Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα ψέματα της «Ώρας», ο Βέργης, η υπερκούπωση και ο Παπασταμάτης

Τα ψέματα της «Ώρας», ο Βέργης, η υπερκούπωση και ο Παπασταμάτης
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 - 16:55

Η ΑΕΚ πήρε για πρώτη φορά τίτλο στο χάντμπολ νικώντας τον Ολυμπιακό και οι εφημερίδες πλημμύρισαν με ψέματα και αφηγήματα. Η Αθλητική διαπλοκή σας τα παραθέτει, παρουσιάζοντας την αποκαλυπτική αλήθεια!

Το έχουμε ξαναπεί, τις λίγες φορές που κάποιος τίτλος του ομαδικού αθλητισμού δεν καταλήγει στον Πειραιά, τα μάτια μας και τα αυτιά μας είναι υποχρεωμένα να δοκιμάζονται σκληρά από τα ψέματα και τα αφηγήματα που γεννιούνται. Χθες η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα στο χάντμπολ μετά από 2 χρόνια, νικώντας τον Ολυμπιακό στον πέμπτο τελικό που έγινε στην έδρα της και τα πρωτοσέλιδα σήμερα μας χάρισαν γέλιο, αλλά και προβληματισμό.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΑΕΚ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΤΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ!

Ξεκινάμε με την «Ώρα για σπορ» που έγραψε στο πρωτοσέλιδό της ότι «Όπου βρίσκει ο Παπασταμάτης γαύρο, τον γλεντάει»! Η εφημερίδα αναφέρεται στον χρηματοδότη του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ Σταμάτη Παπασταμάτη:

Φυσικά το συγκεκριμένο πανηγυρικό «τσιτάτο» είναι ένα ψέμα που θα έκανε ακόμα και τον πινόκιο να ζηλέψει. Ας δούμε τι συνέβη από τη δημιουργία του τμήματος χάντμπολ του Ολυμπιακού το 2017, μέχρι σήμερα:

2017/18: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός νικώντας την ΑΕΚ στους τελικούς.
2017/18: Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός.
2018/19: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός νικώντας την ΑΕΚ στους τελικούς.
2018/19: Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός νικώντας την ΑΕΚ στον τελικό.
2019/20: Χάρτινο πρωτάθλημα στην ΑΕΚ λόγω πανδημίας, επειδή ήταν μπροστά στη βαθμολογία ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό, όταν αποφασίστηκε το lockdown, χωρίς να έχει γίνει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και χωρίς να γίνουν playoffs!
2020/21: Ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα, λόγω καταγγελιών για τις σχέσεις της ομοσπονδίας με την ΑΕΚ και επειδή δεν είχε διαβεβαίωση από την ομοσπονδία ότι θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα (περίοδος πανδημίας) και έτσι η ένωση πήρε ένα ξεκούραστο νταμπλ.
2021/22: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός νικώντας την ΑΕΚ στους τελικούς, παρότι είχε μειονέκτημα έδρας.
2021/22: Η ΑΕΚ έχασε το κύπελλο στον τελικό από την Πυλαία.
2022/23: Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός αποκλείοντας την ΑΕΚ στον ημιτελικό.
2022/23: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ νικώντας με 3-2 στους τελικούς τον Ολυμπιακό, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Όπως διαπιστώνει ο καθένας, από το 2017/18 που δημιουργήθηκε το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού, χθες ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ κατέκτησε τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς την πρώτη διετία ο Ολυμπιακός πήρε ισάριθμα νταμπλ, το 2019/20 η ΑΕΚ στέφθηκε «χάρτινη» πρωταθλήτρια στην ισοβαθμία λόγω lockdown πριν γίνει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, την επόμενη χρονιά πήρε το νταμπλ, αξιοποιώντας την απουσία των Ερυθρόλευκων, πέρυσι απέκλεισε μεν στα ημιτελικά του κυπέλλου τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πήρε τίτλο στον τελικό με την Πυλαία και φέτος αποκλείστηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό που κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό με τον Δούκα.

Έπρεπε να περάσει μισή δεκαετία από τη δημιουργία του τμήματος χάντμπολ του Ολυμπιακού για να καταφέρει η ΑΕΚ να κατακτήσει τον παρθενικό της τίτλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάποτε θα γινόταν, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε ότι όπου βρει Ολυμπιακό ο Παπασταμάτης, τον γλεντάει, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Σε ό,τι αφορά την προϊστορία Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο χάντμπολ, σε 34 αγώνες μεταξύ των δύο αγώνων, ο Ολυμπιακός προηγείται με 16-14 στις νίκες, ενώ σε 4 αγώνες οι δύο ομάδες έχουν αναδειχθεί ισόπαλες. Ποιος γλεντάει ποιον λοιπόν;

Η... ΥΠΕΡΚΟΥΠΩΣΗ

Η εφημερίδα «Live Sport» που διευθύνεται από τον Βασίλη Βέργη έκανε λόγο στο σημερινό της πρωτοσέλιδο για... «υπερκούπωση» του οργανισμού της ΑΕΚ που «επέστρεψε στο θρόνο και στο χάντμπολ»:

Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κατακτήσει μόνος του 12 τίτλους, ενώ ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν και οι τρεις μαζί 11! Μάλιστα εκκρεμεί και το μπάσκετ... Αναλυτικά για τη σεζόν 2022/23:

Ολυμπιακός - 12 τίτλοι: 4 πρωταθλήματα (βόλεϊ ανδρών, μπάσκετ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών), 4 κύπελλα (μπάσκετ ανδρών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, χάντμπολ), 2 ευρωπαϊκά (challenge cup βόλεϊ ανδρών, σούπερ καπ Ευρώπης πόλο γυναικών), 2 σούπερ καπ (μπάσκετ ανδρών, χάντμπολ).

Παναθηναϊκός - 4 τίτλοι: 1 πρωτάθλημα (βόλεϊ γυναικών), 1 λιγκ καπ (βόλεϊ ανδρών), 1 σούπερ καπ (βόλεϊ ανδρών), 1 κύπελλο (μπάσκετ γυναικών).

ΑΕΚ - 4 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (ποδόσφαιρο ανδρών, χάντμπολ), 2 κύπελλα (ποδόσφαιρο ανδρών, βόλεϊ γυναικών).

ΠΑΟΚ - 3 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (ποδόσφαιρο γυναικών, χάντμπολ γυναικών), 1 κύπελλο (βόλεϊ ανδρών).

Άρα λοιπόν στην φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός μόνος του έχει περισσότερους τίτλους από ό,τι οι άλλοι τρεις μαζί (12-11) και το πιθανότερο είναι να γίνει 13-11 καθώς είναι ακλόνητο φαβορί στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ. Επίσης οι τίτλοι του Ολυμπιακού είναι σημαντικότεροι καθώς περιλαμβάνουν 2 ευρωπαϊκά και 4 πρωταθλήματα, όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν μηδέν ευρωπαϊκά, ενώ ειδικά ο Παναθηναϊκός μόλις ένα πρωτάθλημα! Αναλυτικά για τη σεζόν 2022/23:

Ευρωπαϊκά Ολυμπιακός: 2, ΠΑΟ/ΑΕΚ/ΠΑΟΚ: Μηδέν.
Πρωταθλήματα Ολυμπιακός: 4, ΑΕΚ: 2, ΠΑΟΚ: 2, Παναθηναϊκός: 1.
Κύπελλα Ολυμπιακός: 4, ΑΕΚ: 2, Παναθηναϊκός: 2, ΠΑΟΚ: 1.
Σούπερ καπ Ολυμπιακός: 2, Παναθηναϊκός: 1.

Και όλα αυτά στα ομαδικά αθλήματα που είναι και τα δημοφιλέστερα, καθώς αν πάμε στα ατομικά αθλήματα, ο Ολυμπιακός σάρωσε και εκεί με πρωταθλήματα και ευρωπαϊκό τίτλο στο πινγκ πονγκ, με εγχώριο τρεμπλ στην κολύμβηση, με πρωτάθλημα πυγμαχίας, κτλ.

Για ποια υπερκούπωση μιλάτε λοιπόν;

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: 18 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΤΖΕΤ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Το τμήμα χάντμπολ ανδρών της ΑΕΚ ιδρύθηκε το 2005 ή για την ακρίβεια προήλθε από συγχώνευση με την ομάδα της Ηλιούπολης, έτσι μπόρεσε να αγωνιστεί αμέσως στην πρώτη κατηγορία:

Αντίθετα, η δημιουργία του τμήματος χάντμπολ του Ολυμπιακού έγινε το 2017, δηλαδή 12 χρόνια αργότερα. Συνολικά δηλαδή η ΑΕΚ μετράει 18 χρόνια στο χάντμπολ, ενώ ο Ολυμπιακός μόλις πέντε, καθώς απείχε τη σεζόν 2020/21.

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει λοιπόν μόλις 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα (9 τίτλους) σε 18 πλήρεις σεζόν, ενώ ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα (6 τίτλους) σε 5 πλήρεις σεζόν!

Άρα η ΑΕΚ έχει 3 τίτλους περισσότερους από τον Ολυμπιακό, ενώ αγωνίζεται 13 περισσότερες χρονιές στο Ελληνικό χάντμπολ! Ειδικά φέτος ο Ολυμπιακός κατέκτησε τους 2 από τους 3 τίτλους στο άθλημα.

Όλα αυτά στο τμήμα-ναυαρχίδα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κυριαρχεί εκτός από το χάντμπολ και σε όλα τα άλλα αθλήματα (βόλεϊ, πόλο, μπάσκετ γυναικών, κτλ).

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι κάθε χρονιά η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό στο χάντμπολ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Διαβάστε επίσης

Φάκελος Γουέμπλεϊ-Όλη η αλήθεια: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της πορείας του ΠΑΟ

Φάκελος Γουέμπλεϊ-Όλη η αλήθεια: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της πορείας του ΠΑΟ

52 χρόνια συμπληρώνονται από τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ το 1971 με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ, συγκεντρώνοντας όλα τα ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα για την υπόθεση Γουέμπλεϊ και αποδομεί μία προς μία τις «πράσινες» απαντήσεις...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Η παράσταση «αυτο-υποβιβασμοί στην Ευρώπη», ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ταπεινωμένο και τον Ολυμπιακό υλικό και ηθικό θριαμβευτή... Οι μεν ξεμπροστιάστηκαν για να μείνουν άτιτλοι, οι δε, έμειναν πιστοί στις αρχές τους και σήκωσαν ευρωπαϊκό! Διαβάστε το απολαυστικό χρονικό μίας ακόμα πράσινης προπαγάνδας που γύρισε μπούμερανγκ.

Τα γραφήματα του διεθνούς site «Goal» που πόνεσαν τη μισή Ελλάδα (πίνακες)

Τα γραφήματα του διεθνούς site «Goal» που πόνεσαν τη μισή Ελλάδα (πίνακες)

Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό μέσο παγκοσμίως, goal.com, παρουσίασε πίνακες με γραφήματα που αποδεικνύουν ποιος είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίαρχος πανευρωπαϊκά στα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα. Δείτε τους αποκαλυπτικούς πίνακες που προκάλεσαν πόνο και διαβάστε την ανάλυση της Αθλητικής Διαπλοκής.

Νάνος ο λαός του ΠΑΟΚ στις εκλογές-Το χρονικό της μεγάλης ταπείνωσης...

Νάνος ο λαός του ΠΑΟΚ στις εκλογές-Το χρονικό της μεγάλης ταπείνωσης...

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 21/05/2023, το αφήγημα για τον λαό του ΠΑΟΚ που μπορεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, έχει πλέον γελοιοποιηθεί... O μεγαλύτερος ηττημένος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο ΠΑΟΚ και ο αδύναμος λαός του. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει αναλυτικά το γιατί...