Πρώτος παντού και σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα masters της Κολύμβησης του Ολυμπιακού, κατέκτησε το Πανελλήνιο Τίτλο, στην πρώτη οργανωμένη παρουσία του τμήματος, κατακτώντας 64 μετάλλια, εκ των οποίων τα 27 χρυσά, και πραγματοποιώντας μάλιστα 15 Πανελλήνια Ρεκόρ.

Και όλα αυτά μάλιστα, σε ένα τμήμα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια. Δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματα του Θρύλου.

Όσον αφορά την βαθμολογία των σωματείων, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος με 754,5 βαθμούς, έναντι 662,5 του Αθλητικού Ομίλου Ωκεανός και 652 του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Τμήματος «Αλεξάνδρου».

Και αν δούμε τη διαφορά που έχει ο Θρύλος, με τους «άλλους» είναι πραγματικά χαώδης. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 8η θέση με 380,5 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ στην 23η με 38, ενώ η ΑΕΚ, δεν υπάρχει καν… στο χάρτη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Masters:

«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» Σωματείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωματικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής.»

Οι πρώτες φράσεις από το Καταστατικό του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., αλλά και η πεποίθηση ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο «επαγγελματικός», αλλά ούτε σταματάει μετά τα 35, δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, η ομάδα masters κολύμβησης του Ολυμπιακού. Όπως λένε και οι ίδιοι μάλιστα, μια φορά αθλητές… για πάντα αθλητές!

Ο Ισίδωρος Παγιαύλας είναι ο πρώτος αθλητής αυτής της ομάδας και αυτός ο οποίος με τις επιδόσεις του, στις εγχώριες αλλά και διεθνής διοργανώσεις, κέντρισε το ενδιαφέρων και άλλων αθλητών οι οποίοι θα ήθελαν συμμετέχουν και αυτοί στην ομάδα Κολύμβησης masters του Ολυμπιακού. 

Το δεύτερο μέλος της ομάδας, ήταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της κατηγορίας masters, Γεωργία Χατζηγεωργίου και στην συνέχεια εντάχθηκαν στην ομάδα, ο Θανάσης Αλεξανδράκης (προπονητής της αγωνιστικής ομάδας την περίοδο 1983-1989), ο Παναγιώτης Μπαντουβάνης, ο Νίκος Βλαχάκος και ο Ανδρέας Κωτσόπουλος.

 Το ενδιαφέρων του κόσμου αλλά και των πρώην αθλητών αυξάνεται όλο και περισσότερο, αυτό φαίνεται και από την διοργάνωση των Πανελληνίων αγώνων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ αλλά και την αναβάθμιση του θεσμού με την εκπόνηση του προγράμματος GMA (Greek Masters Aquatics) εκ μέρους της ΚΟΕ.

Ο Ολυμπιακός με συντονισμένες ενέργειες των ιθυνόντων του τμήματος κολύμβησης πετυχαίνει να φέρει στις τάξεις του τμήματος κολύμβησης κατηγορίας Masters  περισσότερους από 50 αθλητές και αθλήτριες και να «κατεβάσει» μία από τις πολυπληθέστερες αποστολές (43 αθλητές – τριες) με αξιόλογους αθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (από 26 έως 61 ετών),  και ουσιαστικά με την πρώτη κιόλας οργανωμένη παρουσία, να κατακτήσει τον πρώτο του Πανελλήνιο Τίτλο στην κατηγορία masters! Η ομάδα του Ολυμπιακού, έδειξε την ποιότητά της, καθώς συνδύασε τα 27 χρυσά μετάλλια (64 στο σύνολο) στα ατομικά αγωνίσματα με 15 νέα Πανελλήνια Ρεκόρ Κατηγοριών Masters ενώ κατέκτησε και πολλά μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα.

Στην βαθμολογία σωματείων ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση:

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., βαθμοί 754,5

2. Αθλητικός Όμιλος Ωκεανός, βαθμοί 662,5

3. Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα «Αλέξανδρος», βαθμοί 652,0

Αναλυτικά τα πανελλήνια ρεκόρ που κατέγραψε η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν τα εξής:

Θανάσης Αλεξανδράκης 3 (100μ., 200μ. και 400μ. ελεύθερο), κατ. Η΄

Γεωργία Χατζηγεωργίου 2 (100μ. και 800μ. ελεύθερο), κατ. Δ΄

Παναγιώτης Μπαντουβάνης 2 (200μ. και 400μ. ελεύθερο), κατ. Ζ΄

Δημήτρης Χριστοδούλου 2 (100μ. και 200μ. πρόσθιο), κατ. Γ΄

Ισίδωρος Παγιαύλας 1 (400μ. μικτή ατομική), κατ. Δ΄

Αριστείδης Μαχαιρίδης 1 (200μ. μικτή ατομική), κατ. Α΄

Αλέξανδρος Σέρρος 1 (200μ. ύπτιο), κατ. Δ΄

Αρμάνδος Λινάρδος 1 (50μ. πρόσθιο), κατ. Γ΄

Σοφία Πανούση 1 (1500μ. ελεύθερο), κατ. Η΄

Αγγελική Θωμά 1 (50μ. πρόσθιο), κατ. Δ΄».