Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!

Μαλακατέ και Μπούκουρα: Στα ίσα έχει ΠΑΝΤΑ πράσινες ταπεινώσεις!
Κυριακή, 7 Μαΐου 2023 - 20:15

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα για φέτος σε ομαδικό άθλημα του ερασιτέχνη και όπως γίνεται πάντα, έβγαλαν γλώσσα θεσμικά και επικοινωνιακά. Η Αθλητική διαπλοκή είναι εδώ και τους βάζει ξανά στη θέση τους με στατιστικά και στοιχεία...

Η παράδοση συνεχίζεται... Κάθε τίτλος που πηγαίνει προς το τριφύλλι, γεννάει παραδοσιακά ανάγκη για αφηγήματα και ψέματα. Υπάρχει μία παραδοσιακή ανικανότητα να πανηγυρίσουν αυτό το σπάνιο φαινόμενο ενός τίτλου στα πράσινα, χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους και να βγάλουν γλώσσα μέχρι τα παπούτσια. Πρόκειται για παραδοσιακή «πράσινη» τακτική που είναι γραμμένη στο dna τους. Εμείς θα σταθούμε σε δύο πράγματα: Πρώτον στις δηλώσεις του προέδρου του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Τάκη Μαλακατέ και δεύτερον στο άρθρο του Χρήστου Μπούκουρα στο SDNA.

1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑΤΕ

Ο κ. Μαλακατές εμφανίστηκε λοιπόν χθες όλο καμάρι στην κάμερα του PAO tv κάνοντας δηλώσεις. Ανοίγουμε μία παρένθεση για να αντιληφθείτε τη διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων και θυμηθείτε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος μετά βίας έκανε μία σύντομη δήλωση μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο βόλεϊ ανδρών, υποσχόμενος απλά να συνεχίσει να κάνει περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού και τίποτα άλλο.

Επανερχόμαστε στα χθεσινά και στις δηλώσεις Μαλακατέ. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέφερε με περηφάνεια ότι ο Παναθηναϊκός από το 2020 έχει κατακτήσει δέκα τίτλους στα ομαδικά αθλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι οι τίτλοι του Παναθηναϊκού στην τριετία ήταν εννέα και την ίδια εποχή ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 22, ενώ διεκδικεί με αξιώσεις ακόμα 5! Για να αντιληφθείτε τη διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο συλλόγων, δείτε αναλυτικά τους τίτλους των δύο συλλόγων από τη σεζόν 2020/21 μέχρι σήμερα:

ΤΙΤΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: 22

Βόλεϊ ανδρών - 3 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (2021, 2023), 1 CEV challenge cup (2023).
Μπάσκετ γυναικών - 3 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (2022, 2023), 1 κύπελλο (2022).
Πόλο ανδρών - 5 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (2021, 2022), 3 κύπελλα (2021, 2022, 2023).
Πόλο γυναικών - 9 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (2021, 2022), 3 κύπελλα (2021, 2022, 2023), 2 ευρωλίγκες (2021, 2022), 2 super cup Ευρώπης (2021, 2022).
Χάντμπολ ανδρών - 2 τίτλοι: 1 πρωτάθλημα (2022), 1 super cup (2022).

ΤΙΤΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ: 9

Βόλεϊ ανδρών - 4 τίτλοι: 1 πρωτάθλημα (2020), 2 λιγκ καπ (2022, 2023), 1 σούπερ καπ (2022).
Βόλεϊ γυναικών: 3 τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (2022, 2023), 1 κύπελλο (2022).
Μπάσκετ γυναικών - 2 τίτλοι: 1 πρωτάθλημα (2021), 1 κύπελλο (2023).

Όλα αυτά ενώ αναμένονται σε λίγες μέρες δύο ακόμα πρωταθλήματα για τον Ολυμπιακό (πόλο ανδρών και γυναικών της φετινής σεζόν), ενώ θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούν φέτος και πρωτάθλημα χάντμπολ, κύπελλο χάντμπολ και τσάμπιονς λιγκ πόλο ανδρών! Η διαφορά λοιπόν θα διευρυνθεί περαιτέρω.

Εφόσον όμως ο κ. Μαλακατές προσθέτει και το πρωτάθλημα βόλεϊ του 2019/20, τότε σε βάθος τετραετίας τα δεδομένα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, καθώς ο Ολυμπιακός προσθέτει από τη σεζόν αυτή 6 ακόμα τίτλους και ο ΠΑΟ 2, δηλαδή τα νούμερα φτάνουν στο 28-10 και θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί πέντε ακόμα τίτλους.

Σε κάθε περίπτωση, ας διαλέξει τι προτιμάει ο κ. Μαλακατές, το 22-9 ή το 28-11; Μήπως αντί για την περίοδο Μαλακατέ, θέλει να μετρήσουμε την εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον Ολυμπιακό που έφτασε πριν λίγους μήνες στο 100-9;

Η αλήθεια πάντως είναι πως ό,τι και να διαλέξει, βλέπει την πλάτη του αυτοκράτορα του ερασιτεχνικού αθλητισμού...

Στη συνέχεια, ο κ. Μαλακατές μας είπε συμπληρωματικά ότι, επί των ημερών του, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει συνολικά... 105 τίτλους, συνεχίζοντας το αφήγημα των 1.600+ τίτλων με το οποίο πλέον γελάει όλη η Ελλάδα και έχει αντιμετωπίσει χλεύη ακόμα και από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αν αναρωτιέστε κι εσείς όπως όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι από προκύπτει ο αριθμός αυτός, ο κ. Μαλακατές λαμβάνει υπόψη τίτλους σε βιντεοπαιχνίδια, όπως το L.O.L. (ναι, καλά ακούσατε), νίκες σε παρτίδες σκάκι και τοπικά τουρνουά ακαδημιών (κορασίδες, juniors, κτλ) για να καλύψει την πραγματική φτώχεια τίτλων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος με σήμα το τριφύλλι.

Την ίδια εποχή που στον Παναθηναϊκό μετράνε τα βιντεοπαιχνίδια και ρουά ματ, ο Ολυμπιακός έχει σαρώσει δεκάδες τίτλους και στα ατομικά αθλήματα, από απανωτά τρεμπλ στην κολύμβηση, μέχρι πρωταθλήματα και ευρωπαϊκό στο πινγκ πονγκ, πρωταθλήματα σε στίβο, πυγμαχία, κτλ.

Και όλα αυτά χωρίς να μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία να μετρήσει τους άπειρους τίτλους των ερυθρόλευκων ακαδημιών, όπως κάνουν στο τριφύλλι. Στον Ολυμπιακό συγχαίρουν τα παιδιά των ακαδημιών για τις επιτυχίες τους, αλλά μέχρι εκεί. Σε καμία σοβαρή μέτρηση τίτλων δεν γίνεται αυτό που κάνουν στον Παναθηναϊκό, όπου επίσης έρχονται δεύτεροι, αν κάποιος υπολογίσει και αυτούς.

2. ΑΡΘΡΟ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ

Περνάμε στα αφηγήματα Μπούκουρα, ο οποίος παραδοσιακά δίνει τις επικοινωνιακές κατευθύνσεις για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό μέσα από άρθρα του στο SDNA. Χθες το βράδυ ο κ. Μπούκουρας παρέθεσε μία σειρά από αφηγήματα. Σας τα παρουσιάζουμε:

ΑΦΗΓΗΜΑ 1:
«ΣΤΑ ΙΣΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΕΧΕΙ ΚΟΥΠΑ»

Ας θυμηθούμε τι έχει συμβεί πρόσφατα μεταξύ των αιωνίων στον ερασιτέχνη:

- «Σκούπα» του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών.

- Νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον τελικό κυπέλλου πόλο ανδρών, αλλά και στους προημιτελικούς του πρωταθλήματος πόλο ανδρών.

- Νίκη του Ολυμπιακού με επική ανατροπή στον ημιτελικό του Challenge cup στο βόλεϊ, με τον Ολυμπιακό να μένει και να μάχεται, παρότι όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο αγώνας θα μπορούσε να είχε χαθεί στα χαρτιά!

- Κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε καν στους τελικούς!

- Νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο πινγκ πονγκ που «σφράγισε» το ερυθρόλευκο πρωτάθλημα, παρά την προσπάθεια κάποιων να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός χωρίς τα αστέρια του και να κερδίσει ένα «χάρτινο» πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό να δικαιώνεται εν τέλει στο ΑΣΕΑΔ.

ΑΦΗΓΗΜΑ 2:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!»

Γνήσιο τέκνο της δημοσιογραφικής «σχολής» του SDNA, ο Μπούκουρας ψέγει τον Ολυμπιακό επειδή δεν κατακτά τα πάντα! Την τακτική αυτή εφάρμοζε το site αυτό στο ποδόσφαιρο τα προηγούμενα χρόνια, επιδιώκοντας να... κάνει καζούρα στον Ολυμπιακό επειδή δεν έπαιρνε αήττητος το πρωτάθλημα! Τώρα ο Μπούκουρας επιδιώκει να κάνει καζούρα επειδή ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει ένα πρωτάθλημα σε ένα τμήμα του ερασιτέχνη!

Ποιος να το έλεγε ότι ο... «πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός» πανηγυρίζει επειδή ο Ολυμπιακός κατακτά... μόνο το 80% των τίτλων και όχι το 100%!

ΑΦΗΓΗΜΑ 3:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΤΖΕΤ»

Στο θέμα «μπάτζετ» υπάρχει παραδοσιακά μία «ψύχωση» στις τάξεις του τριφυλλιού, καθώς εκτός από τον Μπούκουρα, αποτελεί αγαπημένο θέμα και του Μπενόγλου. Στόχος να παρουσιάσουν τον Παναθηναϊκό ως τη «φτωχολογιά» και τον «πτωχό πλην τίμιο συγγενή». Καλό το παραμύθι τους, αλλά δεν έχει δράκο.

Το μπάτζετ του Ολυμπιακού στο βόλεϊ γυναικών φέτος ήταν το τέταρτο και παρόλα αυτά έφτασε στα προημιτελικά του CEV cup και στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός συντηρεί περισσότερα τμήματα, γιατί εκτός από το βόλεϊ ανδρών/γυναικών και το μπάσκετ γυναικών, κάνει επίσης πρωταθλητισμό και σε πόλο ανδρών/γυναικών (κυριαρχώντας πανευρωπαϊκά), αλλά και στο χάντμπολ (χώρια τα ατομικά αθλήματα). Αντίθετα στον Παναθηναϊκό έχουν επικεντρωθεί στο βόλεϊ ανδρών/γυναικών και το μπάσκετ γυναικών και το μπάτζετ πέφτει όλο εκεί.

Ο κ. Μπούκουρας παραπέμπει μάλιστα και στη λαΐκή σοφία. Θεωρεί τις επιτυχίες των «μεγάλων μπάτζετ» του Ολυμπιακού ως «αγορασμένο ψάρι» και τις επιτυχίες των δήθεν μικρότερων μπάτζετ του Παναθηναϊκού ως ψάρεμα! Αλήθεια το φετινό μπάτζετ του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ ήταν μικρό ή στα ίδια επίπεδα με αυτό του Ολυμπιακού;

Υπάρχουν όμως και άλλα ρητορικά ερωτήματα στα οποία φυσικά δεν θα απαντήσουν ποτέ γιατί απλούστατα δεν μπορούν:

Όταν πανηγύριζαν την υπέρβαση στη μεταγραφή Ερνάντεζ, ήταν αγορασμένο ψάρι ή ψάρεμα;

Για να φύγουμε από τον ερασιτέχνη, όταν ο Παναθηναϊκός κατακτούσε τις ευρωλίγκες στο μπάσκετ, ήταν αγορασμένο ψάρι ή ψάρεμα;

Όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφερνε τον Ντομινίκ Ουίλκινς με 3,5 εκατομμύρια + μπόνους εν έτει 1995, ήταν αγορασμένο ψάρι ή ψάρεμα;


Το ντοκουμέντο έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Όταν τη σεζόν 2008/09 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε μπάτζετ 42 εκατομμύρια ευρώ, ήταν αγορασμένο ψάρι ή ψάρεμα;

Όταν το 2010 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο με το μεγαλύτερο μπάτζετ όλων των εποχών, ήταν αγορασμένο ψάρι ή ψάρεμα;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι όπου σας πετύχει ο Ολυμπιακός, σας διασύρει αγωνιστικά και εσείς μένετε να πανηγυρίζετε επειδή κατακτά το 80% των τίτλων και όχι το 100% και να λέτε τα γνωστά ψέματα για τα μπάτζετ και τη δήθεν φτωχολογιά.

Εμείς όμως είμαστε εδώ και, πάντα με στοιχεία, θα φροντίζουμε να εκθέτουμε όσα λέτε...

Διαβάστε επίσης

Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα και εκτέθηκαν πανελλαδικά

Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα και εκτέθηκαν πανελλαδικά

Εμείς είπαμε 25 πρωταθλήματα, αλλά ο Μαλακατές μας είπε 26 επειδή έτσι λέει ο Μπενόγλου, παρότι η ομοσπονδία λέει 25 και μετά τα κάναμε 26, αλλά ξεχάσαμε στο κείμενο το 25. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο! Σε απόλυτη συνεννόηση ερασιτέχνης ΠΑΟ και SDNA «διόρθωσαν» το αφήγημα...

Στην ομάδα της καρδιάς του Λαλάκη αξίζει η νηστεία-Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ να τρώει τεσσάρες!

Στην ομάδα της καρδιάς του Λαλάκη αξίζει η νηστεία-Ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ να τρώει τεσσάρες!

Άρθρο-φωτιά της Αθλητικής διαπλοκής: Ο Ολυμπιακός που δεν είναι ΠΑΟΚ να τρώει τεσσάρες, η «αθόρυβη» Ριζούπολη, ο Λαλάκης που πρέπει μόνο να πονάει, τα Algofren του Νικολογιάννη, τα 13 χρόνια νηστείας που συνεχίζονται, η χειραψία Καραπαπά, οι κιτρινόμαυροι ψεκασμένοι, τα πανηγύρια της ΑΕΚ με ξένα... καρύδια και το κεκλεισμένων Καραϊσκάκη που δεν είναι Άγιος Θωμάς!

Το πρώτο τρίποντο το έφαγε η Φενέρ, το δεύτερο είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ εδώ και 12 χρόνια!

Το πρώτο τρίποντο το έφαγε η Φενέρ, το δεύτερο είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ εδώ και 12 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός πρέσβης του Ελληνικού μπάσκετ εδώ και 12 χρόνια! Οι συκοφάντες αναγκαστικά υποκλίνονται, αλλά πάντα ψάχνουν να στάξουν ύπουλο δηλητήριο. Η Αθλητική Διαπλοκή παρουσιάζει αλήθειες που «καίνε» και προβληματίζουν για τους δύο κόσμους του Ελληνικού μπάσκετ.