Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Μεγάλη έρευνα: Ξεγυμνώνουμε με ντοκουμέντα το αφήγημα των 1.600+ τίτλων του ΠΑΟ

Μεγάλη έρευνα: Ξεγυμνώνουμε με ντοκουμέντα το αφήγημα των 1.600+ τίτλων του ΠΑΟ
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023 - 16:20

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει ολοκληρωμένη τη μεγάλη έρευνά της για το αφήγημα των τίτλων του Παναθηναϊκού το οποίο καταρρέει με κρότο μπροστά στα μάτια σας. Στοιχεία και ντοκουμέντα κουρελιάζουν τα «πράσινα» αφηγήματα και αποδεικνύουν ποιος είναι ο βασιλιάς του Ελληνικού αθλητισμού!

Στις 28/03/2009, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 21ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο βόλεϊ γυναικών. Στους πανηγυρισμούς, η ομάδα του Τριφυλλιού εμφανίστηκε με τυπωμένα μπλουζάκια με τον αριθμό 500. Πανηγύριζαν τον 500ο τίτλο τους σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά:

Μεταφερόμαστε 8 χρόνια αργότερα. Στις 07/03/2017, παρουσιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης ένα βιβλίο με τίτλο «Και χιλιάδες τίτλοι» από τις «Εκδόσεις 1908». Έξι «ερευνητές» της ιστορίας του ΠΑΟ ανέλυσαν ότι ο Παναθηναϊκός είχε στην πραγματικότητα 1.498 τίτλους οι οποίοι σήμερα αισίως προσεγγίζουν δήθεν τους 1.700!


Για τον αστείο υπολογισμό, μέτρησαν τοπικά τουρνουά, τίτλους ακαδημιών, μη αναγνωρισμένους τίτλους από ομοσπονδίες, τίτλους αφιερωμένους στη χούντα, μέχρι και τίτλους σε βιντεοπαιχνίδια!

Προτού αναλύσουμε τη θεωρία, αναρωτιόμαστε τα εξής:

- Γιατί επισήμως ο Παναθηναϊκός υπολόγιζε 500 τίτλους και ξαφνικά προστέθηκαν άλλοι 1.000; Έχουμε ρωτήσει επανειλημμένως τους φίλους του ΠΑΟ και η μόνη απάντηση που παίρνουμε είναι ότι έγινε λάθος. Τι είδους λάθος είναι αυτό που ξέχασαν 1.000 τίτλους;


- Γιατί έπρεπε να περάσει ένας αιώνας ιστορίας για να ανακαλύψουν τους τίτλους τους που είναι το σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους;

Μέχρι σήμερα οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζαν στην πλάκα το συγκεκριμένο αφήγημα. Ωστόσο, η πλάκα και ο χαβαλές δεν είναι πια η απάντηση.

Η Αθλητική διαπλοκή έκανε την έρευνά της και αναδεικνύει την αλήθεια παρουσιάζοντας τα ποιοτικά στοιχεία της εν λόγω θεωρίας που θα σας βοηθήσουν να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα...

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 1.600+ ΤΙΤΛΩΝ
Τα κεφάλαια της έρευνας που πραγματοποιήσαμε, είναι τα εξής:

1. Μη αναγνωρισμένοι τίτλοι.
2. Διπλομετρήσεις και τριπλομετρήσεις τίτλων.

3. Τοπικά τουρνουά.
4. Juniors, τσικό και παλαίμαχοι.
5. Τίτλοι Β' και Γ' ομάδων.
6. Η κατάρρευση του αφηγήματος στο ποδόσφαιρο.
7. Οι τίτλοι της χούντας.
8. «Πρωταθλητή εσύ του LOL παντοτινέ».
9. Η ιστορική, θεσμική ομολογία του Δ. Γιαννακόπουλου.
10. Η αξία των τίτλων.
11. Οι τίτλοι των τμημάτων Α.με.Α.
12. Μπορεί και ο Ολυμπιακός να κάνει το ίδιο.
13. Η αλήθεια για τους τίτλους.
14.Η αλήθεια για τα ευρωπαϊκά.

Για να δείτε τους τίτλους που μετράνε στον Παναθηναϊκό, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

1. ΤΙΤΛΟΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ

Οι συγγραφείς του βιβλίου επικαλούνται αυθαίρετα τίτλους που δεν είναι αναγνωρισμένοι από ομοσπονδίες ή είναι ανύπαρκτοι και το κάνουν κατά το δοκούν. Πιο συγκεκριμένα:

Α. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στο ποδόσφαιρο, οι ερευνητές του ΠΑΟ προσμετρούν 26 πρωταθλήματα αντί για 20, υπολογίζοντας αυθαίρετα και τίτλους προ της ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα τις εξής χρονιές: 1909, 1911, 1912, 1918, 1921, 1922.



Η πραγματικότητα είναι ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει από το 1927 όπως αναγνωρίζει επίσημα και θεσμικά η ΕΠΟ:


Αλλά ακόμα και η ίδια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει λόγο στην επίσημη ιστοσελίδα της για 20 πρωταθλήματα, αντί για 26, αναφέροντας ως πρώτο αυτό του 1930:



Β. ΜΠΑΣΚΕΤ
Το βιβλίο προσμετράει ένα πρωτάθλημα μπάσκετ από το 1921 (μεσούσης της Μικρασιατικής εκστρατείας). Όπως θα δούμε όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΑΚΕ, το πρώτο πρωτάθλημα διοργανώθηκε 6 χρόνια αργότερα και το κατέκτησε ο Ηρακλής:

Γ. ΒΟΛΕΙ ΑΝΔΡΩΝ

Οι ερευνητές της ιστορίας του ΠΑΟ προσμετρούν στο βόλεϊ 6 πρωταθλήματα (1921, 1944, 1951, 1952, 1959, 1960) τα οποία φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένα από την ομοσπονδία βόλεϊ.

Αναφορικά με το υποτιθέμενο πρωτάθλημα του 1921, το αθλητικό σωματείο «Χριστιανική Αδελφότητα Νέων» (Χ.Α.Ν.) διοργάνωσε ένα τουρνουά με συμμετοχή 4 ομάδων. Στον τελικό προκρίθηκαν ο Παναθηναϊκός και ο Εθνικός. Ο Εθνικός αποσύρθηκε και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τουρνουά στα χαρτιά. Αξίζει να αναφέρουμε τα εξής:

- Οι ερευνητές του ΠΑΟ ισχυρίζονται ότι ο ΣΕΓΑΣ και η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων έδωσαν το δικαίωμα στην Χ.Α.Ν. να διοργανώνει αθλητικά γεγονότα κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά, απλώς το επικαλούνται.

- Ακόμα και αν είχε η Χ.Α.Ν. άδεια από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων να διοργανώνει τουρνουά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα τουρνουά εκείνα ήταν πρωταθλήματα!

Όπως αναφέραμε και πριν, το 1921 ο Ελληνικός στρατός αγωνιζόταν δίνοντας ιστορικές μάχες της Μικρασιατικής εκστρατείας στο Αφιόν Καραχισάρ, στην Αλμυρή Έρημο και στο Καλέ Γκρότο στα πρόθυρα της Άγκυρας. Η Ελλάδα ήταν σε πόλεμο και μάλιστα σκληρό βαδίζοντας προς την μικρασιατική καταστροφή. Καλά όλοι οι αθλητές του ΠΑΟ έπαιζαν σε τουρνουά; Κανένας στο μέτωπο δεν υπήρχε;

Η ιστορική αλήθεια είναι ότι μετά από μία περίοδο διαφόρων τουρνουά, τα πρώτα πρωταθλήματα βόλεϊ διοργανώθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ την περίοδο 1936-1940 και τα κατέκτησαν τέσσερις φορές ο Πανελλήνιος (1936, 1937, 1939, 1940) και μία φορά η Ε.Α. Πατρών (το 1938).

Τα επόμενα χρόνια και έως το 1961 διοργανώνονταν μόνο τοπικά πρωταθλήματα σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Επαρχία. Αυτό αναγνωρίζει επίσημα η ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.Π. (volleyleague.gr) και αναφέρεται στην Wikipedia.


Οι ερευνητές του Παναθηναϊκού επικαλούνται κάποια μεμονωμένα δημοσιεύματα αποκομμάτων από εφημερίδες της εποχής στα οποία αναφέρεται π.χ. ότι «η ομάς του Παναθηναϊκού ανεκηρήχθη πρωταθλήτρια βόλλευ - μπολ» και με βάση τα δημοσιεύματα των εφημερίδων διαμορφώνουν μία δική τους ιστορική αλήθεια και ζητούν να αναγνωριστούν οι τοπικοί τίτλοι (1951, 1952, 1959, 1960).

Τα δημοσιεύματα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα! Στην Αμερική τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως... world champions τους πρωταθλητές στο NBA! Και ναι μεν η λίγκα είναι η καλύτερη του κόσμου, αυτό όμως δεν καθιστά πχ τους Μπακς παγκόσμιους πρωταθλητές.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε από τους ιστορικούς ερευνητές να μας παραθέσουν έστω ένα δημοσίευμα που να αποδεικνύει ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε έστω και μία ομάδα εκτός της Αθήνας σε εκείνα τα τουρνουά για να μας αποδείξουν ότι ήταν πανελλήνια... Δεν έχουν να παραθέσουν τίποτα.

Δ. ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Και στο βόλεϊ γυναικών, συμβαίνει το ίδιο. Έχουν προσμετρήσει το πρωτάθλημα του 1969/70 που δεν έγινε ποτέ. Μάλιστα, η ομοσπονδία βόλεϊ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα:


Ε. ΤΙΤΛΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ
Οι ιστορικοί του ΠΑΟ επικαλούνται ως τίτλους κάποια πρωταθλήματα γενικών βαθμολογιών. Συνολικά 100 τίτλοι από τους 1.600+ είναι τίτλοι γενικών βαθμολογιών. Το κατά πόσον είναι αναγνωρισμένοι τίτλοι, είναι εξαιρετικά αμφίβολο.
Για παράδειγμα, στο βόλεϊ ανδρών, ισχυρίζονται ότι ο Παναθηναϊκός έχει 1 πρωτάθλημα Ελλάδας γενικής βαθμολογίας το 1988.

Δεν γνωρίζουμε πως προέκυψε αυτό, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας βόλεϊ. Το πρωτάθλημα στο βόλεϊ το κατέκτησε ο Ολυμπιακός και μάλιστα ως αήττητος!

Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει το διάλογο απορίας των ερευνητών της Wikipedia για τον περίφημο τίτλο των γενικών βαθμολογιών:



ΣΤ. ΛΟΙΠΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Θέλετε κι άλλα; Οι ερευνητές της ιστορίας του Παναθηναϊκού μας πληροφορούν ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών του 1959. Ωστόσο η ομοσπονδία άρσης βαρών μας ενημερώνει ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1964...


Θέλετε κι άλλα; Οι ερευνητές της ιστορίας του Παναθηναϊκού μας πληροφορούν ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα θαλάσσιου σκι του 1967. Ωστόσο από την επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι προκύπτει ότι εκείνα τα χρόνια, το μοναδικό σωματείο που καλλιεργούσε το άθλημα του θαλάσσιου σκι στην Ελλάδα, ήταν η Βουλιαγμένη:


Θέλετε κι άλλα; Οι ερευνητές της ιστορίας του Παναθηναϊκού μας πληροφορούν ότι το τμήμα σκάκι του Παναθηναϊκού, πέραν των δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας (1970, 1971), έχει επίσης άλλους... 16 τίτλους, σε χρονιές που δεν υπήρξαν διοργανώσεις βάσει της Ελληνικής σκακιστικής ομοσπονδίας:



Θέλετε κι άλλα; Οι ερευνητές της ιστορίας του Παναθηναϊκού μας πληροφορούν ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπέιζμπολ το 2014. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι το 2014, η ομοσπονδία μπέιζμπολ διαλύθηκε και το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε.

Στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται ότι δικαιώθηκαν στο ΑΣΕΑΔ και ότι πήραν το πρωτάθλημα στα χαρτιά, κάτι που πρώτον δεν γνωρίζουμε αν όντως συνέβη, αλλά ακόμα και αν συνέβη, δεν υπήρχε πλέον ομοσπονδία μπέιζμπολ για να κατοχυρώσει/αναγνωρίσει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό (έστω και στα χαρτιά), συνεπώς πρωτάθλημα στο μπέιζμπολ, απλά δεν υπάρχει!

Το σύντομο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το άθλημα συνοδεύθηκε πάντως από σοβαρές καταγγελίες όπως χρησιμοποίηση 4-5 ξένων παικτών (ενώ επιτρέπονταν 2), καθώς και ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν και διαιτητής αγώνων του πρωταθλήματος!

Με μία πρώτη ανάγνωση λοιπόν, είδαμε στο βιβλίο πλήθος ανύπαρκτων ή μη αναγνωρισμένων τίτλων. Έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να υποψιαζόμαστε ότι αυτό συνέβη και σε άλλα αθλήματα όπου είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει έρευνα και να αποδειχθεί η αυθαίρετη καταγραφή...

2. ΔΙΠΛΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΙΤΛΩΝ!
Εκατοντάδες τίτλοι του Παναθηναϊκού έχουν διπλομετρηθεί και τριπλομετρηθεί στο συγκεκριμένο βιβλίο!

Για παράδειγμα, στην ποδηλασία πίστας, κατά το παρελθόν, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας αποτελούνταν από επιμέρους μέρη (ποδηλασία πίστας, ποδηλασία δημόσιας οδού). Ο πρωταθλητής προέκυπτε και από τα δύο.

Συνεπώς η πρώτη θέση στην ποδηλασία πίστας δεν έδινε από μόνη της το πανελλήνιο πρωτάθλημα, άρα δεν λογίζονται ως πρωταθλήματα οι τίτλοι του ΠΑΟ στην ποδηλασία πίστας, ούτε οι τίτλοι του ΠΑΟ στην ποδηλασία δημόσιας οδού, καθώς θα υπάρξει διπλομέτρηση πρωταθλημάτων.

Είναι σαν να λέμε ότι το 2021/22, ο Ολυμπιακός κατέκτησε 3 πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο, (ένα γιατί ήταν πρώτος στην κανονική περίοδο, ένα γιατί ήταν πρώτος στα play offs και ένα ως συνολικός πρωταθλητής Ελλάδας)!

Ειδικά στην ποδηλασία πίστας (που τα τελευταία χρόνια όντως έγινε ξεχωριστό πρωτάθλημα), βάσει των κανονισμών της ομοσπονδίας (σελ. 90), βαθμολογούνται όλα τα επιμέρους αγωνίσματα (ομαδικό πουρσουιτ, κέιριν, μάντισον, σπρίντ, 1000 μ., 500 μ., κλπ) και αναδεικνύουν συνολικά έναν σύλλογο πρωταθλητή ποδηλασίας πίστας. Παρόλα αυτά έχουν υπολογιστεί δεκάδες τίτλοι επιμέρους αγωνισμάτων υπέρ του Παναθηναϊκού!

Το ίδιο έχουν κάνει και στη ξιφασκία με επιμέρους αγωνίσματα (φλερέ, επέ, σπάθη) και στην σκοποβολή με επιμέρους αγωνίσματα (πυροβόλα όπλα, πολεμικό τυφέκιο, πιστόλι μεγάλου διαμετρήματος, περίστροφο ακριβείας, καραμπίνα γονυπετώς, καραμπίνα ορθίως, κτλ). Προσμέτρησαν ως ξεχωριστούς τίτλους τα επιμέρους αγωνίσματα που συναποτελούν το πρωτάθλημα του κάθε αθλήματος!

Είναι σαν να λέμε ότι ο Ολυμπιακός μέτρησε το 2022 ως ξεχωριστό τίτλο την κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο!

Επίσης, έχουν προσμετρήσει και δεκάδες τίτλους πρωταθλημάτων πολυνίκη. Τι θα πει αυτό; Εκτός από το πρωτάθλημα, μετράνε τον άτυπο τίτλο πολυνίκη, δηλαδή της ομάδας που πέτυχε τις περισσότερες νίκες της χρονιάς.


Είναι σαν να λέμε ότι ο Ολυμπιακός, εκτός από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που πήρε το 2022 λόγω βαθμολογίας, παίρνει και δεύτερο τίτλο ως η ομάδα που έκανε τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα!

3. ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Ένα σημαντικό στοιχείο που θα δούμε είναι ότι από τους 1.607 τίτλους του ΠΑΟ που δόθηκαν στη δημοσιότητα με το άρθρο Μπενόγλου, οι 593 είναι τοπικοί τίτλοι! Τι σημαίνει αυτό;

Ας δούμε το εξής παράδειγμα: Στην ΕΠΣ Σάμου, το σωματείο «Πολυκράτης Πυθαγορείου» έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα Α' κατηγορίας Σάμου. Είναι 13 τίτλοι αναμφισβήτητα. Αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει 3 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας. Φανταστείτε λοιπόν έναν οπαδό του Πολυκράτη να προσπαθεί να κάνει καζούρα στον ΠΑΟΚ, λέγοντας «13 τίτλους εμείς, 3 εσείς»!

Αυτή είναι η λογική με την οποία προστέθηκαν περίπου 600 τίτλοι (!) στην τροπαιοθήκη του Παναθηναϊκού. Υπολογίστηκαν τοπικά τουρνουά στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να έχει ανταγωνισμό από ομάδες άλλων περιοχών, όπως ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ και έτσι αυξήθηκε τεχνητά ο αριθμός των τίτλων χωρίς να υπάρχουν κριτήρια ανταγωνισμού, δεδομένου ότι στην Αθήνα διεξάγονταν περισσότερα τοπικά τουρνουά από άλλες περιοχές της χώρας.

Πρωταθλήματα και κύπελλα Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Ελλάδας, δεσπόζουν στους τίτλους του Παναθηναϊκού. Ας δούμε ενδεικτικά μερικούς από αυτούς:

- 6 πρωταθλήματα Ανατολικής Αττικής στο βόλεϊ εφήβων.

- 2 πρωταθλήματα Αθήνας ανώμαλου δρόμου γυναικών.
- 2 πρωταθλήματα Αθήνας ενόργανης γυμναστικής κορασίδων.
- 2 εαρινά πρωταθλήματα κέντρου Αθήνας-Πειραιά νέων/νεανίδων στις καταδύσεις.

4. JUNIORS, ΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
Οι αναγνώστες του βιβλίου, φίλοι του Παναθηναϊκού επικαλούνται ακόμα και επιτυχίες από μικρά παιδάκια προκειμένου να χλευάσουν τους αντιπάλους τους. Πράγματι στο βιβλίο υπολογίστηκαν τίτλοι από κάθε κατηγορία που μπορείτε να φανταστείτε: Junior, αγόρια/κορίτσια, κορασίδες/παγκορασίδες, παίδες/παμπαίδες, έφηβοι, νέοι-νεανίδες.

Συνολικά 481 τίτλοι από τους 1.607 είναι τίτλοι από μικρά παιδάκια!


Οι ακαδημίες και τα φυτώρια είναι για να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό. Δεν προσφέρονται ούτε για πρωταθλητισμό ούτε για τιτλοθηρία.

Σε κάθε περίπτωση, το αθλητικά σωστό και δίκαιο θα ήταν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό πίνακα με τους τίτλους των παιδιών και μετά θα είχαν κάθε δικαίωμα να υπερηφανευτούν: «ο ΠΑΟ 481 τίτλους στον παιδικό αθλητισμό» για να δούμε και σε τι θέση βρίσκεται...

Και όμως αντί να κάνουν κάτι τέτοιο, τσουβαλιάζουν τους τίτλους που κερδίζουν μικρά παιδάκια και λένε πολλοί οπαδοί του ΠΑΟ: «1.600+ τίτλους η Πανάθα, πονάτε»!

Για παράδειγμα, στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Super League (Κ-19, Κ-17, Κ-15), υπάρχει κατάταξη με τον Ολυμπιακό πρώτο σε τίτλους και ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

Αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να προσθέσει στα πρωταθλήματα των ανδρών αυτά των ακαδημιών.

Επίσης, εκτός όμως από τις ακαδημίες, οι 1.600+ τίτλοι/λόγοι περηφάνειας του Παναθηναϊκού περιλαμβάνουν και τίτλους παλαιμάχων.

5. ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ Β' ΚΑΙ ΤΩΝ Γ' ΟΜΑΔΩΝ

Συνολικά 55 τίτλοι υπερηφάνειας του Παναθηναϊκού αφορούν Β' και Γ' ομάδες!

Ακριβώς! Ειδικά στο ποδόσφαιρο, οι 44 τίτλοι του Παναθηναϊκού αφορούν Β' και Γ' ομάδες. Και όμως τσουβαλιάζονται με τους τίτλους του αθλήματος γενικότερα και συγκρίνονται ως τίτλοι με τα 46 πρωταθλήματα του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο!

Επίσης δεκάδες τίτλοι αφορούν τουρνουά Β' , Γ' , Δ', Ε', κτλ κατηγοριών σε διάφορα αθλήματα.

6. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΡΟΤΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πριν από δύο χρόνια, ο Αριστοτέλης Μπενόγλου (ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου «Και χιλιάδες τίτλοι»), έγραψε σε δημόσια ανάρτησή του στο Facebook τα εξής:



Ο πίνακας τίτλων του Ελληνικού πρωταθλήματος σύμφωνα με τον κ. Μπενόγλου δείχνει ψυχρά ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έτσι είναι πράγματι. Ωστόσο, σύμφωνα με το βιβλίο του, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει συνολικά... 217 τίτλους στο ποδόσφαιρο, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα!

Άρα λοιπόν, γιατί πιστεύει ο κ. Μπενόγλου ότι βάσει τίτλων, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και αναζητά τα αίτια στις παράγκες; Αφού βάσει του δικού του πίνακα τίτλων, μεγαλύτερη ομάδα υποτίθεται ότι είναι ο Παναθηναϊκός!

Γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διαρκώς κλαίγονται για όσα τους στέρησαν «οι παράγκες»; Αφού, σύμφωνα με το αφήγημά τους, είναι χορτάτοι με 217 τίτλους.

Γιατί κλαίνε για τις «χαμένες Κυριακές», αφού οι Κυριακές τους ήταν πλούσιες με άφθονους τίτλους στα τουρνουά, όπου τετράχρονα juniors κατακτούσαν τοπικά αθηναϊκά τουρνουά;

Αν πίστευαν τα αφηγήματά τους, θα έλεγαν ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο ποδόσφαιρο βάσει τίτλων. Θα έπρεπε να είναι χορτάτοι και ικανοποιημένοι!

Ανάμεσα στους... 217 τίτλους του ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο θα συναντήσει κανείς έπαθλα Ε.Π.Σ. Αθηνών, τουρνουά 8Χ8, τουρνουά στο... Βίτσι και στο Γράμμο, πρωταθλήματα Αθήνας, πρωταθλήματα ερασιτεχνών, πρωταθλήματα Νοτίου Ελλάδος, πρωταθλήματα Β ομάδων (του 1914 μόλις είχαν τελειώσει οι Βαλκανικοί πόλεμοι), πρωταθλήματα Γ' ομάδων, πρωταθλήματα Αθήνας παμπαίδων, πρωταθλήματα Αθήνας junior, κτλ!

Η Βρετανική εφημερίδα «Sun» δημοσίευσε προ δύο ετών, έναν πίνακα με τους πιο πετυχημένους συλλόγους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο από πλευράς αριθμού τίτλων. Στον πίνακα της εφημερίδας βλέπουμε τον Ολυμπιακό στην 11η θέση παγκοσμίως με 77 τίτλους (πλέον είναι 80). Μάλλον ξέχασαν στην Sun τους 217 τίτλους του ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο που θα τον έφερναν μακράν στην πρώτη θέση του πλανήτη!

Γιατί λησμόνησαν στην Sun τους τίτλους που κατέκτησε το τριφύλλι στα junior της Αττικής και τα έπαθλα της ΕΠΣ Αθηνών;


Το εγκυρότερο αθλητικό μέσο παγκοσμίως, το «Goal» παρουσίασε πριν από λίγους μήνες έναν πίνακα, που παραθέτει τους συλλόγους με τους περισσότερους τίτλους στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Εκεί ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε περίοπτη θέση, καθώς είναι όγδοος πανευρωπαϊκά, έχοντας αποθησαυρίσει
79 τίτλους και πιο συγκεκριμένα 47 πρωταθλήματα Ελλάδας, 28 κύπελλα Ελλάδας και 4 σούπερ καπ, χωρίς μάλιστα να έχει συμπεριλάβει και το βαλκανικό κύπελλο:



Όπως βλέπουμε, στην κορυφή της Ευρώπης από πλευράς συνόλου τίτλων, βρίσκονται οι δύο σκωτσέζικες ομάδες που παίζουν χωρίς ανταγωνισμό στη χώρα τους με το πρωτάθλημά τους να είναι από τα αρχαιότερα άρα να έχουν διεξαχθεί περισσότερα πρωταθλήματα. Πρόκειται για τους Ρέιντζερς και την Σέλτικ με 117 και 113 τίτλους αντίστοιχα.

Έπονται οι υπερδυνάμεις της Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα, η Μπάγερν, η Πόρτο και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός με 79 τίτλους. Αυτά λέει το Goal και η πλήρης στατιστική και ιστορική αλήθεια!

Όμως το τριφύλλι είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως απλά αυτό το ξέρουν μόνο οι συγγραφείς του Παναθηναϊκού. Δεν το ξέρει ούτε το Goal, ούτε η Sun, ούτε η Wikipedia, ούτε οι επίσημες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, ούτε κανείς!

Για να σας το πούμε και αλλιώς, πριν από μερικές εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και έφτασε τους 100 τίτλους στην ποδοσφαιρική της ιστορία, αλλά της έχουμε δυσάρεστα. Στο τριφύλλι έχουν 217:



Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αστειότητας αυτού του τρόπου υπολογισμού τίτλων. Γιατί αν ισχύει αυτός ο υπολογισμός, τότε ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος παγκοσμίως με 217 τίτλους και ίσως και διαγαλαξιακά. Δεν ισχύει όμως... Άρα αφού δεν ισχύει αυτός ο τρόπος υπολογισμού στο ποδόσφαιρο, δεν ισχύει πουθενά αλλού.

Μην πάτε όμως μακριά, πάρτε παράδειγμα και το μπάσκετ, ένα από τα ελάχιστα αθλήματα όπου ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους τίτλους από τον Ολυμπιακό, χωρίς να εξετάζουμε το πως συνέβη αυτό. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μιλάνε λοιπόν με περηφάνεια για 39-20-6 (πρωταθλήματα-κύπελλα-ευρωπαϊκά), χωρίς να επικαλούνται ποτέ τους τοπικούς τίτλους της Αθήνας ή τις ακαδημίες.

7. ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
Ο Παναθηναϊκός έχει κατηγορηθεί για τις σχέσεις του με τη χούντα της 21ης Απριλίου λόγω του Γουέμπλεϊ. Εμείς δεν το υιοθετούμε, αλλά δυστυχώς έχει ακουστεί. Παρότι ως σύλλογος έχει προσπαθήσει να αποτινάξει αυτές τις κατηγορίες, εν τούτοις στη λίστα των τίτλων του δεσπόζουν τα περίφημα κύπελλα της 21ης Απριλίου που ήταν αφιερωμένα στη δικτατορία! Σαν να λέμε κύπελλο Γεωργίου Παπαδόπουλου... Δεν δίστασαν να τους προσμετρήσουν.

Ενδεικτικά στο βόλεϊ ανδρών και στο θαλάσσιο σκι ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει το περίφημο «Κύπελλο 21ης Απριλίου».

8. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΣΥ ΤΟΥ LOL ΠΑΝΤΟΤΙΝΕ


«Στον στίβο και στα γήπεδα, την πιο καλήν ιδέα...» Που να φανταζόταν ο Γεώργιος Καλαφάτης ότι στη λίστα των τίτλων του Παναθηναϊκού θα δέσποζαν τίτλοι από τα e-sports! Ναι καλά διαβάσατε! Στους 1.600+ λόγους πράσινης υπερφάνειας υπάρχουν συνολικά 4 τίτλοι στα e-sports όπως το League of legends της ΔΕΘ... Λέτε να ανακαλύψουν και τίτλους στο φιδάκι του ΝΟΚΙΑ 3310;

9. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τον Ιούνιο του 2018 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξελέγη πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Στην προηγούμενη διοίκηση (2016-2018) πρόεδρος ήταν ο γιος του νυν προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρης Μπαλτάκος.

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του, ο κ. Γιαννακόπουλος είχε δώσει συνέντευξη στον διευθυντή του SDNA Βασίλη Παπαθεοδώρου. Εκεί κατήγγειλε ότι στην προηγούμενη διοίκηση έκοβαν τιμολόγια ακόμα και για μπουζούκια, χρεώνοντας τον ερασιτέχνη. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ρώτησε εύλογα αν οι χρεώσεις αυτές αφορούσαν φιέστες για τίτλους. Ο Δ. Γιαννακόπουλος απάντησε: «Γιατί πήραν κανέναν τίτλο;».

Όπως θα εξηγήσουμε αναλυτικά παρακάτω, αυτή η δήλωση Γιαννακόπουλου συνιστά ιστορική ομολογία.

Καταρχάς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε την αλήθεια. Πράγματι την περίοδο της εποχής Μπαλτάκου (όπως και διαχρονικά) ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός κυριαρχούσε στους τίτλους και κατέκτησε τα πάντα.

Και όμως σύμφωνα με τη μέτρηση των συγγραφέων του βιβλίου «Και χιλιάδες τίτλοι», ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εκείνης της εποχής είχε σαρώσει.

Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι στη διετία Μπαλτάκου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 42 τίτλους! Από video games και τουρνουά Γ'-Δ' κατηγορίας αγοριών, μέχρι τίτλους εφήβων Ανατολικής Αττικής και... πρωταθλήματα σε επιμέρους αγωνίσματα αθλημάτων όπως η ξιφασκία και η τοξοβολία!

Ναι μιλάμε για την περίοδο Μπαλτάκου, την περίοδο της πλήρους αγωνιστικής καθίζησης που ο Ολυμπιακός διαμόρφωνε το θριαμβευτικό σερί νικών 50-0 επί του Παναθηναϊκού στον ερασιτέχνη.

Ακριβώς την ίδια αδιανόητη λογική εφάρμοσαν για το σύνολο της ιστορίας του Παναθηναϊκού για να φτάσουν στους 1.600+ τίτλους!

Όμως την αλήθεια την είπε, προς τιμήν του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η ιστορική αξία της έγκειται στα εξής:

- Ο Γιαννακόπουλος είπε ότι η προηγούμενη διοίκηση Μπαλτάκου δεν κατέκτησε τίτλους, άρα παραδέχεται ότι οι 42 τίτλοι στα πάσης φύσεως παιδικά και τοπικά τουρνουά δεν υπολογίζονται σε καμία σοβαρή καταμέτρηση!

- Με τον ίδιο τρόπο, δεν πρέπει λοιπόν να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι αντίστοιχοι τίτλοι του Παναθηναϊκού που έχουν υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο και διαμορφώνουν τον αριθμό 1.600+.

- Η συνέντευξη δόθηκε στις 08/08/2018, ακριβώς δύο μήνες μετά την εκλογή Γιαννακόπουλου στην προεδρία του ερασιτέχνη ΠΑΟ (εξελέγη στις 08/06/2018).

- Άρα η δήλωση αυτή έγινε θεσμικά από εν ενεργεία πρόεδρο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ένας εν ενεργεία πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αμφισβήτησε επίσημα και δημόσια τη θεωρία των 1.600+ τίτλων.

- Μάλιστα το βιβλίο με τη θεωρία των τίτλων είχε κυκλοφορήσει ενάμιση χρόνο χρόνο πριν (07/03/2017) και είχε παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στο Μουσείο της Ακρόπολης, συνεπώς δεν ήταν άγνωστα αυτά στον κ. Γιαννακόπουλο.


10. Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ

- Ο Α κρατάει στο χέρι του 10 χαρτονομίσματα των 5 ευρώ (αξία: 50 €).

- Ο Β κρατάει στο χέρι του 1 χαρτονόμισμα των 500 ευρώ (αξία: 500 €).

Ο Α δεν έχει δικαίωμα να πει στον Β: «Σε έχω 10-1 στα χαρτονομίσματα, πονάς». Μετράει η αξία των χαρτονομισμάτων και όχι ο αριθμός τους. Πόσο μάλλον αν ο Α κρατάει και κάποια ψεύτικα χαρτονομίσματα (στην περίπτωσή μας οι μη αναγνωρισμένοι τίτλοι του ΠΑΟ που είδαμε προηγουμένως).

Στο πόλο ο Παναθηναϊκός επικαλείται κάποιους τίτλους. Ανάμεσά τους το εαρινό κύπελλο Ε.Κ.Ο.Φ. εφήβων του 1979. Ο Ολυμπιακός πάλι έχει κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ. Τίτλος και ο ένας τίτλος και ο άλλος. Ποιος θα κάνει το διαχωρισμό της αξίας;

Γι αυτό η κάθε ομάδα συγκρίνεται με βάση τις επιτυχίες της σε άνδρες και γυναίκες σε εθνικό και όχι τοπικό επίπεδο και ακολούθως σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν μπορεί το τουρνουά του Γκύζη να μπαίνει στο ίδιο σακούλι με μία ευρωλίγκα!

11. ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ως γνωστόν, στα τμήματα-ναυαρχίδες των συλλόγων (άνδρες/γυναίκες), ο Παναθηναϊκός υστερεί σε αριθμό τίτλων από τον Ολυμπιακό, οπότε αναρωτιούνται στο τριφύλλι γιατί να μην συμπεριλαμβάνουν τους τίτλους από άλλα τμήματα (ακαδημιών, ΑμεΑ, κτλ).

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τμήματα αυτά προάγουν άλλες αξίες και όχι την τιτλοθηρία, αλλά δεν θα πούμε αυτό. Θα κάνουμε κάτι άλλο, θα παραπέμψουμε στην ίδια την επίσημη ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:



Όπως βλέπετε, έχουν διαφορετική κατηγορία: «ΑΘΛΗΜΑΤΑ», διαφορετική κατηγορία «ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και διαφορετική κατηγορία «ΑμεΑ». Στην πρώτη κατηγορία («Αθλήματα») διαβάζουμε για «πινγκ πονγκ ανδρών» και ακριβώς από κάτω «πινγκ πονγκ γυναικών». Γιατί δεν αναγράφουν εκεί και το «πινγκ πονγκ ΑμεΑ», αλλά το έχουν σε ξεχωριστή κατηγορία στην τρίτη στήλη «Παναθηναϊκός ΑμεΑ»;

Υπάρχει λοιπόν σαφής διαχωρισμός στην ιστοσελίδα του ΠΑΟ της κεντρικής κατηγορίας ανδρών/γυναικών και ξεχωριστές κατηγορίες στις ακαδημίες και στα τμήματα ΑμεΑ που προάγουν τον αθλητισμό και άλλες αξίες.

Εμείς φτιάξαμε πίνακες για την πρώτη κατηγορία. Φτιάξτε εσείς για την δεύτερη και την τρίτη και αν είστε πρώτοι θα σας συγχαρούμε.

Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να δημιουργήσει έναν πίνακα συλλόγων με τους τίτλους ακαδημιών (junior, παίδες, ακαδημίες, έφηβοι, κτλ) και αν όντως είναι πρώτος ο Παναθηναϊκός (που δεν είναι) να το παρουσιάσει και να αισθανθεί περήφανος.

Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να φτιάξει έναν δεύτερο πίνακα συλλόγων με τους τοπικούς τίτλους για να δούμε σε τι θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στους τίτλους των νομών όλης της χώρας. Δεν ξέρουμε αν θα βγει πρώτος ούτε εκεί, γιατί ομάδες όπως η Αστραπή Μεσοποταμίας στην ΕΠΣ Καστοριάς έχουν σαρώσει τους τοπικούς τίτλους.

Αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί να φτιάξει έναν πίνακα συλλόγων με τους τίτλους των Β' ομάδων του και αν ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους τίτλους στις διοργανώσεις Β' ομάδων να καμαρώσει όσο θέλει.

Αλλά το να τσουβαλιάζει κανείς Τσάμπιονς λιγκ και ευρωλίγκες, μαζί με τίτλους Β' ομάδων ή μαζί με τίτλους 6χρονων παιδιών σε τουρνουά 5Χ5 Ανατολικής Αττικής και μάχες στα e-sports δείχνει μία απόγνωση.

12. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ
Ποιος είπε ότι δεν μπορεί και ο Ολυμπιακός να κάνει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό και να τσουβαλιάσει όλους τους τίτλους από κάθε ηλικία, από κάθε τοπική διοργάνωση, κτλ;

Για παράδειγμα, στην κωπηλασία, ο Ολυμπιακός έχει 135 τίτλους και ο Παναθηναϊκός μηδέν, ενώ στην ιστιοπλοΐα ο Ολυμπιακός έχει 127 τίτλους και ο Παναθηναϊκός μηδέν. Σε αυτά τα δύο αθλήματα ο Ολυμπιακός έχει 262 τίτλους συνολικά, δηλ. παραπάνω το 1/6 των τίτλων το ΠΑΟ σε όλα τα αθλήματα. Και μιλάμε για ομαδικούς τίτλους όπως ακριβώς υπολόγισαν και οι συγγραφείς του βιβλίου.

Πηγαίνοντας στο πινγκ πονγκ, ο Ολυμπιακός έχει πάνω από 60 πανελλήνιους/διεθνείς διασυλλογικούς τίτλους ανδρών-γυναικών. Ο ΠΑΟ επικαλείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο μέτρησής του... 53 τίτλους (περιλαμβάνοντας τοπικά, ακαδημίες, κτλ).

Αν ο Ολυμπιακός κάνει το ίδιο με τοπικά και ακαδημίες, μπορεί να προσθέσει τους εξής τίτλους στο πινγκ πονγκ:

- Τοπικοί: (23 τίτλοι).

- Μικρές ηλικίες: (31 τίτλοι).

Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη και οι ατομικοί τίτλοι, μόνο στο πινγκ πονγκ ο Ολυμπιακός φτάνει στους 294 τίτλους σε ένα μόνο άθλημα!

- Ατομικοί: (129 τίτλοι).

- Ατομικοί - Μικρές ηλικίες: (53 τίτλοι)

13. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ

Κλείνουμε λοιπόν, παραθέτοντας την αλήθεια για τους τίτλους των Ελληνικών συλλόγων. Εμείς ετοιμάσαμε τους πίνακες των πανελλήνιων και διεθνών τίτλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε άνδρες και γυναίκες σε όλα τα αθλήματα. Αν θέλετε, φτιάξτε εσείς πίνακες ακαδημιών, τοπικών τουρνουά, κτλ. Η τελευταία επικαιροποίηση του πίνακα έγινε στις 12/04/2023.


14. ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ
Εκεί που η αλήθεια «πονάει» περισσότερο, είναι στο κομμάτι των ευρωπαϊκών επιτυχιών. Εκεί που ο Ολυμπιακός κυριαρχεί και ο Παναθηναϊκός είναι παραδοσιακά ανήμπορος. Αυτός είναι ο πίνακας των ευρωπαϊκών/παγκόσμιων επιτυχιών του Ολυμπιακού:



Συνολικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει στο θησαυροφυλάκιό του 17 ευρωπαϊκά τρόπαια στα ομαδικά αθλήματα έναντι 6 του Παναθηναϊκού. Τα 14 είναι στον ερασιτέχνη (μηδέν ο Παναθηναϊκός). Επίσης, οι Ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει και 2 διασυλλογικά ευρωπαϊκά τρόπαια σε ατομικά αθλήματα (1 ο Παναθηναϊκός). Μαζί με το διηπειρωτικό του μπάσκετ, ο σύλλογος μετράει συνολικά 20 κατακτήσεις σε 7 διαφορετικά τμήματα που τον καθιστούν τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης!

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Το λάθος που κάνουν κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων είναι ότι ειρωνεύονται τα αθλήματα στα οποία επικαλείται ο Παναθηναϊκός τους τίτλους του. Κάνουν λάθος. Κάθε άθλημα αξίζει σεβασμό και ειδικά από τον Ολυμπιακό που είναι πολυαθλητικός σύλλογος. (Εμείς βέβαια κάνουμε μια εξαίρεση και ειρωνευόμαστε τα e-sports).

Το θέμα όμως δεν είναι ποια είναι τα αθλήματα των τίτλων του ΠΑΟ και αν είναι δημοφιλή. Το θέμα είναι ότι επικαλούνται αυθαίρετα τίτλους μη αναγνωρισμένους, καθώς και ότι επικαλούνται τίτλους τοπικών τουρνουά, αλλά και μικρών παιδιών για να στηθεί το αφήγημα.

Η καθολική κυριαρχία του Ολυμπιακού τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησε στην ανάγκη να βρεθεί αφήγημα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέει η παροιμία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε «Πενία τίτλων, βαζελίες κατεργάζεται». Αυτή η φτώχεια των τίτλων οδήγησε στη θεωρία των 1.600+ τίτλων.

Ο Ολυμπιακός ως σύλλογος θα μπορούσε να κάνει αντίστοιχη καταμέτρηση και να τη βγάλει στα βιβλιοπωλεία. Δεν το έκανε. Όπως είδαμε μόνο σε ένα από τα δεκάδες αθλήματα (το πινγκ πονγκ) οι Ερυθρόλευκοι έχουν το 1/5 των 1.650 τίτλων.

Ορθώς ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει στο τριπάκι να ακολουθήσει τα ίδια χνάρια και να βάλει στο ίδιο σακούλι ευρωλίγκες, Champions league και Ελληνικά πρωταθλήματα μαζί με πιρουέτες κορασίδων σε τοπικά τουρνουά ενόργανης γυμναστικής, με τίτλους 6χρονων παιδιών σε τουρνουά 6Χ6 και με παιχνίδια στρατηγικής στα video games, όπως το League of legends.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η εποχή δεν σηκώνει πια πλάκες. Τέτοιου είδους αφηγήματα πρέπει να λαμβάνουν τις κατάλληλες απαντήσεις κατόπιν έρευνας για την ανάδειξη των ποιοτικών στοιχείων που τα συνθέτουν. Αυτό έκανε και σήμερα η Αθλητική διαπλοκή.

Για την έρευνά μας, πηγή αποτέλεσαν οι επίσημες σελίδες αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας, η Ελληνική και η ξένη έκδοση της Wikipedia, διεθνή δημοσιεύματα της Sun και του Goal, η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο SDNA το 2018.

Διαβάστε επίσης

Αλήθειες που πονάνε: SDNA, ΚΑΕ ΠΑΟ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Αλήθειες που πονάνε: SDNA, ΚΑΕ ΠΑΟ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

«Πράσινο» ΟΑΚΑ: «Γήπεδο, πάρκινγκ, ανακαίνιση, παραίτηση από αγωγές για οφειλές του Παναθηναϊκού!». Το site της αλήθειας, που κούναγε το δάχτυλο για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, έπαθε αφωνία και ασχολείται με τον Γουόκαπ! Διαβάστε, αν έχετε γερό στομάχι.

Συνέντευξη Ανδρεόπουλου: Καταρρέουν τα πράσινα αφηγήματα για το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ

Συνέντευξη Ανδρεόπουλου: Καταρρέουν τα πράσινα αφηγήματα για το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ

Η αλήθεια πάντα θα βρίσκει τρόπο να λάμπει. Τα αφηγήματα των «πράσινων» ηττημένων του ευρωπαϊκού ημιτελικού κατέρρευσαν ακόμα και μέσα από τη συνέντευξη του προπονητή τους στο αγαπημένο τους site, το SDNA. Δείτε τα σημεία της συνέντευξης που κάποιοι κρύβουν...

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα οικονομικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το Ελληνικό μπάσκετ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα οικονομικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το Ελληνικό μπάσκετ

Με αφορμή το δημοσίευμα της «El Mundo» για την ποινή της Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό και το «θάψιμο» από τα Ελληνικά ΜΜΕ του επίμαχου σημείου, η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει σοβαρά στοιχεία για τα οικονομικά της «πράσινης» ΚΑΕ, εκφράζει δημόσια ερωτήματα και θυμίζει μία ξεχασμένη υπόθεση.

Ο «γολγοθάς» του Παπαθεοδώρου και η αλήθεια για τους «δικαστές του Μαρινάκη»

Ο «γολγοθάς» του Παπαθεοδώρου και η αλήθεια για τους «δικαστές του Μαρινάκη»

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το κλίμα είναι πένθιμο στο SDNA μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο στην αθώωση του διευθυντή του site Βασίλη Παπαθεοδώρου σε μία από τις πολλές δικαστικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει νομικά το τι συμβαίνει...