Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υβρις-νέμεσις: Γιατί η ζωή είναι τόσο σκληρή με τους Παναθηναϊκούς;

Υβρις-νέμεσις: Γιατί η ζωή είναι τόσο σκληρή με τους Παναθηναϊκούς;
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 - 18:25

Ρέαμπτσιουκ, ευρωπαϊκό βόλεϊ, 16-1, Μπρούμα... Γιατί τα όνειρα του Παναθηναϊκού συντρίβονται πάντα με το χειρότερο τρόπο; Γιατί η ζωή τους «μελανιάζει» με χαστούκια σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνη; Διαβάστε αυτό το άρθρο της Αθλητικής διαπλοκής και υποσχόμαστε ότι θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπράγκα, το όνειρο για το σεντόνι του Champions League διακόπηκε, η σκόνη σίγα-σιγά καταλαγιάζει και η καζούρα ολοκληρώνει τον κύκλο της. Κάτι τέτοιες στιγμές όμως, γεννιούνται κάποιες σκέψεις από όσους βλέπουν τη μεγάλη εικόνα:

Γιατί η ζωή φέρεται τόσο σκληρά στους Παναθηναϊκούς;

Αναλογιστείτε λίγο τι συνέβη στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο μισό χρόνο:

Στο ποδόσφαιρο, έφτασαν κυριολεκτικά μία ανάσα πριν από το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, αλλά δεν τα κατάφεραν στο άδειο Καραϊσκάκη και μάλιστα εξ αιτίας του Ολυμπιακού και του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, παραμένοντας ξανά στη νηστεία.

Στο μπάσκετ, βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στην εποχή μετά τον Βασιλακόπουλο, βλέποντας τον Ολυμπιακό να σαρώνει τους τίτλους και να χαίρει διεθνούς εκτίμησης. 5/5 τίτλους ο Ολυμπιακός μετά την πτώση του καθεστώτος και 0/5 ο Παναθηναϊκός, με κερασάκι στην τούρτα το τρομερό σερί νικών που έφτασε στο 14-0 και πλέον είναι στο 16-1 με 1-7 μέσα στο ΟΑΚΑ και 16-7 all time στην Ευρωλίγκα.

Στον ερασιτέχνη, αποκλείστηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο από τον ευρωπαϊκό τελικό του βόλεϊ ανδρών, μέσα στην έδρα τους από τον Ολυμπιακό, με ασύλληπτη ανατροπή. Αντί να πάρουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό στον ερασιτέχνη, πήρε ο Ολυμπιακός το 14ο και αντί να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρώτο του ευρωπαϊκό στο βόλεϊ πήρε ο Ολυμπιακός το τρίτο στους άνδρες και τέταρτο σε άνδρες και γυναίκες.

Στα οπαδικά, συκοφαντούσαν για χρόνια ολόκληρα το οπαδικό κίνημα του Ολυμπιακού ως «δολοφόνους», διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και πλέον βλέπουν τους «πράσινους» χούλιγκανς να ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για επεισόδια στα οποία έχασε τη ζωή του οπαδός της ΑΕΚ.

Ξανά στο ποδόσφαιρο, μετά από την υπερπροσπάθεια ενός ολόκληρου καλοκαιριού για να κουνήσουν σεντόνι, ήρθε τελικά χθες ένας πρώην ερυθρόλευκος, ο Μπρούμα να τους κάνει αυτό που τους έκανε και ο Ρέαμπτσουκ, να τους ρίξει στο καναβάτσο και να τους διαλύσει τα όνειρα.

Αυτό ήταν το τελευταίο εξάμηνο στον Παναθηναϊκό κόσμο, από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης 16 Φλεβάρη, μέχρι χθες το βράδυ της 29ης Αυγούστου... Και αναλογιστείτε ότι αυτό ήταν το καλύτερο εξάμηνό τους εδώ και πολλά χρόνια!

Αλλά γιατί η ζωή φέρεται τόσο σκληρά στους Παναθηναϊκούς;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη και μπορεί να την αντιληφθεί ο καθένας. Δεν χρειάζεται να μελετήσει κάποιος αναλυτικά τι γράφουν οι δημοσιογράφοι τους, τι γράφουν οι σελίδες τους, τι σχολιάζουν τα τρολάκια τους, κτλ. Μπορεί απλά να δει τι συζητάνε οι Παναθηναϊκοί στις παρέες.

Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα των Παναθηναϊκών είναι η προκαταβολική πρόκληση, τα πολλά «θα», τα αφηγήματα και οι μεγαλοστομίες. Υπερβολική προκαταβολική έπαρση και φυσικά ύβρεις που μοιραία αποφέρουν τη νέμεση.

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ύβρεις του Παναθηναϊκού dna σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη.

ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 1
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΚΑΙ... 22/27!

Ξεκινάμε με το ποδόσφαιρο. Οι μνήμες πηγαίνουν πίσω στο πρωτάθλημα που κατέκτησαν το 1996, προτού ξεκινήσει η δυναστεία του Ολυμπιακού. Ο Βαρδινογιάννης τραγουδούσε «Ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά» και έλεγε ότι θα βάλει «στη φυλακή» την κούπα.

Τι έγινε μετά; Ακολούθησαν 27 χρόνια, στα οποία ο Ολυμπιακός πήρε 22 πρωταθλήματα και ο Παναθηναϊκός 2!

Είναι περίεργο που η ζωή τους φέρεται έτσι;

Ύβρις-νέμεσις...

ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 2
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: «ΘΑ ΦΤΥΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ»

Φτάνοντας στο πιο πρόσφατο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, αυτό του 2010, σας θυμίζουμε τι έγραφαν τα εμετικά κείμενα του Πρασινοφρουρού στην εφημερίδα «Η Πράσινη»:

«Τώρα θα φτύσετε το γάλα της μάνας σας, τώρα θα ταπεινωθείτε. Σε όλους τους γαύρους απευθύνομαι. Θα ζήσετε τη συντέλεια του κόσμου, θα προσκυνήσετε και θα ξεφτιλίζεστε μέχρι να ζητήσετε έλεος».


Τα κλασικά παναθηναϊκά «θα», «θα», «θα», εμπλουτισμένα με μπόλικο μίσος.

Τι έγινε στα επόμενα 13 χρόνια; Ο Ολυμπιακός πήρε 10 πρωταθλήματα και ο Παναθηναϊκός ΜΗΔΕΝ, ενώ για να μην υποβιβαστούν στη Β' εθνική χρειάστηκε να τους σώσει για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός. Ναι, αυτός που θα έφτυνε το γάλα της μάνας του... Ο δε φερόμενος ως συντάκτης αυτών των κειμένων, καταδικάστηκε από τα δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αλλά για να έρθουμε και στην πιο πρόσφατη περίοδο, ξεχνάει κανείς το πέτσινο πέναλτι του Ιωαννίδη με τον Άβιλα στη Λεωφόρο, όταν έκλεψαν τον Ολυμπιακό που τους είχε πατήσει μέσα στο γήπεδό τους; Ξεχνάει κανείς τα Algrofren του Νικολογιάννη;

Τι ακολούθησε; Ο Ρέαμπτσουκ και ο Μπρούμα...

ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 3
ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΙΝΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟ «ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ», ΤΟ 16-1 ΚΑΙ ΤΟ 5/5

Αλλά πάμε και στο μπάσκετ. Γιατί και εκεί η ζωή φέρεται τόσο άσχημα στους Παναθηναϊκούς; Ρεκόρ νικών 16-1 και 5/5 τίτλοι για τον Ολυμπιακό. Μηδέν τίτλοι για το τριφύλλι και διασυρμοί με κάθε τρόπο. Μέσα στο σπίτι τους ο Ολυμπιακός έχει 7 νίκες στους τελευταίους αγώνες.

Γιατί και εκεί τους φέρθηκε τόσο σκληρά η ζωή;

- Ξεχνάει κανείς τα στρινγκάκια στον πάγκο του Ολυμπιακού;

- Ξεχνάει κανείς τα κοτόπουλα και τις λευκές πετσέτες;

- Ξεχνάει κανείς τα εμετικά πρωτοσέλιδα;

- Ξεχνάει κανείς τις εμετικές διαιτησίες του Φάρου;

Γινόταν λοιπόν να μην τους τιμωρήσει η ζωή; Έφαγαν κατοστάρες, το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε εξοχικό, δεν πήραν κανέναν τίτλο χωρίς Βασιλακόπουλο, τερμάτισαν στον πάτο της Euroleague.

16-1, 5/5. Ύβρις-νέμεσις ξανά.

ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 4
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ: ΤΟ «ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ» ΚΑΙ ΤΟ 50-0

Περνάμε στον ερασιτέχνη και στο αλησμόνητο σερί 50-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα.

Τι είχε προηγηθεί όμως;

Τον Μάιο του 2009, στον Παναθηναϊκό γιόρτασαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, με τις αθλήτριες του τμήματος να φοράνε μπλουζάκια με το σύνθημα «ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ».

Μετά τα μπλουζάκια λοιπόν, ήρθαν δύο κύριοι που λέγονται Βαγγέλης Μαρινάκης και Μιχάλης Κουντούρης και ανέλαβαν τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Οι κούπες Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού επί των ημερών τους έφτασαν 100-9 και το σερί νικών Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε όλα τα αθλήματα του ερασιτέχνη 50-0!

ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 5
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ

Η μεγαλύτερη πίκρα όμως για τον Παναθηναϊκό, ήρθε με το ευρωπαϊκό του βόλεϊ στον ερασιτέχνη, τη σεζόν που μας πέρασε.

Θυμάστε όταν κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό το 2019 ότι δήθεν αυτο-υποβιβάστηκε από το Champions League του βόλεϊ, στη δεύτερη διοργάνωση (Cev cup) για να έχει περισσότερες πιθανότητες διάκρισης;

Το 2022/23, έκανε το ίδιο και ο Παναθηναϊκός και μάλιστα στην τρίτη διοργάνωση (Challenge cup) με σκοπό την κατάκτησή της. Τότε ήταν καλά, σωστά; Τότε δεν διαβάσαμε καμία κατηγορία από τους αγαπημένους τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς. Πώς είναι δυνατόν να μην τους εκδικείται η ζωή μετά;

Αλλά πέραν του αυτο-υποβιβασμού, ακούσατε ποτέ κανέναν στον Ολυμπιακό να μιλάει για ευρωπαϊκό τη σεζόν 2022/23 στο βόλεϊ; Όχι. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό, ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝ για μία ολόκληρη σεζόν και ΕΠΡΗΞΑΝ μία ολόκληρη χώρα για το ευρωπαϊκό τους στο βόλεϊ που τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Προσοχή, δεν μιλάμε για λογικά όνειρα και θεμιτούς στόχους. Μιλάμε για εμετικές προκλήσεις:

Μάλιστα, νίκησαν στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό στο Ρέντη και αποθρασύνθηκαν τελείως:

Στη ρεβάνς όμως, έφαγαν το μεγαλύτερο χαστούκι της ιστορίας τους στον ερασιτέχνη, παρόντος Κουντούρη μέσα στον Άγιο Θωμά και ξεκίνησε το κλάμα:

Άρα λοιπόν, όταν κάνεις αυτά που κατηγορούσες, όταν προκαλείς, όταν ανοίγεις όλη την ώρα το στόμα σου και λες μεγαλοστομίες, αντί να σκύψεις το κεφάλι με σεμνότητα, όταν ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ επιτέλους, είναι δυνατόν η ζωή να σε ανταμείψει;

Τελικά το ευρωπαϊκό πήγε στον Πειραιά.

Ύβρις-νέμεσις...

ΥΒΡΙΣ-ΝΕΜΕΣΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 6
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Τα ίδια βιώσαμε και πάλι αυτές τις μέρες με το Τσάμπιονς λιγκ. Βομβαρδισμός με άρθρα και αφιερώματα για «τον πρέσβη», για «τον Panathinaikos», το ευρω-ΟΑΚΑ, κτλ. Αντί να προβληματιστούν για τη δυσκολία με την οποία προκρίθηκαν επί της Ντνίπρο-1, αντί να ευχαριστήσουν τον Θεό και τη διαιτησία για την πρόκρισή τους επί της Μαρσέιγ, όπως κι αν ήρθε αυτή, αντί να δείξουν σεμνότητα από τη θέση 260 του ranking, είχαμε και πάλι προκλήσεις και μεγαλοστομίες. Τόσα χρόνια υποτιμούσαν το ρεκόρ συμμετοχών του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, τώρα τους άνοιξε η όρεξη να συμμετάσχουν και αυτοί.

Τι έγινε λοιπόν; Αποκλείστηκαν και πάλι, αυτή τη φορά με γκολ του πρώην ερυθρόλευκου Μπρουμα. Για σκεφθείτε ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρωταθλητής και θα συμμετείχε σε όμιλο Τσάμπιονς λιγκ, αλλά η θεία Δίκη διέλυσε και τα δύο όνειρα, μέσω δύο «ερυθρόλευκων», του Ρέαμπτσιουκ και του Μπρούμα.

Πώς τα φέρνει η ζωή...

Και όπως βλέπετε, όσα και αν πάθουν, μυαλό δεν βάζουν, δεν αλλάζουν τακτική, είναι στο dna τους. Δείτε τι συμβαίνει στο μπάσκετ από τις αρχές Ιουλίου με τις φετινές τους μεταγραφές. Από τη μέρα της μεταγραφής Σλούκα έχουν κάνει «πλανήτες» τα όργανα μίας ολόκληρης κοινωνίας. «Ωχ, ωχ,ωχ», «αμάν, αμάν», «θα δείτε τι θα πάθετε», «έρχεται και γλυκό», «ετοιμάστε τις κουρτίνες», κτλ. Αντί να έχουν χαμηλά το κεφάλι μετά τα χρόνια της καρπαζιάς, ξεκίνησαν πάλι με τις μεγαλοστομίες, έραψαν ήδη το έβδομο, «θα σας διαλύσουμε», «θα σας ρίξουμε στην Α2», «θα», «θα», «θα»...

Και η ζωή συνεχίζεται...

Αλήθεια, απορείτε ακόμα γιατί φέρεται έτσι η ζωή στους Παναθηναϊκούς;

Διαβάστε επίσης

Τρίτος δικαστικός καταπέλτης: Νέα δικαίωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ σε λίγους μήνες

Τρίτος δικαστικός καταπέλτης: Νέα δικαίωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ σε λίγους μήνες

Μετά τους αγωνιστικούς θριάμβους του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι «τρώνε τα μούτρα τους» και στα δικαστήρια. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη νέα εξέλιξη στο ελληνικό πινγκ πονγκ.

Τα παραμύθια για το ευρω-ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού

Τα παραμύθια για το ευρω-ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού

Το παραμύθι για τις μνήμες του ευρω-ΟΑΚΑ του «πράσινου» πρέσβη, είναι καλό, αλλά δεν έχει δράκο. Η αλήθεια είναι διαφορετική και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει στοιχεία που εκθέτουν τα ψέματα και τα αφηγήματα.

Συνέντευξη Μαλακατέ: Τα προκλητικά ψέματα και η σκληρή πραγματικότητα

Συνέντευξη Μαλακατέ: Τα προκλητικά ψέματα και η σκληρή πραγματικότητα

Τα αφηγήματα, τα ψέματα και η πικρή αλήθεια. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη και προκάλεσε, για να χαϊδέψει αυτιά. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη σκληρή πραγματικότητα με στοιχεία.