Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 - 11:42

Σφαγή 100-0, χωρίς Σλούκα, Γουόκαπ, Βεζένκοβ και με κλίμα τρομοκρατίας. Μόνο έτσι μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μειώσει στο σπίτι του σε 14-1, με το ζόρι και είναι μικρή ομάδα γιατί λίγο έλλειψε να βγουν στην Ομόνοια να το γιορτάσουν. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Καταρχάς ξεκινάμε, με μία απλή και λογική σκέψη. Κανένα σερί δεν διαρκεί αιώνια, ούτε το σερί νικών του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ θα έφτανε 100-0. Όλα τα σερί κάποτε σταματάνε. Το είδαμε και το ποδόσφαιρο, όπου η ΑΕΚ νίκησε φέτος τον Ολυμπιακό μετά από 16 συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη για μισή δεκαετία. Κι αν με την ΑΕΚ είχε Μάσα, χθες είχε Παπαπέτρου και Τηγάνη...

Το 14-0 όμως πρόλαβε και έγραψε ιστορία στο μπάσκετ, ως η μεγαλύτερη πελατειακή σχέση όλων των εποχών και, όλως τυχαίως, αμέσως μετά την πτώση μίας διοίκησης δεκαετιών στην Ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Φυσικά, συνεχίζουμε όλοι να μετράμε. Το 14-0 έγινε απλώς 14-1 απέναντι σε έναν αποδεκατισμένο Ολυμπιακό, με διαιτησία 100-0, σε συνθήκες κόλασης και με τα χίλια ζόρια. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποκτήσει καμία ουσιαστική πιθανότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και η ζωή συνεχίζεται.

Αξίζει όμως να δούμε πως κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από 14 αγώνες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό.

ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΝΤΕΜΑΡΑΖ ΤΗΣ ΚΛΑΨΑΣ

Στις τάξεις του τριφυλλιού, είχαν φροντίσει να δυναμιτίσουν το κλίμα πριν από τον δεύτερο τελικό. Με απανωτές διαμαρτυρίες και επικοινωνιακό ντεμαράζ δημοσιογράφων, σελίδων, αλλά και του ίδιου του Δ. Γιαννακόπουλου για τη διαιτησία του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ, τη στιγμή που ο ίδιος ο αθλητής τους, Γκριγκόνις τους εξέθεσε με την παραδοχή του ότι ο Παναθηναϊκός έκανε δύο απερίσκεπτα φάουλ που του στοίχισαν την ήττα. Κανείς δεν κατάλαβε που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός συνεχιζόταν.

Τουλάχιστον ο βομβαρδισμός ήταν απλά επικοινωνιακός, γιατί κάποιοι άλλοι άγνωστοι είχαν φροντίσει να βάλουν και μία κανονική βόμβα στο μαγαζί της συζύγου του υπεύθυνου διαιτησίας της Ε.Ο.Κ. κ. Πιτσίλκα στη Λάρισα προ ολίγων εβδομάδων.

Η ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Για να νικήσει ο Παναθηναϊκός, χρειάστηκε να δούμε σοκαριστικές διαιτητικές αποφάσεις που θύμισαν τις πιο μαύρες μέρες της εποχής «φάρου», κάτι που αποδεικνύει ότι το σύστημα των δεκαετιών έχει ακόμα πολύ βαθιές ρίζες.

Το αποκορύφωμα φυσικά, ήταν η αποβολή του Γουόκαπ με μία υπόδειξη για ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ και μία υπόδειξη τεχνικής ποινής για ανύπαρκτο φλόπινγκ! Έτσι αποδεκατίστηκε ο Ολυμπιακός που αγωνιζόταν και χωρίς τον Σλούκα, για να ακολουθήσει και ο τραυματισμός του Βεζένκοβ στη φάση του κεφαλοκλειδώματος του Μποχωρίδη και να αγωνιστούν έτσι οι Ερυθρόλευκοι χωρίς τους τρεις κορυφαίους παίκτες τους!

Φυσικά, δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια αντιαθλητικό φάουλ του Τόμας Γουόκαπ στη φάση με τον Λι στο πρώτο ημίχρονο, που υποδείχθηκε από τους διαιτητές μέσω instant replay. Όλο αυτό σε μία φάση που ο Γουόκαπ απλώς υπερασπίστηκε την μπάλα με το χέρι και αυτό «βαφτίστηκε» αγκωνιά στον προσαγωγό και αντιαθλητικό φάουλ!

Ωστόσο, για όποιον γνωρίζει τους κανόνες του μπάσκετ, ακόμα και αν όντως υπήρχε αντιαθλητικό φάουλ, οι διαιτητές δεν είχαν δικαίωμα να συμβουλευθούν το instant replay και να το υποδείξουν, από τη στιγμή που δεν είχε καταλογιστεί αρχικά φάουλ στη φάση. Παρόλα αυτά τα έκαναν!

Και αφού χρέωσαν, μέσω αντικανονικής χρήσης του instant replay, τον Γουόκαπ με αντιαθλητικό φάουλ που δεν έκανε καν, φρόντισαν να τον ξαποστείλουν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, υποδεικνύοντας τεχνική ποινή για... φλόπινγκ (!) παρότι υπήρξε όντως σπρώξιμο του Παπαγιάννη! Έτσι κατάφεραν να βγάλουν εκτός αγώνα τον κορυφαίο παίκτη και πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού χθες στο ΟΑΚΑ!

Όλα αυτά, ενώ ο Λι κάνει συνέχεια θέατρο και τελείωσε τον αγώνα χθες χωρίς φάουλ, ενώ στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ, καταλογίστηκαν εναντίον του μόλις δύο φάουλ και αυτά στο τέλος του αγώνα. Συνολικά, σχεδόν 80 λεπτά αγώνα με μόλις δύο φάουλ (!) για έναν παίκτη που είναι ο άρχοντας του φλόπινγκ!

Ενώ λοιπόν ο Γουόκαπ είδε να καταλογίζεται εναντίον του ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ, εν τούτοις, όταν ο Μποχωρίδης έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Βεζένκοβ, δεν υποδείχθηκε αντιαθλητικό φάουλ ούτε κατά διάνοια! Το αποτέλεσμα ήταν, να οδηγήσει η φάση στον τραυματισμό του παίκτη και ο Ολυμπιακός να αποδεκατιστεί πλήρως, χάνοντας και τον MVP της Euroleague μετά τους Σλούκα και Γουόκαπ! Φανταστείτε αυτά να συνέβαιναν αντίστροφα, τι θα είχε γίνει σήμερα...

Αυτή η φάση καταλογίστηκε αντιαθλητικό φάουλ για... αγκωνιά στον προσαγωγό μέσω ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗΣ χρήση του instant replay:

Αυτή η φάση της λαβής α λα Γιαμπουσέλε δεν τιμωρήθηκε με υπόδειξη αντιαθλητικού φάουλ!

Φυσικά, υπήρξαν και άλλες φάσεις, όπως το ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ που κέρδισε ο Λι εις βάρος του Μακκίσικ, 04:33 πριν το τέλος και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 57-59. Ο Λι έκανε φάουλ στον παίκτη του Ολυμπιακού και δεν δόθηκε, αντιθέτως δόθηκε επιθετικό φάουλ σε μία πολύ κρίσιμη επίθεση. Όπως θα δούμε, το χέρι του ΜακΚίσικ είναι χαμηλά, παρόλα αυτά ο Λι κάνει θέατρο και σηκώνει τα χέρια θεαματικά λες και πυροβολήθηκε!

Ενώ λοιπόν αποβλήθηκε από τον αγώνα ο Γουόκαπ για υποτιθέμενο «θέατρο», στη συγκεκριμένη φάση, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε για «θέατρο» ο Λι, αλλά κέρδισε και επιθετικό φάουλ!

Επίσης, στο 01:48 πριν από τη λήξη, δεν δόθηκε καθαρό επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού σε σπρώξιμο του Λαρεντζάκη από τον Πονίτκα:

Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν η αρχική υπόδειξη του διαιτητή Τηγάνη για καλάθι και φάουλ του Πονίτκα σε σουτ πίσω από την μπασκέτα, ενώ η μπάλα είχε βρει εμφανέστατα σε χρονόμετρο και ταμπλό και χρειάστηκε η χρήση του replay κατόπιν διαμαρτυριών των παικτών του Ολυμπιακού για να ακυρωθεί! Παρόλα αυτά, δόθηκαν δυο βολές σε σουτ πίσω από την μπασκέτα!

Μετά από όλα αυτά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «πούλησε τρέλα», λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του διαιτησία χθες, απλά αντί για 80-20, ήταν 65-35!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός είναι, κατά την κρίση μας, ένας μικρός σύλλογος. Για να καταφέρει να πάρει στο σπίτι του μία νίκη μετά από χρόνια (όχι τίτλο, αλλά απλή νίκη) και να σπάσει το σερί 14-0 του Ολυμπιακού, χρειάστηκε μία σφαγιαστική διαιτησία 100-0, τρεις απουσίες των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού (Σλούκα, Γουόκαπ, Βεζένκοβ) και όλα αυτά μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, με τους χούλιγκανς να πετάνε ανενόχλητοι γιαούρτια και νερά σε παίκτες και προπονητή του Ολυμπιακού, να πετάνε ποτήρια, να προπηλακίζουν τον Χρήστο Μπαφέ και να φτάνουν στον πάγκο της ομάδας, δημιουργώντας συνθήκες κόλασης. Και παρόλα αυτά νίκησαν με την ψυχή στο στόμα!

Απέδειξαν επίσης πόσο μικρόψυχοι είναι, βρίζοντας και κάνοντας αισχρές χειρονομίες εναντίον του Βεζένκοβ τη στιγμή που αποχωρούσε υποβασταζόμενος μετά τον τραυματισμό του...

Κι όμως είναι μικρή ομάδα. Αντί να προβληματιστούν, πανηγυρίζουν και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Και τι δεν είδαμε χθες: Προκλητικούς τίτλους σε sites, πανηγυρικά stories του Δ. Γιαννακόπουλου, μπαράζ από σχόλια των απανταχού trolls, μέχρι και έκτακτη εκπομπή «Magic Euroleague»! Όλα αυτά για μία νίκη!

«Μην υποτιμάτε ποτέ το ΟΑΚΑ» έγραψε χθες το SDNA, λησμονώντας ότι στους τελευταίους επτά αγώνες στο γήπεδο αυτό, οι νίκες είναι 1-6 υπέρ του Ολυμπιακού που έχει μετατρέψει το κλειστό σε «ερυθρόλευκο εξοχικό»!

Ο δε κ. Μπούκουρας έγραψε για «άρνηση αποδοχής ήττας»!

Ναι, ζήσαμε να το διαβάσουμε! Μιλάνε στον Παναθηναϊκό για άρνηση αποδοχής ήττας αυτοί που κατηγορούν για δεκαετίες τον Μπερτομέου, αυτοί που έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο κατά του Λιόλιου, αυτοί που τους φταίνε διαρκώς ο Φούφης, η Τσαρούχα, ο Πιτσίλκας και η λίστα δεν έχει τέλος, αυτοί που έχουν διαρκώς στο στόχαστρο τον Μπαρτζώκα, αυτοί που κλαίνε σε άρθρα, stories και σελίδες!

Το πιο εντυπωσιακό όμως, το είπε ο Δ. Γιαννακόπουλος πριν την έναρξη του αγώνα, με αφορμή την προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ κατά της τιμωρίας του ΣΕΦ. Είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ότι η ομάδα του δεν θα ασκήσει ποτέ έφεση κατά μίας ποινής που θα της επιβληθεί για υποθέσεις βίας:

Επειδή εμάς δεν θα μας τρελάνει κανείς, να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2018 είχαν γίνει επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό από οπαδούς των γηπεδούχων. Πιο συγκεκριμένα, έγινε ρίψη αντικειμένων, ενώ έπεσε ακόμα και γυάλινο μπουκάλι ούζου και χρησιμοποιήθηκαν 12 κροτίδες και 15 πυρσοί. Τότε ο αθλητικός δικαστής είχε επιβάλει ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και ο Παναθηναϊκός είχε προσφύγει κανονικά στο ΑΣΕΑΔ, παρότι ήταν ποινή για επεισόδια:

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Ο κάθε φίλαθλος και ιδίως όσοι γνωρίζουν μπάσκετ, είδαν χθες με τα μάτια τους τι συνέβη και κατάλαβαν για μία ακόμα φορά πόσο μικρός σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Όλοι αντιλήφθηκαν πόσο εύκολα θα νικούσε ο Ολυμπιακός, αν αγωνιζόταν έστω και ένας από τους τρεις απόντες.

Κυρίως όμως, άπαντες κατάλαβαν ότι ένα σύστημα των δεκαετιών έχει ακόμα βαθιές ρίζες. Το «Μέχρι Τέλους» ήταν μεν μία πετυχημένη εγχείρηση, αλλά ο χώρος του μπάσκετ παραμένει ακόμα νοσηλευόμενος με συμπτώματα που δείχνουν ότι δεν επήλθε ακόμα ίαση. Τα περιστατικά είναι πολλά: Η βομβιστική επίθεση αγνώστων στο μαγαζί του Πιτσίλκα, οι καταγγελίες Μπέικον για μπράβους στο σπίτι του, η ποινή της Euroleague στον Παναθηναϊκό για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, η παραχώρηση του ΟΑΚΑ από το Κράτος στην ΚΑΕ ΠΑΟ κατόπιν δημοσιεύσεων Γιαννακόπουλου ότι θα βάλει «κρέας» στον υπουργό και οι αισχρές διαιτησίες όπως η χθεσινή, είναι μερικά από τα συμπτώματα που μαστίζουν το χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Από την άλλη πλευρά, μία ομάδα γεμάτη υγεία, μία ομάδα που δεν δίστασε να λείψει δύο σεζόν από το πρωτάθλημα, χάνοντας έσοδα, για να διεκδικήσει το δίκιο της μέχρι τέλους, μία ομάδα με ένα μέτριο πανευρωπαϊκά μπάτζετ που κέρδισε το σεβασμό όλης της Ευρώπης, που τερμάτισε πρώτη στον ευρωπαϊκό μαραθώνιο, φτάνοντας στον τελικό, με τον καλύτερο προπονητή και τον MVP της Ευρώπης, μία ομάδα που χαρακτηρίστηκε από το «Forbes» ως η καλύτερη του κόσμου εκτός NBA, μία ομάδα που κατακτά τα πάντα στην Ελλάδα εδώ και δύο σεζόν, παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ.

Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι!

Διαβάστε επίσης

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Απολαύστε το ρεσιτάλ Μπούκουρα: Υψώνει το δάχτυλο στο κοινό που έσπασε το ρεκόρ των sold out, μιλάει για στήριξη του κόσμου του ΠΑΟ στα δύσκολα, όταν όλη τη χρονιά στο ΟΑΚΑ ακούγαμε το αντίλαλο από τις σόλες και καταλήγει λέγοντας «Σιγά, τα γιαούρτια δεν είναι φονικό όπλο»! Η Αθλητική διαπλοκή τον «γλεντάει» για τα μάτια σας μόνο...

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Κάποιοι υψώνουν το δάχτυλο για ηθική και η Αθλητική διαπλοκή τους θυμίζει: Ο εφευρέτης της αλητείας, το «θέλω διαιτησία 100-0», το κόκκινο στρινγκ, «στον τάφο η γυναίκα σου και το παιδί σου» και οι οπαδοί που βρίζουν νεκρούς, απειλούν γυναίκες με βιασμό και λιντσάρουν παίκτες. ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ!

Αυτό που σας πονάει δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το 14-0...

Αυτό που σας πονάει δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το 14-0...

Η ταπείνωση της Θύρας 13, οι μεγαλοστομίες Συρίγου, Κουβόπουλου, η ομολογία Γιαννακόπουλου ότι θέλει 100-0, το «χαστούκι» που τους έριξε ο Γκριγκόνις και η «πράσινη» ψύχωση να σταματήσει το σοκ και δέος του ερυθρόλευκου σερί...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Η παράσταση «αυτο-υποβιβασμοί στην Ευρώπη», ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ταπεινωμένο και τον Ολυμπιακό υλικό και ηθικό θριαμβευτή... Οι μεν ξεμπροστιάστηκαν για να μείνουν άτιτλοι, οι δε, έμειναν πιστοί στις αρχές τους και σήκωσαν ευρωπαϊκό! Διαβάστε το απολαυστικό χρονικό μίας ακόμα πράσινης προπαγάνδας που γύρισε μπούμερανγκ.