Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «καρέ» του Μαυρογενίδη στη θρυλική ακαδημία του Ολυμπιακού!

Το «καρέ» του Μαυρογενίδη στη θρυλική ακαδημία του Ολυμπιακού!
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 - 00:14

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Κ19 του Ολυμπιακού (δίνοντας συνέχεια στην πορεία της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου) και έφτασε τέσσερις κούπες στην ακαδημία ως προπονητής.

Και αυτό, διότι ήδη είχε κατακτήσει τρία ακόμα, με την ομάδα των Εφήβων! Την πρώτη του χρονιά, αναλαμβάνει την ομάδα της Κ17 και την οδηγεί στην κορυφή της Ελλάδος. To 2015, με ποδοσφαιριστές όπως ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Δημήτρης Νικολάου, ο Ολυμπιακός κερδίζει τη Super League Κ17 με 1-0 (80’ Χρήστου) και ο νεαρός κόουτς κατακτά τον πρώτο του τίτλο στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Ένα χρόνο αργότερα, αποτυγχάνει να πάρει ξανά το πρωτάθλημα, αφού η Ξάνθη σταματάει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final-4 (0-1).

Τη σεζόν 2019-20, ο Ολυμπιακός επικρατεί ξανά στο ίδιο γήπεδο με 1-0 και πάλι του ΠΑΟΚ (49’ Ντότης) και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, κατακτάει το δεύτερο του πρωτάθλημα. Το τρίτο ήταν πέρυσι, σε έναν επικό τελικό με αντίπαλο τους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης και πάλι. Επικράτηση με 5-4 στην παράταση, μετά από το 2-2 στην κανονική διάρκεια. Σε ένα παιχνίδι που έλαβε χώρο στο γήπεδο του Βόλου! Ο «Μαύρος» «χτίζει» τη δική του παράδοση και ως προπονητής στα τμήματα υποδομών και μένει να δούμε που μπορεί να φτάσει και από αυτό το πόστο!

Να σημειωθεί, πως τέσσερα πρωταθλήματα είχε κατακτήσει και ο Θέος.

Διαβάστε επίσης

Ώρα κούπας για την Κ17 του Θρύλου!

Ώρα κούπας για την Κ17 του Θρύλου!

Οι Παίδες του Θρύλου και του Τάσου Πάντου είναι έτοιμοι να νικήσουν τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό (18:00) του πρωταθλήματος υποδομής της Super League.