Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 - 19:24

Στη φόρα το βρόμικο σχέδιο της συμμορίας

Στη φόρα το βρόμικο σχέδιο της συμμορίας

Ο Βολταίρος, φιλόσοφος, συγγραφέας και κορυφαία μορφή του Διαφωτισμού, είχε πει με νόημα: «Εχω κάνει μόνο μία προσευχή στον Θεό: Θεέ μου, κάνε τους εχθρούς μου γελοίους. Και ο Θεός με εισάκουσε...». Η παραβολή του Γάλλου διανοητή, λοιπόν, αποτελεί μία ξεκάθαρη αποτύπωση των όσων συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τους εχθρούς του Ολυμπιακού να γελοιοποιούνται και να εκτίθενται στα μάτια όλων, με τις χυδαίες, στημένες και ευτελείς προσπάθειές τους να χάσει ο Θρύλος το πρωτάθλημα στα χαρτιά.

Οι ίδιοι εχθροί που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ στην προπαγάνδα, προκειμένου να βλάψουν τον Ολυμπιακό, από χθες το μεσημέρι εκτέθηκαν σε όλους τους Ελληνες και έδειξαν τις προθέσεις τους. Χθες το απόγευμα, όλα αυτά τα λεφτά πήγαν στράφι. Και το ύπουλο σχέδιο που έχουν καταστρώσει για να πλήξουν τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, βγήκε στην επιφάνεια και το κατανόησε ακόμη και ο πλέον αδαής. Ακόμη και εκείνοι που τόσο καιρό εθελοτυφλούν και «τσιμπούσαν» στα όσα στημένα και ψευδή μοίραζε η συμμορία της... παραενημέρωσης, που έχει στηθεί για να χτυπάει τον Ολυμπιακό.

Με τους χειρισμούς τους, δε, κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό. Κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες, σε ένα απόγευμα, τα εκατομμύρια οπαδών του Ολυμπιακού να συσπειρωθούν απέναντι στον εχθρό. Ή καλύτερα στους εχθρούς. Και πλέον, το ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί εάν οι προκλήσεις, τα ψεύδη και οι βρόμικες επιθέσεις συνεχιστούν.

Αυτό που δεν κατανοούν όλοι αυτοί που θέλουν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό, είναι ότι σύλλογος και ο κόσμος του έχουν συνηθίσει στο «μόνοι μας και όλοι σας». Και όταν πειράζεις τον Ολυμπιακό, πειράζεις τον απλό οπαδό. Και οι Ολυμπιακοί είμαστε πολλοί. Πάρα πολλοί. Εκατομμύρια. Πολλά εκατομμύρια.

YΓ.: Οταν ο Σπανός έπιασε από τον λαιμό τον επόπτη Κούρεντα, τον έβρισε, τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει και όλα αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος, η ΠΑΕ Ατρόμητος τιμωρήθηκε με την... εξοντωτική ποινή του ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο. Την ίδια στιγμή, για το... ούτε 1/10 από τα παραπάνω, θέλουν να κλέψουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό.

ΥΓ.: Να, λοιπόν, που ο Θεός πάντα έχει πλάνο. Εκανε τους εχθρούς μας γελοίους.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/04/2017)