Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΤΕ για δέκα ζωές!

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΤΕ για δέκα ζωές!
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 00:44

Η ξεφτίλα της δεκαετίας είχε πράσινο χρώμα. Η Αθλητική διαπλοκή σας την προσφέρει στο πιάτο!

Εκείνη τη βραδιά της 16/02/2019 πανηγύριζαν μία ακόμα σφαγή. Άφηναν κόκκινα στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού και διαβάζαμε εμετικά πρωτοσέλιδα. Θα εύχονταν όμως να μην είχε αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το γήπεδο...

Δύο χρόνια μετά την πτώση Βασιλακόπουλου, ο Ολυμπιακός έχει 5/5 εγχώριους τίτλους και έχει διασύρει τον Παναθηναϊκό με κάθε πιθανό τρόπο με ένα μυθικό σερί που έφτασε στο 14-0 και διακόπηκε από μία ανεπανάληπτη σφαγή στον δεύτερο τελικό. Τα νούμερα όμως έφτασαν στο 16-1.

Καθόλη τη διάρκεια του «Ερυθρόλευκου» σερί, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δέχονταν τις ήττες και τις ταπεινώσεις με σκυμμένο το κεφάλι. Η εντολή άνωθεν ήταν σαφής: «Μην διακόπτετε τους αγώνες, γιατί θα δικαιώσετε τον Ολυμπιακό, για τις διακοπές που είχαν γίνει στο ΣΕΦ στο παρελθόν».

Απόψε λοιπόν ξεφτιλίστηκαν. Δικαίωσαν τον Ολυμπιακό και αυτο-γελοιοποιήθηκαν. Με μία βασική διαφορά: Όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού διέκοπταν αγώνες, το έκαναν γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν σφαγές από το καθεστώς! Στον Ολυμπιακό αντιμετώπιζαν ένα σύστημα που του στερούσε «ετσιθελικά» νίκες και τίτλους, ενώ οι Ερυθρόλευκοι θριάμβευαν στην Ευρώπη!

Αντίθετα, απόψε στον περίγελο της Ευρώπης, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο. Τα έσπασαν, γιατί ήξεραν ότι θα σπάσει η 35άρα! Αυτό έτρεμαν, μήπως το ερυθρόλευκο ρεκόρ που κρατάει από το 1996, σπάσει και μάλιστα μπροστά στα μάτια τους!

Αφηγήματα και θεωρίες ετών κατέρρευσαν μπροστά στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας, που είδε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να καταστρέφουν ένα κρατικό γήπεδο που τους παραχώρησε το Δημόσιο μετά από πίεση και stories τύπου «Υπουργέ θα σου βάλω κρέας μέσα σου»!

Γίνατε ρεζίλι μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών, γίνατε ρεζίλι μπροστά στα μάτια του σούπερ σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο που απόλαυσε τους απανωτούς αγωνιστικούς διασυρμούς σας με αποκορύφωμα τον αποψινό ηθικό διασυρμό σας...

Την ίδια ώρα, το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο εξοχικό του Ελληνικού αθλητισμού με τον Ολυμπιακό να έχει ρεκόρ νικών 1-7 μετά την πτώση του καθεστώτος.

Κάτι τέτοιες στιγμές, το μυαλό μας γυρίζει έναν χρόνο πίσω, στα μεγάλα λόγια που διαβάζαμε τότε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, όταν ο Δ. Γιαννακόπουλος δήλωνε ότι «επιστρέφει» για να επιβάλλει την τάξη...

Η ζωή όμως τιμωρεί αδίστακτα όσους προκαλούν, όσους λένε μεγάλα λόγια, αντί να δουλέψουν για να πετύχουν με έργα:

Η ιστορία λοιπόν έγραψε ότι τα σπάσατε για να μην σπάσει η 35άρα. Έγραψε και δεν ξεγράφει...

Πώς το έλεγε ο Κουβόπουλος; Α ναι, αυτός που φοβάται είναι ο Ολυμπιακός...

Πώς το έλεγε ο Μπούκουρας; Α ναι, ο Ολυμπιακός έχει «άρνηση αποδοχής ήττας»...

Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού που να κατέρρευσε τόσο πολύ, όταν άλλαξε η διοίκηση της ομοσπονδίας. Ο Ολυμπιακός πέτυχε back to back νταμπλ, κάτι που δεν του επέτρεπαν για δεκαετίες, ενώ κατέκτησε και το σούπερ καπ, πετυχαίνοντας το πρώτο εγχώριο τρεμπλ στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, φτάνοντας μάλιστα σε δύο σερί final four στην Ευρωλίγκα και κερδίζοντας το σεβασμό όλης της μπασκετικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για τους αδερφούς Αγγελόπουλους, για την Θύρα 7, για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και για όλους όσους αγωνίστηκαν μέσα από το «Μέχρι Τέλους» που ήταν η μεγαλύτερη επανάσταση του Ελληνικού αθλητισμού.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

Διαβάστε επίσης

Το αντίο του Δημήτρη και το αντίο του Παππά ταπεινώθηκαν από τον Πειραιά!

Το αντίο του Δημήτρη και το αντίο του Παππά ταπεινώθηκαν από τον Πειραιά!

Το αντίο του Δημήτρη είχε Σπανούλη, το αντίο του Παππά είχε «Μέχρι Τέλους». Κοινός παρανομαστής, το ΟΑΚΑ και ο κόκκινος δυνάστης. Μερικές σκέψεις από χθες το βράδυ που ξεμπροστιάζουν το «πράσινο» σωματείο. Τελικά όλοι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε...

«Μέχρι Τέλους»: Ο Γιάννης Ρίτσος νίκησε τον Νίνο Ξυπολιτά...

«Μέχρι Τέλους»: Ο Γιάννης Ρίτσος νίκησε τον Νίνο Ξυπολιτά...

Ο ένας κόσμος είχε 100-0, κατάρες για αγέννητα παιδιά, κόκκινα στρινγκ και σπασμένο ΟΑΚΑ. Ο άλλος κόσμος είχε μάχη, πίστη, αξία, ικανότητα, ποιότητα και ήθος. Το «Μέχρι τέλους» νίκησε τόσο εύκολα, όσο ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου ένα τραγούδι του Νίνο Ξυπολιτά...

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Κάποιοι υψώνουν το δάχτυλο για ηθική και η Αθλητική διαπλοκή τους θυμίζει: Ο εφευρέτης της αλητείας, το «θέλω διαιτησία 100-0», το κόκκινο στρινγκ, «στον τάφο η γυναίκα σου και το παιδί σου» και οι οπαδοί που βρίζουν νεκρούς, απειλούν γυναίκες με βιασμό και λιντσάρουν παίκτες. ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ!