Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνέντευξη Ανδρεόπουλου: Καταρρέουν τα πράσινα αφηγήματα για το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ

Συνέντευξη Ανδρεόπουλου: Καταρρέουν τα πράσινα αφηγήματα για το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 12:14

Η αλήθεια πάντα θα βρίσκει τρόπο να λάμπει. Τα αφηγήματα των «πράσινων» ηττημένων του ευρωπαϊκού ημιτελικού κατέρρευσαν ακόμα και μέσα από τη συνέντευξη του προπονητή τους στο αγαπημένο τους site, το SDNA. Δείτε τα σημεία της συνέντευξης που κάποιοι κρύβουν...

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος παραχώρησε χθες το απόγευμα συνέντευξη στο κανάλι του SDNA στο YouTube, μιλώντας για τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ. Επανειλημμένες φορές έχουμε αναφερθεί στις άψογες σχέσεις του συγκεκριμένου μέσου με τον ερασιτέχνη ΠΑΟ (τα άρθρα του ενός γίνονται συχνά ανακοινώσεις του άλλου), οπότε η επιλογή του δεν μας εξέπληξε...

Όπως είναι λογικό, δόθηκε μεγάλη βάση στο ευρωπαϊκό φιάσκο του Παναθηναϊκού που, παρά τη νίκη του με 1-3 στον πρώτο ημιτελικό του Challenge cup στο Ρέντη επί του Ολυμπιακού, εν τούτοις αποκλείστηκε από τους Ερυθρόλευκους στον επαναληπτικό του Αγίου Θωμά και στη συνέχεια παρακολούθησε τον Ολυμπιακό να στέφεται κυπελλούχος Ευρώπης στον τελικό απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ας δούμε αυτά τα επίμαχα σημεία που μάλλον ξέφυγαν σε κάποιους και δεν τα ανέλυσαν στο άρθρο τους μετά τη συνέντευξη:

«Η CEV ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ»

Αναφορικά με την επίμαχη αναβολή του επαναληπτικού ημιτελικού του Αγ. Θωμά στις 15/02 και τη διεξαγωγή του την επόμενη μέρα, κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Ανδρεόπουλος ανέφερε επί λέξει:

«Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν έτοιμη να διακόψει το παιχνίδι εις βάρος του Παναθηναϊκού ως υπαίτια γηπεδούχος ομάδα. Εκείνη τη στιγμή, προσπαθούμε σε επικοινωνία με την CEV να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι, να γίνει το παιχνίδι έστω και χωρίς κόσμο. Η απόφαση της CEV είναι ότι το παιχνίδι θα επαναληφθεί ρητά και κατηγορηματικά την επόμενη μέρα. Αν δεν συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός αποκλείεται για 2 χρόνια από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Αυτή η ομολογία Ανδρεόπουλου καταρρίπτει τα επιχειρήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι προσπαθούν ξανά να στήσουν μύθους, όπως έκαναν και μετά τον διασυρμό της Ριζούπολης. Προκύπτει λοιπόν ξεκάθαρα ότι ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να χάσει τον αγώνα ως υπαίτια γηπεδούχος ομάδα.

Συνεπώς, αν ο Ολυμπιακός το ήθελε, θα μπορούσε μετά τα όσα συνέβησαν, να αποχωρήσει από το γήπεδο, κερδίζοντας στα χαρτιά την πρόκριση στον τελικό. Δεν το έκανε και αγωνίστηκε την επόμενη μέρα, καλούμενος να ανατρέψει το βαρύ 1-3 του πρώτου αγώνα που έγινε ακόμα βαρύτερο, όταν έχασε και το πρώτο σετ στον Άγιο Θωμά και όταν βρέθηκε απέναντι σε point πρόκρισης του τριφυλλιού στο δεύτερο σετ.

Αντί να ευχαριστούν λοιπόν τον Ολυμπιακό, στήνουν μύθους και αφηγήματα ότι ο Ολυμπιακός... έδωσε εντολή στην Αστυνομία να ρίξει δακρυγόνο. Αλήθεια με τι στοιχεία; Και επίσης, αφού νίκησαν με 1-3 μπροστά σε ένα εχθρικό κοινό, γιατί δεν μπόρεσαν να πάρουν 2 σετ χωρίς κόσμο στην έδρα τους;

Σήμερα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποσχέθηκε ευρωπαϊκό τίτλο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό δεν μας προκαλεί εντύπωση. Με τα «θα» πορεύονται οι οπαδοί αυτού του συλλόγου για δεκαετίες σε όλα τα αθλήματα. Αν όμως ο Ολυμπιακός είχε αποχωρήσει και τους επέβαλλε η CEV ποινή 2 χρόνων ευρωπαϊκού αποκλεισμού, θα μπορούσε σήμερα να δώσει αυτή την υπόσχεση ο κ. Ανδρεόπουλος;

Οπότε, η πικρή για τους «πράσινους» αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν αποχώρησε για να βολευτεί από όσα συνέβησαν, αλλά έμεινε και αγωνίστηκε, πετυχαίνοντας μία από τις επικότερες ανατροπές της ιστορίας του ευρωπαϊκού βόλεϊ!

«ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε μάλιστα από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Καλιτζάρη αν ο Ολυμπιακός είχε πρόθεση να αποχωρήσει:

-Υπήρχε πρόθεση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει;
- Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν ξέρω.

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι καθ' όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων των δύο ομάδων με την CEV, δεν τέθηκε ποτέ από τον Ολυμπιακό ζήτημα αποχώρησης από το γήπεδο, αλλιώς θα το επιβεβαίωνε ο κ Ανδρεόπουλος, αν και προκαλεί απορίες πως γίνεται να μην γνωρίζει επακριβώς τι είχε συμβεί, ενώ είχε πλήρη ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις. Αυτή η σπαθάτη και καθαρά αγωνιστική πρόκριση είναι που έχει προκαλέσει κυριολεκτική «τρέλα» στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του.

«ΕΓΙΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ - ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ CEV»

Ο κ. Ανδρεόπουλος ανέφερε επίσης για τα γεγονότα της 15ης Φεβρουαρίου: «Έγινε μία μικρή φασαρία στην πύλη. Το παιχνίδι διακόπηκε για το δακρυγόνο και όχι για τη φασαρία». Από αυτή την αναφορά, προκύπτει ότι υπήρξαν πράγματι επεισόδια.

Αντιθέτως, η «πρασινοπορτοκαλί» θεωρία συνωμοσίας αναφέρει ότι οι αστυνομικοί «τρελάθηκαν» και έριξαν δακρυγόνο στο γήπεδο εντελώς απρόκλητα για να αποκρούσουν όσους επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο, χωρίς να αναφέρουν το παραμικρό για επεισόδια.

Η ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ-ΣΤΡΟΥΓΚΕΣ

Για τα επεισόδια που συνέβησαν, ο κ. Ανδρεόπουλος ανέφερε: «Τρέξαμε, μπουρδουκλωθήκαμε, όλος ο κόσμος με γυναίκες και παιδιά, υπήρχε κίνδυνος». Από τα λεγόμενα του προπονητή του Παναθηναϊκού, έρχεται στο προσκήνιο ξανά η επιλογή γηπέδων-στρούγκες από πλευράς τριφυλλιού για να ικανοποιηθεί εκείνη η μερίδα των οπαδών που είναι εθισμένη στα επεισόδια και στις συνθήκες ζούγκλας.

Γιατί όμως η διοίκηση του Παναθηναϊκού επέλεξε τον Άγιο Θωμά; Ο κ. Ανδρεόπουλος απάντησε και σε αυτό:

Η ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Στη συνέντευξή του λοιπόν, ο προπονητής του ΠΑΟ αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δηλώθηκε το γήπεδο του Αγίου Θωμά και όχι το ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Challenge cup με τον Ολυμπιακό, λέγοντας τα εξής:

«Από τον Οκτώβριο είχαμε αποφασίσει ότι, αν φτάσουμε στον ημιτελικό, θα δηλώσουμε το ΟΑΚΑ. Όταν τραυματίστηκε ο Ερνάντεζ πριν τον πρώτο ημιτελικό, μπήκαν στο τραπέζι νέα δεδομένα που μας ταρακούνησαν γιατί χάσαμε το μεγάλο μας όπλο. Έπρεπε να δηλώσουμε την έδρα του επαναληπτικού, πριν διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός. Εκεί τέθηκε το ερώτημα: Εάν πάμε στο Ρέντη χωρίς τον Ερνάντεζ και χάσουμε, πώς θα καλέσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να του πούμε τι, να έρθει στο ΟΑΚΑ;».

Με λίγα λόγια, ο προπονητής και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, εκτίμησαν ότι ο κόσμος της ομάδας θα της γυρνούσε την πλάτη και το ΟΑΚΑ θα ήταν άδειο μετά από πιθανή ήττα στον πρώτο ημιτελικό του Ρέντη. Άρα, οι φίλοι του Παναθηναϊκού και η «μαχητική ψυχή» θα ήταν ξανά απούσα και δεν θα στήριζε τον ερασιτέχνη.

Καταρχάς, το ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πανηγυρτζήδες, είναι κάτι που το γνωρίζει όλη η κοινωνία. Φέτος που το τμήμα μπάσκετ παραπαίει, το ΟΑΚΑ ήταν εκκωφαντικά άδειο καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αντίστοιχα ήταν τα δεδομένα και στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια με τον Παναθηναϊκό να κινείται μεταξύ τέταρτης και πέμπτης θέσης προσέλευσης.

Αλλωστε, αυτό συνέβη και προ ημερών, στον επαναληπτικό του λιγκ καπ στο βόλεϊ. Ένα άδειο γήπεδο, παρά τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Ρέντη. Μάλιστα δεν ήξεραν και τι νούμερα να μας παρουσιάσουν. 6.500 έλεγε ο ερασιτέχνης, 4.500 ο «ιστορικός» του συλλόγου στο SDNA:

Κλείνοντας, πρέπει να αναλογιστούμε πόσο παράξενα παιχνίδια παίζει η ζωή. Ο Παναθηναϊκός, ως περσινός πρωταθλητής, έπρεπε να αγωνιστεί στο Champions League με μηδαμινές πιθανότητες διάκρισης. Για να αγωνιστεί στο Challenge cup και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο, αυτο-υποβιβάστηκε, επικαλούμενος ότι το γήπεδό του δεν πληροί προδιαγραφές Champions League, ενώ το ΟΑΚΑ πληρούσε φυσικά τις προδιαγραφές και δεν το δήλωσε.

Και τα έφερε έτσι η ζωή που σήμερα αποδίδουν την καταραμένη τους μοίρα στο ότι δεν αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ στον επαναληπτικό ημιτελικό... Αυτό που δεν δήλωσε για να αυτο-υποβιβαστεί.

Θεία Δίκη; Ίσως...

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ»

Το κερασάκι στην τούρτα; Η παραδοχή Ανδρεόπουλου ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από καλύτερες ομάδες εκεί όπου αποκλείστηκε:

Δεν πήγε πολύ καλά για κάποιους αυτή η συνέντευξη...

Διαβάστε επίσης

Η σοκαριστική αναδρομή των διαιτησιών στους φετινούς αγώνες της ΑΕΚ

Η σοκαριστική αναδρομή των διαιτησιών στους φετινούς αγώνες της ΑΕΚ

Οι πρωτοφανείς διαιτητικές αποφάσεις υπέρ της ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχουν προκαλέσει τεκτονικές αντιδράσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κερασάκι στην τούρτα το βιώσαμε όλοι χθες το βράδυ. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει την ανασκόπηση της φρίκης από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα... Τι συμβαίνει από το 2015 έως σήμερα και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;

Αφιέρωμα: Τρία χρόνια από την εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού και τη σφαλιάρα του αιώνα

Αφιέρωμα: Τρία χρόνια από την εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού και τη σφαλιάρα του αιώνα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού που κατέπεσε με κρότο στα δικαστήρια. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει μία εντυπωσιακή αναδρομή με την ανθρωποφαγία των αντιολυμπιακών ΜΜΕ που στο τέλος κατάπιαν τη γλώσσα τους, η οποία θα σας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας των αντιολυμπιακών μηχανισμών.

Αλήθειες που πονάνε: SDNA, ΚΑΕ ΠΑΟ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Αλήθειες που πονάνε: SDNA, ΚΑΕ ΠΑΟ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

«Πράσινο» ΟΑΚΑ: «Γήπεδο, πάρκινγκ, ανακαίνιση, παραίτηση από αγωγές για οφειλές του Παναθηναϊκού!». Το site της αλήθειας, που κούναγε το δάχτυλο για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, έπαθε αφωνία και ασχολείται με τον Γουόκαπ! Διαβάστε, αν έχετε γερό στομάχι.

Μεγάλη έρευνα: Ξεγυμνώνουμε με ντοκουμέντα το αφήγημα των 1.600+ τίτλων του ΠΑΟ

Μεγάλη έρευνα: Ξεγυμνώνουμε με ντοκουμέντα το αφήγημα των 1.600+ τίτλων του ΠΑΟ

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει ολοκληρωμένη τη μεγάλη έρευνά της για το αφήγημα των τίτλων του Παναθηναϊκού το οποίο καταρρέει με κρότο μπροστά στα μάτια σας. Στοιχεία και ντοκουμέντα κουρελιάζουν τα «πράσινα» αφηγήματα και αποδεικνύουν ποιος είναι ο βασιλιάς του Ελληνικού αθλητισμού!