Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνέντευξη Γιαννακόπουλου: Τα 10 διαμάντια, οι 10 ερωτήσεις που δεν έγιναν και το «ξενέρωμα» των οπαδών του ΠΑΟ

Συνέντευξη Γιαννακόπουλου: Τα 10 διαμάντια, οι 10 ερωτήσεις που δεν έγιναν και το «ξενέρωμα» των οπαδών του ΠΑΟ
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023 - 11:21

Ελλάδα είσαι έτοιμη; Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τη χθεσινή συνέντευξη Γιαννακόπουλου. Τα δέκα σημεία που δεν τονίζει κανείς, οι δέκα ερωτήσεις που δεν τόλμησαν να του κάνουν και η απότομη προσγείωση των φίλων του Παναθηναϊκού...

Χθες το απόγευμα, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε live συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών στο SDNA και τους δημοσιογράφους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Τόλη Κοτζιά. Η ιστοσελίδα διαφήμισε τη συνέντευξη 24 ώρες πριν, με το σλόγκαν «Ελλάδα είσαι έτοιμη;», ενώ έκανε λόγο για «ιστορική συνεντεύξη». Στην αρχή νομίζαμε ότι θα δούμε κάτι συγκλονιστικό, π.χ. τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αίρει το casus belli για τα 12 μίλια, αλλά τελικά είδαμε μία απλή και ήπια συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου σε μία εντελώς νηφάλια κατάσταση. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιαννακόπουλος δίνει συνέντευξη, καθώς είχε μιλήσει στο SDNA τον Αύγουστο του 2018, όπως και σε άλλα μέσα, με πιο πρόσφατη την τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha τον Οκτώβριο του 2020.

Η Αθλητική διαπλοκή σταχυολόγησε τη συνέντευξη και σας παρουσιάζει τα 10 διαμαντάκια, τις 10 ερωτήσεις που δεν έγιναν ποτέ και το «ξενέρωμα» των οπαδών του Παναθηναϊκού...

1. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Βασίλης Παπαθεοδώρου και Τόλης Κοτζιάς έκαναν πολλές ερωτήσεις στον Δ. Γιαννακόπουλο στη διάρκεια του live, αλλά την ερώτηση της βραδιάς την έκανε στο τέλος ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση μετά τις τετρακόσιες που μου κάνατε εσείς; Ο ΚΑΡΛΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;»

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γέλασε και απάντησε: «Θα δείξει».

Προφανώς ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στον περίφημο «Λευτέρη Καρλή» ο οποίος υπέγραφε την πιο αντιολυμπιακή στήλη στο SDNA από τον Μάιο του 2020, αλλά η στήλη διακόπηκε ξαφνικά, όλως τυχαίως τρεις μήνες πριν την τελεσίδικη καταδίκη του διευθυντή του SDNA Βασίλη Παπαθεοδώρου για συκοφαντική δυσφήμιση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφος Λευτέρης Καρλής φυσικά δεν υπάρχει, ενώ οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι τη στήλη υπέγραφε ο ίδιος ο Παπαθεοδώρου, κάτι που ενισχύεται από την ερώτηση Γιαννακόπουλου και την απάντηση Παπαθεοδώρου στο χθεσινό live...

2. «ΤΟ SITE ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Είναι γνωστό ότι ο διευθυντής του SDNA Βασίλης Παπαθεοδώρου εργαζόταν στην εφημερίδα «Η Πράσινη» ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όταν είχαν γραφτεί στην εφημερίδα κάποια εμετικά άρθρα εναντίον των αδερφών Αγγελόπουλων τον Ιούνιο του 2010, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός είχαν κινηθεί νομικά εναντίον της «Πράσινης» και τότε είχε ξεσπάσει άγρια σύγκρουση Γιαννακόπουλου-Παπαθεοδώρου που οδήγησε στην απόλυση του δεύτερου.

Όταν τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Παπαθεοδώρου απολύθηκε (και) από το Gazzetta, η «Πράσινη» πανηγύριζε, με χαρακτηρισμούς, όπως: «Βρώμικος», «ξεφτίλας», «αχάριστος», «σκουλήκι», «ρόμπα», «φούστης στην ψυχή», που «χτύπαγε κάτω από τη μέση» και «έπαιζε με ζωές ανθρώπων» κτλ.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και πλέον Γιαννακόπουλος και Παπαθεοδώρου είναι τα καλύτερα φιλαράκια. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Όχι φυσικά λόγω της συνέντευξης που δόθηκε, αλλά για τους εξής λόγους:

Α. Ο Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε ότι, όταν επικοινώνησε με τον Νίκολα Μίροτιτς, ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε για να ενημερώσει για το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος, ήταν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου:
«Όταν κλείσαμε το τηλέφωνο με τον Μίροτιτς, Βασίλη εσένα είχα πάρει, είχα γυρίσει και σου είχα πει ότι δεν μπορώ να δω πως δεν θα έρθει ο Μίροτιτς στον Παναθηναϊκό» (01:36:20 του βίντεο της συνέντευξης).

Β. Ακολούθως, ο Β. Παπαθεοδώρου ρώτησε τον Γιαννακόπουλο για τον Μπέικον και ο Γιαννακόπουλος απάντησε: «Σε προτρέπω να πας πίσω στα μηνύματά σου για να δεις ποιος είχε δίκιο. Πριν τον πάρουμε σου είχα πει ότι είναι λάθος να τον πάρουμε, αλλά ήταν αναπόφευκτη κίνηση» (01:38:27 του βίντεο της συνέντευξης).

Γ. Στο τέλος της συνέντευξης, ο κ. Παπαθεοδώρου ρώτησε τον Δ. Γιαννακόπουλο «Θα ανανεώσουμε το ραντεβού για εκείνο το τραπεζάκι στο Σούνιο;» (01:58:25 του βίντεο της συνέντευξης).

Με λίγα λόγια, το site της αλήθειας είναι τόσο ανεξάρτητο, που ο ιδιοκτήτης μίας ΚΑΕ παίρνει τηλέφωνο τον διευθυντή του μόλις κλείνει το τηλέφωνο με τον Μίροτιτς, του στέλνει μηνύματα επί παντός επιστητού και κανονίζει τραπεζάκια μαζί του σε ταβερνάκι στο Σούνιο...

Είναι αυτό σκληρή και μαχητική δημοσιογραφία;

Μήπως έτσι εξηγείται ότι στο site αυτό έχουμε διαβάσει ακόμα και ότι ο Μπαρτζώκας ήταν ο ηθικός αυτουργός επειδή οι οπαδοί του ΠΑΟ τα έσπασαν στο ΟΑΚΑ για να μην φάνε πενηντάρα από τον Ολυμπιακό;

3. ΗΠΙΟΣ, ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε με ένα πολύ ήπιο και διαλλακτικό πρόσωπο στη χθεσινή του συνέντευξη, απευθύνοντας χείρα φιλίας προς τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Ενδεικτικά, ανέφερε τα εξής:

- «Δεν έχω καμία διάθεση να συνεχιστούν οι αντιπαλότητες» (32:23 του βίντεο συνέντευξης).

- «Ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ με πάρα πολύ χαμηλό μπάτζετ, ένα μοντέλο πραγματικά αξιοζήλευτο» (35:57 του βίντεο της συνέντευξης).

- «Κάνω ανοιχτό κάλεσμα στους κυρίους Αγγελόπουλους να καθίσουμε κάτω, να δούμε πως θα φτιάξουμε το προϊόν. Είμαι βέβαιος ότι δεδομένα τους ενδιαφέρει το μπάσκετ. Ας καθίσουμε μζί και ας βρούμε τον τρόπο. Οι πρόεδροι ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, κτλ δεν είναι τίποτα μπροστά μας. Εκείνοι και εγώ επενδύουμε. Να καθίσουμε να φτιάξουμε το μπάσκετ.» (57:56 του βίντεο συνέντευξης).

- «Αρκετά πράγματα δεν έχουμε στην Ελλάδα να τσακωνόμαστε; Εμβολιασμένοι/ανεμβολίαστοι, φασίστες/αναρχικοί, διαίρει και βασίλευε παντού. Ας προσπαθήσουμε μέσω του αθλητισμού να το αλλάξουμε αυτό». (01:00:45 του βίντεο της συνέντευξης).

- «Ο Σπανούλης ό, τι και να κάνει στη ζωή του θα είναι νικητής. Είναι γεννημένος νικητής ο Σπανούλης» (01:29:52 του βίντεο της συνέντευξης).

Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η στάση του Γιαννακόπουλου στη χθεσινή συνέντευξη. Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα θεωρούσε ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν εντελώς νηφάλιος και μίλησε πολύ διαλλακτικά, δείχνοντας ότι έχει στόχο την ανάπτυξη του προϊόντος του μπάσκετ, ενάντια σε κάθε μορφής βία, πρόκληση και τοξικότητα.

Ήταν όμως ειλικρινής; Είναι ειλικρινές το κάλεσμα του Γιαννακόπουλου;

Αρκεί να θυμίσουμε ότι μόλις πριν από τέσσερις μέρες, στις 27 Ιουλίου, ο Δ. Γιαννακόπουλος πόσταρε story στο Instagram, με μία απάντησή του σε φίλαθλο του Ολυμπιακού ο οποίος του είχε σχολιάσει, γράφοντας «Μέχρι Τέλους». Η απάντηση Γιαννακόπουλου ήταν η εξής:

«Το τέλος εγώ το ορίζω. Περίμενε και αυτά που θα ζήσεις δεν θα τα έχεις δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σου. Όχι πίσω από κουρτίνες… Αυτή τη φορά σας βλέπω να πηδάτε στα βρώμικα νερά του λιμανιού σας!»

Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να υπάρχει ΠΟΤΕ εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του ανθρώπου αυτού, όσο καλά και αν ακούγονται. Ο Γιαννακόπουλος ΔΕΝ έχει σταθερές απόψεις και τα λεγομένά του σχετίζονται με την τρέχουσα ψυχολογική του κατάσταση και το τρέχον επίπεδο της νηφαλιότητάς του. Αν ο ίδιος ήταν χθες ήρεμος, γιατί βρίσκεται σε διακοπές και ετοιμαζόταν να φάει κατσικάκι, αυτό αποδόθηκε και στη συνέντευξή του. Αν είχε νεύρα, επειδή τρίζει η πόρτα της Mercedes, θα έδινε μία συνέντευξη με νεύρα και θυμό.

Κάποτε εξήγγειλε δημοψήφισμα των οπαδών του Παναθηναϊκού για αποχώρηση της ομάδας από την Euroleague. Το έκανε; Όχι, γιατί δεν είναι σταθερός σε τίποτα. Άλλοι είναι εκείνοι που είπαν ότι θα φύγουν για να πάνε κόντρα στο σύστημα και το τήρησαν.

Τώρα απευθύνει κάλεσμα για ανάπτυξη του προϊόντος χωρίς τοξικότητα, ενώ πριν από τέσσερις μέρες πόσταρε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πέφτουν στο λιμάνι...

- Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που κατηγορούσαν τον Μπαρτζώκα για τα επεισόδια των οπαδών τους, λέγοντας ότι είναι ηθικός αυτουργός;
- Ποιος ξεχνάει τις εικόνες με τον Νέστορα να βρίζει χυδαία τη μητέρα του προπονητή του Ολυμπιακού;
- Ποιος ξεχναει τα αφηγηματά τους για τη διαιτησία, όταν ο Ολυμπιακός τους διέσυρε με 16 νίκες και εκείνοι χρειάστηκαν ένα διαιτητικό όργιο για να πάρουν τη μοναδική τους νίκη;
- Ποιος ξεχνάει τις απανωτές επιθέσεις κατά του Λιόλιου και της ομοσπονδίας για τον κάθε αστείο λόγο όπως η προσέλευση οπαδών στο final 8 του κυπέλλου από την επικοινωνιακή μηχανή που στηρίζει τον Γιαννακόπουλο;
- Ποιος ξεχνάει ότι η ίδια επικοινωνιακή μηχανή δικαιολογεί έκτροπα, όπως τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, κατηγορώντας τον Ολυμπιακό;

Ποια εμπιστοσύνη να δείξει κανείς στο κάλεσμά του λοιπόν;

4. «ΠΕΤΥΧΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ»
Ο Δ. Γιαννακόπουλος είπε ότι έχει μάθει να είναι παντού νικητής, ενώ ανέφερε το εξής: «Πριν από κάποια χρόνια, έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και είπα ότι τον ερασιτέχνη ΠΑΟ θα τον κάνω αυτόφωτο, αυτοχρηματοδοτούμενο, αυτάρκη και αυτοδύναμο. Έτσι θα κάνω και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός» (33:26 του βίντεο της συνέντευξης).

Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Το 2018, στην ακριβώς προηγούμενη συνέντευξή του στο SDNA, δεν είχε αναφέρει ότι θέλει απλώς να εξυγιάνει τον ερασιτέχνη. Είχε αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα συγκρουστεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον ερασιτέχνη και θα νικήσει, γιατί θέλει να είναι πρωταθλητής:

Ο Γιαννακόπουλος απέτυχε όμως παταγωδώς στο κομμάτι αυτό, καθώς και στην περίοδο της προεδρίας του στον ερασιτέχνη ΠΑΟ (2018-2020), ο Ολυμπιακός σάρωσε στους τίτλους. Όταν το καλοκαίρι του 2020 ολοκληρώθηκε η εποχή Γιαννακόπουλου, το SDNA προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι οι τίτλοι δεν ήταν στις προγραμματικές του δηλώσεις!

5. Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ρωτήθηκε αν τον τσίγκλισε το «Μέχρι Τέλους» βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός τερμάτιζε χαμηλά στην Euroleague και ο Ολυμπιακός έχτισε ένα τρομερό σερί απέναντί στην ομάδα του.

Η απάντησή του ήταν η εξής:

«Το έζησα από την ανάποδη και κατάλαβα το λάθος μου. Ναι, ήταν κάτι που με ενοχλούσε πάρα πολύ» (18:49 του βίντεο).

6. ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

«Πάνω κάτω πέρυσι το ξέρετε ότι πρέπει να είχαμε το μπάτζετ του Ολυμπιακού και βγήκαμε δέκατοι έβδομοι;» ανέφερε ο Δ. Γιαννακόπουλος χθες (13:36 του βίντεο της συνέντευξης). Η παραδοχή αυτή σημαίνει πάρα πολλά.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός με ένα χαμηλό μπάτζετ, κατέκτησε το εγχώριο τρεμπλ και τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο της Euroleague με τον mvp, τον κορυφαίο προπονητή και τον πρώτο σκόρερ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό και διαμορφώνοντας γενικό σερί νικών 16-1 επί του Παναθηναϊκού (με 1-7 μέσα στο ΟΑΚΑ).

Όπως είπε στη συνέχεια της συνέντευξης ο Γιαννακόπουλος: «Στην Ελλάδα υπάρχει μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει χημεία, έχει καταφέρει να έχει τις επιτυχίες τις οποίες είχε τα τελευταία χρόνια παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ με πάρα πολύ χαμηλό μπάτζετ, ένα μοντέλο πραγματικά αξιοζήλευτο» (35:57 του βίντεο της συνέντευξης).

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, με το ίδιο μπάτζετ, τερμάτισε προτελευταίος στην Ευρώπη και δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο στην Ελλάδα, χάνοντας με κάθε τρόπο από τον Ολυμπιακό.

Αν γυρίσουμε στα χρόνια των ευρωπαϊκών επιτυχιών του Παναθηναϊκού (2007-2011), το μπάτζετ της ομάδας ήταν θηριώδες φτάνοντας στα 30-40 εκατομμύρια, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος (07:25 της συνέντευξης).

Με λίγα λόγια, το συμπέρασμα είναι ότι οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού έρχονται από την ψυχή, τη φανέλα, το dna και την ομαδική δουλειά που γίνεται και δεν είναι αγορασμένες. Αυτό αποδεικνύεται από τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού με χαμηλό μπάτζετ, όχι μόνο φέτος, αλλά από το 2012. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό, no money, no honey....

Κάτι τέτοιες στιγμές, οι σκέψεις μας βρίσκονται με τον δημοσιογράφο του SDNΑ Μπούκουρα ο οποίος έλεγε ότι ο Ολυμπιακός έχει μάθει με τα μεγάλα μπάτζετ και δεν του έμαθαν ποτέ να ψαρεύει, αλλά προτιμάει το αγορασμένο ψάρι!

7. ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ Η «MUNDO DEPORTIVO»

Στη συνέντευξή του, ο Δ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά, ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα έξοδα για το ΟΑΚΑ (27:02 του βίντεο της συνέντευξης). Φανταζόμαστε ότι αυτά θα πιστοποιηθούν και στους ισολογισμούς και τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Πάντως αξίζει να θυμίσουμε ότι πριν από 3 μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την Euroleague με το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ομάδα της διοργάνωσης (750.000 € με 1,1 εκατομμύριό €) με την εφημερίδα «El Mundo Deportivo» να αναφέρει ότι η ΚΑΕ παρείχε λανθασμένα ή μη πραγματικά οικονομικά στοιχεία:

8. Η ΘΥΡΑ 13 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε ότι ήρθε πρόσφατα σε επαφή με τους οργανωμένους οπαδους της Θύρας 13: «Πριν από κανένα 20ήμερο, ζήτησα να καθίσω με τη Θύρα 13 σε ένα τραπέζι. Ήταν οι αρχηγοί παρόντες και οι υπόλοιποι συνδέθηκαν από το zoom. Κάναμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Η μνήμη μας γυρίζει πίσω στις κουκούλες που θα τους έβαζε στον κ...ο, αλλά και όταν τους έβριζε δημόσια:

Τόση ταπεινότητα πια;

9. «ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ»

Ο Δ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο κομμάτι της βίας, λέγοντας το εξής:

«Ο Παναθηναϊκός άλλωστε έχει δείξει ότι είναι απέναντι σε κάθε μορφής βίας. Εγώ εξ ορισμού σαν άνθρωπος είμαι απέναντι στη φιλοσοφία και τη λογική του οργανωμένου οπαδού» (19:34 του βίντεο της συνέντευξης).

Όπως είναι φυσικό, το μυαλό μας γύρισε λίγες εβδομάδες πριν, όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διέκοψαν τον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό, προβαίνοντας σε έκτροπα και αίσχη. Υπάρχουν φυσικά και ακόμα πιο εμετικές μνήμες από το ΟΑΚΑ, όπως για παράδειγμα στους τελικούς του 2005/06 όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πυροβολούσαν με αεροβόλα, τραυματίστηκαν παίκτες και υπήρξαν διακομιδές στα νοσοκομεία.

Δεν χρειάζεται όμως να κάνουμε αναλύσεις. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο ίδιος άνθρωπος, είπε στη συνέχεια της συνέντευξης το εξής, μιλώντας για τα λάθη του: «Είχα συμβολή στο να υπάρξει βία» (01:41:00 του βίντεο της συνέντευξης).

10. «ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γιαννακόπουλος μίλησε για τους οπαδούς της ομάδας του:

«Ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και δεν θα κρίνεται η παρουσία στο γήπεδο από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός κόσμος έχει μάθει να σέβεται, έχει μάθει να αναγνωρίζει διαχρονικά, το έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές. Δεν είναι σαν τους φιλάθλους άλλων ομάδων "πάμε καλά, γεμίζουμε το γήπεδο-δεν πάμε καλά, είμαστε τρεις κι ο κούκος". Ο Παναθηναϊκός κόσμος ξέρει, αναγνωρίζει, σέβεται και καταλαβαίνει».

Τσιμπιόμασταν για να δούμε αν ονειρευόμαστε ή όχι, καθώς, μόνο ως ανέκδοτο, μπορούμε να εκλάβουμε αυτή την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να παραπαίει. Οι οπαδοί της ομάδας γύρισαν την πλάτη τους στο τριφύλλι, με το ΟΑΚΑ να είναι σταθερά άδειο με αρνητικά ρεκόρ:

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ

Οι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν τις ερωτήσεις στον Δ. Γιαννακόπουλο, παρέλειψαν να τον ρωτήσουν κάποια πράγματα. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις ερωτήσεις που δεν έγιναν ποτέ...

1. «Έχετε μετανιώσει που είπατε «Γ...ώ τον Παναθηναϊκό και τη 13 σας»; Βάλατε τελικά τις κουκούλες στον κ...ο των μελών της Θύρας 13;

2. Τι απαντάτε στην καταγγελία του Μπέικον ότι είχαν πάει μπράβοι έξω από το σπίτι του και απειλούσαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια;

3. Ποια η γνώμη σας για τα περιστατικά βίας, όπως η βόμβα στο μαγαζί του υπεύθυνου διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. Πιτσίλκα;

4. Πώς σχολιάζετε την ποινή που σας επιβλήθηκε από την Euroleague που είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών; Δεν παρείχατε τα ορθά οικονομικά στοιχεία; Συμβαδίζει αυτό με το οικονομικό σας όραμα για την ΚΑΕ;

5. Στην προηγούμενη συνέντευξή σας στο SDNA το 2018, είχατε αναφέρει ότι θέλετε διαιτησία 100-0 υπέρ του Παναθηναϊκού; Σήμερα μιλάτε 50-50. Τι από τα δύο ισχύει;


6. Όταν ο Σλούκας πέτυχε το buzzer beater στην Κωνσταντινούπολη στον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός, είχατε μιλήσει για βήματα, λέγοντας ειρωνικά ότι έχει δάσκαλο τον Σπανούλη. Για ποιο λόγο ποστάρατε αυτό το βίντεο στην ανακοίνωση της μεταγραφής του Σλούκα στον Παναθηναϊκό; Βάλατε ως highlight μία φάση που θεωρείτε άκυρη, λόγω παράβασης;

7. Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου μία ομάδα κατέρρευσε τόσο πολύ όταν άλλαξε η διοίκηση της ομοσπονδίας;

8. Είχατε δώσει το λόγο της τιμής σας ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στο Ηράκλειο, αλλά τελικά εξελέγη πρώτος βουλευτής σε όλη την Κρήτη. Πώς το σχολιάζετε;

9. Αφού λέτε ότι πετυχαίνετε σε ό,τι κάνετε, γιατί χάσατε από τον Μαρινάκη στον ερασιτέχνη και γιατί απέτυχε το Athens alive;

10. Αφού κάνατε τελικά τόσες μεταγραφές, γιατί είχατε εξοργιστεί τόσο πολύ με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Βετάκη που είχε πει ότι η ομάδα σας χρειάζεται παίκτες και τον διώξαμε από το site μας;

«ΞΕΝΕΡΩΜΕΝΟΙ» ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι «ξενερωμένοι» από τη χθεσινή συνέντευξη και στις σελίδες τους το «κλάμα» πηγαίνει σύννεφο. Περίμεναν καζούρα, «τρέλα» και μαγκιά, αναφορές σε κουρτίνες, αποκάλυψη μεταγραφής, κτλ, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους:

- Κατέστησε σαφές ότι το ΟΑΚΑ θα είναι «Εκκλησία» από τους οπαδούς.

- Έκανε λόγο για γηπεδική ατμόσφαιρα τύπου ΝΒΑ (ετοιμαστείτε για χάπενινγκ και ποπ κορν).

- Είπε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ με χαμηλό μπάτζετ, χαρακτηρίζοντας το μοντέλο αυτό αξιοζήλευτο.

- Χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για τη νέα σεζόν, προσγειώνοντας τα όνειρα για τους δήθεν ανίκητους πράσινους galacticos.

- Είπε ότι οι στόχοι του είναι οικονομικοί και όχι αθλητικοί.

- Είπε ότι η «προδοσία» Παπαγιάννη ήταν μεγαλύτερη από του Σπανούλη.

- Εξύμνησε τον ιστορικό αρχηγό του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντάς τον γεννημένο νικητή.

- «Άδειασε» τον Νίκο Παππά, λέγοντας ότι δεν έχει θέση στον Παναθηναϊκό.

- Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας ότι αγαπάει την ομάδα του, είναι πληθωρικός και δυναμικός και ότι κάνει τα πάντα για το καλό του Ολυμπιακού προκειμένου να κερδίζει πάντα.

- Χαρακτήρισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως τον «μεγαλύτερο μάγκα».

- Χαρακτήρισε τον Σωκράτη Κόκκαλη ως τον μεγαλύτερο παράγοντα του Ελληνικού αθλητισμού μετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο!

Δεν πήγε πολύ καλά αυτό, ε;

Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνικές ομάδες κόντρα στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνικές ομάδες κόντρα στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια

Η Αθλητική διαπλοκή φέρνει στο φως εντυπωσιακά συγκεντρωτικά στατιστικά για τη διαχρονική παρουσία των Ελληνικών ομάδων απέναντι σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια: Νίκες, ποσοστά και προκρίσεις! Διαβάστε την αλήθεια που κανείς δεν έχει αναδείξει μέχρι σήμερα...

Οι αλήθειες-σοκ που δεν διαβάσατε για το έγκλημα της Ν. Φιλαδέλφειας

Οι αλήθειες-σοκ που δεν διαβάσατε για το έγκλημα της Ν. Φιλαδέλφειας

Η ατιμωρησία της «πράσινης» ασυδοσίας, η αδελφοποίηση με τους νεοναζί, τα εμετικά πανηγύρια στα social media, τα έγγραφα-ντοκουμέντο, οι Έλληνες συλληφθέντες, η προκλητική στάση των «πράσινων» ΜΜΕ, ένα υποθετικό παράδειγμα για τον Ερυθρό Αστέρα και η υποκρισία... Η Αθλητική διαπλοκή έχει τις αλήθειες, που δύσκολα θα ακούσετε αλλού.

Πόλο: Το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ εθνικό μας άθλημα και η αμηχανία των τοξικών...

Πόλο: Το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ εθνικό μας άθλημα και η αμηχανία των τοξικών...

Οι διεθνείς παίκτες, ο Θοδωρής Βλάχος, τα μετάλλια της εθνικής, οι τίτλοι, τα ευρωπαϊκά και η μυθική εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη! Το εθνικό μας άθλημα είναι ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ, η αναγνώριση είναι καθολική και η προπαγάνδα ζορίζεται...

Η ιστορική αλήθεια: Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Παρθενώνας και η «ψύχωση» με την Αθήνα

Η ιστορική αλήθεια: Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Παρθενώνας και η «ψύχωση» με την Αθήνα

Ποιος έχει ψύχωση με την Αθήνα και ποιος ντρέπεται στα αλήθεια για την καταγωγή του; Ποιοι επιμελούνται ιστορικές εκδόσεις και είναι ανιστόρητοι; Γιατί ο Ολυμπιακός στο θέμα αυτό έχει δώσει ρέστα και γιατι στον Παναθηναϊκό κλαίνε τόσο; Ένα ανεπανάληπτο «μαστίγωμα» της Αθλητικής διαπλοκής στους ιστορικά αμόρφωτους που θα πονέσει πολλούς...