πώς κατέληξαν οι αθλητές που συνδέθηκαν και ταυτίστηκαν με την ιστορία του Παναθηναϊκού; Θυμάστε την απόλυση του Δημήτρη Διαμαντίδη; Θυμάστε πώς έφυγε ο Αλβέρτης; Θυμάστε πώς έφυγε ο Ομπράντοβιτς;

Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Δημήτρης Ιτούδης. Ναι αυτός που ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε 6 ευρωλίγκες. Πώς του φέρθηκε ο οργανισμός; Τον σταυρώνει από το πρωί μέχρι το βράδυ επειδή πήρε τον Παπαγιάννη στην Φενερμπαχτσέ και μέχρι και ως μιζαδόρο τον κατηγόρησαν.

Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πείθετε κανέναν. Όταν οι μεγαλύτερες σημαίες των αντιπάλων του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (Βαζέχα, Διαμαντίδης, Ντέμης), είτε έχουν ξυλοφορτωθεί, είτε έχουν απολυθεί, είτε έχουν κατηγορηθεί ως ρουφιάνοι, από που κι ως που σας παίρνει να κρίνετε δύο περιπτώσεις παικτών που έπαιξαν στον Ολυμπιακό, πήραν τίτλους και απλώς έφυγαν μετά; Με ποια λογική ζητάτε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην εκδηλώνονται υπέρ της ομάδας τους; Πόσο πολύ πονάτε επιτέλους;

Ο κόσμος έχει μάτια, μνήμη και μυαλό. Οι πάικτες το ίδιο. Δεν πείθετε κανέναν.

Άλλωστε, όπως αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή, η «γαυροσύνη» φέρνει τίτλους, δόξα, αγάπη από τον κόσμο και προοπτική. Η αντιγαυροσύνη όμως δεν μπορεί να φέρει τίποτα σε έναν καταδικασμένο συκοφάντη...

Διαβάστε επίσης

Μαγεία στο ΣΕΦ, άρρωστη ζήλεια στους «πράσινους» καναπέδες...

Μαγεία στο ΣΕΦ, άρρωστη ζήλεια στους «πράσινους» καναπέδες...

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Από τη μία, η υπόκλιση του παγκόσμιου μπάσκετ στον Βασίλη Σπανούλη και από την άλλη η μικρότητα, η μιζέρια και τα αφηγήματα των αιώνιων δεύτερων του Ελληνικού αθλητισμού. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για «άρρωστες φιλίες» και «διδακτικές ιστορίες»;

Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για «άρρωστες φιλίες» και «διδακτικές ιστορίες»;

Οι δηλώσεις Καρυπίδη για Μαρινάκη, το απειλητικό τηλεφώνημα σε στυλ Φουσέκη, τα παραμύθια για το 2-2, ο ξεχασμένος Κουτσουπιάς, η αλήθεια για Πλατανιά και Ξάνθη, η σπέκουλα του SDNA και το ηχητικό Παπαθεοδώρου που λίγοι γνωρίζουν. Παρασκήνιο και αλήθειες από την Αθλητική διαπλοκή.