Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόλο: Το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ εθνικό μας άθλημα και η αμηχανία των τοξικών...

Πόλο: Το ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ εθνικό μας άθλημα και η αμηχανία των τοξικών...
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 12:40

Οι διεθνείς παίκτες, ο Θοδωρής Βλάχος, τα μετάλλια της εθνικής, οι τίτλοι, τα ευρωπαϊκά και η μυθική εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη! Το εθνικό μας άθλημα είναι ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ, η αναγνώριση είναι καθολική και η προπαγάνδα ζορίζεται...

Δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι η υδατοσφαίριση συνιστά το απόλυτο εθνικό άθλημα της Ελλάδας. Η εθνική πόλο ανδρών κατέκτησε χθες το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό, στη διαδικασία των πέναλτι του τελικού της διοργάνωσης και όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε υπερηφάνεια και συγκίνηση από την τεράστια πορεία της εθνικής που έφτασε σε έναν ακόμα τελικό, γράφοντας στιγμές δόξας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος, συγκίνησε το πανελλήνιο μετά τη λήξη του τελικού. Σε μία χώρα όπου οι πραγματικοί ένοχοι της δημόσιας ζωής δεν ζητάνε συγγνώμη ποτέ, το έκανε ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες του αθλητικού χώρου, για ένα (πιθανό) λάθος στο κοουτσάρισμα του τελικού και όλη η Ελλάδα τον αγκάλιασε και τον έβαλε οριστικά στις καρδιές της, για τα όσα είπε και για τον τρόπο που τα είπε. Πλέον ίσως είναι ο πιο δημοφιλής άνθρωπος του Ελληνικού αθλητισμού.

Παρά την πικρή γεύση της οριακής ήττας στον μεγάλο τελικό, όλοι γνωρίζουμε ότι το ασημένιο μετάλλιο σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι μία ιστορική αθλητική επιτυχία της χώρας, όπως συνέβη και στο Μουντομπάσκετ του 2006. Η εθνική πόλο όμως το πέτυχε για δεύτερη φορά, καθώς πριν από δύο χρόνια, είχε κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

1. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ

Προφανώς, όλοι (ή έστω οι περισσότεροι) Έλληνες στηρίζουμε και αγαπάμε τις εθνικές μας ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ευρωμπάσκετ του '87 ή το Euro 2004 που χάραξαν τις ζωές μας; Όμως είναι απόλυτα ξεκάθαρο σε όλους ότι οι εθνικές ομάδες πόλο έχουν τη μεγαλύτερη θέση στις καρδιές των Ελλήνων από κάθε άλλη εθνική ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο μπασκετικός Βασίλης Σκουντής έχει χαρακτηρίσει την εθνική Πόλο ως τη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία της χώρας, πάνω και από τις εθνικές ομάδες μπάσκετ. Την ίδια παραδοχή έχει κάνει και το SDNA, ενώ αυτή είναι και η άποψη του ιστορικού Zastro.

Όμως η μεγάλη αλήθεια είναι ότι η εθνική πόλο, αλλά και το ίδιο το άθλημα της υδατοσφαίρισης στη χώρα, είναι απόλυτα συνυφασμένο με έναν συγκεκριμένο σύλλογο, κάτι πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά αναφερόμαστε στον Ολυμπιακό που είναι ο απόλυτος παντοκράτορας του Ελληνικού πόλο και από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ευρώπης στο άθλημα.

Όταν το 2021 η εθνική ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, οι 8 (και βασικότεροι) από τους 13 παίκτες της, ήταν παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ οι 3 που αγωνίζονταν σε ομάδες του εξωτερικού, ανδρώθηκαν στον Ολυμπιακό. Συνολικά δηλαδή, οι 11 από τους 13 διεθνείς είχαν ερυθρόλευκο χρώμα! Προπονητής φυσικά ο ιστορικός προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος.

Φέτος, στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, οι 8 και βασικότεροι από τους 15 διεθνείς, είναι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ άλλοι 3 οι οποίοι αγωνίζονται σε ξένες ομάδες, έχουν ανδρωθεί στον Ολυμπιακό. Συνολικά δηλαδή, οι 11 από τους 15 διεθνείς είχαν ερυθρόλευκο χρώμα! Προπονητής και πάλι ο ιστορικός προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος. Αυτά βέβαια δεν τα ακούσατε ποτέ στην ΕΡΤ, οι εκφωνητές της οποίας φρόντισαν να μας ενημερώσουν ότι η εθνική Ουγγαρίας έχει τον κορμό της Φερεντσβάρος, αλλά για την εθνική μας, τσιμουδιά...

Για τον δε Θοδωρή Βλάχο, τα λόγια ποτέ δεν είναι αρκετά. Ήταν το 2012, όταν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης, πίστεψε στον κ.Βλάχο και τον επέλεξε για να χτίσει τη δυναστεία του Ολυμπιακού.

Επί των ημερών του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε 10 πρωταθλήματα Ελλάδας, 9 κύπελλα Ελλάδας, 3 super cup Ελλάδας και 1 champions league, ενώ έφτασε σε 3 ακόμα ευρωπαϊκούς τελικούς, χανοντας τους 2 στα πέναλτι.

Ακολούθως, έγραψε και γράφει ακόμα τη δικη του ιστορία στην εθνική ανδρών.

2. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Για να αναλογιστούμε τι σημαίνει Ολυμπιακός στην υδατοσφαίριση, μπορούμε λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα στο σύνολο των τίτλων. Στους άνδρες η κατάταξη των τίτλων των πέντε πρώτων συλλόγων, έχει ως εξής:

- Ολυμπιακός: 69 τίτλοι (37 πρωταθλήματα, 24 κύπελλα, 5 σούπερ καπ, 3 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Εθνικός Πειραιά: 50 τίτλοι (38 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα).
- Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: 10 τίτλοι (4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 1 σούπερ καπ, 1 ευρωπαϊκός τίτλος).
- Ναυτικός όμιλος Πάτρας: 9 τίτλοι (8 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο).
- Α.Ν.Ο. Γλυφάδας: 7 τίτλοι (4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα).

Στις γυναίκες, όπου οι διοργανώσεις ξεκίνησαν πολύ αργότερα, η κατάταξη έχει ως εξής:

- Ολυμπιακός: 27 τίτλοι (14 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 1 σούπερ καπ, 7 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: 17 τίτλοι (11 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 5 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Α.Ν.Ο. Γλυφάδας: 10 τίτλοι (8 πρωταθλήματα, 2 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Εθνικός Πειραιά: 5 τίτλοι (3 πρωταθλήματα, 2 ευρωπαϊκοί τίτλοι).

Αθροιστικά σε άνδρες και γυναίκες, η κατάταξη των τίτλων στο Ελληνικό πόλο, είναι η ακόλουθη:

- Ολυμπιακός: 96 τίτλοι (51 πρωταθλήματα, 29 κύπελλα, 6 σούπερ καπ, 10 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Εθνικός Πειραιά: 55 τίτλοι (41 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 2 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: 27 τίτλοι (15 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 1 σούπερ καπ, 6 ευρωπαϊκοί τίτλοι).
- Α.Ν.Ο. Γλυφάδας: 17 τίτλοι (12 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, 2 ευρωπαϊκοί τίτλοι).

3. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Αν εστιάσουμε στους ευρωπαϊκούς τίτλους, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι κυρίαρχος. Στους άνδρες, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και είναι ο μοναδικός Ελληνικός σύλλογος που έχει Champions league. Πιο συγκεκριμένα:

- Ολυμπιακός: 3 ευρωπαϊκοί τίτλοι (2 Champions League, 1 super cup Ευρώπης)
- Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: 1 ευρωπαϊκός τίτλος (κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης)
- Απόλλων Σμύρνης: 1 ευρωπαϊκός τίτλος (challenger cup).

Στις γυναίκες, η κατάταξη των ευρωπαϊκών τροπαίων, έχει ως εξής:

- Ολυμπιακός: 7 ευρωπαϊκοί τίτλοι (3 Champions League, 3 super cup Ευρώπης, 1 LEN trophy).
- Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: 5 ευρωπαϊκοί τίτλοι (2 Champions league, 2 super cup Ευρώπης, 1 LEN trophy).
- Α.Ν.Ο. Γλυφάδας: 2 ευρωπαϊκοί τίτλοι (2 Champions League).
- Εθνικός Πειραιά: 2 Ευρωπαίκοί τίτλοι (2 LEN trophy).

Αθροιστικά σε άνδρες και γυναίκες, η κατάταξη των ευρωπαϊκών τροπαίων, είναι η ακόλουθη:

- Ολυμπιακός: 10 ευρωπαϊκοί τίτλοι (7 στις γυναίκες, 3 στους άνδρες).
- Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης: 6 ευρωπαϊκοί τίτλοι (5 στις γυναίκες, 1 στους άνδρες).
- Α.Ν.Ο. Γλυφάδας: 2 ευρωπαϊκοί τίτλοι (και οι 2 στις γυναίκες).
- Εθνικός Πειραιά: 2 Ευρωπαίκοί τίτλοι (και οι 2 στις γυναίκες).
- Απόλλων Σμύρνης: 1 ευρωπαϊκός τίτλος (στους άνδρες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόλο οι Ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει συνολικά 21 ευρωπαϊκά τρόπαια σε άνδρες και γυναίκες, ενώ το μπάσκετ έπεται δεύτερο με 19 ευρωπαϊκούς τίτλους. Η συμβολή του Ολυμπιακού στο πόλο ειναι καθοριστική με 10/21 ευρωπαϊκά, δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το 47,62% των ευρωπαϊκών τίτλων του Ελληνικού πόλο. Στο μπάσκετ όμως, ο Παναθηναϊκός με 6 ευρωπαϊκά από τα 19 που έχουν κατακτήσει οι Ελληνικές ομάδες, έχει πολύ πιο χαμηλό ποσοστό (31,57%).

4. ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Η μεγαλύτερη δυναστεία όμως, δημιουργήθηκε από το 2010, όταν ξεκίνησε η εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, δηλαδή τα τελευταία 13 χρόνια. Αναλυτικότερα:

Α. Πόλο ανδρών

Στις 13 σεζόν της εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη, ο Ολυμπιακός κατέκτησε στο πόλο ανδρών τα εξής τρόπαια:

- 12/13 πρωταθλήματα
- 11/13 κύπελλα
- 3/3 σούπερ καπ
- 1 Champions League.

Συνολικά δηλαδή στο πόλο ανδρών, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη 26/29 τίτλους, δηλαδή το 89,65% των τίτλων στη χώρα, καθώς και ένα Τσάμπιονς λιγκ, ενώ συμμετείχε σε 3 ακόμα Ευρωπαϊκούς τελικούς.
Β. Πολο γυναικών

Αναφορικά με το πόλο γυναικών, στις 13 σεζόν της εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα εξής τρόπαια:

- 11/13 πρωταθλήματα
- 5/6 κύπελλα
- 1/1 σούπερ καπ
- 7 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Συνολικά στις γυναίκες, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη 17/20 τίτλους, δηλαδή το 85% των τίτλων στη χώρα, καθώς και 7 ευρωπαϊκά τρόπαια.

Γ. Αθροιστικά σε άνδρες και γυναίκες:
Αθροιστικά στο πόλο ανδρών και γυναικών, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη 43/49 τίτλους του Ελληνικού πόλο, δηλαδή το 87,75% των τίτλων και 8 ευρωπαϊκά τρόπαια!
Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, τα ποσοστά αυτά είναι ποσοστά-μαμούθ και δεν έχουν προηγούμενο στον παγκόσμιο αθλητισμό!

5. ΤΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Σε άρθρο που διαβάσαμε χθες στο SDNA. ο συντάκτης αναγνωρίζει ότι η εθνική πόλο είναι η πιο δημοφιλής εθνική ομάδα της χώρας και ότι το πόλο είναι το μοναδικό άθλημα στο οποίο δεν υπάρχει τοξικότητα. Ισχυρίζεται όμως ότι αυτό οφείλεται στην καθολική κυριαρχία του Ολυμπιακού, ισχυριζόμενος ότι, αν ο Ολυμπιακός είχε ανταγωνισμό στο πόλο, θα ακολουθούσε και εκεί τοξικές πρακτικές.



Η στάση του SDNA δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε, πριν από μερικούς μήνες, ο διευθυντής του site είχε πει ότι δεν του αρέσει τόσο το πόλο, γιατί... δεν καταλαβαίνει τους κανόνες!

Φυσικά, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και αποδεικνύεται ότι η κουλτούρα τους δεν είναι να αγαπάνε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, παρά μόνο τις πρωτιές που σπανίζουν στην αγαπημένη τους ομάδα. Όταν δεν έχουν πρωτιές, πάντα καποιος τους φταίει. Στο ποδόσφαιρο τους έχουν κλέψει τις Κυριακές τους, στο μπάσκετ φταίει ο Λιόλιος ή ο Μπερτομέου, στο βόλεϊ η Αστυνομία και η ομοσπονδία, κτλ. Μόνο επί Βασιλακόπουλου ήταν όλα τέλεια...

Στην ουσία, υπάρχει σοβαρή παραδοχή. Όταν κάπου ο Παναθηναϊκός είναι ισοπεδωμένος διαχρονικά (όπως συμβαίνει στο πόλο), δεν αναβλύζει τοξικότητα. Όταν όμως κάπου θεωρούν ότι παλεύουν, βγάζουν δηλητήριο. Η πραγματικότητα λοιπόν, είναι ότι η τοξικότητα στα άλλα αθλήματα, αναβλύζει από τις πρακτικές των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Για παράδειγμα, στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός μετράει σερί τίτλων 5-0 στην Ελλάδα και σερί νικών 16-1 επί του Παναθηναϊκού. Κατέκτησε φέτος τα πάντα στη χώρα, τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο της Euroleague, έχοντας τον κορυφαίο προπονητή, τον mvp και τον πρώτο σκόρερ και πήγε μέχρι τον τελικό, αλλά στον Παναθηναϊκό κατηγορούσαν τον Λιόλιο, την ομοσπονδία, τα Coffee Island και τα φιλιά του Μπαρτζώκα την ώρα που δεχόταν αντικείμενα και ύβρεις από αυτούς που τα έσπασαν στο γήπεδό τους για να μην φάνε 50αρα. Την εποχή του... Φάρου (1997-2021) ήταν όλα αγγελικά πλασμένα και την εποχή του 16-1 τους φταίει ο Λιόλιος. Ποιος είναι ο τοξικός;

Στο βόλεϊ τα πράσινα trolls κατηγορούσαν την αστυνομία επειδή ο ευρωπαϊκός ημιτελικός με τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ο λόγος ήταν το δακρυγόνο που έριξαν αστυνομικοί, όταν οι τριφυλλοφόροι προσπαθούσαν να μπουν υπεράριθμοι στο γήπεδο για να δημιουργήσουν συνθήκες κόλασης και τρομοκρατίας. Χαρακτηρίζουν "ερυθρόλευκη" την αστυνομία και έμειναν να χαζεύουν τον Ολυμπιακό να κατακτά το ευρωπαϊκό τρόπαιο, όπως και το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Μέχρι και στο πινγκ πονγκ, προσπαθούσαν κάποιοι, με τοξικές και παράνομες πρακτικές, να στερήσουν από τον Ολυμπιακό τους καλύτερους παίκτες του από την πιο κρίσιμη αγωνιστική της σεζόν που ολοκληρώθηκε και να του υφαρπάξουν με το έτσι θέλω έναν τίτλο, αλλά τελικά ο Ερυθρόλευκος αυτοκράτορας (και) του πονγκ πονγκ, κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό!

Στο πόλο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα τοξικό. Ο Ολυμπιακός έχει σερί νικών 50-0 επί του Παναθηναϊκού εδώ και 22 χρόνια, ενώ ο... πρωταθλητής όλων των σπορ παντοτινός, δεν έχει ούτε έναν τίτλο στην ιστορία του και έχει υποβιβαστεί κατά το παρελθόν στην Α2.

Προφανώς λοιπόν, όταν η κυριαρχία είναι τόσο δραματική, τότε κάποιοι το παίζουν εκ του ασφαλούς ηθικοί και σεβαστικοί, λησμονώντας την τοξικότητα που διασπείρουν στα άλλα αθλήματα.

Το πόλο απλώς δεν τους χωράει ως υπόσταση. Ενδεικτικό είναι ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν πήγαν καν στο κολυμβητήριο της Πάτρας για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπου διεκδικούσαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι στο εθνικό μας άθλημα, δεν μπορούν να είναι τοξικοί. Αν μπορούσαν, θα ήταν και εκεί.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε το εξής: Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι αθλητική υπερδύναμη στη χώρα, κυριαρχώντας διαχρονικά στον βασιλιά των σπορ (ποδόσφαιρο) και στα υπόλοιπα αθλήματα, έχοντας 302 πανελλήνιους και διεθνείς τίτλους στην ιστορία του στα ομαδικά σπορ, με τον Παναθηναϊκό να είναι δεύτερος με 179, όμως αυτό που έχει πετύχει ο Ερυθρόλευκος οργανισμός στο πόλο είναι μοναδικό: Έχει βάψει με τα χρώματά του ένα ολόκληρο άθλημα που μάλιστα είναι το εθνικό άθλημα της πατρίδας μας.

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο και οι φίλοι του συλλόγου πρέπει να αισθάνονται μία μοναδική υπερηφάνεια!

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Γιαννακόπουλου: Τα 10 διαμάντια, οι 10 ερωτήσεις που δεν έγιναν και το «ξενέρωμα» των οπαδών του ΠΑΟ

Συνέντευξη Γιαννακόπουλου: Τα 10 διαμάντια, οι 10 ερωτήσεις που δεν έγιναν και το «ξενέρωμα» των οπαδών του ΠΑΟ

Ελλάδα είσαι έτοιμη; Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τη χθεσινή συνέντευξη Γιαννακόπουλου. Τα δέκα σημεία που δεν τονίζει κανείς, οι δέκα ερωτήσεις που δεν τόλμησαν να του κάνουν και η απότομη προσγείωση των φίλων του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνικές ομάδες κόντρα στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνικές ομάδες κόντρα στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια

Η Αθλητική διαπλοκή φέρνει στο φως εντυπωσιακά συγκεντρωτικά στατιστικά για τη διαχρονική παρουσία των Ελληνικών ομάδων απέναντι σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια: Νίκες, ποσοστά και προκρίσεις! Διαβάστε την αλήθεια που κανείς δεν έχει αναδείξει μέχρι σήμερα...

Η ιστορική αλήθεια: Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Παρθενώνας και η «ψύχωση» με την Αθήνα

Η ιστορική αλήθεια: Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Παρθενώνας και η «ψύχωση» με την Αθήνα

Ποιος έχει ψύχωση με την Αθήνα και ποιος ντρέπεται στα αλήθεια για την καταγωγή του; Ποιοι επιμελούνται ιστορικές εκδόσεις και είναι ανιστόρητοι; Γιατί ο Ολυμπιακός στο θέμα αυτό έχει δώσει ρέστα και γιατι στον Παναθηναϊκό κλαίνε τόσο; Ένα ανεπανάληπτο «μαστίγωμα» της Αθλητικής διαπλοκής στους ιστορικά αμόρφωτους που θα πονέσει πολλούς...

Οι αριθμοί μίλησαν: Ο αυτοκράτορας της Ευρώπης είναι «ερυθρόλευκος»

Οι αριθμοί μίλησαν: Ο αυτοκράτορας της Ευρώπης είναι «ερυθρόλευκος»

Όταν μιλούν οι αριθμοί, η προπαγάνδα σωπαίνει. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει τους ευρωπαϊκούς τελικούς και τα ευρωπαϊκά τρόπαια των ελληνικών συλλόγων σε όλα τα αθλήματα. Η «ερυθρόλευκη» παντοκρατορία, η έκπληξη στη δεύτερη θέση, η δυναστεία της εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη και όλα τα στατιστικά δεδομένα που αποκαλύπτουν μία αλήθεια πικρή για πολλούς.